Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Engelsk ilska: ”De gjorde nazihälsningar”

DJty6I-X0AAy6aaThe Independent samlar med ett ord känslan i den engelska pressen efter Kölnfansens stökiga besök på Emirates: ”Skamligt”. Köln hade fått 2 900 biljetter. 15 000-20 000 tyska fans dök upp. Få bryr sig om matchresultatet (3-1 till Arsenal). Tidningen pressar i alla fall lite annan fotboll på sportettan, som ”Llorente om Kane: Han är en komplett spelare, en av världens bästa”.

Daily Mirror låter också kaoset på Arsenals match dominera, och har en krönika av John Cross med rubriken ”En skandalernas natt på Emirates ger sorglig känsla av den skamliga huliganepoken på 80-talet”.

The Sun frossar i bilderna från Emirates, men här har krönikören David Kidd helt andra känslor än kollegan Cross. ”Det här var inte en återgång till huliganismen svarta dagar – det var Arsenal, Uefa och polisen som serverade en mardröm”. Bland andra fotbollsartiklar märks ”Exklusivt: José Mourinho rasande på Paul Pogba som riskera sex veckors frånvaro”. Anledningen är att mittfältsstjärnan inte lytt råd från läkarteamet för de återkommande problem han haft med baksidan av låret, och i stället lytt råd från från en personlig tränare”.

Daily Mail styr genast kursen mot London igen. ”Rädsla och eld när Kölnfans stormade Emirates” blir ännu mer dramatiska. ”Förödelse drabbar Emirates: Bråkstakar urinerar på gatorna, gör nazihälsningar och stormar grindarna”, skriver tidningen och får den rödvita massan att framstår som ett större hot mot världsfreden än Kim Jong-un

The Times drar också på ”Arsenalförödelse”, och klumpar ihop gästerna till ”15 000 Kölnfans stormar Emirates, slåss med värdar och försenar avspark”. Tidningen kommer sedan med ”Exklusivt: Mr Monyeball köper Barnsley”. Det är Billy Breane, som lanserade konceptet Moneyball, som tillsammans med ett konsortium nu är nära att ta över Championshipklubben.

BBC Sport noterar att ”Wenger var överraskad att matchen spelades”. Efter matchen sa Arsenals tränare, ”Vi lever i ett samhälle som eftersträvar 100 procent säkerhet. Jag trodde de aldrig skulle chansa på att spela matchen när jag såg bilderna utanför arenan”, sa Wenger, ”Jag vet inte hur de (Kölnsupportrarna) lyckades infiltrera våra sektioner, men det gjorde de väldigt väl”. Wengers kollega i Köln, Peter Stoger, vägrade kommentera fansens uppförande. ”Jag är tränare, mitt jobb är laget, mott jobb är fotboll, inte fansen”.


ITALIENprima_pagina_grande
La Gazzetta dello Sport
bubblar av lycka efter ”Triss för Italien – en sagolik kväll” i Europa League. Segrarna firas med ”Förtrollade av André Silva”, Milans tremålsskytt (5-1 mot Austria Wien), ”Förhäxade av Dea”, Andrea Petagna, som ledde Atalanta till seger (3-0 mot Everton) och ”Erövrade av Lazio” (3-2 mot Lazio).

Corriere dello Sport har ett helt annat tonläge och ett helt annat fokus. ”Rädda de italienska talangerna”. Det förklaras med ”Bernardeschi och Rugani får knappt spela för Juve, Pellegrini har inte mycket utrymme i Roma, Gagliardini då och då: varningsklocka för landslaget”. Gazzettan beskrev André Silva som ”förtrollande”, CdS använder ”Djävulsk”. Liksom i Gazzettan får både portugisen och Hasan Calhanoglu fina åtta av tio i betyg.

Tuttosport lever i en värld där allt kretsar kring Juventus. ”Du fixar det”, är en hälsning till tränare Allegri, med budskapet att han tagit Juventus ur trubbel tidigare. ”Buffon: Mot Sassuolo måste vi hitta vår tillbaka till vår intensitet”, lägger målvakten till.

DJuJZK4WsAA9pedSPANIEN
Marca
skriver om att ”Bale vill vända vinden”, att walesaren vill ”få visslingarna att bytas ut mot applåder”. Sedan finns förstås också en notis om den bekräftade kontraktsförlängningen för Isco fram till 2022.

AS uppmärksammar i stället en annan kontraktsförlängning till samma årtal, Marcelos. ”Jag hade älskat att spela för akademin”, säger veteranen, och syftar på att han känner det som att han är fostrad i klubben.

Sport låter känslan av att vinden äntligen håller på att vända för Barça ta plats. ”Rakitic och Alba har tänt på alla cylindrar” följs av citatrubriken ”Vi vill vinna allt”. Vem vill inte det? Sport tillägnar också klubbpresident Bartomeus ord i 8TV i går åtskilliga rader. ”Messi behöver inte skriva på kontraktet, det har hans pappa redan gjort”, lyder rubriken, där klubbpresidenten på nytt understryker att det inte råder någon tvekan om under spelarens framtid, ”Han spelar redan under det nya kontrakt”. Angående PSG:s jättevärvningar sa Bartomeu, ”Jag gläder mig över den granskning som Uefa inlett”.

Mundo Deportivo ståtar med ”Barças mur”, som är Ter Stegen. I morgon gör han sin 100:e match för klubben. ”Han förklarar att hemligheten är ”’att arbeta och förbättras varje dag’”. Då vet man att en intetsägande artikel väntar.


FRANKRIKEune15092017_hd
L’Equipe
skildrar med ”Avvaktande” en Marseilleseger (1-0 mot Konyaspor) som var ”allt annat än övertygande” och som spelades på ”Ett Stade Vélodrome där många i protest höll sig borta”. Eller som matchartikeln lyder inne i tidningen, ”Seger men ingen fred”. Bara 8 600 åskådare fanns på plats. En stor banderoll löd ”Lika tomt som löftena från Jacques-Henri Rudi”, riktade mot president Eyraud och tränare Garcia. En annan riktade sig mot ägaren. ”Vem styr klubben? Visa kulorna, McCourt”.

Le 10 Sport säger sig ha ”Avslöjande: Nytt slag under bältet från Barça på PSG”. Enligt tidningens uppgifter försökte den katalanska klubben i sist stund värva Kylian Mbappé. Klubbpresidenten Bartomeu var själv i kontakt med Mbappés rådgivare. Försöket att kapa transfern på en sommar av alltmer ansträngda relationer mellan klubbarna. Försöket misslyckades och Le 10 Sport spekulerar, ”Var det ett desperat försök att ge igen för de misslyckade förhandlingarna om De María?”.

coverTYSKLAND
Bild
flyttar Kölnfansens stökigheterna utanför och inne på Emirates till förstasidan, ”Supporterskammen i London”. Ingressen: ”Med sådana supportrar har Köln inget att hämta i Europa”. En intilliggande krönika har rubriken ”Pinsamt för tysk fotboll”. Själva matchen? ”Köln sprack trots jätteskott från 35 meter” (1-3 mot Arsenal). Och det blev inga tyska segrar att hämta. 0-0 för Hertha mot Bilbao och en ”BRAGAstrof för Hoffenheim” (1-3 mot Braga).

TZ är en av olyckskorparna som kraxar allt högre för Carlo Ancelotti. Tidningen tolkar Bayerns tystnad kring uppgifter på ESPN om att italienarens kontrakt kan avslutas redan i sommar, som ett illavarslande tecken. ”I en fas när en del av stjärnorna revolterar av vitt skilda anledningar och spelet är under den standard kräsna Bayernbossar förväntar sig, så passar tystnaden in i bilden av en klubb kan vara på väg att göra större förändringar inom en snar framtid”.

Publicerad 2017-09-15 kl 08:01

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons