Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mourinhos ilska: ”Kanske har de ont i en nagel”

ENGLAND

Sun
The Sun
slår upp ”Femstjärnig semester”, men det har inte så mycket med lyx att göra som att förbundskapten Southgate håller fast vid det unga gardet. Chris Smalling plus Jack Wilshere, Daniel Sturridge, Danny Welbeck och Theo Walcott kan därför planera semesterveckor i stället för VM-veckor i sommar. Helt andra planer lockar till sig svenskars intresse, nämligen ”Planer för Pogba och Zlatan”. Båda spelarna är enligt tidningen i full träning och aktuella för en bänkplats i Man United redan på lördag mot Newcastle. På grund av skador har Pogba inte spelat sedan i september och Zlatan – som knappast någon missat – sedan i april.

Daily Mirror går från glädjebesked till vredesmod i United. Ordvitsen ”I Phil like a fool” handlar om José Mourinhos ilska sedan Phil Jones haltat av planen mot Tyskland. ”I min värld är det inte möjligt för en spelare med en skada att spela en vänskapsmatch. Han ansluter till landslaget och kommer hem med en skadesituation som alla vet är en skadesituation”. Spelare från flera andra rivalklubbar till United lämnade återbud till den senaste landslagssamlingen, vilket förstås också triggar JoMo. ”Det finns alltid en del klubbar där spelarna har problem med något. Det kan vara en nagel, lite förkylning, problem med lilltån, och då lämnar de återbud, stannar med sin klubb, åker på semester, vilar. Jag är nyfiken på att se om de spelare som inte åkte iväg med landslaget spelar i helgen. Drinkwater? Delph? Den ende som inte spelar är Phil Jones”.

Daily Telegraph ståtar med ”Exklusivt: Everton misslyckas med försök att värva Watfords Marco Silva”. Igen, alltså. Merseysideklubben ska den här gången ha erbjudit tio miljoner pund, men Watford släpper inte tränaren.

ESPN uppger att Arsenal är på väg att värva Dortmunds chefsscout Sven Mislintat, och hänvisar till källor. Mislintat, också kallad ”Superögat”, har fått kredd för bland annat smarta värvningar av Robert Lewandowski, Shinji Kagawa, Pierre-Emerick Aubameyang och Ousmane Dembélé.

Daily Mail avslutar där svepet började, med Zlatan. Tidningen har en längre intervju med Robinho, som tycks skina upp av att prata om sin gamla lagkamrat. ”Zlatan! Han brukade säga att han övertalade Milans ledning att värva mig, ’Du är här på grund av mig’. Om han är arrogant? Ja, men på ett trevligt vis. Det är bara självförtroende och tro på sin egen talang. För mig är han allt en anfallare ska vara: en showman och en vinnare”, säger Robinho. Och så dyker en gammal anekdot upp, men till synes i lite ny tappning. ”En dag bestämde han sig för att utmana Gennaro Gattuso på ju-jitsu-fajt träningsanläggningen. Så på ena sidan fanns en ursinnig kämpe som höll på med kampsport, och på den andra sidan Zlatan som har svart bälte. Vem som vann? Zlatan! Zlatan vinner alltid”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport vill se fler huvuden rulla efter Sverigefiaskot. ”Det räcker inteGazetta med Ancelotti”. Det är framför allt Carlo Tavecchio som Gazzettan gärna agerar skarprättare för. Men förbundsordföranden försöker slingra sig med att ha nyheter om en stor förbundskapten på ingång på måndag, menar Gazzettan, vars frustrationen med Ventura inte lagt sig trots att han fått sparken. ”Tar pengarna och sticker”, är en rubrik inne i tidningen om att Ventura genom att inte själv avgå såg till att förbundet får betala hans lön till och med juni. Det ger honom nästan 800 000 euro. Tidningen kastar annars lättat blickarna åt annat håll med rubriken, ”Välkommen tillbaka, ligan”.

Corriere dello Sport konstaterar att ”Carlo kallar på Carlo”, alltså Carlo Tavecchio på Carlo Ancelotti. En mellanhand ska redan ha varit i kontakt. Tidningen skriver också att ”Den förre Bayerntränarens krav är omfattande: fria händer och sin personal för att han ska säga ’ja’”. Andra alternativ är Claudio Ranieri (Nantes), Max Allegri (Juve) och Walter Mazzarri (utan klubb). CdS anger för övrigt avgångsvederlaget Ventura får till 880 000 euro efter skatt.

Tuttosport är inne på Gazzettans linje, ”Det finns en Carlo för mycket (och det är inte Ancelotti)”. Även Turintidningen saknar med andra ord Tavecchios huvud på ett fat. Här förekommer ytterligare en summa på Venturas kompensation. Corriere dello Sport skriver 880 00 euro, Gazzetta dello Sport 750 000-800 000 medan Tuttosport anger 700 000.

 

SPANIEN

SpanienMarca kallar lördagens Madridderby mellan Atlético och Real för ”De desperatas derby”. För det handlar om två lag som möts och slåss för att stanna kvar i kampen om ligatiteln. Tidningen påpekar också att matchen är slutsåld sedan en vecka tillbaka.

Cadena Cope uppger att Reals målvakt Keylor Navas på grund av skada inte kommer att kunna spela Madridderbyt, och inte heller CL-matchen mot Apoel nästa vecka.

Diaro Sport lockar med två välbekanta ansikten. Men ett ska bort. ”Coutinho eller Griezmann”, det är vad som gäller för Barcelona, enligt tidningen, båda värvas inte.

Mundo Deportivo har det största klubbmärke som sannolikt förekommit på en sportetta. Det är (förstås) Barças och det kommer med inskriptionen ”Messi för alltid”. Tidningen skriver att ”Även om det nya kontraktet gäller fram till 2021, så arbetar Barça redan på ett för resten av karriären”. Först ska förstås det nya kontraktet bli officiellt. MD uppger också att ”Javier Mascherano bli borta en månad på grund av skadan han fick när han spelade med Argentina!”.

Faro de Vigo kom i förrgår med uppgiften att en kinesisk klubb lagt ett jättebud på John Guidettis rival och succéanfallaren Maxi Gómez. Nu uppges Celta ha accepterat budet och planerar för försäljning i januari. Den överenskomna summan sägs vara 16 miljoner euro, plus ytterligare fyra i bonusar. Celta köpte för bara ett halvår sedan Maxi Gómez för fyra miljoner euro från Sporting Club Defensor, som har en vidareförsäljningsklausul på 20 procent. Faro de Vigo binder också samman affären med just Guidetti. ”Celta har i nuläget andra anfallare (än Maxi Gómez) som kan rollen som nummer nio. Iago Aspas har varit utmärkt i positionen, och Juan Carlos Unsué har som alternativ även John Guidetti, som under den senaste landslagssamlingen med Sverige uttryckte sitt missnöje med den begränsade roll han haft med Celta den här säsongen. Den svenske anfallaren har nått en punkt som är ’ohållbar’, och har inte uteslutit att han kan lämna klubben i vinterfönstret. Det är en situation som undviks om Maxi säljs”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har som enda fotbollsrubrik på förstasidan ”Saint-Etienne på drift”, sedan det iFrankrike går blev officiellt bekräftat att tränare Oscar Garcia lämnar klubben. 0-5-fiaskot i rivalmötet med Lyon blev droppen. Tidningen uppmärksammar också en annan tränare i en intervju, Leicesters nya tränare Claude Puel. Han säger att det vid hans tillträde inte sattes någon ribba vad gäller placering. Pule fokuserar på framsteg med klubben och skjuter också in, ”Om man tänker att man måste bli mästare hade det varit bäst att inte komma”.

Le Parisien uppmärksammar att ”Rabiot spelar fortfarande mot klockan”. Trots att PSG under lång tid velat förlänga kontraktet bidar mittfältaren (och hans mamma/agent Veronique) sin tid. En starkt bidragande orsak är att Rabiot inte vill fastna i Thiago Motta-rollen som defensiv mittfältare, utan gärna vill se en värvning till positionen så han själv kan flytta fram ett snäpp.

 

TYSKLAND

TysklandBild har en helt dominerande rubrik på sin förstasida. Den är från sportens värld. Eller snarare från korruptionens värld. ”Så köpte Qatar VM”. Bakgrunden är bland annat uppgifter i en pågående rättegång i New York där en argentinsk affärsman, Alejandro Burzaco, under ed pekat ut Fifas tidigare vicepresident Julio Gordona (avled 2014) i en muthärva kring pengar-för-röster i samband med omröstningen 2010. Bild har också en ledare med kravet ”Ta VM från Qatar!”, om uppgifterna stämmer. På sportsidorna finns andra fotbollsämnen, som ”Wagner till Bayern i januari?”. Hoffenheims anfallare skulle kosta ungefär tio miljoner, skriver Bild, som påpekar att 29-åringen redan bett om att få lämna klubben, att han har rötter i München, har spelat i Bayerns akademi samt att han som agent har Roman Rummenigge, bror till Bayerns vicepresident Karl-Heinz Rummenigge. Wagner ses som backupspelare till Lewandowski.

Kicker påpekar att ”Pressen ökar” på Dortmundstränaren Peter Bosz. En krönika i ämnet kommer med rubriken ”Champions League är måttstocken för Bosz”.

Hamburger Morgenpost har med det väntade beskedet från HSV: Albin Ekdal missar mötet med Schalke i helgen på grund av skadan han ådrog sig i matchen Sverige-Italien

Publicerad 2017-11-16 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons