Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Världsrekordbud för att ersätta Zlatan

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Mirror ger Wayne Rooney platsen som tabloidernas posterboy nummer ett ytterligare en dag. I går hade The Sun ”Wayne Blueney”, om att anfallaren är på väg tillbaka till Everton. I dag har Mirror ”Exklusivt: United vill ha Rom för Roo”, om att Manchesterjätten använde Rooney som lockbete för Romelu Lukaku. På annan plants i tidningen kan man läsa att Alexis Sánchez tycker att han ska ha 400 000 pund i veckan i Arsenal. Men tillbaka till United.

Daily Telegraph nickar instämmande om byteshandel. ”United planerar att använda Rooney för att kapa Lukakus flytt till Chelsea”, skriver tidningen, och förklarar i texten även att ”Lukaku var Mourinhos förstaval att ersättare till Zlatan Ibrahimovic. Högt uppsatta källor på Old Trafford indikerar att klubben i flera veckor arbetat i det tysta kring ett avtal för Lukaku medan de mer öppna spekulationerna handlat om att han var på väg till Chelsea”. Belgarens påstås föredra Chelsea och Londonklubben väntas enligt Telegraph inte ge upp kampen. Men United anses ha en bättre relation till Everton.

Annons

Daily Mail har…just det Lukaku och ”exklusivt” material. Att någon läckt information är tydligt. För att sätta press på Real Madrid i Morataaffären? För att sätta press på Chelsea i Lukakuaffären? Utrymme ges för spekulationer. Mail täcker hur som helst förstasidan med ”Exklusivt: Lukaku nära Old Trafford”. Men även om Mail också nämner Rooney som möjlig motvikt, är vinkeln här ”United redo att betala 100 miljoner pund för anfallaren”. Det är prislappen Everton satt sedan tidigare, och United skulle i så fall sätta nytt världsrekord för en transfer för andra sommaren i rad. Det är inte så att klubben är nöjd med det, om man får tro Mail. ”United kastar lystna blickar på Dortmunds defensiva mittfältare Weigl, i väntan på Matic och efter att ha misslyckats med Dier”. Nästan hela artikeln i rubriken.

Annons

The Sun tycks exkluderad från skaran av ”informerade” tidningar om Lukaku/Rooney. Ändå synar tidningen även i dag Unitedanfallaren i sömmarna. Särskilt vid tröjärmen. Exklusivstämplade ”Start the Carr”, med bild på Rooney vid sin bil, leder så småningom fram till att anfallaren som tar sitt pick och pack och drar till Everton, har en present till Michael Carrick. Lagkaptensbindeln. Det är 35-åringen som tar över, med Ander Herrera som reserv, uppger tidningen. The Sun känner att den hittat ett ämne här med lagkaptensbindel. ”Exklusivt: David Luiz oväntad utmanare till Gary Cahill som lagkapten i Chelsea efter John Terry”, uppger tidningen också.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport drar på en ordvits kring Conti och konton – Atalantaspelarens ankomst till Milan plus klubbens utgiftskonto. En ekvation som tilltalar Gazzettan, som påpekar att det var 5 000 på plats när försäsongen drog i gång och efter alla nyförvärv ”en entusiasm som i svunna tider”. Och det är inte slut. ”Sju nyförvärv, och väntan på Aubameyang”, finns som underrubrik. Tidningen menar att ”Om inte Dortmundanfallaren kommer fram till ett avtal med kineserna, så är Milan i pole postion” (Mer Aubameyang i Bild under ”Tyskland”).

Annons

Corriere dello Sport känns lätt mossig med en förstasida där tidningen sätter siffror på Messis nya kontrakt. Uppgifter som redan dök up i tisdags kväll. Tidningen gör det för en sammanställning och jämförelse med bland annat italiensk fotboll. Messi har nu 39 miljoner euro om året. I topp i Italien är Juventustrion Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala och tränaren Max Allegri, alla med 7,5 milj euro/år. CdS uppmärksammar också euforin kring Milan och värvningarna. ”De rödsvarta betalar 20 miljoner euro plus Pessina till Atalanta för Conti”, lägger tidningen till.

Tuttosport har en intervju med Juvebasen Andrea Agnelli, som skickar ut en varning till rivalerna. ”Mitt Juve är bara i början. De sex mästerskapstitlarna är bara startsträckan innan det lyfter”. Tidningen uppger för övrigt också att Milans tränare Montella drömmer om en värvning från Juventus: Juan Cuadrado. En värvning som, enligt Tuttosport, kan bli verklighet (dessutom till ett överkomligt pris) om Juve kniper Diego Costa.

Annons

 

SPANIEN

Marca eldar på ryktena kring transfermarknadens hetaste spelare. Till ”Vänta på oss, Mbappé” kan man läsa att ”Real Madrid tog ny kontakt med spelaren i går”. Det fortsätter med ”Inför budet från PSG berättade de för honom att de värvar honom så fort de gjort klart med försäljningarna av Morata och James. Alternativet att köpa och låna tillbaka är i det närmaste förkastat” (mer Mbappé i Le Parisien, under ”Frankrike”). Nästan som en uppföljning på det finns ”Nu skiljer bara fem miljoner euro till United för Morata”. United erbjuder 75 milj euro, Real vill ha 80 milj euro. Marca menar att ”Affären kan bli klar inom de närmaste timmarna • Han blir den dyraste spanska spelaren någonsin”. I en liten notis finns konstaterandet ”Torres, ett år till med legendaren”, sedan anfallsveteranen i går förlängt kontraktet med Atlético.

Annons

AS lyckas klämma in en liten artikel om Udineses intresse för Guidetti, som Headlines plockade upp i går morse från Il Mattino. AS har inget nytt att förmedla krig just det italienska intresset, men lägger till ”Hur det än må vara med det, så lär Guidetti bli en följetong i sommar”, skriver AS, ”Hans namn har tillräckligt anseende på den europeiska marknaden, och i Vigo ser man positivt på en övergång som skulle inbringa en ansenlig summa till kassakistan, för att på så vis kunna göra en större värvning utan alltför stora investeringar”. På förstasidan är det större klubbar och större namn som gäller. AS tycks vilja förmedla sommarkänsla till läsarna. Till budskapet ”Theo tillhör nu Real Madrid”, övergången från Atlético som blev slutförd i går, så låter tidningen Theo Hernández svischa förbi på en vattenskoter. Även Messis och Torres kontraktsförlängningar får utrymme. Dock utan vattenskotrar.

Annons

Mundo Deportivo bryr sig inte om Torres. Än mindre Theo. Här är det ”Messi 2021” för hela slanten. Beskedet från tv-kanalen BeIN Sport, som har samma ägare som PSG, om att den franska klubben inte släpper Marco Verratti får också uppmärksamhet. Men inte på förstasidan så att den stör Messidyrkan.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har en förkärlek till PSG-trubbel. Och trubbel hittar tidningen. Dels med en avskedssalva från målvakten Salvatore Sirigu, nu i Torino, ”Brist på respekt från PSG”. Och dels med ”Följetongen Ben Arfa fortsätter”. För spelarens agent bekräftar att även klubbens nya sportchef, Antero Henrique, gjort klart att dörren står öppen för Ben Arfa att hitta en ny klubb. Men Ben Arfa själv har inte lust att lämna PSG. Fortsättning följer.

Le Parisien uppger att Paris SG går på offensiven för Kylian Mbappé. Inom de närmaste dagarna kommer klubben att lägga ett bud som åtminstone matchar tidigare bud från Real Madrid och Arsenal på 135 miljoner euro. Däremot är det fortsatt oklart om Monaco kan tänka sig att släppa sin juvel till rivalen. Mbappé själv tycks också inställd på en säsong till i Monaco.

Annons

RMC Sport understryker bredden i satsningar i Frankrike. ”Exklusivt: Lille har 140-160 milj euro att spendera i de närmaste tre transferfönstren”. Det är ägaren Gérard Lopez som ser till så att nya tränaren Marcelo Bielsa redan i sommar har cirka 50 miljoner euro, exklusive intäkter från försäljningar, att förstärka truppen med.

 

TYSKLAND

Bild har i det så kallade vänsterkrysset på förstasidan skjutit in ”Goretzka, rådgivare träffade Real Madrid”. Tidningen vidareförmedlar bara spanska La Sextas uppgifter från häromdagen. Däremot lägger Bild i artikeln till att Schalke inte kommer att släppa den 22-årige landslagsmittfältaren till någon klubb denna sommar, utan först nästa. Tidningen uppger vidare att ”Kineserna ger inte upp: Dubbelattack för Auba och Modeste”. Det är Tianjin Quanjian som försöker igen. 70 miljoner euro till Dortmund samt treårskontrakt och lön på 20 milj euro om året efter skatt. Det är vad Tianjin påstås erbjuda Aubameyang. För Modeste kollar Tianjin om en övergångssumma på 35 milj euro kan slutföras i tre delbetalningar. Den 14 juli stänger det kinesiska transferfönstret.

Annons

Kicker har just Anthony Modeste på stor bild på förstasidan. Men här med trubbel i fokus. ”Stöger efter scenerna från Kölns skyttekung: ’Modeste måste vara en del av gruppen’”. Annars var gårdagskvällens sena nyhet: ”Övergång för 13 miljoner euro – Leipzig överens om Augustin”. Enligt Kicker källor har överenskommelse träffats med Paris SG, och med Jean-Kevin Augustin själv är Leipzig överens om ett femårskontrakt. Lite Dortmund till sist, och goda nyheter. Sportchefen Michael Zorc berättar för Kicker att Mario Götze, som lidit av en svår metabolisk sjukdom, är tillbaka till försäsongsträningen på fredag.

Publicerad 2017-07-06 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto