Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Cristiano Ronaldo får Ballon d’Or i Eiffeltornet”

ENGLAND

1.jpg The Sun har en förtvivlad engelsk målvakt och en sammanbiten svensk anfallare i fokus. Där finns en parallell. Tidningen ser dem båda som petade. ”Broken Hart”, leder fram till att Joe Hart petas ur West Hams startelva till matchen mot Chelsea och att hans VM-plats nu är i gungning. ”Zlatan är INTE skadad – José försvarar petningen av svensken” är The Suns försök att spegla Zlatans frånvaro mot Arsenal och mot CSKA i kväll, med en viss misstänksamhet. ”José Mourinho håller fast vid att Zlatan Ibrahimovic INTE är skadad – ändå kommer han inte till spel för andra matchen i rad”, är den inledande raden i texten.

Daily Mirror har liksom The Sun en rubrik som inte riktigt gör sig i översättning, ”Raheem’s REAL steal”. Det är en vild spekulation som bygger på att Man Citystjärnan ”Sterling skjuter på kontraktssamtal till efter VM och gör den spanska storklubben uppmärksam”. Tidningen spär ut uppgiften ytterligare i ingressen genom att lägga till att de uppskjutna kontraktssamtalen ”kan” göra Real intresserade igen.

The Times har en annan spelare som skjuter på kontraktssamtal och gör Real Madrid intresserade igen, ”Exklusivt: Hazard tvekar om kontrakt på 300 000 pund i veckan”. Summan är vad Chelsea uppges erbjuda sin belgiska stjärna. Men Hazard vill inte diskutera kontrakt förrän till sommaren ”i hopp om att Real Madrid ska lägga ett bud”, skjuter Times in.

Daily Mail uppger att ”Man United är förvissade om att värva Danny Rose i januari eller i sommar”. Övergångssumman för Tottenhams vänsterback anges till cirka 50 miljoner pund.

Daily Star slänger fram nötta ordvitsen ”Pog of War” för att…man kan. Den bygger bara på att Pogba är ute efter revansch efter sin avstängning. Har man sedan inte en ”Zlat” så har man en ”Clatt”. Det står för Clattenburg och hans häpnadsväckande utspel, ”Clatt: Jag lät Tottenham förstöra sig själva”. Den tidigare PL-domaren stoltserar i en podd över att han avsiktligt lät bli att visa ut Tottenhamspelare i den omskrivna ”titelmatchen” mot Chelsea 2016 som urartade. Den var då Leicester vann ligan. Anledningen till Clattenburgs agerande var att han inte ville riskera att hans namn hamnade i rubrikerna.

Daily Telegraph har med citat från Kevin De Bruyne. Ett av dem följer på Pogbas avstängning från Manchesterderbyt. Unitedmittfältaren hade tidigare sagt att han önskade att även City drabbades av skadeelände, vilket fick en del att prata om karma när Pogba fick rött kort mot Arsenal. ”Jag tror inte på sån skit”, svarar De Bruyne, ”Jag är väldigt rätt fram av mig. Om någon tror det är karma så är det okej med mig. Alla har rätt till sin åsikt. Jag önskar ingen en skada. Man vill spela mot de bästa lagen och de bästa spelarna”.

Daily Express har en svenskintervju med rubriken ”Pontus Jansson medger att Wolves med säkerhet går upp i Premier League”. Förutom att prisa serieledaren och säga att ”Championship är den tuffaste ligan i världen” (förhoppningsvis inte menat bokstavligt), så får han också frågan om sin barndomsidol Zlatan Ibrahimovic och den där kommande VM-turneringen. ”Om Zlatan vill komma tillbaka så kan man så klart inte säga nej till honom. Det är upp till honom. Om han vill spela så ska han självklart spela, men det är ett halvår till VM. Han får spela mer och mer i Manchester United, men jag skulle säga att det är 50-50 för närvarande”, spekulerar Jansson.

 

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport kittlar Interfansen med ”Spalletti är som Mou”. Mourinho är en legendar i Interlägret efter trippeln 2010, och bakom jämförelsen står förre Interägaren Moratti. På tal om Inter kan noteras att Milanoklubben är den senaste storklubben att satsa på damfotboll. Från nästa säsong finns ett blåsvartrandigt damlag. Men de närmaste dagarnas fokus ligger på andra klubbar. ”Går alla italienare vidare?”, undrar Gazzettan, och pekar på att Juventus, Roma och Napoli har chansen i Champions League, samt Atalanta, Lazio och Milan i Europa League. En parallell till landslagsdebaclet mot Sverige tycks ofrånkomlig. ”Efter landslagsfiasko kan det bli revansch i cupspelet”, inleder ingressen.

Corriere dello Sport fokuserar på bara en av matcherna, ”Juve, till varje pris”. Till matchen mot Olympiakos har Juve ett par skadebekymmer. Buffon är ett. Målvakten har en muskelskada och Szczesny är aktuell för Europapremiär i Juves tröja. En annan rubrik på förstasidan är ”Rekord-Icardi”. CdS påpekar att ”Om han håller nuvarande målsnitt kan han slå Higuaín” och ”Inters anfallare har gjort 16 mål på 15 matcher: ’Pipita’ gjorde 36 mål 2016”.

Tuttosport dramatiserar Olympiakos-Juventus med grekiska förtecken. Tidningen slänger upp en vrålande Higuaín framför en spartansk hjälm och utropet ”Det här är Sparta” (se klipp) från filmen ”300”. Det följs av den svulstiga textinledningen, ”I Aten som krigare för att erövra en plats i åttondelsfinal”.

 

SPANIEN

3 Marca överraskar. Det är i alla fall inte var dag som Real Madrid hamnar i skuggan av damernas tyngdlyftning. Lydia Valentín har blivit världsmästare, och då får fotbollsgänget snällt maka på sig. Här finns i alla fall ”Förutom Kepa sökes en anfallare”, ett besked om Real Madrids vinterfönster. Mauro Icardi och Timo Werner är de hetaste namnen. Inte heller är värvning av en mittback utesluten.

Diario AS är en orgie i gratulationer till sig själv. Tidningen firade 50 år i går med en galaföreställning där också de bästa idrottarna under de 50 senaste åren hyllades. Från fotbollens värld märks annars summeringen inför kvällens avgörande i CL-gruppspelet. ”Atlético är i behov av prestationer på två planer”. För det räcker inte för Madridlaget att klå Chelsea på Stamford Bridge, Qarabag måste också välta Roma över ända, för att Atlético ska kunna ta sig vidare.

Mundo Deportivo fortsätter de senaste dagarnas skriverier om Javier Mascherano med ”Masche står fast vid att lämna”. Argentinare vill bort från Barça redan i januari, och säger enligt MD att ”Min tid i Barça är nära sitt slut”. MD-profilen Fransesc Aguilar kommer på annan plats med uppgiften att ”Cristiano kommer på torsdag att ta emot Ballon d’Or i Eiffeltornet”. Enligt Aguilar månar France Football om att göra presentationen storslagen, särskilt med tanke på konkurrensen från Fifas The Best, därför faller valet på Eiffeltornet.

Diario Sport sätter också Mascheranoaffären i fokus, och delar in den i tre faser. ”1 Vill lämna i januari och har sagt till klubben. 2 Barça skjuter på en flytt till juni i brist på mittbackar. 3 Hans agent var i Barcelona för att förhandla om hans flytt”. Till paketet finns också ”Exklusivt: Barça ser bara en ankomst för Yerry Mina i sommar”. Colombianen ses som en potentiell ersättare till Mascherano.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe presenterat mötet Bayern-PSG som en väderprognos. ”Tö väntas i öst”, kommer som ett svar på ”köldchocken i Strasbourg” i helgen. Tidningen påpekar också att PSG är ute efter sjätte segern på lika många matcher i gruppspelet. På annan plats i tidningen uppger L’Equipe att Barcelona varit i kontakt med Houssem Aouar agent. Barça har en tid scoutat den 19-årige U21-landslagsspelaren, som spelat både i försvar och mittfält för Lyon. L’Equipe tror inte en övergång är aktuell redan i vinter.

France Football ställer frågan ”Vem är egentligen världens bästa målvakt?”, och anser sig ha svaret. En panel av gamla ex-målvakter som Santiago Canizares, Francesco Toldo och Sepp Maier har fått ranka sina fem främsta målvakter. När rösterna slagits samman står Manuel Neuer som vinnare. Gianluigi Buffon är tvåa och, mer oväntat, Thibaut Courtois  trea. Ännu mer oväntat: David De Gea kommer först på sjunde plats.

 

TYSKLAND

5.jpg Bild sätter som största rubrik på sin nyhetsetta ”Inbrott hos Oliver Kahn!”, den gamla stormålvakten. Tjuvar ska ha brutit sig in i hans villa i München när familjen var borta och tagit ett kassaskåp med sig. Värdet på det stöldgodset beräknas till sexsiffrigt belopp i euro, uppger Bild. Kahn arbetar för närvarande med Saudiarabiens fotbollsförbund, och med att förbereda landslagets målvakter inför VM. Inbrottet ska ha skett i mitten av november. Bild uppger vidare att Pierre-Emerick Aubameyang vill lämna Dortmund redan i vinterfönstret. En orsak är att relationen till några medspelare blivit infekterad efter avstängningen mot Stuttgart, som föranleddes av anfallarens upprepade förseningar till träning. Bland möjliga nya klubbadresser ringar Bild in Milan, Chelsea, Liverpool och Everton. ”Eller skjuter han in sig i Reals fokus igen?”, spekulerar tidningen.

WAZ har rubriken ”Zorc anser det inte nödvändigt med köp till Dortmunds offensiv”, och den inkluderar inte någon försäljning av Aubameyang. I stället tar den avstamp i skador. Gonzalo Castro blir borta i flera veckor, och farhågor finns för att Maximilian Philipp kan bli borta resten av säsongen med en knäskada. Marco Reus har också skadeproblem. Men sportchefen Michael Zorc är lugn. ”Vi har Christian Pulisic, Andrej Jarmolenko, André Schürrle, Pierre-Emerick Aubameyang och Jadon Sancho, som kan komma lite närmare startelvan, med dessa skador”, säger Zorc, och reser kanske ett frågetecken kring hur man ska tolka att han missade ett svenskt namn.

Sport1 kommer med ”Därför vill inte Gnabry återvända till Bayern”. Gnabry köptes av Bayern och lånades omedelbart ut till Hoffenheim. Enligt tv-kanalen ville Gnabry inte till Bayern från första början, och uttryckte detta missnöje för vänner, sedan de tyska mästarna utnyttjat en köpklausul i hans kontrakt med Werder Bremen. Han blev sedan direkt utlånad till Hoffenheim och vill nu alltså enligt Sport1 inte återvända till Bayern. Hoffenheim hoppas i sin tur förlänga lånet ytterligare en säsong.

 

ÖVRIGT

Herald Sun (Australien) rapporterar att ”Sven-Göran Eriksson räcker upp handen för Socceroos-jobbet”, det vill säga är positiv till en eventuell fråga om förbundskaptensposten för Australiens VM-klara lag. ”Ja, jag är självklart intresserad. Det är ett stort jobb, en stor fotbollsnation, och ni ska spela VM – igen. Ni spelar nästan jämnt VM”, säger ”Svennis” till tidningen. ”Jag har sett en del av Australiens matcher och jag har sett matcherna mot Honduras, de senaste. Frankrike är stora gruppfavoriter, men jag tror det blir en fajt om andraplatsen mellan Australien, Peru och Danmark. Jag tror Australiens chanser är goda”. Eriksson var senast klubblagstränare i Kina, men har tidigare lett Elfenbenskusten (2010) och England (2002 och 2006) i VM. Det australiska fotbollsförbundet har tillsatt en panel som ska ringa in förbundskaptenskandidater. Ange Postecoglou, som ledde Australien i VM-kvalet, hoppade av veckan efter att slutspelsplatsen säkrats.

Publicerad 2017-12-05 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons