Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

39v

Bänken väntar igen för Zlatan och Lindelöf

ENGLAND

Daily Mirror ser en kastad handske till Oxlade-Chamberlain inför kvällens Arsenal-Liverpool. ”Du kan inte vara en stor spelare och samtidigt sitta i gungstolen och säga: jag har inte lust att kämpa”. Avsändare är förre tränaren Arsène Wenger.

The Sun har samma vy, men skruvar till orden, ”Wenger: Han satt i en gungstol och kämpade inte för sin plats”. Slutsatsen blir att det handlar om en riktig latmask, en ”Ox laze”.

Daily Mail har inga planenglander på att lämna José Mourinhos cupfiasko mot Bristol City därhän. Under ”Hemligheterna om hur Lee Johnsons Bristol City slog Man United”. Där får man bland annat veta vad som hände med den där dyra flaskan Barca Velha för 450 pund, ca 5 000 kr, som han tänkt dela med Mourinho efter matchen, men inte blev av. Unitedtränaren skyndade sig i väg från arenan efter matchen. Johnson fick testa vinet själv. ”Herregud, vi har fixat en sommelier för att dekantera det här och så smakar det som Echo Falls!” (ett billigt vin), sa Johnson med ett leende, ”Vår målvaktstränare drack upp det mesta”. Tidningen tar också upp att ”Pep utreds av polisen”. Man Citytränaren deltog vid en manifestation för Kataloniens självständighet i somras, och det är hans medverkan för att mobilisera anhängare som nu uppges granskas av spansk polis.

Manchester Evening News följer också upp Bristol City-matchen. Tidningen vidareförmedlar dåliga nyheter till bland annat Victor Nilsson Lindelöf och Zlatan Ibrahimovic, som båda startade den matchen. ”Sanningen är den att de som var på planen var de som inte var med i matchen innan och som inte kommer att spela nästa match”, säger Mourinho till MUTV, ”Jag tycker de missade en bra möjlighet att också få spela en semifinal och även att ha två matcher till att spela”. Tidningen presenterar också supportrarnas betyg på Unitedspelarna i Bristol Citymatchen. De är svidande. Lukaku med 6,0 i snitt av tio är högst. Lägst är Darmian med 3,0 och Blind med 3,8. Svenskarna hamnar ungefär mitt i. Lindelöf får 5,1 och Zlatan 5,0. Man United möter Leicester i morgon.

The Times låter en Unitedlegendar rikta bössan mot Old Trafford. ”Exklusivt: Ryan Giggs tar sikte på United”. Framför allt tycks den tidigare assisterande Unitedtränaren rikta  bössan mot Louis Van Gaal. ”Jag vet hur en Manchester United-spelare ser ut”, säger Giggs och beklagar sig över att Van Gaal och klubben släppte spelare som Rafael, Danny Welbeck och Jonny Evans. Han beklagar sig också över uteblivna köp av Gabriel Jesus och Kylian Mbappé, som han rekommenderat. ”Jag såg Gabriel Jesus spela för tre år sedan. Jag såg Mbappé under ett års tid. Tillsammans med en scout följde jag dem, och det var så givet. Det var bara ’Köp dem!’. Det hade kostat fem miljoner pund eller liknande – köpa dem, låna dem tillbaka”, säger Giggs.

The Guardian fångar upp en aktör med sannolikt större pondus i sina önskemål till klubbledningen. ”City tar sikte på Sánchez och Van Dijk” är dagens största rubrik, och det är Guardiola som sägs uppmana till köp.

Daily Telegraph drar på ”Exklusivt: Chelseas erbjudande skulle göra Courtois till världens högst betalda målvakt”. Löneförslaget sägs överstiga de 200 000 pund i veckan David De Gea har i Manchester United.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport låter ”Insigne, Italiens pärla” bilda rubrik till en intervju med Napolistjärnan (rubriken syftar också på en utmärkelse från tidningen). Intervjun handlar förstås mest om Napoli och scudettokampen, men glider också in på landslaget och den kontroversiella petningen av Insigne mot Sverige. På frågan om han skulle tacka ja till en middagsinbjudan av förre förbundskaptenen Gian Piero Ventura, svara Insigne, ”Varför inte? Jag skulle absolut gå. I de två matcherna mot Sverige var det stora spelare som fick lira. Vi accepterade alla hans val, vi hade förtroende”, säger han. Från mercaton bidrar Gazzettan bland annat med ”Pastore pressar på för att lämna, men bara lån gäller i Milano”. Det följs upp av ”Argentinaren vill lämna PSG för att kunna spela i VM, men Inter har inte möjlighet att köpa i januari”.

Corriere dello Sport har mer PSG, och en fantasifull rubrik: ”De betalar italien170 miljoner euro” för…Milinkovic-Savic, Lazios mittfältsstjärna. ”Fransmännen förbereder ett chockerbjudande för serben”, som CdS uttrycker det, och hänvisar till uppgifter från Rom. Spindeln i nätet kring en eventuell sommaraffär ­­– för det är då den är aktuell – är superagenten Jorge Mendes. Även Man City, Man United, Barcelona och Juventus nämns som intresserade av Milinkovic-Savic.

Tuttosport går hårt fram inför Juventus-Roma. På bild finns Szczesny, Benatia och janic. Till det finns rubriken, ”Från förlorare i Roma till vinnare i Juventus”. Tuttosport slänger även fram ”Milan: Bonucci och Conte tillsammans igen”. Omständigheterna har förändrats. Först var det förstås tillsammans i Juventus. ”I oktober ringde Conte till Bonucci för att prata om Milan. Nu handlar det om Chelsea”. Därmed spär Tuttosport på ryktena om att Bonucci kan vara på väg bort.

 

SPANIEN

Marca hittar ljuspunkter för Real Madrid inför El Clásico i morgon. ”Det är en final”, skriver tidningen, och lägger i mindre stil till ”och Real Madrid vet hur man spelar sådana”. Marca skriver vidare att Cristiano Ronaldo kommer att kunna medverka.

Cadena Cope håller med. ”Cristiano Ronaldo kommer att spela lördagens El Clásico även om han inte är hundrspaniena procent”, är budskapet. Portugisen har haft en känning i baksida lår. Cope uppger också att Sevillas ledning kommer att ha ett möte under fredag förmiddag för att bestämma tränare Eduardo Berizzos framtid. Förhandlingar pågår om att avsluta kontraktet med Berizzo. Radiokanalen uppger att Javi Garcia och en utländsk tränare är alternativ.

Sport levererar självsäkert ”Startelvan i Clásicon” med Barcelonas uppställning på förstasidan. Med rödmarkeringen ”Konfidentiellt” uppger sedan tidningen att ”Barça vill vinna på Bernabéu för att hamna utom räckhåll för Real Madrid”. Tungt avslöjande.

 

FRANKRIKE

L’Equipe ger sig ut på ”Julmarknaden”, och menar att ”Vintern blir het”. För flera storklubbar handlar det om försäljning. PSG ”vill sälja en eller två spelare för att hamna innanför ramarna för Financial Fair Play”. Några kortisar: Nantes påstås drömma om att förstärka med PSG:s Lucas. Samtidigt har L’Equipe med svensken Alexander Kacaniklic på listan över spelare som kan lämna klubben. Dijon har förhört sig om AFC Eskilstunas Mohamed Buya Turay, men en prislapp på cirka 1,4 miljoner euro (motsvarande ca 14 miljoner kr) avskräcker. Wesley Sneijder uppges vilja lämna Nice.

Ouest France, lokaltidning i Nantes, har för övrigt också med Kacaniklic som en spelare som förmodas lämna klubben i vinter.

RMC Sport gästades av PSG:s tränare Unai Emery, som säger att man redan nu börjar förberedelserna inför åttondelsfinalen mot Real Madrid om två månader. ”Ja, vi behöver tid för att förbereda detaljer, för att komma till matchen i rätt sinnesstämning och med ett bra taktiskt upplägg, både mentalt och fysiskt. Det är dags att börja förbereda sig väl inför matchen mot Real”, säger Emery. Han tvivlar på värvningar i vinter. ”Det är svårt att förbättra detta lag”, menar han. Samtidigt vill Emery behålla Angel Di Maria och Javier Pastore som uppgets på väg bort från PSG. ”Jag har pratat med dem och berättat för dem att de är mycket viktiga”, säger Emery, ”Man får anpassa sig till roller men de hfrankrikear båda fått spela mycket. Jag vill att de stannar. De är viktiga, och de spelar viktiga matcher. De borde stanna till säsongen är slut”. Radiokanalen har mer PSG, en intervju med Dani Alves som tror att lagkamraten och landsmannen Neymar är redo att kamma hem det mest åtråvärda individuella priset. ”Jag tror han är nära Ballon d’Or. Människorna runtomkring kommer att se till så att han når målet nästa år”, menar Dani Alves.

Le 10 Sport är säker på sin sak, ”Exklusivt: Troyes har fått bud på Grandsir”. Det är Newcastle som och West Bromwich Albion som ska ha lagt bud på runt tio miljoner euro (plus bonus på tre miljoner euro). Även Bournemouth är intresserad av den 21-årige högeryttern.

 

TYSKLAND

Bild drar sitt dagliga strå till boulevardtidningarnas stack. ”Var det här Auba skadade höften?”, spekulerar tidningen, med bild på Dortmundstjärnan på en nattklubb. Bångstyrige Aubameyang hade nämligen inga problem med sina moves på dansgolvet i lördags, men var plötsligt skadad till cupmatchen mot Bayern München i onsdags. Bild spär på snacket om anfallarens framtid med att undra hur länge Dortmund orkar med Aubameyangs upptåg, samt att uppge att han själv vill till Milan.

Süddeutsche Zeitung har lugnande besked till Nürnbergfans om svenske målskytten Mikael Ishaks framtid. Förra vintern sålde klubben bäste målgörare Guido Bergstaller till Schalke. Försäljning kommer inte att upprepas med Ishak. ”Det var en helt annan situation”, menar Nürnbergs sportchef Andreas Bornemann, ”Burgstaller var äldre och hade bara ett halvår kvar på sitt kontrakt, och vi var i behov av övergången. Ishak har ett långt kontrakt, är bara 24 år och det finns ingen press att sälja spelare av ekonomiska skäl”. Ishak har gjort tolv mål och fem målpass på 18 matcher för Nürnberg den här säsongen.

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Nederländerna) ger Ajax tränarskifte större delen av nyhetsettan. ”Ajax väljer Ten Hag” som ersättare till Marcel Keizer. Utrechtränaren väntas bli presenterad av Amsterdamklubben efter helgen.

Globo Esporte (Brasilien) uppger att Clarence Seedorf har nytt jobb. Han blir manager för Atlético Paranaense i den brasilianska ligan. Det innebär i grova drag att Seedorf tar på sig rollen som både tränare och sportchef. Seedorf, som både spelat i och tränat Milan, var senast tränare Shenzhen FC i Kina. Där ersattes han för ett år sedan av Sven-Göran Eriksson.

Publicerad 2017-12-22 kl 08:00

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER