Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mourinho: "Stor chans att Zlatan kan vara med"

ENGLAND

England

Daily Telegraph konstaterar att Lukaku är ”Back in business” efter att äntligen har gjort mål för Man United igen (2-1 mot CSKA Moskva).

Daily Mirror sätter på samma tema ihop ”Luk who scored at last”. Annars är det Uniteds tränare som på nytt skapar rubriker. ”Mourinho pikar Guardiola inför derbyt”, är en rubrik som dyker upp i många tidningar i dag. Guardiola har sagt att David Silva är ett frågetecken inför helgens match. Mourinho tycks ta det med en fnysning. På frågan om Uniteds skadeläge svarar portugisen, ”Vill ni höra sanningen? Vad vill ni veta? Eric Bailly kan inte vara med i helgen, Phil Jones har en chans att vara med. Fellaini har en chans. Zlatan har en stor chans. Namnja Matic är skadad men kommer att kunna vara med”, sa Mourinho, och fortsatte, ”Jag berättar sanningen! Det är sanningen. Ingen Lacazette eller David Silva. Bara sanningen. Våra motståndare har alla dessa problem. Stora problem, men i slutändan kan alla spela. De har formidabel organisation. Vi är lite mer ödmjuka. När vi har ett problem så har vi ett problem. När en spelare är skadad, så är han skadad. Jag är ärlig”.

Manchester Evening News riktar tillbaka strålkastarljusen på spelarna. Särskilt på Luke Shaw, Romelu Lukaku och Paul Popgba. De får alla åtta av tio i betyg. Lindelöf får med en sjua högst betyg av mittbackarna. ”Svenskens självförtroende växer för varje match. Lindelöf hörs mycket mer i Uniteds försvar, och tar bollen framåt betydligt oftare”, skriver MEN i sitt omdöme. I andra tidningar är entusiasmen lite mer dämpad, men svensken får mellan sex och 6,5 i betyg. En stabil insats, med andra ord.

The Sun väljer Chelseas miss som största rubrik (1-1 mot Atlético). Tidningen ser en ”Blue Monday” framför sig nästa vecka. För ”Conte riskerar mardrömslottning, Messi och Neymar lurar i vassen”.

The Times plockar upp tråden med ”Chelsea kan få Barcelona efter missen”. Tidningen ser också resultatet på Stamford Bridge som dåliga nyheter för en Londonrival. ”Sårat Atlético kan stjälpa Arsenals planer”. Rubriken finner näring i att Simeones lag efter missat CL-avancemang nu får rikta in sig på Europa League-spel, där också Wengers grabbar huserar.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport-hjärtat bultar lite extra i dag. ”Champions League: Vi har redan två lag i åttondelsfinal”, skriver tidningen stolt i överrubriken. ”Uppdraget utfört”, beskriver Juves seger (2-0 mot Olympiakos), ”Bra Roma, första plats” (1-0 mot Qarabag). Resultaten sammanfattas i en krönika också genom spelplatser, ”Juventus och Roma, löften på grekiska och latin”. CL-ämnet kompletteras med ”Napoli hoppas göra det till en trio med hjälp av Guardiola”. För Napoli räcker inte seger i kväll mot Feyenoord. Laget måste också få hjälp av Man City mot Sjachtar Donetsk. Svenskbetyg från CL: Lindelöf (Man United) och Lustig (Celtic) får båda sex av tio.

ItalienCorriere dello Sport är lika stolt som La Gazzetta dello Sport. ”Triumf!”, skriver tidningen i feta bokstäver efter Romas och Juves avancemang. Särskilt för Roma som ”blir först i gruppen och fått klartecken för ny arena”. Svenskbetyg i CL: Lindelöf (Man United) 6,5 och Lustig (Celtic) 5,5. På förstasidan finns också Silly Season med ”Milan efter Jankto, en utmaning för Conte”. Enligt CdS vill också Chelsea ha Udineses 21-årige mittfältare. Även Arsenal nämns i artikeln. En intilliggande rubrik berör en annan engelsk klubb. ”Mata-Joao Mario – en affär för Inter”. Det är Mourinho som enligt CdS har denna idé med spelarbyte, men även Henrich Mchitarjan kan vara aktuell i en Inter-Man United-deal.

Tuttosport levererar småkaxiga, ”Juve, vems tur är det nu?”. Tidningen uppger sedan att ”Belottis nya kontrakt pausat”. Tuttosport skriver att ”Cairos utlovade lönepåslag uteblir och Belottis måltorka hjälper inte”.

Vanity Fair har Paul Dybala som omslagspojke i det nummer som släpps i dag. ”Livet som fotbollsspelare är en ensam tillvaro”, berättar han.

SPANIEN

Marca tycks ge Real Madrids problem bibliska proportioner. I alla fall använder tidningen ”Varde ljus” på en lysande boll i händerna på en allvarsam Cristiano Ronaldo i nattsvart rum. ”Ett Real Madrid i mörker klamrar sig fast vid en Cristiano som skiner i Champions League”, menar Marca, som också poängterar att om portugisen gör mål mot Dortmund i kväll så blir han den förste att göra mål i samtliga CL-gruppspelsmatcher.

SpanienAS är inte alls lika dramatisk. Här är det bara en vanlig träningsbild på Cristiano Ronaldo och ett konstaterande i stil med att han befinner sig på sin hemmaplan i Champions League. Cristiano Ronaldo har åtta mål på fem matcher, påpekar AS. Tidningen skriver också att ”Atléticos eliminering ur Champions League kostar klubben 30 miljoner euro” i missade intäkter.

Diario Sport konstaterar nöjt att ”Nu börjar det roliga”. Det sker symboliskt med en bild på att Messi kommer in på planen i går (2-0 mot Sporting), men blickar förstås framåt efter det avslutade gruppspelet. ”Bayern och Chelsea är nitlotterna för Barça i åttondelsfinal”, menar Sport.

Mundo Deportivo ser sitt Barça som ”Osvikligt” efter säkrad gruppseger. Tidningen har också ”Avslöjar: Ultimatum från Mascherano”, och lägger till att ”Spelaren väntar svar inom kort, klubben är ovilliga att släppa honom”.

El Chiringuito TV har uppgifter från journalisten Pipi Estrada. Real Madrid påstås ha gjort klart med Mauro Icardi. Köpesumman till Inter anges till 80 miljoner euro plus 12 milj i bonusar. Real skulle få 70 procent av spelarens bildrättigheterna. Icardis lön påstås vara nio miljoner euro netto per säsong. Estrada är så detaljerade att han anger läkarundersökning till sista tisdagen i december, alltså annandag jul.

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe hör att ”Larmklockor ringer” (fritt översatt) i PSG. Efter 1-2 mot Strasbourg blev det förlust i Champions League i går (1-3 mot Bayern München). ”Även om förstaplatsen räddades så försvinner euforin från inledningen av säsongen efter den här andra raka förlusten, och frågetecken reses inför fortsättningen av Champions League”, skriver L’Equipe. Tolisso och Ulreich i motståndarlaget får fina åtta av tio i betyg, PSG:s Dani Alves får matchens lägsta betyg, en tvåa. Svenskbetyg: femmor till både Lindelöf (Man Uniteds snitt: 5,8) och Lustig (Celtics snitt: 5).

RMC Sport noterar att Neymar fick falska sedlar kastade mot sig när han skulle ta en hörna en halvtimme in i matchen. Det var Bayernfans som kastade falska 50 eurosedlar med brasilianarens ansikte på. Neymar sparkade undan dem med foten. Bayernfans protesterade vid första mötet i Paris över de höga biljettpriserna. En banderoll då var ”75 euro för en biljett? Vi är inte Neymar. Biljettpriser måste vara rimliga”.

TYSKLAND

Bild konstaterar nöjt att ”Nu har Neymar träffat Jupps Bayern”, sedan PSG-stjärnan för första gången i årets Champions League gått mållös från planen (1-3 mot Bayern). ”Bayern förtjänade det. De gjorde en bra match. Vi är missnöjda med förlusten, men glada för gruppsegern”, sa PSG:s Julian Draxler. En av Bayerns målskyttar, Robert Lewandowski, berättar i en annan artikel att han drömmer om en annan karriär – som racerförare. Liksom den portugisiske tränaren André Villas Boas, som häromdagen lämnade Shanghai SIPG för att köra Dakarrallyt, så har Robert redan pratat med sin fru Anna om att en dag delta i den mytomspunna tävlingen. ”Motorsport har alltid intresserat mig”, påpekar Lewandowski.

Sport Bild har höga betyg att dela ut till Bayerns spelare. Både Corentin Tolisso och målvakten Sven Ulreich får högsta betyget, en etta på den sexgradiga skalan. Just Ulreich dyker också upp i en intervju om sin framtid i tidningen. Den 29-årige målvakten har imponerat i Neuers frånvaro och sitter på ett kontrakt som går ut i sommar. ”Vi får se vad som händer. Jag har inte haft några samtal med klubben”, säger han. I januari väntas Neuer vara tillbaka. ”Det vore trist att hamna på bänken igen. Om det blir tillfälle att få vara förstemålvakt så vill jag utnyttja den”. Frankfurt ska ha visat intresse. Ulreich utesluter enligt Sport Bild däremot en flytt utomlands.

Publicerad 2017-12-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons