Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Reaktioner: ”Till 90 procent Zlatans sista kapitel”

ENGLAND

Daily Mirror låter Champions League-lottningen hamna helt i skymundan för gårdagens svensknyhet. Till armbrytningsbilden från Zlatan Ibrahimovics Instagram sätter tidningen rubriken ”Ibracadabra – min magi kommer att ta de röda djävlarna till titeln”.

The Times är inte lika dramatisk, men presenterar Zlatans förlängda sejour i Manchester ur annat perspektiv på sin sportetta. ”Ibrahimovic tar stort lönesänkning”. Tidningen skriver att Zlatan sänker lönen från 350 000 pund i veckan till cirka 125 000 pund. En siffra som cirkulerat tidigare. I så fall en nästan 60-procentig lönesänkning.

The Sun håller inte med. ”Exklusivt: Zlatan går med på megalönesänkning på 50 procent”. Zlatans nya lön är enligt tidningen 180 000 pund i veckan. Tidningen understryker också att det finns mycket mer att hämta i bonusar. Men på sportettan lägger tidningen krutet på annat. Med ”Costa blankers”, en ordlek på Costa Blanca, påstår The Sun att Chelseas representanter på CL-lottningen nobbade Atléticos. Klubbarna befinner sig i en ansträngd relation på grund av Diego Costa, som vill tillbaka till Spanien.

Daily Mail låter profilstarka krönikören Martin Samuel kommentera Zlatans kontraktsförlängning. Han är inte övertygad. ”Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Manchester United…men kommer Ibracadabra att rubba José Mourinhos magiska formel?”. Frågetecknen återkommer i texten. ”Han har samlat ligatitlar i varje klubb han spelat utom en. Han kommer att ha som mål att ändra på det. Men hur mycket ska United hjälpa till med det? Vad händer om det går bra? Om den strålande formen från de två första matcherna fortsätter? Om det inte finns behov av att ändra på ett vinnande recept?”, skriver Samuel. ”Om allt faller på plats så är Martial ersättare till Rashford och Ibrahimovic till Lukaku. Det är utan tvekan den bästa anfallsbesättningen i Premier League och en av de starkaste i Europa. Med ett problem. När har Ibrahimovic spelat andrafiol tidigare? Det har bara hänt en gång förut”, fortsätter Samuel, och syftar på tiden i Barcelona och de problem som uppstod. Han avslutar med en Ibracadabra-anspelning. ”Det här kommer att behöva handskas med försiktighet annars – simsalabim – så försvinner Manchester Uniteds harmoni”.

Sky Sports Paul Merson är inne på liknande linje. ”Han (Zlatan) är en legendar”, understryker ex-Arsenalprofilen, innan han ser ett nytt United utan behov av förändring. ”Tiderna förändras, och Man United är ett bättre lag utan honom, och de har en bättre chans att vinna Premier League utan honom”. Thierry Henry, en annan av tv-kanalens experter med rötter i Arsenal, håller inte med, och ser också till svenskens stora inflytande. ”Jag är inte förvånad (över kontraktet), för om jag hade varit där så hade jag också velat behålla en spelare som Zlatan i och omkring omklädningsrummet”.

The Guardian klär, för ovanlighetens skull, nästan hela sportettan med fotboll. Här finns ”Rooney kan bli aktuell för VM, säger Southgate”. Här finns ”Chelsea och Tottenham får tuffaste Champions League-proven”. Här finns ”Strålande Sigurdsson – 45 miljoner pundsmannen gjorde läckert mål” (Hajduk Split-Everton 1-1). Och här finns, för att knyta ihop säcken, ”Ibrahimovic tillbaka för att ’avsluta vad jag påbörjade’ i United”.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har fullt fokus på italienska inslag i CL-lottningen. ”Vilka fajter!”, ser tidningen i att Totti drog Barcelona åt Juve, i Roma som får Conte och Simeone och i Sarri som får möta Guardiolas City. I puffpaketet plockar Gazzettan också in lite mercato, med att Höwedes ansluter till Juventus, ”avtal med världsmästaren från Schalke som också intresserade Inter”. Förhandlingar pågår med den tyska klubben. Gazzettan menar att 29-åringen ”fyller tre roller hos den gamla damen”, som mitt-, höger- och vänsterback. Zlatans nya kontrakt får en kvarts sida, ”Pakt med djävulen för återkomst i United”. Tidningen menar att det ”till 90 procent säkerhet är det sista kapitlet i svenskens karriär”.

Corriere dello Sport låter Champions League-lottningen spela en minde roll på förstasidan, och upplåter störst utrymme åt ”Juves klippa”, som är den nära förestående övergången för Höwedes. Förutom Dembélés jätteövergång är Zlatans kontraktsskrivande de två nyheter från den utländska marknaden som Corriere dello Sport tar upp på förstasidan. Nästan hela sidan 22 tillägnas svenskens fortsättning i United.

Tuttosport flikar knappt synligt in ”Marotta plockar Höwedes”. För dagens etta tillägnas CL-lottningen. ”Ni ville ha Dybala, Barça? Här har ni honom!”, skriver tidningen som en känga till ryktena om att den katalanska klubben var ute efter Juves juvel.

 

SPANIEN

Marca är dessa dagar helt uppfylld av Real Madrids förträfflighet. ”Maktdemonstration”, är andemeningen i den stora huvudrubriken, som kommer med bild på Realspelare som hyllas i samband med CL-lottningen i Monaco i går. ”Real Madrid kammar hem allt på Uefa-galan”. Sedan radar tidningen upp alla utnämningar. Superagenten Mino Raiola var förstås också på plats i Monaco. Som en fotbollens Leif GW Persson får han också svara på frågor som inte berör honom. Till Lionel Messi har Raiola uppmaningen att lämna Barça. ”En spelare som Messi måste prova en annan upplevelse med en annan klubb och bevisa hur bra han är”, sa han till Radio Marca, och slängde i flykten också ur sig, ”Barcelona måste förnyas”. Om själva mercaton medgav Raiola att den nått helt nya dimensioner. ”Transfermarknaden som sådan existerar inte längre. Nu är det länder som värvar spelare, och det är inte fotboll”, menar han, ”Men värvningar på 200 miljoner euro kommer att vara normalt framöver, det kommer inte vara uppseendeväckande att se det”.

AS fokuserar sina Real-hyllningar till en spelare, ”Cristiano – kungen av Champions League”. Lottningen för de spanska lagen i Champions League summerar tidningen i rubrikform med ”Svårt för Atlético, enklare för Barça, Real och Sevilla”.

Cadena Cope har lite annan beskrivning. ”Tuffa motståndare för Real och Atlético, bekväm grupp för Barça, Sevilla hade mest tur av dem alla”.

Sport pustar ut med ”Äntligen köpt” och stor bild på Ousmane Dembélé – med photoshoppad Barçatröja. I dag väntas övergången värd 105 miljoner euro plus 40 milj euro i bonusar bli officiell. Presentationen i Barcelona blir nästa vecka, uppger Sport. 20-åringen skriver på ett femårskontrakt. På helt annat ställe, men med band till affären, kan man läsa om Neymars övergång. Enligt Sports uppgifter hade Baças president Bartomeu ett 15 minuter långt möte i New York med Neymar den 22 juli. Neymar lyckades inte alls övertyga honom om att han inte ville till PSG, som brassen försökte. I stället kom han ut från mötet och sa till sportchefen Robert Fernandez, ”Vi måste hitta en ersättare”. Tio dagar senare var världsrekordövergången ett faktum. En av anledningarna till Barças ilska mot Neymar är, enligt Sports källor inom Barças organisation, att han inte tidigare skede uppgav sina planer för Barça, så att klubben i lugn och utan priser som sköt i höjden kunde leta ersättare.

Mundo Deportivo är minst lika lättad som Sport. ”Köpt”, skriver MD med ännu fetare bokstäver än Sport, och med ännu större bild på Dembélé med photoshoppad Barça-tröja. Summan är något annorlunda, 105+35 milj euro.

 

FRANKRIKE

L’Equipe hälsar Ousmane Dembélés förestående flytt till Barcelona med ”Välkommen till jättarna”. En övergång på cirka 145 miljoner euro, 105 plus 40. Aningen annorlunda än Bild (se under ”Tyskland” nedan). Däremot har de båda tidningarna samma siffra på Rennes del av kakan enligt vidareförsäljningsklausulen: 20 miljoner euro. Serge Auriers övergång till Tottenham må vara nära med övergångssumma (25 milj euro), personliga villkor klara och läkarundersökning genomförd. Men fortfarande är uppehålls- och arbetstillstånd ett frågetecken. Om affären trots allt inte skulle bli av är alternativet Juventus, skriver L’Equipe. Högerbacken är sedan tidigare överens med den italienska klubben. I så fall skulle Aurier lånas under hösten p g a att icke-EU-spelarkvoten i Juve redan är fylld, en lösning som från första början inte tilltalade spelaren.

RMC har rubriken ”Exklusivt: PSG förhandlar om att värva både Fabinho och Mbappé”. Enligt radiokanalen har PSG lagt ett bud på 150 miljoner plus Lucas Moura. Enligt RMC är båda spelarna överens med PSG om femårskontrakt. Det främsta hindret till affären uppges vara att Lucas inte vill göra flytten.

 

 

TYSKLAND

Bild sätter aningen andra siffror på Ousmane Dembélés transfer än franska och spanska tidningar: 120+30 miljoner euro. Vid en presskonferens vid lunchtid i dag väntas Dortmund bekräfta övergången till Barcelona. Dortmund är nu i samtal med Malcom (Bordeaux) och Julian Draxler (PSG).

Sky Sports expert Lothar Matthäus räknar med att alla tyska lag – Bayern Münchem, Dortmund och RB Leipzig – går vidare från gruppspelet. De två förstnämnda är luttrade CL-lag, RB Leipzig däremot debutant. ”Det verkar överkomligt för det finns inget superlag i gruppen”, säger Matthäus om RB Leipzig och deras motståndare Monaco, Porto och Besiktas, ”De har mindre att förlora än de andra, så därför ser jag stora möjligheter för RB Leipzig”. Vad det nu betyder.


ÖVRIGT

Metro (Grekland) sätter ett enda ord på Paoks debacle i Sverige (0-2 mot Östersund): ”Misär”. Sport Day beskriver Thessalonikilagets uttåg som ett ”Svart kapitel”. SDNA noterar att de tillresta Paok-fansen var mycket upprörda efter förlusten i Sverige. En del av dem väntade på spelarna efter matchen och krävde förklaring.

Publicerad 2017-08-25 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons