Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatans nya Pep-kritik: ”Mest omogne tränaren”

Headlines Blogg

ENGLAND

1.jpg Daily Mirror låter efterskalven från Old Trafford forma innehållet ytterligare en dag. I dag skakar tidningen loss till Pep  Guardiolas uppmaning efter Citystjärnornas firande: Fortsätt festa!”. För Citytränaren tycker lagets fira stora segrar fullt ut. Det oklart om det kan innebära konfettiregn, kastade plastflaskor och Oasis på högsta volym på Liberty Stadium i Swansea i kväll.

The Times kontrar med José Mourinhos reaktion. ”Spelartunnelbråket ’berodde på dålig skolning’”, lyder rubriken, som följs av ”City vet inte hur man uppträder, säger Mourinho”. Det är en sammanfattning av Unitedtränarens tankar. ”Det enda jag kan säga är att för mig var det en fråga om kulturell skillnad – en skillnad i uppträdande, i utbildning. Bara det och inget annat”.

ANNONS

Manchester Evening News kommer som hand i handske med citat från Zlatan Ibrahimovic om lagets lärare, Pep Guardiola. Svensken upprepar sin gamla kritik mot Guardiola från tiden i Barcelona. ”Han var inte den värsta tränare jag haft, men han var definitivt den mest omogna”, säger Zlatan till Sky Sport Italia. Citat från svensken har dykt upp i en strid ström sedan en intervju visades i lördags.

Daily Telegraph menar att Chelsea är ”Tillbaka med ett nödrop” (3-1 mot Huddersfield). Tidningen syftar på titelstriden. Något som Londonlagets tränare mer ser som ”skitsnack”. Efter matchen sa han, ”När man har motståndare som Manchester City som vinner varje match, så är det oerhört svårt att tänka att man kan slåss om titeln. Man kan säga att det är negativt eller det är positivt, men det är skitsnack. Man måste vara realistisk och alltid säga sanningen. Jag föredrar sanningen framför en bra lögn”, sa Mourinho.

ANNONS

Daily Mail kastar strålkastarljusen på ett lag som annars är vant att stå i skuggan av storlagen på sportettor. ”De har tagit sig förbi Liverpool, Arsenal och Spurs- Burnley är…FYRA!”, är dagens största rubrik (1-0 mot Stoke). ”Jag är den stoltaste mannen i de stoltas stad”, säger tränare Sean Dyche efter matchen, om man får lov att göra en direktöversättning.

 

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport ser ett ”Gigio-kaos” framför sig, och undrar ”Lämnar han redan i januari?”. Det handlar om Donnarumma och om Corriere della Seras uppgifter i går om att hans agent Mino Raiola vill häva kontraktet med Milan. Gazzettan går på dessa uppgifter och menar att kontraktssituationen är ”en röra”. PSG eller Real Madrid kan bli en lösning i vinter eller i sommar, menar tidningen. ”40 miljoner euro?”, tippar tidningen.

ANNONS

Sky Sport Italia förmedlar i stället en bild av en lösning är på väg, att Raiola haft möte med Milan två gånger de senaste tre veckorna och att relationen är god. Milan tror Donnarumma vill stanna och har inga planer på att sälja honom för mindre än 70 miljoner euro.

Corriere dello Sport landar någonstans mitt emellan med sitt ”Gigio, håll tyst och spela”. För det följs av ”Raiola på offensiven, men Milan sätter stopp: Donnarumma stannar, det finns ett kontrakt och det ska respekteras”. Under ”Rysningar för Inter” skildras den svårfixade segern mot lilla Pordenone, som till slut fick se sig besegrad av Milanobjässen på straffar (0-0, 5-4 e str).

 

SPANIEN

3 Marca är öken. Hela förstasidan faktiskt. I sanden ligger två fotbollströjor, Al Jaziras och Real Madrid. Ovan står det, ”Det är ingen hägring”. I eftermiddag möts lagen i klubblags-VM och Real ”påbörjar sin väg mot sjätte titeln”.

ANNONS

AS kollar hellre in Realspelarna på den gröna träningsplanen och känner ”Med alla för alla”, som snabbt följs av ”Cristiano: Det är fint att BBC kan spela tillsammans igen”. Ovanför finns rubriken ”Gremio väntar i final” efter att Real tagit den förmodade segern. ”Brasilianarna vann efter ett mål av Everton i förlängningen av en hård och dålig match”. AS hävdar vidare att ”PSG vill ha Oblak i januari”, trots att Atléticomålvakten vid en eventuell övergång inte skulle kunna spela för klubben i Champions League. PSG påstås beredda att kasta in Javier Pastore eller Kevin Trapp i en deal.

Diario Sport anser att det är ”Dags för beslut!”. Det handlar om Barcelona och det handlar om spelarköp. På bild finns Philippe Coutinho, Arthur och Mesut Özil. Tre spelare som anses aktuell. Till paketet lägger Sport ”Problemet med Yerry Mina är passet”. Den colombianske mittbacken är ett annat aktuellt namn i januarifönstret, men Sport påpekar att han skulle ta den tredje och sista platsen för icke-EU-medborgare i truppen. Det skulle stoppa en värvning av Coutinho. De andra två platserna i Barça har Luis Suárez och Paulinho.

ANNONS

Mundo Deportivo kör på i gamla hjulspår, ”Pressar på för Coutinho” och ”Özil hoppas”. Jodå, Barça fortsätter att rycka frenetiskt i Liverpoolbrassen medan Arsenaltysken håller tummarna för ett samtal från Katalonien.

La Voz de Galicia har dåliga nyheter om man heter John Guidetti. I alla fall kan det tolkas så. Anfallsrivalen ”Maxi Gómez stannar i Celta”, skriver tidningen. Uruguayanen har gjort succé på topp, och stängt vägen till startelvan för Gudetti när svensken varit skadefri. Celta kommer inte överens med Bejing Guan, dit han förmodades säljas för skyhög peng, och anfallaren själv har nu bestämt sig för att bli kvar.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe ser det som att ”Krediten är förbrukad” för Kostas Mitroglou. Marseilles tränare Rudi Garcia vill göra sig av med den grekiska anfallaren, men Garcia ”har kvar att övertyga OM-ledningen, som inte alls verkar ha lika bråttom”. L’Equipe menar att det är möjligt att Mitroglou lämnar klubben redan i januarifönstret. Tidningen reder sedan ut Neymars Brasilienresa. PSG-anfallaren lämnade hastigt Frankrike och reste hem av familjeskäl. Det gällde hans syster Rafaella, som han står nära, skriver L’Equipe. Han väntas tillbaka i dag men är inte aktuell för spel mot Strasbourg i ligacupen i kväll. L’Equipe noterar också att Neymar under sin resa passade på att bleka tänderna hos en stjärntandläkare. Ola Toivonen gjorde ett av Toulouse mål i cupen (2-0 mot Bordeaux) och får liksom fem andra spelare i laget sex av tio i betyg. De andra får lägre. Jimmy Durmaz missade matchen på grund av skada.

ANNONS

RMC Sport uppmärksammar att Lille drabbas av värvningsförbud i januarifönstret. Bakom beslutet står DNCG, som övervakar klubbarnas ekonomi, och som är bekymrad över situationen i Lille och inte lät sig övertygas av den ekonomiska plan som klubbledningen presenterade i tisdags. Lille riskerar enligt RMC också tvångsnedflyttning om situationen inte förbättras.

 

TYSKLAND

5.jpg Bild konstaterar på sin nyhetsetta att det blev ”Stöger-seger för Dortmund” (2-0 mot Mainz). En debutseger för nya tränaren helt enkelt. ”Redan efter första matchen har han levererat lika många som efter 14 matcher i Köln…”, öppnar Bild sin text, och lyfter spekulativt att Stögers förmodade efterträdare i sommar, Julian Nagelsmann, fanns på plats och övervakade matchen. Fast Nagelsmanns nuvarande klubb Hoffenheim möter just Dortmund i helgen.

ANNONS

Sport Bild uppger också att Hoffenheim redan söker en ersättare till Nagelsmann. Kiels Markus Anfang och Sandhaus Kenan Kocak nämns. Uppgifterna kommer under den samlande rubriken ”Stöger-skalvet och dess konsekvenser”, som täcker förstasida på dagens nummer. En annan konsekvens uppges vara att Dortmund inte kommer att släppa Pierre-Emerick Aubameyang i vinterfönstret. En tredje att klubben jagar defensiva förstärkningar. Mathijs De Ligt (Ajax) och Manuel Akanji (FC Basel) nämns.

WAZ noterar att segerhungrande Dortmundfansen firade den annalkande julen med sin nya segerherre i tankarna genom att sjunga omgjorda ”walking in a Stöger Wonderland”.

Sport1 lyfter en tränare som anser sig för god för hålla Ruhrklubben under armarna. ”Därför vill inte Van Gaal ha Dortmund”. Det är i intervjun med Fox Sports, där han också pratade om Mourinhos tråkiga Man United, som den holländska tränarprofilen säger att Dortmund inte skulle intressera honom. ”Dortmund är inte jämförbart med Bayern München, så nej. Nuförtiden har en tränare inte så mycket tid, så jag hinner inte förändra tillräckligt för att göra en liten klubb till en stor”. Liten, alltså. Samtidigt berättar Van Gaal att han nobbade ett erbjudande från Bayer Leverkusen i somras.

ANNONS

Allgemeine Zeitung har det Dortmunds besegrade motståndare i fokus, det vill säga Mainz. En svensk fanns med från start, Robin Quaison. Han får lägst betyg av hemmaspelarna. På den sexgradiga skalan där sex är lägst, får Quaison fem. ”Även om svensken sökte många löpvägar, var han knappast effektiv. Ett svagare framträdande än i Leipzig senast”, skriver tidningen.

Hamburger Morgenpost ger Albin Ekdal en trea för sitt timslånga inhopp (1-2 mot Frankfurt). ”En av de bättre i Hamburg under andra halvlek”, skriver tidningen bland annat.

Publicerad 2017-12-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto