POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Barça döms ut hemma: ”Lång ökenvandring väntar”

ENGLAND

Daily Telegraph hävdar att ”Diego Costa riskerar rättsliga åtgärder från Chelsea om han inte återvänder till träningen”. Men på sportettan dröjer sig tidningen i stället kvar vid gårdagskvällens uppmärksammade uppgift: ”Exklusivt: Man City med chockbud på förre Unitedspelaren Jonny Evans värt 20 miljoner pund”, inklusive bonusar. West Bromwich ska ha nobbat.

Daily Mirror följer upp med ”City planerar nytt bud på tidigare Unitedspelaren Evans”. Men dagens största rubrik tar snarare vid kring Chelseas hårda attityd mot Diego Costa. För rubriken beskriver hur ”Klubbarna blir tuffa mot missnöjda stjärnorna: Ni ska ingenstans”. Det är beskedet Southampton gett Van Dijk, det är beskedet Wenger gett Oxlade-Chamberlain.

The Sun tar upp tråden med en klubbordförande som är stenhård vid förhandlingsbordet. Tidningen exklusivstämplar uppgiften att Tottenhams Daniel Levy inte kommer att sälja Deli Alli ens för 150 miljoner pund. Vill man tro The Sun kliar det annars i fingrarna på Barcelona och Man City att lägga beslag på liraren.

The Times stirrar liksom Telegraph med öppen mun på Man Citys bud på Jonny Evans, men har ytterligare en fotbollsrubrik på sportettan, ”Exklusivt: 20 000 tomma Tottenhamplatser”. Det gäller hemmapremiären och derbyt mot Chelsea i helgen. Times skriver att Spurs sålt 70 000 biljetter till matchen på Wembley, ”men har svårt att sälja slut”, samtidigt som tidningen påpekar att restriktioner av säkerhetsskäl gör att färre åskådare släpps in.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport roar sig med fransk touch på rubriken efter Napolis CL-kvalseger (2-0 mot Nice), ”Et voilà, Napoli”. Tidningen konstaterar att ”avancemang är nära” och ger Dries Mertens högst spelarbetyg, 7,5 av tio. På tal om spelarbetyg så ger Gazzettan högst betyg i den spanska Supercupen till Real Madrids Asensio, 7,5, och lägst till Barcelonas Umtiti, fyra. Tillbaka till förstasidan. Där myser Gazzettan också åt den italienska mercaton. ”Vilka kap!”, handlar om Matuidi till Juve, Kalinic till Milan och Cancelo till Inter.

Corriere dello Sport sätter örat till San Paolo, och låter sig övertygas av tonerna dras med i rytmen, ”Napoli, vilken musik”. Lika målande är inte CdS när de dagliga transferryktena summeras. Men här finns mer om gårdagens synnerligen sparsmakade Sky Sports Italia-uppgifter kring Beneventos intresse för Oscar Hiljemark. ”Genoa har välkomnat Beneventos erbjudande för mittfältaren Oscar Hiljemark, 25, om ett lån med köpoption. Dansken (jo, de skriver så) tar några dagar på sig, och väntas lämna besked i början av nästa vecka”.

Tuttosport njuter inte så mycket åt Napolis triumf som åt Juventus värvning ”Klar: Matuidi”, jublar tidningen och kittlar sina trogna vitsvarta läsare med ”Det tar inte slut här”. Det är Spinazzola och Keita, ”som tar allt mer avstånd från Atalanta respektive Lazio”, som är på ingång.

 

SPANIEN

Marca bjuder segerrusigt upp till ”Sommardans”, med bild på jublande Real Madrid-spelare efter gårdagens Supercuptriumf (2-0 mot Barcelona). ”SuperMadrid, SuperMästare” är en superlarvig formulering på förstasidan, men ändå träffande. Medan Reals insats beskrivs som ”spektakulär”, stämplas Barcelona som ”deprimerande”. Med illa dold tillfredställelse fångar tidningen även upp ett citat från Gerard Piqué. ”För första gången på nio år känner jag mig underlägsen Real Madrid”, lyder en citatrubrik.

AS skriver om att Real Madrid skickade Barça in i duschen och tagit en ny titel. ”Real Madrid har vunnit fyra titlar 2017, och Zidane sju på ett och ett halvt år”, lägger tidningen till.

Sport visar att missnöjet med Barça är stort även på hemmaplan. ”Utan själ”, summerar Sport med stora bokstäver lagets insats. Tidningen menar att Barcelona blev ”utraderat” av Real Madrid i första halvlek. ”Bara Messi och Sergi Roberto visade sitt rätta jag på Bernabéu, men det räcker inte”. Lluís Mascaró är inte nådig i sin krönika. Det är inte så mycket förlusten i sig, utan ”Det som verkligen oroar är på nytt den bild av sig själv laget visar upp. Av fullständig maktlöshet. Av total avsaknad av kontroll. Av förfall…”. Mascaró menar att situationen i Barça påminner om ”värsta dagarna under Gaspart” och att klubben nu riskerar en ”lång ökenvandring”.

Mundo Deportivo ser det som att Barça ”Var aldrig med”, att första halvlek var ”katastrofal”. MD tar i kanten av förstasidan upp läget kring de två stora transfersnackisarna. ”Coutinho närmare än någonsin, Dembélé blir mer komplicerat”. Men på nätet har tidningen fått med en intervju med Barças general manager som ger anledning att vara mer hoppfull om båda spelarna. ”Pep Segura: Vi är nära att värva Coutinho och Dembélé”, lyder citatrubriken. Intervjun är från katalanska Rac1, där Segura tillägger att ”Vi är hoppfulla att de kommer att bära Barças tröja”. Sedan uppmärksammar MD att ”PSG skrattar åt Barça under Supercupen”. PSG:s officiella Twitterkonto på engelska publicerade mitt under matchen en bild på en skrattande Neymar (nedan).

Cadena Ser uppmärksammar en annan detalj i samband med matchen, ”Sergio Ramos fula tilltag som fick Messi att ilskna till”. Real Madridspelaren höll ut bollen som han skulle ge den till Barçastjärnan, men kastade i stället upp bollen i luften, varvid Messi kastade ur sig ett mindre gott omdöme om Ramos mamma.

Estadio Deportivo har blickarna på annat håll. ”Låt hymnen ljuda”, anspelar på CL-hymnen, och att Sevilla är nära att få höra den under gruppspelet efter gårdagens bortaseger i kvalet (2-1 mot Basaksehir).

 

FRANKRIKE

L’Equipe sätter rubriken ”Nere för räkning, men inte utslagna” på Nice efter gårdagens CL-kvalförlust i Neapel (0-2 mot Napoli). Från transferfronten uppger tidningen att Serie A-klubbarna Torino, Inter och Fiorentina alla är intresserade av Moussa Sissoko. Problemet är att de vill låna, Tottenham vill sälja. Helst för närmare 30 miljoner euro. L’Equipe noterar vidare att PSG på nytt hört sig för med Monaco om Fabinho. Och på nytt fått nobben.

Le Parisien beskriver det på sin nyhetsetta som ”En italiensk skilsmässa” när Matuidi nu lämnar PSG för Juventus. Sylvain Armand, vän och tidigare lagkamrat i PSG, säger att ”Han (Matuidi) hade velar fortsätta äventyret i PSG” med tanke på sin kärlek till klubben, men att Matuidi nu blir Juves lycka.

 

TYSKLAND

Bild-fixeringen vid huliganism visar inga tecken på att avta. I dag är den största rubriken på ettan en intervju, ”Mitt liv som ultra”. Tidningen rapporterar vidare att situationen kring Dortmunds transferhuligan Ousmane Dembélé fortsatt är låst. Enligt Bilds uppgifter är Dembélé i Frankrike och har inga planer på att träna med klubben innan transferfönstret stänger den 31 augusti. Dortmund står fortfarande fast vid att Barça måste pröjsa 150 milj euro, och inte en euro mindre, om något ska hända. Klockan tickar. Vidare uppger tidningen att Benedikt Höwedes, som tappat kaptensbindeln i Schalke, kan vara på väg att lämna klubben. Kontakter från Premier League är tagna. Prislappen sätts till 20 milj euro.

Kicker har mer Dembélé. Han får en tillrättavisning av lagkamraten Sokratis Papastathopoulos. ”Ousmane är en bra kille”, understryker han, ”Han måste förstå att ingen spelare är större än laget. Att alla måste arbeta för lagets bästa och anpassa sig. Det gäller också Ousmane. Han kan inte göra hur han vill. Han borde se och lära av Pierre-Emerick Aubameyang”, säger Sokratis till Kicker. Tidningen tar också notis om att Dortmund värvar Jeremy Toljan från Hoffenheim, men uppger att enligt tidningens källor så är övergångssumman större än de fem miljoner euro som nämnts.

 

ÖVRIGT

RTV Oost (Nederländerna) uppger att enligt deras källor har Heracles och Panathinaikos inlett nya samtal om Samuel Armenteros. Så sent som för knappt en vecka sedan uppgav grekiska SDNA just att Pao på nytt var intresserad av den svenske anfallaren.

Scottish Sun (Skottland) gör om namnet på Celtics CL-kvalmotståndare till ”Astunna” (5-0 mot Astana), av orden ”a stunner” (ung ”läcker”). Mikael Lustig utmärker sig inte bland Celticspelarnas med sju av tio, men omdömet är fint. ”Svensken var trygg rakt igenom, både i att försvara och att spela bollen. Perfekt pass till Rogics mål. Han är en så pålitlig spelare för Celtic, och bättre offensivt än han får erkännande för”, menar tidningen.

Publicerad 2017-08-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto