Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ranieri uppmanar storklubbarna: Värva Zlatan

Headlines Blogg

ENGLAND

Esquire är i fokus för fotbollsrapportering i engelska medier på fredag morgonen. I avsaknad av stora fotbollsnyheter frossar sportsidorna i citat från en intervju magasinet har i dag med Man Uniteds superstjärna Paul Pogba. ”The Fresh Prince of Premier League”, kallar Esquire honom, i en flört med välkänd tv-serie från 90-talet. Tidningen frågar bland annat hur det är att vara muslim i Manchester efter terrorattacken: ”Vi kan inte låta dem förgifta våra sinnen – vi måste slåss emot det. Sorgliga saker händer livet, men man kan inte sluta leva för det. Man kan inte döda en annan människa. Att döda en annan människa…det är så galet, jag vill inte koppla det till religion. Det är inte islam och alla vet det”, svarar Pogba.

ANNONS

Manchester Evening News fastnar vid Pogbas svar på snacket om Uniteds spelstil den gångna säsongen. ”Jag kan acceptera att vi inte spelade bra, vi gjorde inte si eller så. Men jag vet också vad vi gjorde – vi vann tre titlar”, säger Pogba, ”Det är allt som betyder något. För man kan vara det bästa laget i världen, spela den bästa fotbollen men vinna noll titlar. Och vem kommer ihåg det? Ingen. Eller hur?

The Sun lyfter fram ett annat citat från intervjun till sportettan, när Pogba fick frågan om hur det känns att vara världens dyraste spelare. ”När man en dag dör begravs den mest dyra och den mindre dyra i samma jord”. Tidningen anser sig annars ha en exklusiv uppgift i att Mesut Özil ”gett en tydlig antydan om att han stannar i Arsenal”. Tysken har nämligen förnyat sin executive box på Emirates.

ANNONS

Daily Star hör ”Larmklockor på Stamford Bridge”. Tidningen sätter exklusivstämpel på uppgiften, och lägger till att ”Conte rasar efter transferkaos”. Enligt Daily Star ville Conte ha Torinos anfallare Andea Belotti, men ser nu ut att få Evertons Romelu Lukaku i stället.

Daily Mirror slänger fram ett annat namn för Chelsea med ordleken ”Blues joins boat race”. Kan Jerome Boateng göra Conte på bättre humör? Mirror skriver i alla fal att Chelsea jagar Bayern Münchenbacken, fast alla som läste Headlines i går vet att Mirror bara plockat uppgifter från Sky Sport Italia. Vill man sedan tro Mirror så är ”Liverpool redo att testa RB Leipzigs motstånd med ett bud på mittfältaren Naby Keita som värderas till 70 miljoner pund”.

Liverpool Echo påpekar genom LFC-kännaren James Pearce att Oxlade-Chamberlain inte är ett alternativ till Keita, att Liverpool är ute efter båda spelarna. Men då respektive klubb, RB Leipzig och Arsenal, inte vill sälja krävs det att spelarna agerar för en försäljning. Pearce har också tvivel om Liverpool kan locka Oxlade-Chamberlain, då mittfältaren inte väntas ta en ordinarie plats i Liverpool.

ANNONS

Daily Mail menar att ”Arsenal är ute ur rejset om Mbappé, och fokuserar i stället på Lacazette och Lemar”. Enligt tidningen har Londonklubben insett att chanserna är små att lyckas knipa Monacos tonårsstjärna, som även Real Madrid och PSG uppges slåss om.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har ”Ranieri, i dag och i morgon” som blickfång. På förstasidan finns tre ämnen i fokus. Om Donnarumma: ”Jag står på målvakten och agentens sida: löjligt att tala om förräderi”, om Inter: ”De känns som väntsal, folk kommer och går” och så det med svenskögon mest intressanta, om Zlatan: ”Jag rekommenderar Zlatan till de stora klubbarna: man får inte glömma att han är ledig och när han är frisk kommer han att utgöra skillnaden”. Det är på en fråga om att Cristiano Ronaldo kan lämna Real Madrid som svaret från den nyblivna Nantestränaren i stället glider över på svensken. ”Jag skulle framför allt rekommendera alla de stora klubbarna i Europa att inte glömma att en viss Ibrahimovic är ledig. En mästare, en ledare. Så fort han är frisk kommer han att utgöra skillnaden”, säger Ranieri. På förstasidan finns vidare som oftast Milan. ”Conti är rödsvart” och ”Donnarumma: Besked på måndag”. Vad det gäller Conti skiljer nu bara en miljon euro. Milan är beredd att betala upp till 24 milj euro, Atalanta står fast vid 25 milj euro, skriver Gazzettan.

ANNONS

Corriere dello Sport kommer med uppmaningen ”Köp den som kan”, och till det bilder på en rad spelare. ”Från Bacca till Medel, från Iturbe till Pavoletti, och slutligen Marchetti: här är alla spelare som finns på rea”. På förstasidan finns också ”Juve, vändpunkt för Danilo”, och uppföljningen ”20 miljoner euro redo för Real Madrid, kontakt med agenten, brasilianaren närmar sig”.

Tuttosport fokuserar på ”Torinos trippelattack” på transfermarknaden, och den består av Simeone (Genoa), Paletta och Kucka (båda Milan).

 

SPANIEN

Marca förvirrar med en bild på Dani Ceballos i Real Madrids tröja och en bild med Dani Ceballos i Barcelonas tröja. Det handlar om Real Betis-spelarens framtid. ”Real Madrid närmar sig men Barça har inte sagt sitt sista ord”, lyder överrubriken, som följs av U21-stjärnan citat, ”Jag vet vad som händer efter EM”. Svaret blir hängande i luften tills vidare. En liten rubrik smyger sig in om att ”Cristiano Ronaldo lugnar Real Madrid”. Portugisen landade i går i Madrid efter för-VM, och skickade de första lugnande signalerna om sin framtid till klubbledningen, skriver Marca.

ANNONS

AS skriver däremot på förstasidan om ”Cristiano tillbaka i tystnad till Madrid”. Liksom flera andra medier uppger AS att ingen kontakt ännu är tagen. Tidningen lägger annars tyngden vid U21-EM och den stundande finalen mot Tyskland, ”Framtiden börjar i dag”.

Sport uppmärksammar förstås att Lionel Messi i dag gifter sig med sin Antonella i Rosario. Bland annat finns en bild på lagkamraterna och forna lagkamrater som anlänt till Argentina – Busquets, Alba, Puyol, Fabregas, Xavi och Eto’o. På bröllopstemat är också tidningens största rubrik, ”Ja, det vill jag”. Messi uppges skriva på det nya kontraktet om två veckor. Sport plockar också ut en elva med Zlatan i spetsen, spelare vars kontrakt går ut med sina klubbar i dag (se nedan). På annan plats uppmärksammas att ”Cristian Tello blir Valverdes första Barça-transfer”. Real Betis köper yttermittfältaren, som senast var utlånad till Fiorentina, för sju miljoner euro. Övergången kan bli klar i dag.

ANNONS

Mundo Deportivo låter den där bilden på Messis Barçavänner som anlänt till Argentina, ta störst utrymme. Men störst rubrik är ”Barça vill ha Meré”, 20-årig back i Sporting Gijón. Utköpsklausulen ligger på 15 miljoner euro.

Cadena Ser hade ett samtal med forna Barcelonaprofilen Pedro. Det ger citatrubriken ”Barça håller på att förlora sin akademifilosofi”. Chelseaspelaren tillägger att ”På min tid hade vi en hel elva med spelare från egna leden men så är det inte längre, och det är synd. Många spelare har fått lämna akademin för att tjäna sitt levebröd, och i det avseendet försvinner något viktigt, men det är klubbens ensak”.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe konstaterar att ”Vi kommer att sakna Loulou”, Montpelliers president Louis Nicollin, en av fransk fotbolls mest färgstarka personligheter, som avled i går på sin 74-årsdag. Från transfermarkanden rapporterar tidningen att ”PSG närmar sig Fabinho”. Spelaren uppges efter samtal intresserad, men L’Equipe frågar sig om Monaco säljer till sin rival. Prislappen beräknas till 50 miljoner euro. Thiago Motta såg ut att förlänga kontraktet med PSG. Men en plötslig kursändring inträffade i går, och mittfältarens agent Alessandro Canovi rasar. ”Till 90 procents säkerhet är det över, Thiago Mottas resa med PSG tar slut i morgon (läs: i dag), då hans nuvarande kontrakt går ut. Det har hänt otroliga saker”, säger Canovi. En kontraktsförlängning på ett plus ett år uppges ha varit överenskommen, men det kontrakt Thiago Motta sedan erhöll skiljde sig från den muntliga överenskommelsen, uppger radiokanalen Europe1. Italienaren ska enligt L’Equipe vara särskilt irriterad på nya sportchefen Antero Henrique.

ANNONS

RMC intervjuade går kväll Montpelliers borgmästare Philppe Saurel. Han meddelade att stadens kommande fotbollsarena, beräknad att vara klar 2022, kommer att döpas efter den i går avlidne Louis Nicollin.

 

TYSKLAND

Bild har bilden på Cristiano Ronaldo med sina tvillingar som största bild på nyhetsettan. Dit når också Tysklands seger i för-VM-semin (4-1 mot Mexiko), ”Final! Jogi har gjort det igen”. Mer utrymme får segern på sporten. Där tilldelas tvåmålsskytten Leon Goretzka högst spelarbetyg. På skalan ett till sex, där ett är högst, får Schalkespelaren just en etta.

SportBild noterar att bara två av Champions League-klara RB Leipzigs spelare har någon erfarenhet alls från turneringen. Bruma och Emil Forsberg. Tränare Ralp Hasenhüttl blickar med nyfikenhet mot premiärdeltagandet i CL. ”Ju starkare motstånd desto roligare. I år vi med för att för att känna på konkurrensen”, säger han.

ANNONS

 

Publicerad 2017-06-30 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto