Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Özil: Jag skriver på för Man United”

ENGLAND

The Sun frossar i ”Skandalafton på Goodison: Evertonligist med barn i famnen slår till målvakt”. Det följs av ”Bråkstake slog till när fans gav sig in i slagsmål mellan 20 spelare”. Inte heller efter den inledande textdelen vet man hur det gick i själva matchen (1-2 mot Lyon). Mer bråk, men utan knytnävar och barn i famnen. ”Board of excuses” leker med orden för ”trött på” (boored) och ”styrelse” (board), eftersom Chelsealedningen uppges trött på Conte. Det exklusivstämplade materialet baseras på att en styrelsemedlem två matcher rad i förutsagt vad Conte skulle skylla förlusten på.

ANNONS

The Times, systertidningen, har fler som sägs ha tröttnat. ”Exklusivt: Chelseastjärnor trötta på Contes träningar”. Enligt tidningen är spelarna missnöjda med träningsintensiteten och ”oroade att den höga arbetsbelastningen hämmar deras chanser att försvara titeln och förstärker klubbens skadeproblem”.

Metro plockar Arsenals seger (1-0 mot Röda Stjärnan) till största rubrik. ”Vad var det ni sa om ’kulor’?”, är svaret Jack Wilshere & Co ger häcklarna, som fick vatten på sin kvarn när Watfords Troy Deeney i söndags sa att Arsenal saknar ”cojones”.

Daily Mirror påminner att allt ändå är långt ifrån frid och fröjd i Londonklubben. ”Özil: Jag skriver på för Man United”, är en gigantisk rubrik. Enligt tidningen har ”Özil berättat för lagkamrater att han kommer att skriva på för Manchester United”. Den 29-årige tyskens kontrakt med Arsenal går ut till sommaren, men Wenger har även öppnat dörren på glänt för en försäljning redan i januari.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport vill se en fotbollsmatch i går men såg i stället ”Montella i en grekisk tragedi” (fri översättning) och ”Milan utbuat” (0-0 mot AEK Aten). Om Milans match var ett sorgligt skådespel, var Lazios desto muntrare (3-1 mot Nice), ”Balotelli dansade, sedan var det fest för Milinkovics Lazio”.

ANNONS

Corriere dello Sport har ett enklare, mindre målande, sätt att beskriva matcherna. ”Lazio topp, Milan flopp”. Tidningen drar sedan på en intervju med Borja Valero i Inter inför helgens match, ”Napoli, jag ska slå er”. För övrigt rapporteras Lorenzo Insignes skada efter undersökning vara lindrig. Han kan cara aktuell för spel redan mot Inter. Det är med andra ord ingen fara för Italiens playoffspel mot Sverige.

Tuttosport behandlar känslor kring de regerande italienska mästarna. ”Juve ja, Juve nej”, markerar att ”Juventusfansen är splittrade”. Det handlar om ”Optimister mot pessimister: motgångarna de senaste veckorna har delat fansen. För: bra trupp, de kommer att blomma snart igen. Mot: Men tänk om något verkligen gått snett?”.

 

SPANIEN

Marca använder första- och baksida till…rugby. Det lilla utrymme som ges åt fotboll begränsar sig till ett par små puffar. Som att ”Laget ger Cristiano och Benzema sitt stöd” efter kritik som varit. Men här finns också en annan uppgift, en ny spricka i spanska landslaget som kan vidgas rejält. ”Ramos, Piqué och Busuqets hotade sluta i landslaget om Claramunt avskedades”. I samband med matchen mot Liechtenstein i september blev landslagsspelarna informerade om att den populära lagledaren Maria José Claramunt riskerade sparken. Det fick enligt Marca de tre veteranspelarna att hota med att lämna landslaget. I går fick så Claramunt sparken. Hur spelarna reagerar är ännu oklart. Relationen mellan spelarna och förbundsordförande Juan Luis Larrea uppges sedan tidigare mycket spänd, och han är inte välkommen i omklädningsrummet.

ANNONS

Cadena Cope krokar i med ”Spanska landslaget kräver ny ordförande och val i förbundet”. Uppgifterna kommer från vad Cope beskriver som ”en tungviktare i landslagets omklädningsrum”. Spelaren säger också att, ”Vi vill resa till Ryssland med stabilitet och balans, inte med de här människorna”.

Diario AS menar att brasilianaren Alan, som för närvarande spelar U17-VM, är ”Nästa pärla” till Real Madrid, efter Vinicius Jr. Enligt tidningen så ansluter den unga Palmeirasmittfältaren till klubben nästa år, och börjar i ungdomslaget.

Mundo Deportivo har måndag hela veckan. ”Couthinhooffensiv” är en  historia utan slut. Enligt MD för Barcelona samtal med brasilianarens agentoch ska nästa vecka också ta kontakt med Liverpool.

El Correo, den baskiska tidningen, summerar Athletics match (2-2 mot Östersund) så här: ”På ena sidan: ett modigt och elegant lag som visade upp sitt bästa jag, full av entusiasm inför sitt Europaäventyr som framkallade stolthet hos sina fans. Östersund SK. På andra sidan: ett blekt och apatiskt lag, utan innehåll, och för vilket Europa League verkade lika inspirerande som att lämna hemmet för att handla toalettpapper. Athletic”.

ANNONS

 

FRANKRIKE

L’Equipe har blicken stadigt riktad framåt och ser Marseilles seger i går (2-1 mot Guimaraes) som att OM är ”Redo för klassikern” mot PSG. ”Lyon vinner på poäng” (2-1 mot Everton) syftar på att det vevades rejält i matchen. Evertons lagkapten Ashley Williams tryckte till Lyon målvakt Anthony Lopes. En stort bråk utbröt. Även supportrar från läktarhåll blandade sig i. ”Det som hände är inte klokt”, säger segerskytten Bertrand Traoré till beINSPORT, ”När vi såg vad som hände försökte vi hjälpa Lopes (målvakten). Men en supporter slog till mig! Det är helt otroligt”. L’Equipe häpnar också över att Williams klarade sig undan med ett gult kort. Även Traoré fick ett.

La Dépêche du Midi återger Toulouse egna uppgifter: ljumskadade Jimmy Durmaz är inte klar för spel den här helgen heller (Angers). Svensken skadade sig mot Marseille för snart en månad sedan.

 

TYSKLAND

Bild andas ut sedan ”Hoffenheim räddade ny tysk kväll av bakslag”. Med förlusterna för Köln (0-1 mot Bate) och Hertha (1-2 mot Zorya) och Hoffenheims tidigare två förluster, var de tyska lagen utan seger efter åtta matcher i Europa League. Men Hoffenheim lyckades till slut bryta trenden (3-1 mot Istanbul Basaksehir).

ANNONS

Hamburger Morgenpost noterar att formsvaga HSV knappast har udda planer mot Bayern München. Tränare Gisdol har på träning testat 5-2-2-1, med Albin Ekdal i en av de defensiva mittfältspositionerna, ett system som är aktuellt.

Publicerad 2017-10-20 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto