Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Enrique och Chelsea - ”Kontrakt på bordet”

DVYs9kFW0AAPI3h.jpgENGLAND

BBC Sport satte ner foten i Contespekulationerna i går kväll och slog fast att italienaren blir kvar som Chelseas tränare. Tills vidare, i alla fall. Tv-kanalen hänvisar till källor inom klubben som pekar på att laget fortfarande parkerar på en topp-fyra-plats i ligan, samt är kvar i Champions League och FA-cupen.

The Guardian bär på samma budskap under ”Fortsätt Conte”, som också har dagens mäktigaste ansiktsfoto. En gigantisk och stenhård svartvit bild på italienaren, som om han var ämnad för Mount Rushmore. Dessutom, påpekar Guardian, så har Conte inga som helst planer på att lämna Chelsea nu.

ANNONS

Daily Telegraph påpekar att ”Conte har fortsatt kontroll och Abramovitj står fast”. Enligt tidningen är Chelseas ägare också fast besluten att inte låta spelarna influera händelsernas utveckling. Luiz Felipe Scolari, Andre Villas-Boas och i viss mån José Mourinho, blev alla offer för spelarmissnöje, påpekar Telegraph. Just Mourinho dyker upp på dagens största bild på sportettan. Han gör det tillsammans med Alex Fergusson och tusentals människor på Old Trafford som på 60-årsdagen av Münchentragedin hedrade minnet av offren.

Daily Mail har fingrar som kliar och vill inte sätta punkt för Contedramatik så enkelt. ”Exklusivt: Conte tråkar ut oss”, skriver tidningen, och hävdar att en del spelare rejält trötta på tränarens träningsmetoder. Precis den typen av uppgifter som ofrånkomligen dyker upp med en exklusiv-stämpel på sig när en engelsk klubb är i kris.

ANNONS

Daily Mirror lämnar Contes öde till en notis i periferin. Tidningen är i stället på jakt. ”Har ni sett denna man?”, undrar Mirror i stora bokstäver till en bild på Riyad Mahrez. Den algeriske stjärnan missade på nytt Leicesters träning och har inga planer på att spela mot Man City i helgen, klubben som han ville skriva på för i januarifönstret.

The Independent gör något så ovanligt att lämna störst utrymme till ett resultat i en fotbollsmatch. ”They’re gr-eight”, syftar på Swanseas åttamålskross (8-1 mot Notts County).

Wales Online konstaterar att medan Swansea roade sig framför de stackars gästernas mål hade Kristoffer Nordfeldt det tråkigare vid sitt. ”Han kunde inte göra något åt Notts Countys mål. Det var sällan han fick ingripa men när han väl fick det så verkade det kalla värdet ha gjort honom lite stel. Han kommer vara frustrerad över att inte ha hållit nollan i en sådan överlägsen seger”, skriver sajten, och ger svensken sex av tio i betyg. Utespelarna får alla högre betyg. Adnan Maric (ex-Gais) debuterade också med ett inhopp och får en sjua för sin insats.

ANNONS

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-Medium.jpg

La Gazzetta dello Sport rör sig till välkänd Andrea Bocelli-musik som tar formen av en Chelseaprofetia. ”Con…te partirò”, kan både läsas som sångens titel (”Med dig ger jag mig av”) och som Chelseatränarens öde (”Conte lämnar”). Tidningen sätter till och med noter som svävar ut ur Contes mun. Spekulationerna fortsätter sedan med ”Milan, Inter och Italien i väntan”, och Gazzettan slänger även in Real Madrid och PSG i mixen. Och Chelsea då? ”Sarri är kluven mellan Abramovitjs intresse och förlängning med De Laurentiis”, skriver Gazzettan. Londonklubbens intresse preciseras inte. Däremot att Sarri har en utköpsklausul på åtta miljoner euro, som Napoli gärna vill göra sig av med. Klubben erbjuder Sarri ett treårskontrakt värt fyra miljoner euro om året. I dag har Napolitränaren 1,4 milj euro om året.

ANNONS

Corriere dello Sport sammanfattar utgången i scudettostriden efter en enkät med 100 experter: ”Juve efter målfoto”. Tidningen noterar också att ”Spalletti är i trubbel”. Intertränaren ska ha snackat med några fans till hans förra klubb Roma, och då sagt att stämningen i Inter är knasig och beklagat sig över att klubben inte spenderar. Det är fraser som Corriere della Sera slog upp stort i går. Spalletti tycker de feltolkats. ”Det finns de som vill göra mig och klubben illa”.

Tuttosport kan tyckas lova mycket, ”Alex Sandro, Allegri, Emre Can, Icardi – Hela sanningen”. Men det är en intervju med agenten Federico Pastorello. Det ger på förstasidan citatfragment om vart och et av namnen. I tur och ordning: ”Brasilianaren är värd 60 miljoner euro”, ”Max framtid i Premier League”, ”Viktiga signaler från tysken till Juve – han är ett fynd” och ”Argentinaren är sommarens stora övergång”.

ANNONS

 

DVZAG4_W0AA6R8h.jpgSPANIEN

Marca är tillbaka med en kär gammal koppling. Rubriken ”Lewandowski öppnar sig”, följs av att ”Hans agent har erbjudit honom till Real Madrid”. Bayernstjärnan påstås efter fyra säsonger ”ute efter en stor utmaning och ett sista stort kontrakt”. Två gånger tidigare genom åren har Real haft möte med anfallren utan att det mynnat ut i någon övergång, skriver Marca.

AS gör en AS, låtsas om som om Internet fortfarande inte existerar. Dagens största rubrik är ”SuperPSG”, om att tolv av de tretton högst betalda spelarna i Ligue 1 tillhör Real Madrids kommande motståndare. Det var L’Equipes sammanställning som redan har ett dygn i medier på nacken.

Sport använder hela sin förstasida, inte till Barcelona, inte till Real Madrid, men till Chelsea. ”Luis Enrique-bomben”. Tidningen kommer dels med gårdagens uppgifter, ”Den tidigare Barcelonatränaren förhandlar med Chelsea, Barças nästa motståndare i Champions League”, men också en uppdatering, ”Kontraktet gäller två och ett halvt år och styrs av när Conte får lämna”. Tidningen uppger att förhandlingar med Roman Abramovitjs högra hand, Marina Granovskaja, har pågått i två veckor (något The Guardian uppger att Chelsea dementerar). Tidningen uppmärksammar också att Lionel Messi avslöjat namnet på sin son-på-gång: Ciro (Immobile?). Sedan tidigare har han en Thiago och en Matteo.

ANNONS

Mundo Deportivo maler på i gamla hjulspår, med Pique-kontroversen efter matchen mot Espanyol. Dagens uppföljning är att ”Bartomeu försvarar Piqué”. Något annat kanske inte var att vänta från Barcelonas president. ”Hans firande var normalt, det är inte första gången som en spelare hyschar en arena”, säger Bartomeu. Tidningen har sedan ”Avslöjar: Kina arbetar på att värva Messi”. Enligt tidningen är det Hebei Fortune som med hjälp av argentinarens landslagskollegor och vänner Lavezzi och Mascherano hoppas locka Messi till CSL.

 

FRANKRIKEune07022018_hd.jpg

L’Equipe skriver om ”Respekt” för Frankrike två bästa lag, PSG och Marseille. De vann enkelt i cupen i går, 4-1 mot Sochaux respektive 9-0 mot Bourg-en-Bresse. Di Maria gjorde ett hattrick för PSG och, ännu mer uppseendeväckande, Mitroglu ett hattrick för OM.

ANNONS

RMC Sport fångar upp Thiago Motta som tycker PSG:s resultat sätter punkt för snacket om Neymars uppmärksammade födelsedagsfest två dagar innan match. ”Vi vann och polemiken är över”, menar han.

Le 10 Sport, där pågår silly season året runt. Evening Standard gör gällande att Tottenham är ute efter Malcolm i sommar, och Le 10 Sport nickar instämmande, men har mer. Enligt sajten lade Tottenham ett bud på 50 miljoner euro i januarifönstret, men Bordeaux stod fast vid sin prislapp på 60 milj euro. Större lycka i sommar, gissar Le 10 Sport, men varnar för kinesiskt intresse. En icke-namngiven klubb ska ha lagt ett monstruöst bud (förstås), och transferfönstret i Mittens rike stänger först i mars.

 

101_sport.jpgTYSKLAND

Bild har bland sina rubriker ett löfte, ”Köllner: Ishak gör mål mot St Pauli”. Den svenske målskytten öste in mål för Nürnberg under höstsäsongen (tolv) och gick aldrig mer än två matcher utan mål. Det nya året har inletts med tre raka matcher utan mål. ”När vi behöver hans mål kommer han att sätta dem. Han arbetar hårt för dem. Mot Aue (4-1 i fredags) hade han otur med två chanser”, säger tränare Köllner, ”Jag är säker på att han kommer att hamna i målprotokollet på Millerntor!” (St Pauli borta på fredag). Själv är Ishak lugn. ”Först var jag målsumpare, sedan supermålgörare. Man måste sätta allt i perspektiv. Och om jag inte gör mål så gör de andra mål. Vad som är viktigast är att vi som lag tar poäng”, säger Ishak. Nürnberg har två segrar och en oavgjord under det nya året och ligger på andra plats i 2 Bundesliga. Bildt har också ”Bayern jublar, Müller lider” som rubrik på Bayerns cupseger (6-0 mot Paderborn). En skada stoppade anfallaren redan efter en halvtimme, men särskilt länge verkar anfallaren inte få lida. Tränare Heynckes hoppas ha tillbaka Müller redan i helgens match.

ANNONS

Sport Bild har fokus på Bayern Münchens ledarduo, president Hoeness och tränare Heynckes. ”Så lider deras vänskap”, skriver Sport Bild, ”Månadslång kontraktsoffensiv irriterar succétränaren”. Heynckes står fast vid att hans inhopp är temporärt medan Hoeness utnyttjar varje tillfälle att påtala att klubben gör allt för att behålla tränaren en säsong till.

Publicerad 2018-02-07 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto