Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

LA Galaxy tror fortfarande på Zlatan

Headlines Blogg

ENGLAND

The Sun är övertygad. Det blir en ”Wayne Blueney” framöver. Rooney byter Man Uniteds röda tröja mot moderklubben Evertons blå denna vecka, och följer därmed inte med Mourinho och gänget till USA. The Sun menar att Everton inte nöjer sig, ”De kommer också att värva Giroud”. 20 miljoner pund kommer Arsenals anfallare att kosta.

The Times håller med om att Giroud efter värvningen av Lacazette är på väg bort från Arsenal, trots att Giroud säger att han ska slåss om sin plats. Däremot är Times inte lika övertygad om Everton som destination, utan håller också fortsatt dörren öppen för West Ham, Lyon och Marseille.

Annons

Daily Mirror indikerar med ordvitsen ”Best of Lac” dels att Lacazette är klar för Arsenal, dels att Thomas Lemar med lite tur – och mycket pengar – kan bli nästa storvärvning. Enligt tidningen vill Monaco ha hisnande 80 miljoner pund för Lemar. Riyad Mahrez är Arsenals plan B. Mirror uppger också att ”Atlético försöker får Costa till reapris – det kan kosta Chelsea 50 miljoner pund”. För Atlético påstås bara vilja betala 22 miljoner pund, plus bonusar, för den bångstyrige anfallaren. Det kan jämföras med de 76 miljoner pund Tianjin Quanjian ska ha erbjudit. Mirror skriver även att Atlético är så säkra på värvningen av Costa att Madridklubben redan förberett ett träningsprogram för honom. Det ska Costa följa för att håller sig i form hos Atlético fram till värvningsförbudet hävs vid årsskiftet.

Annons

The Independent hävdar att ”Man United gör sista försök med Álvaro Morata”, och lägger till gårdagens uppgifter om Mourinhos frustration över uteblivna transfers. United hoppas nu göra klart med anfallaren denna vecka, men Real Madrid påstås stå fast vid prislappen på 90 miljoner euro.

Daily Mail levererar med exklusivstämpel att Manchester City lämnar kvar fem spelare i England när klubben drar på sin försäsongsturné i USA. Det är Joe Hart, Wilfried Bony, Eliaquim Mangala, Samir Nasri och Jason Denayer, som lär ha fattat vinken.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport leker fram ”Violano via” (”Flyger vidare”) som syftar på Fiorentinas smeknamn, Viola, och på spelare som är på väg bort från klubben. ”Bernardeschi, Kalinic och Borja Valero lämnar, och förstärker de tre stora” – i tur och ordning Juventus, Milan och Inter. Angående just Milan skriver Gazzettan annars att medan allt är okej med Donnarumma kring förlängningen, så är klubben inte överens med hans agent Mino Raiola. Gazzettan gör också ett nytt försök med AIK-backen Väisänen i Spal. I går skrev tidningen, liksom Sky Sport Italia, att det skulle bli klart just i går. I dag skriver tidningen att det blir klart i dag. Och så nämner Gazzettan att Spal fortfarande är ute efter MFF:s Pa Konate.

Annons

Corriere dello Sport har mer om Spal och svenskarna. Tidningen skriver att Spals vd Davide ”Vagnati reser i dag till Sverige för att slutföra affärerna med AIK:s back Sauli Väisänen (23) och Malmös vänsterback Pa Momodou Konate (23)”. Det är bara några rader i ett större mercatosvep. Förstasidan domineras av en annan affär. Feta rubriken ”Juve, ja” får uppföljning ”Bernardeschi lämnar, farväl till Fiorentina” samt ”De svartvitas jakt på den unga talangen inleds: beredd att betala 40 miljoner euro plus bonusar, Fiorentina vill ha 50 milj euro”. Tidningen noterar även att Maradona i dag blir hedersmedborgare i Neapel. Argentinaren får dock också hosta fram ett citat om Napoli. ”Slå de små lagen och bli mästare”, är rådet. En annan rubrik är ”Någon vid namn Donnarumma ler belåtet: han är den rikaste tredjemålvakten”. Det handlar om Antonio, som ingick i Milans kontraktsförlängning med den mer framgångsrika brodern Gianluigi. Antonio kommer att ha en årslön på en miljon euro.

Annons

Sky Sport Italia tror att Udineses nyförvärv Svante Ingelsson kan få svenskt sällskap. I alla fall om Serie A-klubben inte lyckas värva Diego Falcinelli (Sassuolo). Enligt tv-kanalens mercatoexpert Gianluca Di Marzio är John Guidetti ett alternativ. Di Marzio har mer svenskt. ”LA Galaxy trycker på för Zlatan Ibrahimovic i MLS”. Den amerikanska klubben har alltså inte gett upp förhoppningarna om att locka Zlatan över Atlanten. Di Marzio menar tvärtom att Galaxy fortsätter att jobba med att övertyga 35-åringen om att LA är framtidsadressen. Vidare uppger Sky Sport Italia att Antonio Rüdiger i dag kommer att genomgå läkarundersökning i Los Angeles (han är på semester i USA), innan flytten till Chelsea. Roma väntas få 39 miljoner euro för backen, inklusive bonusar. Ytterligare en transferuppgift: Man United ska under gårdagen ha lagt ytterligare ett bud på Ivan Perisic. Denna gång var det på 45 miljoner euro. Men Inter står fast vid cirka 55 milj euro.

Annons

Tuttomercatoweb menar att Samuel Gustafson kan få en ny Serie A-möjlighet, och hänvisar till Il Mattino. Enligt tidningen är nykomlingen Benevento intresserad av den 22-årige mittfältaren, som lämnade BK Häcken för Torino för knappt ett år sedan, men fått mycket liten speltid.

 

SPANIEN

Marca låter ett numera välbekant spelarprofil ta upp störst utrymme. ”Ceballos säger ’ja’ till Real Madrid, men…”, som följs av ”…på ett villkor: Att inte bli utlånad”. En försäljning av James och Morata skulle i så fall behövas, resonerar Marca, och lägger till att Barça erbjuder Ceballos en prominent plats i truppen. Gårdagskvällens uppgifter om att Messi skriver nytt kontrakt får också hyfsad plats på förstasidan. ”Överenskommet: Till 2021 och med ett optionsår. Utköpsklausulen stiger till 300 miljoner euro. I dag blir det officiellt”.

Annons

AS har dubbelrubriken ”Med Mbappé mer komplicerat, med Ceballos mer möjligt”, ungefär. Tidningen tar avstamp i gårdagens uppgifter i L’Equipe om möte mellan PSG och Mbappé, och menar att ”Real Madrids obeslutsamhet ökar PSG:s möjligheter”. Sedan har tidningen till skillnad från Marca inga tveksamheter vad gäller Ceballos utsikter i Real Madrid kommande säsong. ”Klubben garanterar honom en plats i a-truppen och har nästan övertygat honom helt”. Om Madrids rödvita lag har AS, ”Om Atlético köper Vitolo spelar han i Las Palmas till januari”, då Madridklubbens transferförbud hävs.

Cadena Cope ger ytterligare en bild kring de Real Madrid-aktuella värvningarna. Enligt radiokanalen brådskar klubben varken med Ceballos eller Mbappé. Real inväntar beslut från Ceballos medan klubben inte kommer skynda på någon övergång för Mbappé. Real anser att de 120-140 miljoner euro som Monaco kräver för fransmannen är för mycket för en så pass ung spelare, och avvaktar hellre. Cope lägger sedan till att Real Madrid kommer att presentera Jesús Vallejo på fredag och Theo Hernández på måndag.

Annons

Telecinco tror sig dessutom veta vad PSG erbjuder Mbappé: 12 miljoner euro om året. Det är ungefär det dubbla av vad Real Madrid skulle vara beredda att ge 18-åringen.

Mundo Deportivo låter förstås Messis förlängda kontrakt täcka förstasidan. En annan rubrik är ”Möte med Ceballos, beslut nära”. Men 20-åringen säger själv att han kommer att uttala sig om framtiden om två veckor. Med andra ord gott om tid för fler spekulationer i den spanska pressen.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har när andra svajat stadigt hållit fast vid övergångssumman 60 miljoner euro, inklusive bonusar, för Alexandre Lacazette. Efter gårdagens läkarundersökning i London väntas övergången från Lyon till Arsenal bli officiell i dag. En annan anfallare kan röra sig i motsatt riktning, från London över Engelska kanalen i alla fall. Rennes är i diskussion med Chelsea om Loïc Rémy. Den skadedrabbade fransmannen var senast utlånad till Crystal Palace och har ett år kvar på kontraktet med de engelska mästarna.

Annons

Le Parisien bekräftar tidigare uppgifter i spanska medier: Yuri Berchiche är överens med Paris SG om ett kontrakt på fyra år. Klubben ska nu komma överens med Real Sociedad. Prislappen för vänsterbacken väntas landa på 15 miljoner euro.

 

TYSKLAND

Bild uppger att det fortfarande finns intresse från Tianjin Quanjian att värva Pierre-Emerick Aubameyang, men att klockan tickar. Den 14 juli stänger det kinesiska transferfönstret. Dortmund har också gett honom en tidsfrist fram till den 26 juli att bestämma sig om sin framtid. På fredag inleds klubbens försäsongsträning. Då kommer ”Auba” att vara på plats.

SportBild har mer Dortmund, ”Bosz riskerar konflikt med Dembélé”. Enligt tidningen var den franska stjärnan missnöjd med Tuchels avsked och hans agent förhandlade med andra klubbar utan Dortmunds goda minne. SportBild menar att klubbens nya tränare Bosz behöver övertyga honom om att stanna. Klubben har tidigare gjort klart att den inte tänker sälja 20-åringen. Man City, PSG och Barcelona har uppgetts intresserade. Störst plats på SportBilds förstasida får annars landslaget. ”Avslöjar: Löws hemliga titelapp” följs av ”Så tränar förbundskaptenen sina spelare via laptop”. SportBild uppger vidare att Manuel Neuers fotskada var en dubbelfraktur, vilket gör att läkningsprocessen är mer komplicerad och tar längre tid i anspråk.

Annons

Hamburger Morgenpost meddelar i en liten notis att ”HSV släpper Bahoui för att leta klubb”. Svensken behöver inte återvända till försäsongsträningen på söndag, han är i förhandlingar med andra klubbar, skriver tidningen. Beskedet finns också på klubbens hemsida.

 

ÖVRIGT

Daily Record (Skottland) uppmärksammar den supportervrede som följde efter Rangers förödmjukande uttåg mot luxemburgskt motstånd i Europa League-kvalet (0-2 mot Progres). Fans väntade på spelarbussen och överöste den med glåpord (se ovan). Tränare Pedro Caixinha, som hamnat i fokus för ilskan, bad efter förlusten om ursäkt för fiaskot.

Ekstra Bladet (Danmark) har ”Avslöjar: Zanka när Premier League”. Det är Premier League-nykomlingen Huddersfield som uppges vilja värva Erik Johanssons mittbackskollega Mathias ”Zanka” Jörgensen från FC Köpenhamn. Tidigare har det mest snackats om Bundesligaklubbar för 27-åringen.

Annons

 

Publicerad 2017-07-05 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto