Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Pappersplan roligare än England

 

the sunENGLAND

The Sun summerar nog bäst engelsmännens kluvna reaktion på det säkrade VM-avancemanget (1-0 mot Slovenien). I alla fall gör tidningen det mest effektfullt. Rubriken ”Nåväl, vi är på planet”, kommer med bild på ett av de många pappersplan uttråkade supportrar roade sig med att kasta in på fotbollsplanen.

Daily Mirror utbrister i stället i ett ”Tack gode gud för Harry”, och lägger till ”England till VM-slutspelet sedan Kane sena mål räddar ansiktet”. En av de många mindre landslagsartiklarna har rubriken ”Frustrerad Oxlade-Chamberlain sparkade vattenflaska och blev sågad av fansen”.

ANNONS

Daily Telegraph sågar också Liverpoolspelarens insats. Bara tre av tio var kvällens i särklass lägsta betyg bland de engelska spelarna. Högst betyg, en sjua, fick Hart, Sterling Rashford och Kane. En kritisk krönika följer med matchen. ”Uttråkade åskådare, pappersflygplan, folk som går tidigt – det är helt uppenbart något som är fel med detta landslag”, skriver Paul Hayward.

Daily Express har förstås en obligatorisk bild på en jublande Kane, men här finns också en liten på en annan engelsk landslagsspelare. ”Exklusivt: Southampton har en återkomst för Walcott i sikte”, är dagens Silly (off-) Season. Tidningen uppger att Arsenal planerar att sälja både Walcott och Mesut Özil i januarifönstret.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport hade i onsdags Andrij Sjevtjenko på förstasidan med funderingar kring toppstriden i Serie A. I dag är det dags för en annan gammal ligaprofil, Del Piero, som tror på Juve men gillar Napolitränaren Sarri. Några småcitat, ”Dybala med nummer 10 gör mig exalterad” och ”Jag hade velat spela under Napolitränaren”. Till landslaget har Gazzettan en uppmaning inför kvällens match mot Makedonien, ”Italien, gör inget dumt”.

ANNONS

Corriere dello Sport tar sig an landslaget med ”Qui cominca l’aVENTURA” (”Här börjar äventyret”), en ordlek med förbundskaptenens namn. Tidningen understryker att landslaget behöver vinna för att vara säker på en playoffplats. Här finns också intervjuer med Juvebossen Elkann och Napolibossen De Laurentiis. Bland citaten, ”Elkann: Bonucci börjar förstå vad det betyder att lämna”, ”De Laurentiis: ”Sarri i Napoli i tio år till”.

Tuttosport gör som Gazzettan och kommer med en uppmaning till landslaget, ”Italien, är upp dem”. Och liksom de andra stora sporttidningarna har Tuttpsort även en intervju med Juvebasen John Elkann, ”Juve för alltid”, är beskedet.

Spanien

SPANIEN
Marca har en uppmaning till de spanska fansen efter veckans turbulens. ”I kväll är det fest”, skriver Marca, med ”fest” i den spanska flaggans färger. Tidningen skriver också i en nedryckare att ”Publiken i Alicante ger Piqué andrum”. Dagens Real Madridrubrik är ”Carvajal utan datum för återkomst”. Minst två månader väntas den skadade backen hur som helst bli borta från spel.

ANNONS

Diario AS skriver i en överrubrik att ”Visslingarna mot Piqué dränktes av applåder för laget”. Det mynnar ut i rubriken ”Alicante ger Spanien sitt stöd”. Här finns också citat från lagkaptenen, ”Sergio Ramos: Min relation till Piqué är mycket bra även om var och en har sitt sätt att resonera”.

Diario Sport har en bild på Piqué från träningen. På läktaren tycks en dam skrika åt honom, medan några barn tittar leende och förväntansfullt. ”Mer än en match”, skriver Sport, med en blinkning till Barças motto, och fortsätter ”Gerard Piqué fick utstå visslingar, men många stödde honom med applåder”.

Mundo Deportivo har visserligen med ”Pique, i stormens öga”, men ger annars förstasidan till en annan spansk Barçaprofil, fortfarande mot bakgrund av den politiska oron. ”Vi förtjänar att få leva i fred”, är budskapet från Inesta, ”Vi måste föra en dialog innan ytterligare skada sker”.

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe sätter ett frågetecken kring Frankrikes förbundskapten med ”Deschamps utan joker”. Tidningen menar att ”allt annat än direktkvalificering till VM vore ett stort bakslag” och att ”under kvalet har vissa av hans taktiska val varit tvivelaktiga”. L’Equipe noterar med höjt ögonbryn att motståndaren Bulgarien förberedde sig med att bland annat gå på bio tillsammans och se ”Barry Seal”, Tom Cruise senaste film.

ANNONS

RMC har rubriken ”Aulas tror att Ancelotti ’redan valt’ en ny klubb”. Lyons president gästade radiokanalen, och berättade då bland annat att han i måndags träffade Bayerns vd Rummenigge. På frågan om Ancelotti kunde komma till Lyon var Aulas tveksam. ”Jag förstod att han troligen inte var tillgänglig, i tankar om att välja klubb. För det andra har han kanske redan gjort sitt val, men jag kan inte säga mer”, svarade Aulas.

Canal Supporters testade idéen om en comeback för Zlatan Ibrahimovic i PSG på initierade France Bleu Paris-journalisten Bruno Salomon. Expressen väckte häromdagen liv i de insomnade avskedsorden om att svensken skulle återvända till PSG efter spelarkarriären. Salomon vill begrava idéen igen. ”Var skulle man placera Zlatan? Det finns en sportchef som heter Antero Henrique, och han lär upp Maxwell. Han har kostymen och attityden som en framtida nummer ett. Jag kan inte se Zlatan som ansvarig för akademin. Där passar en Thiago Motta in bättre än en Ibra. Jag kan inte heller se honom på ett kontor. Ärligt talat, bortsett från att vara ambassadör för PSG i Skandinavien, så ser jag ingen plats för honom – som ofta tar stor plats”, menar Salomon. Vila i frid igen, idé.

ANNONS

tysklandTYSKLAND

Bild skriver glatt ”VM, här kommer vi!” efter Tysklands seger i går kväll (3-1 mot Nordirland). ”Vi åker till Ryssland och vill ha något att fira, vi vill försvara vår titel”, säger målskytten Sebastian Rudy. Bild har på annan plats uppdatering kring tränarpositionen i Bayer München, ”Heynckes första träning på måndag”. Peter Hermann kommer att ansluta som assisterande tränare från Fortuna Düsseldorf. Men det kan kosta. Enligt Bild kräver Düsseldorf en miljon euro i ersättning.

Rheinische Post hade i går det första uttalandet från Heynckes, som var fösiktig. Han bekräftade samtal med Bayern, men sa också att han tänkte ta tid på sig. ”Ingenting är klart. Jag måste analysera det hela. Fyra och ett halvt år har gått sedan jag lämnade Bayern, och fotbollen har förändrats”, sa Heynckes till tidningen.

Kicker-krönikören Karlheinz Wild blir inte vild av glädje efter Tysklands seger. ”Nio matcher, nio segrar – anmärkningsvärt, men självklart”. Han påpekar att Tyskland är världsmästare och motståndet i gruppen för svagt (Nordirland, Tjeckien, Norge Azerbajdzjan, San Marino).

ANNONS

Sport1 delar ut de högsta spelarbetygen till Joshua Kimmich och Sebastian Rudy, 1,5 på den omvända skalan ett till sex, där ett är bäst. Lägst betyg, en fyra, får Leon Goretzka.

ÖVRIGT

La Nación (Argentina) summerar nattens bakslag (0-0 mot Peru) med ”Oavgjort mot Peru, utanför VM-kvalplatserna, sista omgången avgör”. Men mindre träig och mer träffade summering av det argentinska landslagets vedermödor står krönikören Diego Latorre för, ”Ett lag som möter sig själv hela tiden”. Som han avslutar sin text, ”Det återstår 90 minuter av detta straff som kallas kval. Nästa motståndare heter Ecuador, men det betyder ingenting. I själva verket är Argentina sin egen värsta fiende”. Argentina fick dessutom Fernando Gago långtidsskadad (korsband).

Luxemburger Wort (Luxemburg) konstaterar att Luxemburg har försvarsbekymmer. I går gjorde laget första träningen på svensk mark inför lördagens VM-kvalmatch. ”Jag är nöjd med träningens innehåll, jag fick till och med bromsa spelarna genom att korta träningen”, säger förbundskaptenen Luc Holtz, ”Men jag har fortfarande bekymmer med försvarets utformning”. Mathias Jänish är fortfarande sjuk (Holz:”beslut inom det närmaste dygnet”) och Enes Mahmutovic har problem med en fot och ett knä (Holz:”nog inte alltför allvarligt”). Tageblatt har pratat med Aldin Skenderovic om bland annat motståndaren. ”Sverige är starkt. När vi plockar bort Emil Forsberg, plockar vi bort en av deras styrkor”, säger mittfältaren, ”Vi vill fortsätta där vi slutade mot Frankrike. Den stora publiken blir en extra motivation för oss, och vill också ge våra fans något att jubla över”.

ANNONS

HollandAlgemeen Dagblad (Nederländerna) är förstås medveten om att det krävs mål för Nederländerna borta mot Vitryssland för att kunna passera Sverige. Helst många. ”Anfall!”, uppmanar tidningen med stora bokstäver, under vilka man kan läsa ”(men med ansvar)”.

Dagbladet (Norge) har äntligen en norsk seger att glädja sig åt (8-0 mot San Marino). Och överlägsenheten var så stor att motståndarna kom med vädjanden. Det avslöjar Markus Henriksen. ”De bad oss ta det lugnt. Jag tror de tyckte att det var lite jobbigt. Det visar att vi gjorde en okej match”, säger mittfältaren.

Publicerad 2017-10-06 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto