POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Spelarna vill bli av med Alexis Sánchez”

ENGLAND

 BBC Sport tar tag i stafettpinnen på Alexis Sánchez bana. ”Arsenal nobbar Man Citys bud på 50 miljoner pund”. Enligt tv-kanalens uppgifter vill Arsenal ha Raheem Streling i en eventuell affär, medan Guardiolas City föredrar bara cash. Än återstår slutsträckan.

Daily Mirror ser en växling innan målsnöret på torsdag natt: ”Sterling + £30m = Sánchez”. Enligt tidningen är Sterling också med på affären. Tidningen ser upplösningar på fler transferbanor. Diego Costa kan enligt tidningen hamna på lån i Las Palmas innan övergången till Atlético i januari. Livet på Kanarieöarna lär i alla fall tilltala anfallaren mer än ett höstlikt Merseyside (Everton). Mirror går sedan på Sky Sports Jim Whites uppgifter i går om Oxlade Chamberlains preferenser, och gör dem till egna. ”Exklusivt: Chelsea rädda att Ox föredrar rött framför blått”, det vill säga Liverpool. Engelsmannen uppges invänta bud från Klopps gäng.

Daily Telegraph har också med det nobbade Man City-budet, men även annan vinkel på affären. ”Arsenalspelarna har fått nog, vill se Sánchez såld innan transferfönstret stänger”. Enligt tidningen har ”en majoritet av a-laget fått nog av Sánchez och spekulationerna om hans framtid. De anser att han inte vill vara kvar i Arsenal och att han alltför länge tillåtits sätta sig själv före laget”.

The Sun har förutom City bud på Sánchez i gigantiska bokstäver, också en egen liten uppgift inne i tidningen. ”Exklusivt: West Brom brädar Chelsea och Juventus i häpnadsväckande värvning av PSG-mittfältaren Grzegorz Krychowiak”. Det handlar om ett lån av polacken en säsong. Att varken Chelsea eller Juve hade något intresse längre är kanske onödig fakta.

The Times uppger att Everton nobbat ett bud på 25 miljoner pund från Chelsea på Ross Barkley, och kräver 40 miljoner pund för mittfältaren. Londonklubben väntas återkomma.

Evening Standard skriver samtidigt att en annan Londonklubbs intresse för Barkley har svalnat. Tottenham tvekar kring 23-åringen på grund av hans skadebekymmer.

Yahoo Sport, med den kontroversielle men i många affärer insatte Duncan Castles, uppger att Liverpool nu är överens om en försäljning av Philippe Coutinho till Barcelona i en affär värd upp till 160 miljoner euro. Brasilianaren ska ha fått beskedet att han kan dra på sig den Barçarandiga tröjan innan veckans slut.

Liverpool Echo ger en annan bild. ”Liverpools vd Peter Moore svarar på Philippe Coutinho-uppgifter – Klubben står fast vid att han inte är till salu”. Det är en tolkning av ett svar på Twitter (se nedan).

 

ITALIEN

 La Gazzetta dello Sport är klara på vad som gäller. ”Mercaton – slutsträckan” kommer med en fotboll i lågor och med välbekanta ansikten som inför de sista skälvande timmarna är aktuella i Serie A-övergångar. ”Inter: Jagar billigt: Mustafi och Karamoh. Milan: förloppet med Niang stoppar yttermittfältare. Napoli: Vill tjinga Berardi till 2018. Juve: Väntar på Emre Can. Torino: Försök med Munir”. Phew. Sedan får Bonucci svara på flytten från Juventus igen, ”Jag är inte någon lumpen typ, jag hade modet att gå till Milan”. Gazzettans beskriver Benedikt Höwedes som ”Juves försvarsminister”, anger kontraktet som fyraårigt och övergångssumman till 3,5 miljoner för lån ett år, plus 13 milj euro i den bindande köpoptionen nästa sommar. Bild har en annan variant på övergångssumman, Sky Sport en tredje (se under ”Tyskland” nedan).

Corriere dello Sport väljer att fokusera på södra Italiens titelutmanare. ”Napoli, vilket fyrverkeri” (ungefär). För tidningen menar att det är ”Ingen hejd: Berardi paxad och avtal med Rulli”. Det handlar alltså om en option för Sassuoloanfallaren och även för Real Sociedads målvakt är det nästa år som gäller. CdS lägger till att ”jakten på Denis Suárez fortsätter”.

Sky Sport Italia har via Gianluca Di Marzio uppgifter om ett par svenskflyttar. Får man tro tv-kanalen så kan Torinos Samuel Gustafson ha fått en ny klubbadress. Förhandlingar pågår mellan svenskens agent och Serie B-klubben Pro Vercelli. Oscar Hiljemark kan komma ingå i ett byte. Det är Bolognas Saphir Taider som är aktuell för Genoa, och den svenske mittfältaren kan då gå i motsatt riktning.

Tuttomeractoweb ser käppar i hjulen för Hiljemarkflytten. ”Exklusivt: Svart rök för Taider-Hiljemark byte”, vilket (i påvevalstermer) betyder att Bologna och Genoa inte kommit överens. Inte ännu i alla fall. Fortsättning lär följa.

 

SPANIEN

 Marca ger plats åt ett budskap. ”Carvajal ber om enat Bernabéu inför finalen mot Italien på lördag”, som följs av huvudrubriken ”Visslar de ut Piqué, visslar de ut oss alla”. Tidningen följer sedan upp Real Madrid-debatten om ”BBC” med ”Cristiano är den enda oåtkomliga”. Marca fortsätter med att ”Bale och Benzema tar plats i rotationssystemet. För CR7 gäller det bara om det Zidane vill spara honom av fysiska skäl”.

AS låter en tillbakalutad David Villa bereda plats för nästa anfallsstjärna. ”Asensio har visat att han förtjänar att vara startspelare”, säger Villa, ”Det är ingen besvikelse om jag inte spelar”. Tidningen uppmärksammar vidare att ”Real Madrid är tre matcher från Santos rekord”. Den spanska klubben har gjort mål i 70 ligamatcher i rad. Den brasilianska hade under Pelés tid på 60-talet 73 matcher.

Cadena Ser slänger fram rubriken ”PSG har nobbat två bud från Barça för Di María”. Det första ska varit på ca 25 miljoner euro, det andra på ca 30 milj euro. Den katalanska klubben förbereder nu ett tredje bud. Storleken på det hänger enligt radiokanalen på Philippe Coutinho. Om Barça lyckas värva brassen från Liverpool så blir det inga stora förändringar, men om klubben inte lyckas få Coutinho…

Sport beskriver situationen som ”Coutinho så långt det bara går”. Med det menar tidningen att ”brasilianaren är beredd att göra allt för att tvinga fram en övergång från Liverpool”.

Mundo Deportivo slänger i stället fram ”Plan B för Coutinho”. Tre namn med bilder tar plats på förstasidan: Griezmann, Dybala och Lemar.

 

FRANKRIKE

 L’Equipe kastar för dagen om fokus, från hetsig transfermarknad till fransk landslagsåterhämtning, ”Starta om på rätt sätt”. Det handlar om Griezmann, Giroud och Mbappé och att ”Med sina klubbar har de franska anfallarna haft en rätt så kall sommar. Mot Nederländerna i morgon måste de hitta vägen till mål igen”. Från transfermarknaden uppmärksammar L’Equipe förstås Keita Baldés övergång från Lazio till Monaco för 30 miljoner euro. Milan, West Ham och Napoli erbjöd liknande summor, men anfallaren ville inte dit, uppger tidningen. Han ville till Juventus, som bara erbjöd 15 miljoner euro. ”Jag kan inte acceptera ett bud som är häften så mycket som de andra”, sa Lazios president Claudio Lotito.

RMC/SFR Sport har lite annan information. Lazio valde Monaco av två orsaker. Dels för att Monacos erbjudande på 30 milj euro var högre än Inters på 25 och Juves på 20. Dels, och framför allt, för att de italienska klubbarna ville ha lån med köpoption, medan Monaco erbjöd cash direkt. RMC/SFR Sport uppger vidare att FC Metz efter misslyckandet med att värva Sam Larsson nu är ute efter en annan svensk. Ligue 1-jumbon (noll poäng efter fyra matcher) ska ha lagt ett bud på två miljoner euro för Saman Ghoddos. Men Östersund nobbade och vill ha tre miljoner euro. Även bottenkollegan Amiens ska ha visat intresse för den 23-årige anfallaren, men ingen vilja att betala mer. Tidigare har bland annat QPR och Chievo nämnts som intresserade klubbar.

 

TYSKLAND

 Bild trycker in ”Lothar Matthäus: Så mycket är fotbollsstjärnorna verkligen värda” på tidningens nyhetsetta. Ex-landslagsstjärnan, numera krönikör, tar fasta på sommarens svindlande övergångar och justerar priserna. Robert Lewandowski värderar Matthäus högst i Bundesliga, till 120 miljoner euro, följd av Thomas Müller 105 samt Joshua Kimmich och Pierre-Emerick Aubameyang 100. Runt Emil Forsberg hals hänger Matthäus prislappen 40 miljoner euro. Bild hävdar sedan att Schalke kan tjäna upp till 20 milj euro på Benedikt Höwedes övergång. Fyra miljoner för lån ett år, 14 miljoner euro i samband med den bindande köpoptionen nästa år, samt ytterligare två miljoner euro i bonusar.

Sky Sport uppgav sent i går kväll att Schalke och Juventus är helt överens om Höwedes. Till skillnad från Bild använder sätter Sky siffrorna 3,5 milj euro+11,5 mil euro som övergångssumma. Den 29-årige backen anländer till Turin i dag för läkarundersökning.

SportBild låter snacksalige Bayernbossen Uli Hoeness landa på veckans förstasidan. Han gör det tillsammans med textraderna ”Min oro för fotbollen” och ”En dag får åskådarna kanske nog”. I intervjun beklagar han sig bland annat över transfergalenskapen, pekar på att Bayern inte lever på lånade pengar och rynkar på näsan åt alla jättetransfers.”Ärligt talat, så vill jag inte köpa spelare för 100 miljoner euro, även om jag kunde. Det är inget för oss. Jag tycker inte någon spelare i världen är värd 100 miljoner euro”, säger Hoeness. Av intervjun den framgår också att Bayern diskuterat Julian Draxler internt men beslutade sig för att avstå.

 

NEDERLÄNDERNA

Algemeen Dagblad uppger via Feyenoordjournalisten Mikos Gouka att Sam Larsson debuterar för Feyenoord på De Kuip på torsdag. Det blir inte med a-laget utan med andralaget, mot Jong NAC.

De Twentsche Courant Tubantia har en intervju med Samuel Armenteros om flytten till Benevento. ”Jag tycker det är ett spännande steg. Italien är tillsammans med England, Spanien och Tyskland en av de fyra stora ligorna”, säger den svenska anfallaren. Affären gick snabbt, skriver tidningen. I torsdags tog Benevento kontakt med Heracles. I fredags inleddes förhandlingar. I lördags morse var klubbarna överens. I söndags var det läkarundersökning i Rom. Snart är det spel i Serie A. ”Jag ser verkligen fram emot det, det är bara att se på vilka klubbar vi ska möta. Italienarna är fulla av känslor, stämningen på arenorna härlig. Jag vill verkligen uppleva det, och jag vill verkligen göra skillnad. Det är inte topp tre, men ett bra steg för mig”, säger Armenteros.

Publicerad 2017-08-30 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto