Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
46v

Buffon: ”Spelar hellre om CL-finalen än Sverigematchen”

ENGLAND

The Guardian konstaterar att ”José ser rött: angriper Scholes efter Uniteds seger” (2-0 mot Everton).  ”The Parked Bus Derby” (också känd som ”El Bussico” eller ”Derby degli Autobus”) höll bara som beteckning en halvlek. Sedan gasade United på. Men Mourinho hade inga planer på att låta lagets framfart sätta spår på de engelska sportsidorna. ”Jag tycker det enda Paul Scholes gör är att kritisera. Han kommenterar inte, han kritiserar”, bet Mourinho ifrån som svar på Unitedlegendarens ord nyligen om blekt United och blek Pogba. Portugisen vred om kniven med ”Det är inte Pauls fel att han tjänat mycket mer pengar än Paul Scholes” och ”Om Paul (Scholes) en dag beslutar sig för att bli tränare så önskar jag att han kan bli 25 procent lika framgångsrik som jag”. Mourinho använde ”fenomenal” och ”inte så fenomenal” ett tiotal gånger för att beskriva Scholes som spelare respektive kommentator.

englandDaily Telegraph sätter Mourinhos angrepp i plural. ”Unitedlegendarer är avundsjuka på Pogba”. Unitedtränaren sade nämligen också sarkastiskt ”Kanske har jag tur den här gången, och rock’n’roll-kungarna som säger att jag underpresterat senast tycker att jag gjort bra ifrån mig nu”. Gamle Oasisprofilen och Man City-fanatikern Noel Gallagher hoppas nog att Mourinho tagit upp hans kastade handske, men utspelet tolkas snarare som att även bröderna Neville och Ryan Giggs, som också agerat kritiska tv-experter, får sig en släng av sleven. ”Jag tror att de (tv-experterna) skulle älska att vara här, vara i klubben. Det är ett problem jag inte kan lösa”. Telegraph har på annat håll ”Liverpool kräver astronomisk summa för att sälja Philippe Coutinho efter Nikes webblunder”. Tidningen antyder att klubben är förbannad över att sportklädesmärket, som både sponsrar Barcelona och Coutinho, trots påpekanden inte officiellt bett om ursäkt för att den under en kort stund marknadsförde Barcelonatröjor med Coutinho.

The Sun har också med José attack under feta rubriken ”Avundsjuka”, men även en annan tränare som fått nog av kritikerna. ”Sparky stormar ut”. Stoketränaren Mark Hughes lämnade presskonferensen ilsken efter ännu en förlust (0-1 mot Newcastle). Fansen uttryckte under matchen önskan om tränarskifte, Hughes svarade, ”Vem annars ska göra det? Jag är den bäste sett till kunskap om spelargruppen och framstegen under min tid”.

Manchester Evening News låter inte Pogba bara vara ett slagträ för stridslystne Mourinho. Tidningen hyllar också mittfältaren med det högsta Unitedbetyget efter gårdagens seger, åtta av tio. Victor Nilsson Lindelöf får en sexa. ”Tillbaka som högerback efter Ashley Youngs avstängning. Hade fullt upp med Yannick Boloaise och Aaron Lennon, men klarade sig okej”.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport bygger sin första förstasida för året på ”Gigi kallar på Gigio”. Det är en intervju med Buffon, som bland annat uttalar sig om målvaktskollegan Donnarummas situation i Milan. ”Jag kan inte sätta mig in i hans situation, men en sak är säker: Att komma till Juve är aldrig fel”. På frågan om sin egen framtid svarar 39-åringen, ”Jag vet inte, jag ska prata med Agnelli, men om vi vinner Champions League fortsätter jag med klubblags-VM”. Buffon får också frågan om vilken förlustmatch förra året som han helst skulle vilja spela om, Juves CL-final mot Real Madrid eller Italiens VM-playoffmatch mot Sverige. ”Italien-Sverige skulle jag inte spela om, för vi misslyckadesitalien inte i vilja, attityd eller sammanhållning, men hade vissa brister. Jag skulle spela om matchen i Cardiff, för om vi nådde 80-90 procent mot Sverige, så saknades i andra halvlek mot Real Madrid den soliditet som alltid varit Juves styrka”. Sverigematchen återkommer på annat håll, ”Det finns stora ögonblick när man inte når allra högsta nivå. Även när vi var väldigt starka mot Sverige blev det aldrig enkelt”, menar Buffon. Tidningen har också en intervju med Mauricio Pochettino. Tottenhams tränare får bland annat uttala sig om Harry Kanes fantastiska år. ”Harrys största tillgång är viljan att hela tiden blir bättre. Även hans band till Tottenham är viktigt: det får mig att tänka på Tottis med Roma”.

Corriere dello Sport kombinerar titelkampen och mercaton under ”Slag för slag”. Rubriken förklaras med ”Duellen tänder till. Napoli är efter Verdi. Juve vill ha Emre Can direkt. Stor jakt i kampen om scudetton”. På förstasidan finns också ”Fallet Nainggolan: Festen som gick till överdrift. Böter från Roma och han ber om ursäkt”. Det var videon på en rökande, drickande, svärande och nyårsfirande Nainggolan (se klipp nedan) som väckte reaktioner.

Tuttosport tror på Can i Turin. Det sammanfattas i trötta Obamareferensen ”Juve, yes you CAN”.

 

SPANIEN

Marca har slutat räkna ner till att nyårsklockorna ska ringa men låter klockan ticka till Real Madrids första januarivärvning, ”Kepa tick-tack, tick-tack”. Det följs av ”Allt klart för att Real Madrid betalar Athletic-målvaktens utköpsklausul. Skadan kan fördröja avtalet några dagar. Priset blir 20 miljoner euro”. Marca levererade i går också en lista över 100 bästa spelarna 2017. Den toppades förstås av Cristi…Lionel Messi. Madridtidningen har ”bara” Real Madridstjärnan på andra plats men sedan lagkamraten Isco på tredje. Svenskar? Zlatan Ibrahimovic är 56:a och Emil Forsberg 75:a.

Cadena Ser uppger att ”Valencia förhandlar om en värvning av Vietto på lån utan obligatorisk köpoption”. Atléticos 24-årige anfallare är sugen på flytten, som skulle komma med en köpoptionen i juni på 15 miljoner euro. Därmed väntas Vietto nobba Sporting.

Mundo Deportivo lanserar sin femtioelfte förstasida med Philippe Coutinho på. ”110+40”. Det är budet i antalet miljoner euro som Barça erbjuder Liverpool för brassen. ”Olika källor hoppas på att affären ska vara klar innan matchen mot Levante, och Klopp har inte med Philippe mot Burnley i går”, skriver tidningen. Tillägg: Matchen mot Levante spelas den 7 januari och Liverpooltränaren vilade troligen bara Coutinho som flera andra spelare ispanien går.

Sport vill locka brassen med ”Fansen vill ha Coutinho”. På frågan ”Vilken spelare bör ha högsta prioritet i januarifönstret?” har 70 procent av tidningens läsare svarat Coutinho. Av omröstning, som 400 000 deltagit i, framgår också att av titlarna som står på spel den här säsongen är Champions League den solklart mest eftertraktade (83 procent) och att favorit att vinna turneringen är förutom Barcelona (42 procent) även Manchester City (41 procent).

La Voz de Galicia låter också fansen rösta. Här gäller det Celta Vigos spelare. ”Utmärkt”, ”bra”, ”okej” och ”underkänd” är betygen att välja emellan. I John Guidettis fall landar tyngdvikten vid ”bra”, 35 procent, och ”okej”, 35 procent. Det kan exempelvis jämföras med anfallskollegorna Iago Aspas med 95 procent på ”utmärkt” och Maxi Gomez med 42 procent ”utmärkt” och 43 procent ”bra”. Några nyheter om svenskens förmodade flytt? Nope.

 

FRANKRIKE

L’Equipe törstar efter fotbollsnyheter. I brist på det finns bara ”Martial stillar MU” på förstasidan. Tidningen presenterar också sin Världselva 2017. Den består av Buffon – Dani Alves, Hummels, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Kanté – Messi, Cavani, Cristiano Ronaldo, Neymar. Läsarnas elva skiljer sig bara på två platser. Umtiti i stället för Hummels och Kane i stället för Cavani.

RMC Sport uppmärksammar att Liverpools Mohamed Salah fått ännu en utmärkelse. Den egyptiske stjärnan har också utsetts till Årets arabiske spelare av de arabiska sportjournalisternas förbund (UAPS).

Le 10 Sport syr ihop ”exklusiva” transferstorys året om. En av de senaste är ”Manchester United sätter klorna i Lucas”. Om det är Zlatans klor framgår inte, men läser man vidare framgår att klubben egentligen bara slickar sig om munnen vid tanken på PSG-brassen. Något bud har ännu inte inkommit, skriver Le 10 Sport.

 

TYSKLAND

Sport1 är på hugget direkt på det nya året. ”Bayern funderar på Hasenhüttl” handlar beskrivs om vad rubriken säger men just inget mer. Sport1 bara ”erfar” att seriesuveränen ringat in RB Leipzig-tränarna som ersättare till Jupp Heynckes till nästa säsong. På annan plats avvisas uppgifterna om färdig deal mellan Leon Goretzka och just Bayern. Här finns också röster. ”Leon har inte informerat oss om något byte. Jag litar på Leon och hans agent, som jag pratade med i går (läs: nyårsafton)”, säger Schalkes sportchef Christian Heidel. Agenten, Jörg Neubauer, nickar instämmande. ”Vi upprepar, så fort det finns ett beslut, är Schalke de första vi informerar”, säger han till Sport1.

Bild ser det som spel för gallerierna, och menar att Schalke bara först vill ha klart med en ersättare innan någon deal kan bekräftas. I stället har Bild rubriken ”Han spelade en viktig roll i Goretzkas klubbyte”. Tidningen syftar på Bayerns assisterande tränare Hermann Gerland, som känner Leons pappa från tysklandBochum på 70-talet och övertygade familjen Goretzka om att välja Bayern. Uppföljningen på Goretzkaaffären letar inte fram till förstasidan. Det gör däremot ”HSV-stjärnan strejkar”. Det är Albin Ekdals lagkompis Walace som stannat kvar i Brasilien olovligt länge och inte anslutit till ett träningsläger. ”Walace har förlängt sin semester på eget initiativ och gett personliga skäl till det som vi inte accepterar. Han kommer att straffas på lämpligt vis”, säger HSV:s sportchef Jens Todt. Att tvinga någon från beachen i Brasilien till mörkret i norra Europa kan tyckas vara straff nog, men enligt Bild drar HSV också 50 000 euro från den flyttlängtande brassens konto.

Publicerad 2018-01-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons