POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Efter Neymar – PSG närmar sig Mbappé

ENGLAND

Daily Telegraph nynnar till ”Winner takes it all”, efter Arsenals seger i Community Shield (1-1, 5-2 e straffa, mot Chelsea). ”Wenger plockar första bucklan för säsongen – tack vare Abba”, alltså den nya straffordningen, och förstås därav huvudrubriken.

Daily Mirror fokuserar på förlorarna med ”Show me the money”, som beskrivning på Chelseatränaren Contes förnyade krav på nyförvärv efter gårdagens förlust. Hade Mirror valt att fynda i Abba-arkivet kunde den funnit ”Money, money, money” eller ”Take a chance on me”. Mer finalefterspel: Mirror uppger också att Alexis Sánchez gått med på att stanna i Arsenal.

The Sun-krönikören David Kidd menar att sättet Chelsea förlorade på ”kan innebära början på slutet för missbelåten Conte”. Men inte heller The Sun dyker ner i någon skivback med Abba. Där hade Sun kunnat damma av ”Thank you for the music”. På sportettan finns mer traditionella ordlekar, som ”I Phil good”, om att Barcelona blir allt säkrar på att värva Coutinho.

Daily Mail har förutom ”Conte rasar efter Wembley-debacle” (”Mamma mia”, kanske?) på sportettan, spelarbetyg i det övriga Community Shield-plocket. Arsenals Granit Xhaka är matchens lirare med åtta av tio. På andra sidan av skalan, Chelseas Pedro med 5,5. Tidningen har vidare ”Exklusivt: Tottenham tar efter skadan på Trippier upp kampen med Juventus om Valencias högerback Cancelo, som värderas till 25 milj euro”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport njuter av en ”Intersommar”, ett Inter som vinner och vinner. I går kom fjärde raka (3-1 mot Villarreal). Tidningen har också en intervju med Carlo Ancelotti. På frågan om prislappen på Neymars övergång ser Bayern München-tränaren ingen anledning att beklaga sig. ”Fotbollen är en form av underhållning och bör betraktas så. Om vissa summor cirkulerar så beror det på att någon kan betala dem. Jag ser det inte som någon skandal. Neymars pris ska inte ses i ljuset av vad PSG betalade utan i vad han presterar på planen. Med bollen vid fötterna är han ren underhållning”. I går tolkade GdS ord från Milans sportchef Mirabelli som att klubben  stängde dörren för Zlatan Ibrahimovic. I dag väljer tidningen i stället att tolka samma uttalande som att det inte är helt uteslutet att Zlatan, eller Falcao, kan bli anfallsalternativ. Men det är fortfarande Aubameyang som är nummer ett. ”Aubameyang: ’Jag stannar’ – I Milan lyssnar man inte”, lyder rubriken. Nikolas Kalinic ses som backupplan. Först långt därefter nämns Zlatan i förbigående. I förbigående nämns även John Guidetti i en annan artikel. På nytt handlar det om Torino. Han ses tillsammans med tre andra (Cutrone, Falcinelli och Niang) som kandidater till ”vice-Belotti”.

Corriere dello Sport gottar sig också åt Inters försäsongssvit. Tidningen påpekar även att den svartblå klubben har mer att glädja sig åt. ”I dag anländer Dalbert till Milano. Emre Mor nära och Schick på väg att säga ’ja’”. CdS har också ”Juve på jakt efter back – Garay och De Vrij toppar listan”.

Tuttosport har mer backjakt för Juventus, men inte på mittback. ”Juve, jakten på en ytterback”. Cancelo och Spinazzola ringas in. Tidningen spinner vidare på Zlatan: ”Milan: Alla röstar för Ibra. Den stora rödsvarta drömmen”. Tidningen menar att en värvning skulle göra alla parter nöjda; fansen (som fortfarande håller Zlatan högt), tränaren (Montella vill ha en fysiskt stark anfallare, som också har tekniska kvaliteter) samt Zlatan själv.

Sky Sport Italia hävdar via Gianluca Di Marzio att ”Barcelona lägger bud på Dembélé”. Budet ska vara på 70 miljoner euro plus bonusar, men Dortmund vill ha mer. Det påstås också att affären är nära kopplad till Milans eventuella värvning av Aubameyang. Dortmund kommer inte att släppa både Dembélé och Aubameyang (se även Kicker, under ”Tyskland”)

 

SPANIEN

Marca menar inför Supercupmatchen Real Madrid-Man United att ”Mou vill ha revansch”. Tidningen påpekar att portugisen ”inte vunnit någon av fyra officiella matcher då Real varit motståndare”, samt lägger till att Unitedtränaren ”fokuserat hela försäsongen på denna match”. Eller kanske inte, va?

AS låter ett antal mindre fotbollsrubriker tränga sig in på förstasidan. Störst av dem gäller en match i England. ”Morata missar straff och Conte varnar honom: ’Han behöver bli bättre’, säger han efter förlusten mot Arsenal i Community Shield”. Därefter finns ”Supecupen: Bale i fokus”. Walesaren är ett frågetecken i startelvan, Asensio kan ersätta. Enligt tidningen väntas Cristiano Ronaldo inte resa med till Skopje i dag. Han genomförde i går blott sitt andra träningspass med Real under försäsongen, och siktet är inställ på spanska Supercupen mot Barcelona till helgen. AS, som i början av sommaren gick i bräschen för uppgifter om att Celta Vigo vill sälja John Guidetti, har nu rubriken ”Guidetti tar ledningen i kampen om att vara Unzues nummer 9”. Enligt tidningen är den svenska landslagsanfallaren efter sin framfart under försäsongen nu främsta kandidat att leda anfallet i ligapremiräen mot Real Sociedad om knappt två veckor. Ironiskt nog kan en svenskvärvning indirekt ge ökad konkurrens för Guidetti. För om Celta värvar Sam Larsson, så kan Aspas eller Beauvue flyttas in och bli mer direkt rival om platsen som nummer 9, menar AS

Sport har som så ofta fokus på Barcelonas värvningar. ”Coutinho, den avslutande pushen”. Tidningen menar att ”Värvningen av den brasilianska mittfältaren kan slutföras vid ett möte i morgon” och att ”Barça kommer att ge ett slutgiltigt bud till Liverpool på 90 miljoner euro inklusive bonusar”. På förstasidan finns även ”Konfidentiellt: familjen Neymar hade beslutat att lämna Barça för flera månader sedan”. Tidningen stämplar i artikeln Neymar och hans pappas agerande som ”förräderi” och beskriver hur de ”avsiktligt ljög” för Barcelona.

Mundo Deportivo gnuggar händer åt en ”Spännande vecka”, och har bland punkterna mötet med Chapecoense, Supercupmötet med Real Madrid och förhandlingarna om Coutinho. Tidningen uppger förresten att Liverpool är ”som galna i André Gomes” och att spelaren kan komma att ingå i en affär med Coutinho. Så lägligt…

 

FRANKRIKE

L’Equipe upplåter nästan hela förstasidan åt fotboll. Marseilles premiärseger (3-0 mot Dijon) tar störst plats. ”Ett OM som reagerar”, efter en darrig första halvlek. Men här finns också ”Sneijder, nästa skrällvärvning av Nice” samt ”Bielsa i Lille: Det börjar bra” (3-0 mot Nantes). Nantespelarna får nästan alla tre eller fyra av tio i spelarbetyg, Kacaniklic tillhörde de senare. Från transfermarknaden uppger L’Equipe att ”PSG är inte färdiga”, och tillägger att ”Neymars ankomst lär inte vara slutet på PSG:s övergångsaktiviteter. Danilo Pereira väntas till mittfältet, och PSG har inte gett upp Mbappé”.

Le Parisien har mer Mbappé. Tidningen lyfter fram ”PSG: Hypotesen Mbappé, den är på allvar” ända till förstasidan. Ett alternativ som nästa storvärvning är Coutinho. För båda spelarna anses Neymar ha en stark dragningskraft. För att balansera ett nytt stjärnköp hoppas PSG sälja Krychowiak, Jesé och Aurier för sammanlagt drygt 60 miljoner euro, och kan också sälja Di Maria för 70-80 milj euro. Lucas, Matuidi och Draxler är spelare som det spekuleras i kan vara intresserade av att byta miljö.

La Dépêche du Midi håller fast vid att Jakob Johansson vill till Toulouse. ”Enligt våra uppgifter väntar Johansson bara på ett tecken från klubben”. La Dépêche skjuter sedan in ett citat från en källa nära svenskens grekiska klubb AEK. ”Kontakten mellan Toulouse och AEK är etablerad. Ett avgörande väntas i nästa vecka, vare sig det är positivt eller negativt”. Övergångssumman ”lär inte överstiga två miljoner euro”, skriver La Dépêche (se även SDNA under ”Övrigt”).

 

TYSKLAND

Bild skjuter in ”Watzke varnar för ultras” i vänsterkrysset på förstasidan. Dortmunds vd svarar på tidningens hårt vinklade frågor efter bland annat Hannoverfansens våldsamma uppträdande i Burnley. ”Står vi inför den farligaste säsongen någonsin?”, kraxar olyckskorparna på Bild. ”Det hoppas jag inte. Men jag tycker det finns en tendens att ultrasscenen hårdnar”, svarar Watzke. Tidningen noterar vidare att det är ny säsong men samma gamla problem för Hamburg. Inte bara det att laget har svårt att vinna, i går 1-1 mot Espanyol, men också att Albin Ekdal på nytt är på skadelistan. Den svenska landslagsmittfältaren missade HSV:s match, och Bild uppger att han blir borta minst tio dagar. Tidningen skriver att han därmed missar cupmatchen mot Osnabrück och att även ligapremiären mot Augsburg, den 19 augusti, är i fara.

Kicker kommer med ”Tillförsikt och tvivel” i veckans första nummer. En summering av Supercupmatchen mellan Dortmund och Bayern München i lördags. Tidningen levererar också uppgiften att Bayern på nytt är intresserad av att värva från Dortmund. Denna gång handlar det inte om något stjärnsskott, utan en stjärnscout: Dortmunds chefsscout Sven Mislintat. Han har varit i klubben sedan 2009 och tillskrivs upptäckter som Lewandowski och Kagawa, och var nyckelaktör när Aubameyang och Dembélé värvades. På tal om Dembélé, så uppger Kicker att det skulle krävas ett ”löjligt stort erbjudande”, typ 180 miljoner euro, för att klubben skulle släppa den franska stjärnan. Till skillnad från medier i andra länder uppger Kicker att inga diskussioner inletts med Barcelona. På nätsidan noterar tidningen, ”Dortmundanfallaren Isak glänste med fyra mål”, när andralaget slog Erfurt med 5-2.


ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har inte plats för damernas EM-finalförlust på förstasidan, däremot för en klick rötägg i FCK:s klack. ”Ett förbannat svineri”, skriver tidningen om bråket med polisen som stoppade matchen i en kvart (1-0 till Bröndby). Skandalscenerna lägger beslag på första uppslaget på sporten. Det andra uppslaget har rubriken ”Tibbling i drömmarnas land”. Svensken hoppade in för sin nya klubb efter 88 minuter och avgjorde två minuter senare. ”Jag kunde inte ha önskat mig en bättre start. Det är helt fantastiskt. Jag hade inte ens tänkt att detta var möjligt”, säger Tibbling, ”Jag fick uppgiften att hoppa in och hjälpa laget, men det är stort att göra det avgörande målet i en sådan här match, där de står så mycket på spel”. Han jämför Köpenhamnsderbyt med ett annat derby. ”Jag hade hört att matcherna mot FCK är speciella för de betyder så mycket för så många. Det är lite som derbyt i Stockholm mellan Djurgården och AIK”. Även när det gäller gårdagens mål drar 22-åringen en svensk parallell, till det han gjorde i 1-1-matchen mot Portugal som tog Sverige U21-EM, som laget senare vann. ”Målet mot FCK och det målet mot Portugal är de två viktigaste målen jag gjort i min karriär”. Johan Larsson får liksom två andra Bröndbyspelare högst spelarbetyg, fyra av sex. I FCK får Robin Olsen högst, även han fyra. Erik Johansson och Pierre Bengtsson får båda två.

SDNA (Grekland) uppger att AEK inte har några planer på att acceptera ett bud på två miljoner euro från Toulouse för Jakob Johansson, som det talats om. I stället hoppas Atenklubben på att locka den svenska landslagsmittfältaren att skriva på ett nytt kontrakt. Samtal med Johanssons representanter väntar i veckan (se även La Dépêche du Midi under ”Frankrike”).

Algemeen Dagblad (Holland) jublar åt EM-bucklan med ”Guldkvinnor”. De Telegraaf är nästan en spegling, fast på engelska, ”Golden Girls”. Det orangeklädda landslaget sätter färg på hela nyhetstidningen förstasida.

Publicerad 2017-08-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto