Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bonucci: ”Milan vinner Champions League inom fyra år”

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Mirror förmedlar det senaste avsnittet i såpan kring Chelseas trilskande anfallare, ”Vi vill ha dig tillbaka, Costa”. I första hand på gymmet. Paraplydrinkar i handen ska bytas mot hantlar på träningsanläggningen i Cobham. Anfallaren ska slimmas och vara redo för spel. Fast troligare är förstås en flytt än spel i Londonlagets tröja (se även Cadena Ser under ”Spanien”).

The Sun har samma ämne under feta rubriken ”Gonna Costya”. Tidningen har också en anfallare med en helt annan attityd, som väntas tillbaka på träningsanläggning. ”Exklusivt: Zlatan är tillbaka”, basunerar tidningen ut. ”Zlatan Ibrahimovic väntas tillbaka på Manchester Uniteds träningsanläggning Carrington inom 24 timmar”. En källa på Old Trafford, som det heter, säger att ”Zlatan kommer tillbaka för att återuppta sin rehabträning inom kort. Han har blivit tillsagd att ta det lite lugnt, men det är inte så han fungerar, han är så beslutsam. Alla är så glada för hans framsteg, men vill att han hittar rätt balans mellan rehab och återhämtning. Det är helt säkert att han kommer att få ett kontrakt med klubben, och de vill ha honom i form”. The Sun lägger till att svensken väntas skriva på det nya kontraktet ”inom de närmaste månaderna”.

Annons

Daily Telegraph skriver om en annan Unitedsvensk under rubriken ”Lindelöf ska sakta men säkert lotsas in av Mourinho i United, likt Mchitarjan förra året”. Det är Unitedtränaren själv som gör jämförelsen, sedan den svenska backen haft en darrig försäsong och sedan petats ur truppen till ligapremiären. Citaten verkar vara desamma som i Aftonbladet häromdagen. Telegraph uppger vidare att ”Man City kommer att lägga bud på 60 miljoner pund för Arsenals anfallare Alexis Sánchez”.

Evening Standard ser andra offensiva krafter på väg bort från Londonklubben. ”Chelsea närmar sig en värvning av Arsenals stjärna Oxlade-Chamberlain för 35 miljoner pund – Wenger överväger motvilligt en försäljning”. Enligt tidningen pågår redan förhandlingar mellan klubbarna.

The Times har mer kring Chelseas transferfönster, men skönjer ytterligare problem. ”Exklusivt: Chelsea och Conte splittrade över transfermål”. I första hand handlar det om att Conte vill ha rutinerade spelare kring 30-strecket för den stundande säsongen, medan Chelsea föredrar yngre spelare, som också har återförsäljningspotential. På sportettan finns också nyheten om att Premier Leagues transferfönster nästa säsong kan stängas innan ligasäsongen börjar.

Annons

The Independent drar stort på ”Exklusivt: Davinson Sánchez sa under måndagen själv till Ajax att han vill till Tottenham”. Det ligger i linje med uppgifter i De Telegraaf i går.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har ”Bonucci, nu talar jag”. Citatet man drar ut från intervjun med den nyblivna Milanspelaren till förstasidan är ”Inom fyra år kommer vi att ha vunnit Champions League”. Där finns mer. ”Jag vill göra som Pirlo: jag känner mig laddad och hungrigare än någonsin. Så Allegri säger att det var mitt beslut att lämna? Det var de som gjorde valet, jag agerade som en konsekvens av det”. Mer Milan kommer från mercaton, ”Kalinic till Milan, Bacca närmar sig Villarreal”. Tidningen tror vidare på Matuidi i Juventus, ”Fransmannen i Turin inom 48 timmar?”, frågar sig GdS.

Corriere dello Sport skulle nog svara”inte säkert” på Gazzettans fråga. CdS är helt inne på samma linje om Matuidi till Juve, men ger affären aningen större tidsramar: ”innan lördag”, skriver tidningen. 15 miljoner euro sätts övergångssumman till. CdS sätter även strålkastarljusen på Napolis CL-kvalmatch mot Nice i morgon. ”Napoli, staden är redo för en kamp om 30 miljoner euro”, följs av ”50 000 kommer att vara på plats i morgon kväll mor Nice. Balotelli och Sneijder kommer inte till spel”.

Annons

Tuttosport gör största rubrik på…jodå, även här det Matuidi och Juventus som gäller. Men tidningen lägger också till ”4-3-3”, för tränare Allegri uppges överväga taktiska förändringar.

Toro News har fler uppgifter från Turin, och det om en svensk. Enligt sajten är Samuel Gustafson aktuell för en utlåning till antingen Empoli eller Ascoli, för att få speltid. Båda klubbarna lirar i Serie B.

 

SPANIEN

Marca pillar i ett getingbo med ”Och det har knappt börjat ännu”, en första beklagan över domare. Marca pekar på ”Cristiano Ronaldo – Fem matchers avstängning”, sedan på ”Luis Suárez – Dykning utan konsekvenser” och slutligen på ”De Burgos Bengoetxea: Usel domarinsats”.

AS fokuserar på Cristiano och att ”Knuffen stod honom dyrt”, samt påpekar att ”Real Madrid överklagar och utesluter inte att vända sig till CAS”, idrottens skiljedomstol. Klubben menar att det andra gula kortet var felaktigt, att Umtiti hade kontakt med Cristiano Ronaldo och orsakade fallet.

Annons

Sport har även i dag fullt fokus på Barcelonas transferfönster. ”Brådskande beslut”. Det är i sammanhanget välbekanta ansikten som dyker upp på förstasidan. ”Klubben bekräftar Paulinho, och vill göra klart med Coutinho och Dembélé”. Tidningen menar vidare att värvningen av just Paulinho ses som ett tungt bakslag för Sergi Roberto. ”Valverde har inte pratat med honom och han kan den här veckan välja Chelsea eller United”, menar tidningen, samt tillägger att Juventus och Inter också är beredda att betala utköpsklausulen på 40 miljoner euro.

Cadena Ser uppger att ”Atlético utesluter inte ett avtal med Chelsea för Diego Costa efter det att transferfönstret stängt”. Madridlubben har ingen brådska då den på grund av sitt transferförbund ändå inte kan använda sig av anfallaren före januari. Radiokanalen menar att det är säkert att Diego Costa blir en Atléticospelare men parterna står ännu långt ifrån varandra kring övergångssumman. Atlético erbjuder 38 miljoner euro, Chelsea vill ha 65 milj euro, uppger Cadena Ser.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe sätter bild på Mbappé och rubriken ”Återvändsgränd” på förstasidan. Anledningen är att ”övergången till PSG stött på flera hinder. Talangen måste kanske förlika sig med tanken på att stanna i Monaco”. Bland annat påpekar tidningen att PSG behöver sälja spelare för att balansera affären. En annan komplicerad affär är Serge Aurier. PSG-spelaren är överens om kontrakt med Juventus och Inter, samt ”till 95 procent” med Tottenham, enligt hans entourage. Även Chelsea är intresserad. England är backens favoritdestination. Men affären påverkas bland annat av överklagandet av en fängelsedom, för att kunna få uppehålls- och arbetstillstånd i landet.

RMC har pratat med Lucas Deaux i Guingamp, som ännu inte riktigt hämtat sig från mötet med PSG:s Neymar. ”Jag vet inte om han är mänsklig. Han är ett fenomen. Jag hade sett honom på tv, men i verkligheten är han makalös”.

Annons

France Football har en matig Premier League-special. Störst intresse väcker kanske ”Wenger: Det har blivit helt galet”. Det skulle kunna ha handlat om turbulensen kring honom själv, ”Det finns många åsikter bland Arsenals fans. Ibland uttrycks de på ett löjligt sätt, som när ett flygplan med ett fientligt budskap mot mig flög över Emirates”, nämner Wenger. Men det handlar främst om fotbollen i dag. Wenger exemplifierar med Qatars intåg. ”Vad det gäller pengar, är det inte längre förnuftet som styr när man vill köpa en wing-back (France Football påpekar att han sannolikt syftar det på Walker, Danilo och Mendy i Man City), utan om egot. Det handlar om ’Vad kan denna värvning betyda för vårt land i form av reklam och publicitet’. Det är därför jag menar att marknaden blivit irrationell”. På en fråga om kvinnliga tränare i Premier League, glider Wenger in på ett större resonemang. ”Jag är säker på att om tio-femton år så är det inte nödvändigtvis någon som är fotbollsspecialiserad som är manager i en klubb. Hen kommer att vara omgärdad av vetenskap, som säger vem som ska spela på lördag. Den ansvarige kommer att vara en managementspecialist, då de fotbollsmässiga besluten fattas genom teknologi och analyser. Därför finns det inget märkligt i att en kvinna kan bli ansvarig i en klubb”.

Annons

 

TYSKLAND

Bild är upprörd. ”Supporteridioter stoppade match”, skriver tidningen. Det var under Hansa Rostock-Hertha Berlin (0-2) som supportrar kastade bengaler mellan läktarsektioner. En mindre brand bröt också ut på bortasektionen. Matchen spelade så småningom klart. ”Normalt är man glad efter en cupseger på bortaplan, men det kan man inte vara med tanke på vad vi sett. Ingen vill se det på en fotbollsmatch”, säger Herthas manager Michael Preetz.

Fussball Transfers är källa till gårdagskvällens vaga rykte om Wolfsburgs intresse för Sam Larsson. Det är i en artikel om den tyska klubbens intresse för Bordeauxs Malcolm, som svenskens namn nämns i förbigående och med hänvisning till sajtens källor.

 

ÖVRIGT

VG (Norge) stortalangen Frida Maanum förklarar ett av skälen till flytten från Stabaek i Norge till Linköping i Sverige. ”Det bli annorlunda och en stor förändring. Jag kan nog leva på fotbollen. Man blir inte ”stenrik”, men det räcker”, säger hon till tidningen.

Annons

Record (Portugal) uppger på tisdag morgon att Amr Warda lämnat Portugal efter en skandal och rekordkort sejour med Feirense. Den egyptiske mittfältaren, inlånad från Paok, ska ha varit nära att hamna i bråk med två lagkamrater redan på sin allra första träning – efter att ha trakasserat deras fruar. Feirense har ännu inte officiellt kommenterat resultatet av sina efterforskningar och disciplinära åtgärder.

Publicerad 2017-08-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto