POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Nya beskedet: Tror på Zlatan i år

ENGLAND

Daily Mail zoomar in spenderarbyxorna på Liverpools tränare. ”Klopps köpfest på 200 miljoner pund”, skriver tidningen som stor rubrik, och förklarar den med att Liverpool säkrade Keita…och nu jagar man Van Dijk och Lemar”.

The Sun använder samma tre spelare men knappar in andra siffror i kalkylatorn och får fram ”Virgil näst på tur i köpfest för 183 miljoner pund”. Och Liverpoolledningen tycks dras till spelarmarknaden som flugor kring en sockerbit. Att Chelsea är överens om Oxlade Chamberlain för 40 miljoner pund” stoppar inte sötsuget på Anfield. Liverpool uppges intresserad av Arsenalspelaren om Lemar-affären inte går i lås.

Daily Mirror har också med att ”Chelsea har bråttom att värva Ox före Liverpool” men har den säljande klubben i störst fokus i dag. ”Exklusivt: Revolt i Arsenal”, är den dramatiska och feta rubriken. Förklaringen kommer med ”Inflytelserika spelare i Arsenal rasar mot brisen på förändringar och värvningar i klubben”. Vissa förändringar i tränarstaben har skett, men träningarna är exakt desamma, och de ovan nämnda betydelsefulla spelarna i klubben ”oroas att osäkerheten kring Alexis Sánchez, Mesut Özil och Oxlade-Chamberlain spridit apati runtom i truppen. De anser att en del spelare inte bryr sig tillräckligt, och tycker inte klubben köpt tillräcklig kvalitet för att slåss om titlar”, skriver Mirror.

Daily Telegraph menar att ”Manchester United är optimistisk om comeback för Zlatan i samband med hektisk julperiod”. United har då fyra matcher inom tio dagar. De snabba framstegen i Zlatans rehabiliteringen gör att det finns en tro på att svensken kan vara tillbaka i spel då, trots att Mourinho räknar med honom först efter årsskiftet.

The Times lanserar ”Exklusivt: Palace kan vända sig till Allardyce”, om klubben väljer att sparka Frank de Boer.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tar temperaturen i huvudstaden och konstaterar att det råder ”Schick-feber i Roma” efter att värvningen för 40 miljoner euro. Kring grannklubben Lazio undrar tidningen ”Vart tar Keita vägen?”. Många klubbar är intresserade av anfallaren, ”Förutom Inter och Juve, även Milan, Napoli och Monaco”. Angående Benedikt Höwedes förväntade övergång till Juventus skriver Gazzettan att tysken anländer till Turin i morgon och skriver på ett fyraårskontrakt. Köpesumman beräknas till 15 miljoner euro; fyra miljoner för lån, elva i en obligatorisk köpoption.

Corriere dello Sport beskriver just Juve som ”Omättlig” på förstasidan. För det är inte bara Höwedes. Det är ”Försök med Keita Baldé, och jakt på Gomes och Spinazzola”. Schicks övergång ges också utrymme, och inne i tidningen flörtar CdS med modet i stora rubriken ”Roma är äntligen Schick”.

Tuttosport går händelserna i för väg med ”Klar!” och ”Höwedes – tyskt stål till Juve”. I liten stil lägger tidningen till att avtalet med Schalke förväntas bli klart i dag.

 

SPANIEN

Marca fortsätter hänföras av Asensio. I går gav Hamburger Morgenpost Albin Ekdal smeknamnet ”Renen”, efter hans rusch i senaste matchen. Marca har i dag om Asensio ”I omklädningsrummet kallas han…Tjurfäktaren”. Det fortsätter med att ”Real Madrid jublar åt hans kvalitetsutveckling och mognad. De ser honom som en framtida ledare”. Enligt tidningen är för övrigt inga ytterligare nyförvärv aktuella för klubben.

AS har också klubbens nya posterboy på förstasidan. ”Asensios ögonblick”, blickar mot förestående VM-kvalmatchen. På förstasidan finns också ”Enligt Daily Star erbjuder United 105 miljoner euro”. En uppgift som den engelska tidningen plockade av den spanska hitte-på-sajten Don Balon, en gång en hyfsad tidning. Rundgången är fulländad, trovärdigheten noll och journalistiken katastrofal. Och det är det vänliga omdömet.

Cadena Cope har med Real Madrids Sergio Ramos, som rycker ut till försvar för Barcelonas Gerard Piqué inför matchen mot Italien på Santiago Bernabéu. Ramos ogillar buandet av hans katalanska backkollega i landslagströjan. ”Vissla inte ut någon. Den spanska publiken måste respektera alla spelare som försvårar vår landslagströja, och Piqué är en av dem”, påpekar Ramos.

Diario Sport gör ännu en dag Ousmane Dembélé till dragplåster på förstasidan. Denna gång med att 18 000 var på hans presentation på Camp Nou i går, men också med besked om att Dembélé inte är sista spelare in. I alla fall inte om Barças pressade sportchef Robert Fernandez får som han vill. ”Min intention är att värva en, möjligen två, spelare till”, sa Fernandez vid en presskonferens. Där bekräftade han att Jean Michaël Seri nu är avskriven, men ville inte kommentera Ángel Di María eller Philippe Coutinho. På tal om Coutinho. Sport har också med beskedet från den brasilianska landslaget: stjärnan har inga skadeproblem – det som påstods vara anledningen till att Coutinho inte spelade för Liverpool. Fritt fram att dra egna slutsatser.

Mundo Deportivo låter Dembélé få sällskap av citatet ”Jag vill lära mig av Messi”. Med ”Trötta på Bale”, gnugger MD händer åt eventuella problem kring Real Madrid. Tidningen uppmärksammar, liksom Headlines webb-tv i går, visslingarna från publiken och påstår att Real kan tänka sig att sälja walesaren.

 

FRANKRIKE

Le 10 Sport lockar läsare med ”Exklusivt: Arsenal tillbaka efter Draxler”. Sajten skriver om Dortmunds och Liverpools intresse, och sedan att ”enligt våra källor har Arsenal de senaste timmarna gjort förfrågningar om en övergång. För närvarande har inget bud lagts, men det kan röra på sig inom de närmaste timmarna”. Spekulativt så det förslår.

SFR Sport å sin sida uppger att Draxler inte har några som helst planer på att lämna PSG. Tv-kanalen har också en rad andra uppgifter. Som att Ángel di María fått erbjudanden från Kina, men att PSG-spelaren föredrar Monaco eller Barcelona. Som att Monaco ”kategoriskt vägrar att sälja Thomas Lemar”, trots bud på 72 milj euro från Liverpool.

L’Equipe är inte alls så avfärdande i sin artikel kring en försäljning av Lemar. Tidningen påpekar endast att förhandlingar fortfarande pågick i går, samt korrigerar budet till 72+8 milj euro, så sammanlagt 80 milj euro. Tidningen fokuserar i dag på ”Tre dagars feber” för de franska klubbarna innan transferfönstret stänger. Skulle Monaco sälja en annan av sina många stjärnor, Fabinho till PSG, så uppges William Carvalho (Sporting) aktuell som ersättare för 35 miljoner euro.

France Football har fokus på ”Mercaton – alla rekordens sommar”. Men man börjar med en transfer som gått åt motsatt håll. Manchester City ville enligt France Football ha 10-15 milj euro för Samir Nasri i början av sommaren. Nu har den engelska klubben enligt tidningen accepterat ett bud på endast två milj euro från Antalyaspor i Turkiet. Annars är det främst Kylian Mbappés transfer som synas från alla håll och kanter. Alain Perrin, tidigare tränare i Lyon och Marseille, höjer ett varningens finger för nuvarande spelarsammansättning. ”Sju spelare för tre anfallsplatser, det är för många”, menar Perrin, som också ser till den stjärnspäckade truppen. ”För att det ska fungera måste avbytarna får mer än fem minuter i slutet av en match eller en ligacupmatch. Det räcker inte för spelare som hoppas spela VM nästa år”, menar han, och tillägger, ”Risken finns att omklädningsrummet exploderar”.

 

TYSKLAND

Bild konstaterar på förstasidan att ”Klopp värvara Leipzigstjärna”. Tidningen har sedan en detaljerad beskrivning av avtalet med Liverpool för kommande sommar. Siffrorna är högre än vad som anges i engelska medier, och är prestationsbaserade. Om RB Leipzig når CL blir övergångssumman 75 milj euro. Om RB Leipzig når EL 70 milj euro. Missar RB Leipzig Europaplatser betalar Liverpool 65 milj euro. Keitas utköpsklausul nästa sommar är 55 milj euro, men Liverpool valde att betala mer för att säkra värvningen nu.

Hamburger Morgenpost suger vidare på segerkaramellen från i helgen. ”HSV-stjärnorna Wallace och Ekdal: Äntligen startar de tillsammans”. Artikeln, där de båda mittfältarna berömmer varandra, avslutas med att svenskens och brasilianarens framsteg har gjort att HSV nu inte längre tittar efter en ny nummer 6.

Sky Sport hade Schalkebacken Benedikt Höwedes agent Patrick Wasserziehr i studion. Han bekräftade kontakt med Juventus och en engelsk klubb, men sistnämnda var inte intressant. ”Jag tror det kommer att bli av”, säger Wasserziehr om en övergång till Juventus, och medger att Juve och Höwdes är överens, ”Det handlar nu om villkoren”.

WAZ uppmärksammar en intervju med forna landslagsstjärnan Michael Ballack som har sin åsikt klar över Ousmane Dembélés agerande för att få till stånd övergången till Barcelona. ”Det är svårt att hitta de rätta orden, men jag gör ett försök. Moraliskt var det på absolut bottennivå: karaktärslöst, oförskämt och respektlöst. Självfallet finns det mycket pengar med i bilden, men vissa saker är bara inte okej. Det hade aldrig fallit mig in under min aktiva karriär att, som det kallas, strejka, och lämna mina lagkompisar i sticket”, säger Ballack.

ÖVRIGT

Hürriyet (Turkiet) uppger att Göztepe är ute efter Filip Helander. Enligt tidningen pågår förhandlingar. Tidigare i sommar har Leeds United uppgetts intresserad av Helander. Göztepe är nykomling i den turkiska högsta ligan, Süper Lig, och ligger efter tre omgångar i mitten av tabellen.

 

Publicerad 2017-08-29 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto