Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

39v

Barça riskerar stängas av från två värvningsfönster

ENGLAND

The Sun kokar ihop ”Exklusivt: Uniteds Edenprojekt”. Ett vilt påstående om att United planerar att slänga fram 90 miljoner pund på Roman Abramovitjs bord för Eden Hazard. The Sun ser sedan Manchester City susa förbi och plockar upp flygtrafikens alfabet och ropar ut ”Foxtrot Bravoengland!”. En hyllning till straffräddaren Claudio Bravo (1-1 mot Leicester, 4-3 e str).

The Times släpper fram Pep Guardiola som inte är villig att snacka kvadrupel (liga, ligacupen, FA-cupen och Champions League). Han viftade bort den i aningen kryptiska ordalag. ”Det kommer inte att hända. Kom igen, det är inte rimligt. Det vi upplever är inte rimligt. Det är inte normalt. I fotbollen tappar man poäng och åker ur turneringar. Men det kan hända mycket, och vi kör på, vi är i semifinal. Jag tänker inte på antalet titlar, jag tänker på nästa match”, säger han.

Daily Mirror slår ihop ett plus ett och kommer fram till att det finns ”Griez-hopp för United”. Eftersom Atlético är förbannad på Barcelona över ett påstått närmande för Antoine Griezmann, tror Mirror att det banar vägen för Man United i stället. Men störst kraft lägger tidningen på ”WonderWAL”, om att Everton är ute efter Theo Walcott i Arsenal. Dessutom hoppas Big Sam på att värva Steven N’Zonzi från Sevilla.

Daily Star leker fram ”The boy Dan good” för Arsenals segerskytt Danny Welbeck (1-0 mot West Ham). Samtidigt konstaterar tidningen en ”knockout för Giroud”, som blev skadad och väntas bli borta tre veckor.

The Guardian uppmärksammar Uniteds möte med Bristol City via en intervju med backen Aden Flint. Den tidigare asfaltsläggaren hoppas bana vägen för ett skrällavancemang, och ser fram emot att ställas mot svenskt motstånd. ”Zlatan är en fotbollsikon”, påpekar han.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport klistrar ”Joyas prövning” på formsvaga Paulo Dybalas chans i Juventus startelva mot Genoa. De två senaste matcherna har den argentinske stjärnan varit bänkad, men spelar i kväll. Ett sanningens ögonblick för en falsk nia, kan man säga. Kaos-Milan kan få en förstärkning med ro i sinnet. Kaká är aktuell för en roll i klubben. ”Vi ska höras vid igen före jul”, bekräftar Milans vd Fassone. Från gårdagens cupspel skriver Gazzettan att ”Insigne är tillbaka, mål direkt”, när Napoli tog sig till kvartsfinal (1-0 mot Udinese).

Corriere dello Sport fyller på med ”Insigne är med – och det är också Ciciretti”. Beneventospelaren är enligt CdS på gång till Napoli. Den rejält gaddade 23-åringen väntas anlända antingen nu i vinter eller till sommaren. En annan stor rubrik på förstasidan är ”Länge leve VAR”. Det är den italienska VM-domaren Gianitalienluca Rocchi som applåderar videohjälpen, ”Det är ett stort steg framåt”. Fifa-presidenten Infantino ger också Var grönt ljus: ”Misstänksamheten är en italiensk sjukdom”, är en underrubrik. Infantino var i Italien i går, och påpekade då att ”VAR är ett fantastiskt hjälpmedel som ger fotbollen mer rättvisa och transparens”.

Ansa fångar upp andra citat av Infantino. Fifa-presidenten stängde dörren för att Italiens skulle kunna ta bakvägen till VM om exempelvis Spanien fråntas sin VM-plats. ”Man behöver kvalificera sig på planen”, sa Infantino, och påpekade att ”VM utan Italien är tragiskt”.

Tuttosport understryker att ”Dybala är tillbaka i fokus”, när han i kväll ta Higuaíns plats. Tränare Max Allegri försöker också hålla fokus, ”Cupen är värd lika mycket för oss som scudetton och Champions League”.

 

SPANIEN

Marca menar att ”Det kan stå Barça dyrt” och syftar inte på helgens El Clásico utan Atléticos anmälan till Fifa mot den katalanska klubben för olovlig kontakt med Antoine Griezmann. Barça nekar till anklagelserna.

Cadena Cope påpekar att ”Barça kan stängas av från två transferfönster om Fifa godkänner Atléticos klagomål”. Enligt Copes uppgifter gjorde Barcelona också en förfrågan hos Atlético för ett par månader sedan om att få tala med Griezmann, men blev nekade.spanien

Cadena Ser uppger att det inte förekommer någon oro i Barcelona för att straffas. Däremot förekommer det irritation med Guillermo Amor som med sitt klumpiga uttalande om att Barça kanske varit i kontakt med Griezmanns föräldrar föranledde hela anmälan. Amor har bara suttit på sin position i styrelsen i två månader.

Sport försöker sopa Griezmannanmälan under mattan. Tidningen har en pytteliten notis om den, och ägnar sig hellre åt ett favoritämne. ”Exklusivt: Coutinho inne på upploppet”, lovar Sport. Ett möte med brasilianarens agenter för att smida avslutande planer väntar, och Barça accepterar att betala 150 miljoner euro till Liverpool. Barça ”hoppas ha klart med brasilianaren i början av januari”. We’ll see.

Mundo Deportivo har som Sport en liten, lite notis om fallet Griezmann. Det enda som förekommer om Coutinho på förstasidan är att Paulinho ”välkomnar” värvningen. Paulinho har för övrigt på sig en tomtedräkt på den stora bilden och håller av oklar anledning upp en snögubbekudde. ”El Clásico motiverar mig”, säger han. Å fan.

Radio Vigo har talat med Levantes sportchef Vicente Blanco, ”Tito”, som bekräftar att John Guidetti är klubbens främsta mål detta vinterfönster. Därmed tycks klubben ha skruvat upp ansträngningarna. För en vecka sedan medgav ”Tito” att klubben var intresserad av Celta Vigo-svensken om han var till försäljning. Valenciatidningen Super Deporte uppgav så sent som i går att Guidetti endast var ett alternativ för Levante till Seydou Doumbia, Sportings anfallare.

 

FRANKRIKE

L’Equipe sätter en ”Rekordjägare” på bild. Det är Edinson Cavani. Han kan sluta kalenderåret som bäste målskytt i Europa och han kan vid ett hattrick passera Zlatan Ibrahimovics rekord på 156 mål för PSG. Match mot Caen väntafrankriker i kväll, en match som Neymar kan missa på grund av sjukdom. Di Maria väntas ersätta. En annan spelare som är borta är Toulouse Jimmy Durmaz. På nytt är det skada som sätter stopp för spel, i kväll mot Lyon. L’Equipe levererar också uppgiften att PSG och Valencia nu är muntligen överens om Gonçalo Guedes övergång. Prislappen är 35 miljoner euro.

France Bleu Paris skriver att om Cavani slår Zlatans målrekord i kväll, så kommer han också att få ta emot någon form av pokal efter matchen.

RMC Sport uppger att Arsenal är ute efter backen Abdou Diallo. Arsenal ska redan ha varit i kontakt med fransmannens klubb Mainz. Det är Arsenals nya chefsscout Sven Mislintats som fastnat för 21-åringen. Mainz vill inte släppa Diallo i januari, så en eventuell affär väntas bli aktuell först till sommaren.

 

TYSKLAND

tysklandBild försöker sälja dagens tidning på tveksamma greppet ”Så lever Gerd Müller på vårdhem”. Den förre landslagsstjärnan, nu 72 år, är drabbad av demens.

WAZ ser det som att det finns en liten möjlighet att Alexander Isak kan få chansen i kvällens prestigeladdade cupmöte med Bayern München. Dortmunds målkung Pierre-Emerick Aubameyang var med på resan med var fortfarande i går ett frågetecken på grund av en muskelskada. Tidningen skriver att Isak och André Schürrle är de två alternativ Dortmund har.

Sport Bild dammar av ”Sammers Stasi-dokument”. Tidningen bjuder också på en intervju med Thomas Müller. Bayern München-anfallaren är mycket nöjd med den nygamle tränaren. ”Jupp Heynckes är fortfarande samma tränare och människa. Han jobbar med stor hängivenhet, kollar varje detalj och är en fantastisk personlighet”, understryker Müller. Bayern är kvar i alla tre turneringar (liga, cup och Champions League), men Müller tonar ned möjligheterna till framgång i alla tre. ”Man får inte fram en trippelkänsla med ett knapptryck”, påpekar han.

Publicerad 2017-12-20 kl 08:00

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER