Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mourinho frustrerad med ”bara” Lindelöf

Headlines Blogg

ENGLAND

The Sun har John Terry i Aston Villa-tröjan, men med andra framtidsmål. ”Terry: Jag vill träna Chelsea”. Det är ambitionen som 36-åringen har efter att som spelare första ha bytt ner sig en division.

Daily Mirror har samma anslag som The Sun, om Terrys önskan att en dag återvända till Stamford Bridge. En som däremot vill bort från Londonklubben är Diego Costa. ”Exklusivt: Costas försinkar Chelseas försök att värva Lukaku då han vägrar lämna för någon annan klubb än Atlético”, skriver tidningen, och ser framför sig ett fortsatt öppet krig mellan Conte och Costa. På sportettan finns också rubriken ”Mourinho: Var är alla mina värvningar?”. Den tycks baserad på artikeln som följer.

ANNONS

Yahoo Sports Duncan Castles, vissa skulle beskriva honom som Mourinhos språkrör, påstår att ”José Mourinho är på kollisionskurs med Ed Woodword över Manchester Uniteds övergångar”. I fokus för portugisens frustration står alltså Uniteds vd. Bland annat ska Mourinho ha varit förvånad att Woodward följde med det brittiska rugbylandslaget till Nya Zeeland (i stället för att fokusera på nya spelare). Hittills har United bara levererat Lindelöf som stor värvning. Mourinho hade önskat att fyra till var klara nu när försäsongen inleds, menar Castles.

The Guardian har också samma tema kring Mourinhos frustration över uteblivna nyförvärv. Tidningen noterar främst Nemanja Matic och Álvarao Morata, som dragit ut på tiden. ”Manchester United-tränaren är bekymrad att inga fler nyförvärv kommer att vara på plats innan försäsongsturnén startar på söndag”.

ANNONS

Daily Telegraph styr nyhetsflödet tillbaka till London. Inte på sportettan, där det bara är Terrys flytt i riktning Birmingham som slår sig in, men inne i tidningen. ”Chelsea beredd att betala klubbrekord på 60 miljoner pund för vänsterbacken Alex Sandro från Juventus”, uppger tidningen. Valet att stanna i Turin eller flytta till London tycks nu vara i spelarens händer. En annan Londonrubrik är ”Arsenal nära att utnämna Jens Lehman som hjälptränare”. Den tyska målvakten, med förflutet i klubben, kommer därmed att jobba med Arsène Wenger och Steve Bould.

Liverpool Echo har pratat med tidigare LFC-spelaren och numera fotbollsexperten Dietmar Hamann. Han har inga tveksamheter kring Naby Keita. ”Skulle en prislapp på 70 miljoner pund få mig att nobba Keita? Nej”, säger han till tidningen. ”Bara att ta sig igenom CL-kvalet och in i gruppspelet skulle betala av en stor del av summan. Med Keita i laget skulle Liverpool ha ännu större chans att lyckas. Man kan ifrågasätta övergångssummorna som nämns för spelare som Van Dijk och Keita, men vill man ha toppspelare får man betala vad de kostar”.

ANNONS


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport kastar jublande fram ”Guld-Gigio”. Milan är efter all turbulens överens med Donnarumma om ett kontrakt på fem år, värt sex miljoner euro om året. Tidningen skriver även om ”Utköpsklausul på 50 miljoner euro, 100 miljoner euro om laget når Champions League. De rödsvarta värvar även hans bror Antonio”, som också är målvakt. Om grannklubben Inter skriver Gazzettan ”På jakt efter ytter”, och lanserar fem namn: Julian Brandt (Leverkusen), Douglas Costa (Bayern München), Jehven Konopljanka (Schalke), Florian Thauvin (Marseille) och Sadio Mané (Liverpool). Bland övriga smånotiser om spelare nämns Sauli Väisänen. Enligt Gazzettan, liksom Sky Sport Italia, väntas AIK:s finska landslagsback bli klar för Spal i dag. Tidningen nämner också i förbigående att Fiorentina ”till en ytterplats överväger Rigoni (Independiente) eller Larsson (Heerenveen)”.

ANNONS

Corriere dello Sport skriver att ”Inter försöker sno N’Zonzi från Juventus” och sätter rubriken ”Fällningen” (ungefär). CdS fortsätter med att skriva att ”Sevillamittfältaren finns i Spallettis planer, de svartblå beredda att betala utköpsklausulen på 40 miljoner euro om João Mário går till PSG. Marotta skakad: det är senaste kapitlet i den eviga duellen mellan klubbarna”.

Tuttosport gör sig lite lustiga på välbekant agentnamn, ”Det är ett MINOfält”. Rubriken handlar om att ”Inom de närmaste 48 timmarna kommer Raiola att ha möte med Juve för att diskutera Keans kontraktsförlängning och värvning av Matuidi”. Dessutom påminner Tuttosport att Raiola hade ett finger med i spelet kring Donnarumma.

Sky Sport Italia uppger att Inter vill låna från Chelsea. Milanoklubben ska ha gjort en förfrågan om Andreas Christiansen. Den danska landslagsbacken har de två senaste säsongerna ha varit utlånad till Borussia Mönchengladbach.

ANNONS

 

SPANIEN

Marca påpekar att ”Theo är den första att anlända”. Det vill säga det första nyförvärvet att anlända på spansk mark. Efter en utflykt till Ibiza, fotbollsspelarnas semester-Mecka, kommer han att presenteras av Real Madrid i slutet av veckan. I liten skrift längre ner står två andra uppgifter. ”Ceballos – Nyckeldag för var han hamnar” och ”Danilo – Conte vill ha honom i Chelsea”.

AS har uppföljning på just Ceballos, och låter det bli huvudtema på dagens etta. ”Real Madrid träffar Real Betis i dag” och ”En överenskommelse väntas landa ovan utköpsklausulen (15 miljoner euro)”.

Sport ser det som att ”Ceballos är mycket nära”. Mycket nära Barça, alltså. Tidningen menar att Barcelona har slängt fram ett trumfkort: Ceballos skulle ingå i Barças trupp redan den här säsongen. Tidigare har det uppgetts att Real tänkt sig låna tillbaka den 20-åriga mittfältaren till Betis kommande säsong. Verratti då? Klart tidningen inte glömt sin sommarfavvo. ”Konfidentiellt: Verratti satsar på en försiktig revolution”. Det är liknande uppgifter som i går, att italienaren är tillbaka hos PSG och kommer att gå försiktigt fram i försöken att få PSG att öppna dörren för hans flytt till Barça.

ANNONS

Mundo Deportivo hävdar att ”Ceballos föredrar Barça”. MD skriver vidare att Betisspelaren ”har sagt till sin agent att inte förhandla med andra klubbar, särskilt inte Real Madrid”.

TV3 har upptäckt att Barcelona systematiskt lurat sina egna fans. Klubben har ett vidareförsäljningssystem där säsongsbiljettsinnehavare som inte kan använda sina biljetter har möjlighet att sälja dem vidare genom klubben. Tanken är att Barça och den säljande supportern delar på förtjänsten. Men enligt katalanska tv-kanalen, som granskat hanteringen med stickprov på tio stora matcher de senaste åren, så har Barça behållit hela förtjänsten. För att förklara och sätta siffror på det: en biljett för 100 euro har paketerats om som VIP-biljett, med andra förmåner, utan den säljande supporterns kännedom. Biljetten har sedan sålts för 1 500 euro, den säljande supportern fått sina 100 euro och Barça behållit resten. Barcelonas vicepresident Jordi Cardoner nekade i går kväll till att klubben skulle ha begått något fel, och hotar med rättsliga åtgärder mot tv-kanalen.

ANNONS

Onda Cero understryker uppgifter som redan förekommit: Diego Costa kommer att ansluta till Atlético redan i sommar. Chelseanfallaren kommer att träna med Madridklubben under resten av året, ända till han kan spela för den när värvningsförbudet hävts vid årsskiftet.

Faro de Vigo har en artikel med rubriken ”Guidetti på prov”. Enligt tidningen får svensken försäsongen på sig att övertyga nya tränaren Unzué. Tidigare har återkommande tidningsuppgifter, senast i AS i går, gjort gällande att Guidetti är till försäljning om ett hyfsat bud kommer.

 

FRANKRIKE

L’Equipe hävdar att PSG inte ger upp Kylian Mbappé. Tvärtom. Bakom dagen rubrik, ”Intervjun”, döljer sig uppgiften att Monacos supertalang träffat PSG:s president Nasser al-Khelaïfi och sportchef Antero Henrique. ”De diskuterade hans speltid, en taktisk förändring av spelsystemet och möjligheten att hans lagkamrat Fabinho anländer”, skriver L’Equipe på förstasidan. Enligt tidningens källor var PSG-ledningen optimistisk kring ett köp efter mötet, där även Kylians pappa närvarade. Real Madrid anses fortfarande finnas med i bilden, och vad Kylian själva vill är osäkert. Efter de upprörda känslorna från Thiago Motta över en förändring i kontraktserbjudandet från PSG-ledningen, tycks situationen nu ha lugnat ned sig. Sedan al-Khelaïfi ryckt in ser 34-åringen ut att trots allt skriva på för ytterligare ett år. L’Equipe håller vidare fast vid att Alexandre Lacazettes övergång från Lyon till Arsenal, som väntas bli klar i dag, kan nå upp till 60 miljoner euro. Initialt handlar det om en övergång värd ca 50 milj euro. Tidningen lyckas vidare också binda ihop Wimbledon med fotboll via Andy Murray. Den skotska tennisstjärnan fick frågan om vem bästa fotbollsspelaren genom tiderna är. Nope, inte Maradona, Messi eller så. Svaret blev….Franck Sauzée. ”Ja, så är det”, svarade Murray och skrattade. ”I alla fall är han en av de bästa spelarna i min klubbs (Hibernians) historia”. Murray har hållit på Edinburghklubben sedan barnsben. ”Vid den tiden älskade alla Sauzée, och de andra lagen var avundsjuka på oss”.

ANNONS

Le Parisien ser det som ”Förvirring när PSG är tillbaka” i träning. Anledningen är den oklara situationen kring flera spelare. Bland annat rapporteras läget kring Verratti lika låst som förut. Italienarne vill fortfarande lämna, klubbledningen har fortfarande inga planer på att släppa honom.

France Football, bild på Lolou i matadorpose – det blir inte mycket bättre. Veckans nummer hyllar den nyligen bortgångne Montpellierpresidenten Louis Nicolinn. Dagens transferstory är ”Danilo i stället för Aurier?”. Enligt France Football kommer Juventus denna vecka att intensifiera försöken att värva Serge Aurier från Paris SG. Prislappen väntas ligga på 20 miljoner euro. PSG väntas därefter lägga lite mer, sisådär 25 milj euro, på Real Madrids Danilo som ersättare.

 

TYSKLAND

Bild tonar ner uppgifterna kring Naby Keita och Liverpool. Det finns inget bud att ta ställning till. Det har inte varit något möte mellan mittfältaren och klubbledningen, eller är något inplanerat. Tidningen understryker också sin tidigare uppgift om att bara ett bud på 80 miljoner euro får Leipzigs uppmärksamhet.

ANNONS

Sport1 vidareförmedlar citat från Bayern Münchens president Uli Hoeness till Fox Sports. Hoeness drar i bromsen inför summor som bollas på transfermarknaden. ”Vi kommer aldrig att betala 100 miljoner för Verratti eller 25 miljoner euro i lön för Alexis Sánchez”, säger han. Senare uttalade Hoeness sig på Bayerns hemsida, och på en fråga kring Corentin Tolisso gled han på nytt in på transferpolicyn. ”Jag har en tendens att experimentera hellre än att köpa stora namn för 60, 70 eller 80 miljoner euro och som är 26, 27, 28, 29 år”.

 

HOLLAND

OOG Tv en lokal tv-kanal i Groningen, uppger att Bröndby inte gett upp hoppet om att värva Simon Tibbling. Förhandlingar pågår, även om någon övergångssumma ännu inte är överenskommen. FC Groningen bekräftade häromdagen att klubben tackat nej till ett bud från Köpenhamnsklubben.

ANNONS

Voetbal International har, liksom Leeuwarder Courant häromdagen, intervjuat Heerenveens sportchef Gerry Hamstra. Liksom i intervjun häromdagen påpekar Hamstra att Sam Larsson är till försäljning. Svensken vill ha en ny utmaning och klubben tänker inte stå i vägen, skriver VI. Bud ska ha inkommit, men inget som Hamstra tagit på allvar. ”Det var riktigt lågt”, säger han till VI.

Publicerad 2017-07-04 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto