Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgift: Rakip vill inte stanna i Portugal

Headlines Blogg

ENGLAND

englandDaily Telegraph levererar en väntad och en oväntad fotbollsrubrik. Den väntade: ”Fördel Agüero” beskriver ännu en seger för Man City (2-1 mot Bristol City) och ännu en ett segermål i slutminuterna. Den oväntade: ”Vodoobudskap ’sa till Lukaku att flytta till Chelsea’”. Det är Evertons ägare Moshiri som vid klubbens årsmöte la pannor i veck med en berättelse om hur Everton förra sommaren försökte behålla anfallaren, och var på väg att förlänga. ”Under mötet ringde Romelu sin mamma och sa att hon var på pilgrimsresa i Afrika och att hon sett någon form av voodoo som sa att han måste skriva på för Chelsea”, sa Moshiri. I slutändan skrev dock Lukaku som bekant på för Man United.

Annons

The Guardian lägger krutet på en övergång från Everton till Chelsea som däremot blev av, nämligen Ross Barkleys. Liverpools borgmästare Joe Anderson är ett Evertonfan och är rosenrasande över det låga priset, 15 miljoner pund. Anderson har inte bara anmält övergången till fotbollsförbundet utan vill också att polisen tar tag i ärendet. ”Jag ber polisen att betrakta det som bedrägeri”, säger Anderson, som misstänker att Barkley, hans agent och Londonklubben smed ondskefulla planer.

The Times ger i alla fall Anderson en skopa vatten på hans kvarn. ”Exklusivt: Agentarvode på ’sju miljoner pund’ i Barkleyavtalet”. Procentuellt räknat är det på samma nivå som de hårresande 41 miljoner pund som agenten Mino Raiola fick när Man United köpte Paul Pogba från Juventus för 89 miljoner pund.

Daily Mail kallar Man City för ”Festsabotörerna”, men det är förstås inget mot vad Newcastlelegendaren Peter Beardsley påstås ha kallat några av sina spelare i U23-laget. ”Exklusivt: Beardsley avstängd för rasism”. Anklagelser från andra spelare om bland annat mobbning har också framförts. Beardsley, som är avstängd medan utredning pågår, avvisar alla anklagelser, skriver Mail.

Annons

Daily Mirror tycks ha sin åsikt klar om Beardsley. ”Dags att lämna”, är dagens största rubrik på sportettan. Tidningen tar också sikte på kvällens tungviktsmöte i London, Arsenal-Chelsea i ligacupsemifinal. Trots att Alexis Sánchez anses nära Man City kommer han enligt uppgift att starta cupderbyt. Men rubriken på sportettan handlar om Chelseas presskonferens. ”Conte: Jag har lagt Joses pikar på minnet”. Den fortsatta trätan mellan Chelseas och Man Uniteds tränare. ”Han (Mourinho) sa allvarliga ord om mig, och jag kommer inte att glömma det”, sa Conte, ”Det här är inte ett problem för klubben. Det är ett problem mellan honom och mig”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport menar att ”Juve är mer Max än någonsin”. Tränaren har nu 100 segrar med Juve, och räknar man med tiden i Milan och Cagliari blir det lika jämt och fint, sammanlagt 200 segrar. Den bäste målskytten under Allegri är Dybala i Juve med 44 mål, tvåa är Zlatan Ibrahimovic med 42. Dagens näst största rubrik på förstasidan kommer från England. ”Mou-Conte: Ny stjärnfajt”.

Annons

Corriere dello Sport har fullt fokus på ”Inter, det blir Rafinha”. Det följs avitalien ”Barcelonas brasse har blivit Inters mål: förhandlar om lån, avtal nära”. Tidningen firar sedan Napolis tränare Sarri (59 år) med ”Sarri-fest med tre presenter: Verdi, scudetton och Dolberg. Samtidigt erbjuder Deulofeu sig själv”.

Tuttosport ser till affärer på hemmaplan, det vill säga Turin. ”Juve-Can: en dubbelaffär”, fortsätter med ”Tysken, som har en överenskommelse med de vitsvarta från juni, nobbade både Bayern och Man City. Premier League-statistik visar att han vinner dubbelt så många tacklingar som andra mittfältare”. På annat håll får Milans tränare en hyllning. ”Kompetent och en stor människa, Gattuso är den nya Ancelotti”. Orden är från tidigare lagkamraten i Milan, Alberto Nocerino.

Sky Sport Italia-journalisten Gianluca Di Marzio vill i dessa övergångstider slägga fram saftiga köttben till rubriksättare. Det kommer i form av ”Real Madrid vill svara Barça: har Salah i sikte”. Enligt artikeln gillar alltså inte Real att strålkastarljusen riktats mot Barcelona och värvningen av Philippe Coutinho, och vill ha sin egen PL-stjärna från Liverpool. Det där benet är ganska magert ändå.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca skriver om ”Alla för en”. Det är budskapet från Zidane efter det krismöte tränaren hade med spelarna i går. ”Zidane krävde under en självkritisk halvtimme en reaktion från spelarna”, efter den senaste tidens svaga insatser. ”Vi sitter alla i samma båt, och är alla medskyldiga, jag är den förste”, säger Zidane. En annan rubrik kommer från fotbollsplanen och är signerad Valencia, ”Vietto gjorde årets mål med skott från 42 meter” (4-0 mot Las Palmas).

Cadena Cope fångade upp Diego Simeone efter Atléticos cupavancemang (3-0 mot Lleida). Atléticotränaren lyfte fram nyförvärver Diego Costa, som svarade för en målpass. ”Jag hyser inga tvivel om att Diego Costa är den viktigaste spelaren som Atlético värvat på senare år”, sa Simeone.

Sport fortsätter med sin Coutinho love-in. ”En stjärna har anlänt”, skriver Sport, och lägger på propagandavis till att brassen ”möttes av öppna armar från sina nya lagkamrater”. På tal om propaganda så fortsätter kriget mot Real Madrid med oförminskad styrka. ”Spricka i vita huset” är ett skadeglatt påstående om att det ”mitt i den resultatmässiga krisen finns en schism mellan Florentino Pérez och Zinedine Zidane om värvningar”.

Annons

Diario Gol hävdar att Real Madrid och Tottenham förhandlar om Harry K…nej, någonstans får man dra gränsen. Headlines gör det vid renodlade hittepåsajterna Diario Gol och Don Balon. Let’s move on.

 

FRANKRIKE

L’Equipe sätter Cavani på förstasidan tillsammans med uppgiften att stjärnanfallaren stängs av från PSG:s ligacupmatch mot Amiens i kväll. Det är ett straff för attfrankrike han kom ett par dagar sent till återsamlingen efter vinteruppehållet. Även Javier Pastore har straffats på liknande vis för samma förseelse. Båda spelarna är däremot tillbaka i träning med laget.

Le Parisien lyfter också fram bestraffningen av Cavani till förstasidan. Tidningen skriver vidare att Cavani med alla sannolikt är tillbaka i nästa match, mot Nantes. Då kan jakten på Zlatan Ibrahimovics målrekord fortsätta. Zlatan gjorde 156 mål för PSG, Cavani är uppe i 155. Tidningen skriver också att ”Neymar återfunnit kärleken”, modellen Bruna Marquezine.

Annons

 

TYSKLAND

Bild lägger in Schmelzers ”Samtal med Auba” på nyhetsettan. Lagkaptenen uttryckte frustration med särbehandling för anfallaren i en intervju med tyska Sky Sport. Som Headlines tidigare berättat hade Auba med sig sin pappa och två bröder boende på spelarhotellet under träningslägret i Málaga. Men Bild uppger att Schmelzer på flygplatsen på väg hem från Spanien bad om ursäkt till Aubameyang.

Hamburger Abendblatt skriver att förhandlaren Giuliano Bertolucci anländer till Hamburg för att lösa en övergång för Walace till Atlético Mineiro. Den brasilianska klubben erbjuder HSV 8,5 miljoner euro för Walace, som tydligt visat att han vill bort från klubben.

Sport Bild har i veckans nummer Bayerntränaren Jupp Heynckes på bild och budskapet ”Nya trippelförsök”. Klubben lär vinna ligan, är kvar i tyska cupen och i Champions League. Tidningen uppger vidare att Frankfurt inlett samtal om nytt kontrakt med tränaren Niko Kovac. ”Klubbens mål: att förlänga kontraktet till 2020 eller 2021, om nödvändigt med en klausul som tillåter honom att lämna för Bayern München eller annan toppklubb”, skriver Sport Bild. Tidningen låter även Fifas skamfläckade ex-president Sepp Blatter få ordet. Han är oense med sin efterträdare Gianni Infantino om videodomare i VM. ”Man kan inte använda VM som en försökskanin för ett så allvarligt ingrepp i fotbollen. Det är för tidigt att använda videodomare i Ryssland, systemet är inte moget ännu, det skiljer sig fortfarande mellan länder”, påpekar Blatter.

Annons

 

PORTUGAL

recordRecord har på förstasidan i dag att ”Rakip vill utomlands”. De senaste dagarna har Benfica uppgetts planera för en utlåning av ex-MFF:aren till en portugisisk ligaklubb. Men ”med andra möjligheter till hands vägrar svensken bli utlånad till en inhemsk klubb resten av säsongen”, skriver Record, och sammanfattar det hela på förstasidan med ”Skrev på i går, reser i dag och lär komma tillbaka först i juni”. A Bola uppgav i går att Rakip skrivit under ett femårskontrakt.

Diário de Notícias är en av flera tidningar som drar stort på André Villas-Boas mindre lyckade karriärbyte. Den förre tränaren för bland annat Chelsea och Tottenham lämnade jobbet i ryska storlaget Zenit nyligen för att köra klassiska Dakarrally. Men på fjärde etappen i går kraschade han och fick föras till sjukhus med ryggsmärtor. Vid midnatt bekräftade tävlingsledningen att Villas-Boas brutit Dakarrallyt.

Annons
Publicerad 2018-01-10 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto