Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Portugisiska tidningen: Benfica nära att värva Rakip

Headlines Blogg

ENGLAND

1.jpg The Sun drämmer till med ”Zlat’s all folks”, att ”United fruktar att Ibra inte kommer att bli densamme efter knäskadan”. Tidningen trycker på att Zlatan sett ut som skuggan av sitt forna jag i de korta framträdanden han gjort sedan knäskadan, och att han plockats bort ur truppen och återvänt till gymmet för att bygga upp styrkan kring knäet. Oron för Zlatan och oron för Lukakus målskytte, gör att Mourinho funderar på en januarivärvning, om man vill tro The Sun.

Daily Mirror ser slutet för en annan Man Unitedspelare. Med ordleken ”Hend on the road” slår tidningen fast att Henrich Mchitarjans dagar i klubben är räknade, och att Mesut Özil väntas ersätta i sommar.

Annons

Daily Mail uppger samtidigt att ”Manchester United har gjort förfrågningar om Willian”, men att Chelsea är ovillig att sälja i januari. Tidningen ser det sedan som att ”Guardiola pikar Mourinho igen”. Anledningen är att Citytränaren inför helgens möte med Spurs säger att ”Jag tycker Tottenham tillsammans med Chelsea är bäst i att försöka spela fotboll. De inväntar inte sina motståndares drag, de vill spela sitt eget spel”.

Daily Express skriver med stora bokstäver att ”David Luiz ställer transferultimatum efter samtal med Antonio Conte”. Enligt tidningens uppgifter hade de båda ett möte i veckan. Conte välkomnar Luiz tillbaka efter schismen för några veckor sedan, men brasilianaren vill ha en startplats i Chelsea. United och Real Madrid har påståtts intresserade av den 30-årige mittbacken, Daily Express lägger även till Bayern München.

Annons

The Times breddar ryktesfloran med ”Ligaledaren jagar Van Dijk för 70 miljoner pund”. Det är inte bara Man City som är ute efter den holländske mittbacken, även Liverpool och Arsenal räknas dit. City har som (billigare) alternativ Iñigo Martínez i Real Sociedad. Hans utköpsklausul ligger på motsvarande 28 miljoner pund.

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport ger hånade Donnarumma ordet i ”Gigios sanning”. Citatet på förstasidan är ”Kontraktet? Jag har aldrig sagt, eller skrivit, att jag var utsatt för psykiskt våld. Heja Milan”. Orden är tagna från ett Instagraminlägg av Donnarumma i går. Tidningen ger också hans agent Mino Raiola ordet. Det blir en motattack. ”Jag förhandlar med Fassone. Det verkliga problemet är Mirabelli”, Milans sportchef. Det var också Mirabelli som, utan att nämna namn, i onsdags kväll ringade in Raiola som ”boven i dramat” i den senaste turbulensen kring Donnarumma.

Annons

Corriere dello Sport sammanfattar gårdagens utveckling i Donnarummafallet med ”Gigio drar i bromsen, Raiola attackerar”. Men mest drar tidningen på en intervju med José Callejón i Napoli. Citatrubriken skulle möjligtvis kunna översättas ”Vackrast vinner scudetton”. I alla fall tror spanjoren på sin klubb. ”Napoli är det mest spektakulära laget. Jag drömmer om trikolorskölden i maj”.

Tuttosport har blicken stadigt fokuserad på Juventus. ”Pjaca, comebacken”, handlar om att kroaten nu är redo för spel igen, ”kanske mor Genoa i cupen”. Han kommer att inkluderas i CL-truppen. Tidningen summerar situationen i Milan med att ”Donnarumma försöker reparera skadan” och tillägget ”Men tårar är inte tillräckligt”.

 

SPANIEN

3.jpg AS ger plats för några färgstarka Maradonacitat. ”Jag skulle haft fler Ballon d’Or än Cristiano Ronaldo och Messi”, är det största på förstasidan. På Maradonas tid delades priset bara ut till Europas bästa spelare. Mer Maradona på AS förstasida: ”Jag skulle inte sälja Bale, jag skulle skänka bort honom”, ”Jag sa till Florentino (Pérez, Reals president) att värva Mbappé” samt ”Cristiano är underbar”. Tidningen skriver vidare om att ”Casillas är på väg till MLS”. Mest trolig destination för Portomålvakten är Chicago Fire.

Annons

Marca firar (säkert till skillnad från Maradona) att ”Bale är väg tillbaka” och att truppen är glad för hans skull efter segermålet i klubblags-VM. Men walesaren får börja på bänken igen i finalen mot Gremio. På tal om Gremio. Det har spekulerats i att Arthur är på väg till Bara. Marca har svar från klubbens president, Bolzán. ”Barcelona har inte ringt oss”, är rubriken som följs av ”Real Madrid har blivit erbjuden spelaren”. Marca uppmärksammar också att en annan brasilianare har planer utanför fotbollen. ”Ronaldinho uppges kandidera för senatsplats med högerpopulistiskt parti”, lyder en rubrik. Uppgifterna kommer från Brasilien och är ännu inte bekräftade.

Diario Sport kontrar Marcas Arthur-uppgifterna med ”Möte i Brasilien”, och uppgiften att ”En delegation från Barça reser i nästa vecka till Brasilien för att göra klart två värvningar till klubben”. Det handlar om Yerry Mina – och Arthur. Tidningen upplyser också att långtidsskadade Ousmane ”Dembélé är tillbaka i träning med laget”. Jättevärvningen från Dortmund väntas inte kunna spela i januari, skriver Sport, men borde då timligen kunna vara aktuell för CL-åttondelsfinalerna mot Chelsea.

Annons

Mundo Deportivo fyller på den dagliga Coutinhoskörden med ”Optimism kring Coutinho”. Det hela bygger på att Barcelona har ”en bra känsla” för att det ska lösa sig. Okej. Samtidigt skriver tidningen att Liverpool först vill försäkra sig om Thomas Lemar och Naby Keita i januari. RB Leipzig-spelarens övergång är redan inprickad till sommaren. Men enligt MD vill Liverpool påskynda övergången i enlighet med en klausul som gör det möjligt då RB Leipzig inte längre är kvar i Champions League.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe hyllar Florian Thauvin med ”Slutligen hemma”. 24-åringen har haft en succéhöst i Marseille och kan börja drömma om VM. Tidningen skriver också om att framtiden för Nice tränare Lucien Favre är osäker. Ägaren Rivère ska ha haft ett möte Saint-Etiennes förre tränare Christophe Galtier. Sedan dess har resultaten blivit bättre  för Nice under Favre, men L’Equipe spekulerar i att Favre kan vara aktuell för Dortmund till sommaren. Dortmund uppgavs redan förra året intresserad av Favre, innan Peter Bosz tillsattes.

Annons

Le 10 Sport var faktiskt före med ”Exklusivt: Dortmund har fortfarande Favre i sikte” i går kväll. Schweizaren uppges finnas på klubbens listan över potentiella ersättare till temporäre tränaren Peter Stöger.

RMC sänker däremot L’Equipes uppgifter om Galtier. ”Exklusivt: Nice och Galtier dementerar möte”. Om man nu vill tro de inblandade parterna.

Le Point är inte känd för något digert sportutbud, men levererar ”Exklusivt: Inbrott hos PSG:s tränare, Neymartröjor stulna”. Det låter som ett aprilskämt, med tanke på tidigare uppgifter om ansträngda relationerna mellan Unai Emery och lagets brasilianska stjärna. Enligt Le Point bröt sig tjuvar in i Emerys lägenhet natten till torsdag och kom över föremål till ett värde av cirka 20 000 euro, bland annat spanjorens Rolex värderad till 7 000 euro. Dessutom försvann PSG-papper med spelarlöner och planer på värvningar – samt Neymartröjor. Varken Unai Emery eller hans fru var hemma vid inbrottstillfället.

Annons

 

TYSKLAND

Bild skriver om ”Robbens comeback först 2018”. Holländaren är ännu inte helt redo efter skada och missar de två kvarvarande matcherna i år, Stuttgart i ligan och Dortmund i cupen.

Kicker har ännu en Bayerncomeback som blir försenad. Ursprungligen var det tal om att landslagsmålvakten Manuel Neuer skulle vara tillbaka i spel i januari. Nu blir det kanske inte ens i februari. Han väntas enligt Kicker missa första åttondelsfinalen mot Besiktas den 20 februari, men kan vara tillbaka till returen den 14 mars.

 

ÖVRIGT

6.jpg A Bola (Portugal) har knappast haft en svensk i fokus sedan Victor Nilsson Lindelöf lämnade klubben. Men i dag färgas den blågul. Eller snarare ljusblå. Förstasidan täcks av Malmö FF:s Erdal Rakip och rubriken ”Benficaattack i Sverige”. Tidningen hävdar att den portugisiska klubben är i ”långt gångna förhandlingar” med MFF-mittfältaren, och påpekar att Rakip ”har ett kontrat som går ut vid månadens slut och kan anlända utan kostnad”. I sammanhanget kan det vara värt att påminna om att Rakip har Hasan Cetinkaya som agent, samma som Lindelöf. Maisfutebol uppger att Renato Sanches väntas återvända från Swansea till Bayern München. Klubbarna är i samtal om att avsluta lånet redan i januari. Tiden i Premier League har varit långt ifrån en succé. Återvänder 20-åringen, som sågs som en blivande storstjärna för ett och ett halvt år sedan, kan han inte lånas ut igen. En spelare får inte representera tre klubbar samma säsong.

Annons
Publicerad 2017-12-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto