Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mourinhos nya jättekontrakt

ENGLAND

1.jpg The Sun levererar i fet stil ”5 Mour Years”. Det innebär portugisens fortsatta välde på Old Trafford kommer att skrivas in i nytt femårskontrakt värt hisnande 65 miljoner pund. Mourinhos gamla klubb har däremot problem. ”Exklusivt: Han Kante spela” förkunnar att Chelseas nyckelspelare Ngolo Kanté blir borta hela oktober på grund av skada. Det är i och för sig ungefär samma prognos som läckte ut i samband med den franska landslagssamlingen. Tidningen tror vidare att Arsenal riskerar en lynning Alexis Sánchez framöver på grund av Chiles VM-kvaldebacle. Till spekulationen använder tidningen en bild på chilenaren med bister min på Arsenals bänk och en pratbubbla bredvid, ”Så, kompis, är det chileslaget i Ryssland i juni?”. Funny.

Daily Mirror har fler goda Old Trafford-nyheter med ”Exklusivt: Mata nobbar kinesiska rikedomar för nytt avtal med United”, men ser ett ”Unhappy Nou Year” för Liverpool. Anledningen är att Barças vd Oscar Grau bekräftat fortsatt intresse för Philippe Coutinho.

The Independent har svar på tal. ”Liverpool kommer inte att släppa Phillipe Coutinho trots Barças intentioner att värva honom i januari”. Det går på tvärs med Barcelonatidningen Mundo Deportivo uppgifter i går om att Liverpool gått med på att öppna dörren för brasilianaren.

Daily Mail ger skäl att tro att Oldham gett sig tusan på att få någon gammal känd mittfältare som ny tränare. Häromveckan var League One-klubben i samtal med Clarence Seedorf. Nu har Oldham snackat med Man United-legendaren Paul Scholes. Tidningen uppmärksammar också Scholes gamla landslagstränare. ”Exklusivt: Eriksson får skadestånd för ’fejk-shejk’-blåsningen, men svensken påpekar: Vi vann målet, men jag förlorade jobbet”. Hur stort skadeståndet är vill ”Svennis” inte säga.

Yorkshire Evening Post har rubrik om en mer aktuell svensk. ”Pontus Jansson redo för hemmamatchen mot Reading”. Tidningen uppgav redan tidigare i veckan att Leedsbacken var aktuell för spel efter axelskadan, som gjorde att han missade Sveriges två sista VM-kvalmatcher. Nu har han fått grönt ljus till matchen på lördag.

 

ITALIEN

2.png La Gazzetta dello Sport plockar fram ”Derbyts djävular”, ett ”dubbelintervju” med Milanprofilerna Mauro Tassotti och Andrij Sjevtjenko inför matchen mot Inter i helgen. ”Det blir en dramatisk match: 2-2”, lyder profetian. En rad om motståndaren dyker också upp i paketet på förstasidan, Intermålvakten ”Handanovic redo att förlänga: Jag spelar tills jag är 40 år”. Tidningen dröjer sig också med stor bild kvar vid VM-kvalet natten till onsdag, ”Fosterlandets frälsare: Argentina vid Messis fötter”.

Corriere dello Sport tar sig an det andra laget i Milanoderbyt. Medan Gazzettan hade Milanfokus har CdS ”Allt handlar om Inter”. Om att ”De svartblåa är favorit och om Sarri tappar poäng kan de gå upp i topp”. Längre upp på förstasidan finns ”Napolis Chiesa-plan”. Det fortsätter med att ”40 miljoner euro aktuellt, men Delle Valle vill inte sälja”. Napolibossen De Laurentiis uppges vilja värva Fiorentinaspelaren i juni.

Tuttosport har en annan spelare, dubbelt så hög summa och med Juventus i fokus. ”80 miljoner för en serb”, syftar på Milinkovic-Savic och prislappen Lazio satt på mittfältaren. Enligt Tuttosport är 22-åringen sportchef ”Marottas främsta mål i sommar”. För att stärka bilden av en möjlig transfer finns också två citat, ”Hans bror: Sergej väntar på Juve” och ”Hans agent Kezman: Det är en unik talang”. Man United och Liverpool har tidigare uppgetts intresserade.

 

SPANIEN

3.jpg Marca låter upplösningen av det sydamerikanska VM-kvalet röja sig kvar. ”En nation som heter Messi”, täcker förstasidan och är en hyllning till den argentinske bolltrollaren. Den obligatoriska Real Madrid-puffen är i dag, ”Zizou ger sitt OK till Kepa”. Tidningen menar att ”Athletic-målvakten är den utvalde för kommande sommar. Real tror inte han förlänger” med den baskiska klubben.

Sport tar förstås det här med Messi minst lika långt som Marca. ”D10S ska till VM”, vilket anspelar på Barçaspelarens tröjnummer och gudsstatus. Segern får också dominoeffekt. ”Konfidentiellt: Barça ’andas ut’ efter Messis VM-kvalificering”. Klubben var orolig vilka effekter en miss hade genererat när han återvände till klubben, men att han nu kan ha fullt fokus framåt. Tidningen spekulerar också i att det där kontraktsskrivandet som aldrig tycks bli av, kommer ett steg närmare.

Mundo Deportivo har på liknande vis ”Tack till gud” med argentinska tidningsklipp om Messis natt utspridda på förstasidan. Liksom Sport har tidningen en mindre notis om att Barças damlag är klart för åttondelsfinal i CL.

Cadena Cope har en intervju med Tottenhams tränare Mauricio Pochettino. Bland annat om förhållandet till Chelseas tränare Antonio Conte. ”Jag har en bra relation till honom men emellanåt kräver beteende på bänken lite uppmärksamhet”, säger Pochettino, som under bland annat förra vinterns derby tillrättavisade Mourinho för hur en av hjälptränarna hade uppträtt i samband med Chelseas seger. Nästa vecka är Tottenham på Santiago Bernabéu för möte med Real Madrid i CL. ”Vi kommer att mäta oss med världens bästa lag. Det blir ett tillfälle att visa mod. Det blir ett test som visar var vi står”, menar Pochettino.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe slänger fram ”Så bli man miljardär” med profilstarka Ligue 1-spelare. Det handlar om tv-rättigheter, och om att L1 med sin nya stjärnglans siktar på att få in en miljard euro på de franska rättigheterna från och med 2020, och att det sedan fortsätter stiga. Det nuvarande inhemska tv-avtalet är på 762,5 milj euro. Det kommer också att ge ytterligare kassaklirr hos klubbarna, påpekar tidningen. L’Equipe ger nästan en halv sida åt ”Jakobsson lyser upp natten”. Succécomebacken för Montpelliers Sofia Jakobsson fortsatte med två mål som gav avancemang i Champions League (2-0 mot Zvezda).

RMC har ”Exklusivt: Ingen VM-kvalbonus för landslaget”. Så speciellt är det inte att hamna före Sverige & Co. Franska fotbollsförbundet har slutat med bonusar, däremot får spelarna senare del av prispengar, samt en del sponsorpengar, om man når vissa mål. I exempelvis EM 2016 var bonusmålet kvartsfinal. Laget nådde final och fick ungefär 30 procent av förbundets prispengar från Uefa, vilket gav varje spelare 240 000-250 000 euro.

 

TYSKLAND

5.jpg SportBild snappar upp en intervju med Mesut Özils agent Erkut Sogut för turkiska Fanatik. Han gör genom sitt svar på spekulationer om Besiktas klart att han Arsenalklient i alla fall lär bli kvar i England. ”Mesut är smickrad av intresset även om det inte kommit något erbjudande. Även om det skulle komma ett erbjudande så vill han stanna i England de nästkommande två, tre åren”, säger Sogut, och påpekar även att man haft ”positiva samtal” med Arsenal.

Bild kommer med ”Sagnol i ledningen?”. Den tidigare assisterande tränarens framtid är oklar även efter samtal i går. Sagnol vill fortsätta vara tränare i någon form, men Bayerns vd Rummenigge föreslår en roll i ledningen. Under tiden fortsätter Jupp Heynckes att planera inför sin första match. Bild antyder att Thomas Müller, som ofta fick en bänkplats av Ancelotti, kan användas mer nu, samt att träningen visat att det blir i en friare roll än under italienaren.

Kicker lockar med ”Vad Heynckes inte sa…men menade”. Tidningen har också en intervju med jumbolaget Kölns sportchef Jörg Schmadke. Han förstår att han får klä skott för sportsliga misslyckanden, ”Jag är gärna boxboll”, låter han hälsa. Samtidigt han fortsatt fullt förtroende för tränare Peter Stöger och laget. ”Det finns mycket som talar för laget”, menar han.

 

ÖVRIGT

Blick (Schweiz) tog ett snack med landslagsspelaren Granit Xhaka, som inte tvekar inför VM-playofflottningen. ”Sverige är i mina ögon den svåraste motståndare”, säger Arsenalmittfältaren. I gårdagens Headlines webb-tv pratade vi mer om tankar i Schweiz, Italien, Kroatien och Danmark till att få Sverige som motståndare vid tisdagens lottning.

2.png

Publicerad 2017-10-12 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons