Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wengers ersättare – här är kvartetten som pekas ut

ENGLAND

1.jpgDaily Telegraph är dagen-efter-dagen då Wenger gäng förödmjukades. Och dagen efter sågningarna är dagen för spekulationer om tränarens framtid. ”Arsenalledningen planerar för livet efter Wenger”, skriver Telegraph, och lägger till att ”Monacos Jardim och tidigare lagkaptenen Mikel Arteta i bilden för att ersätta den ansatta tränaren efter säsongen”. Artikeln nämner även Jogi Löw (Tyskland) och Brendan Rodgers (Celtic) som två framträdande alternativ.

Daily Mail försöker skapa en egen nyhet, ”Exklusivt: Wenger riskerar sparken”. Tidningen har i texten precis samma kvartett som Daily Telegraph möjliga ersättare.

ANNONS

Daily Star däremot har helt andra planer. ”Carlos standby”, betyder att Ancelotti strosar omkring och väntar på ett samtal från Arsenal. ”Vad Starsport erfar är Arsenal den klubb han önskar”. Tidningen slänger också fram att Arsenal förhört sig om Luis Enriques tillgänglighet men fått nobben.

The Sun ger ordet till Ian Wright. ”Om ni gav mig en vecka att ge er skäl till att Wenger ska stanna hade jag inte klarat av det”, säger Arsenallegendaren i en citatrubrik på sportettan. Men det är en annan klubb i norra London som får mest uppmärksamhet. ”Harry måste lämna – AVB: Kane behöver byta klubb för att vinna titlar” är en rubrik om Andre Villas Boas åsikt om Tottenhamstjärnan. Men det får omedelbart svar från klubbordförande ”Levy säger nej”, som har tillägget, ”Endast Pochettino bestämmer vem som lämnar”.

ANNONS

Daily Mirror har en möjlig adress annars: Real Madrid. Uppgiften täcker hela sportettan. Men den baserar bara på vad Real ex-president Ramón Calderón sagt till Bild (ursprungskälla framgår vanligen inte engelska medier). Citaten är dessutom från lördagens tidning.

The Times drar i stället på ”Exklusivt: Vinteruppehåll överenskommet efter FA-cupflytt”. Två veckor i början av februari kommer framöver att rensas från matcher för att Premier League-lagen ska få vila.

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport och feta rubriken ”Pånyttfödda”. Det kan bara handa om Milan. Och så är det förstås. Tidningen myser och skriver inne i tidningen om att 2018 är som år noll för Milan. På förstasidan finns ”Noll förluster under 2018, spel och identitet. Gattuso har förvandlat truppen och hotar Inter”. På söndag möts Milanoklubbarna. De ligger ändå långt bakom ligaledaren. Väldigt långt. ”Napolis tionde raka” kom efter en ångvältstriumf i går kväll (5-0 mot Cagliari). Napoli har fyra poäng upp på Juve med en match mer spelad. Till bästa Milanolag (Inter) skiljer 18 poäng. Det finns också mercato på förstasidan, ”Juves ultimatum till Emre Can: Möte och avtal inom en vecka annars hej då”. Ett annat stort ämne är att tillfällige förbundskaptenen Di Biagio kallar Gianluigi Buffon, som tackade för sig i landslaget efter det misslyckade VM-kvalet. ”Jag har talat med Buffon och föreslagit två, tre matcher till för honom, för en spelare som han ska inte sluta avsluta sin landslagskarriär med en match som den mot Sverige”, säger Di Biagio. Buffon bekräftar för Italia 1, ”Jag känner ett ansvar i denna övergångsperiod för landslaget”. Det innebär i så fall spel i vänskapsmatcherna mot Argentina (23 mars) och England (27 mars).

ANNONS

Corriere dello Sport menar att ”Napoli sticker” efter sin seger och utökade serieledning. ”Vi kommer att bli ännu bättre”, menar tränare Sarri. Tidningen uppmärksammar sedan en tränare i betydligt större bekymmer. Di Francesco i Roma uppges sitta löst. ”Det hänger på Champions League för Difra”, är rubriken. Respass av Sjachtar och det är bye-bye, Eusebio.

IL Mattino, Neapeltidning, firar sitt lag med ”FantaNapoli”. Nästan halva nyhetsettan ägnas åt laget i staden hjärta. ”Skillnaden på planen är Sarri”, är rubriken på en av krönikorna.

 

SPANIEN

3.jpg Marca toppar inte med Real Madrid. Inte med Atlético. Faktiskt inte med spansk fotboll överhuvudtaget. ”Neymar nästa helt säkert borta” täcker förstasidan. PSG-beskedet sent i går kväll (se mer under ”Frankrike”) ökar förhoppningarna om att Real Madrid tar sig till kvartsfinal. Dagens Real Madrid-match (mot Espanyol) får vackert sätta sig på annan plats, i ett hörn på förstasidan. ”Sergio Ramos, försvarschefen är tillbaka” i Reals startelva. Däremot får Cristiano Ronaldo ledigt igen.

ANNONS

AS ger också beskedet om att ”Neymar har en spricka” nästan hela förstasidan. ”Det förefaller nästan omöjligt att han kan spela mot Real Madrid”, lägger tidningen till.

Sport har i stället Griezmann på förstasidan. Och en Griezmann till. Det är två bilder. En med honom i Atléticos tröja och en med honom, fotoshoppad, i Barcelonas tröja. Rubrik: ”Griezmann, från rival till ’medlem.’”. Det följs av att ”Barças omklädningsrum ger tummen upp till ett köp av den franske anfallaren i sommar” och ”På söndag kan han spela sin sista match mot Barça”.

Mundo Deportivo har också Griezmann. Men bara en till antalet.”Griezmann-faktorn” är inte mer dramatiskt än att ”Atléticostjärnans form är det stora hotet i söndagens match”.

Cadena Cope gästades av ligapresidenten Javier Tebas. Han var inte nöjd med Luis Suárez jakt på ett gult kort mot Girona för att inte bli avstängd till just Atléticomatchen i helgen (se klipp här). ”Luis Suárez förtjänar att bli straffad för att han avsiktligen försökte få ett femte gult kort”, sa Tebas, och lade till att ”fotboll är inte idrott som är till för fusk eller bedrägligt beteende”.

ANNONS

 

FRANKRIKE

4.jpg RMC Sport vände sig i natt till en idrottsläkare, Robert Krzentowski, efter det tunga officiella beskedet från PSG om att Neymar inte bara har en vrickad fot utan också en spricka i femte mellanfotsbenet. Något spel i CL-returen mot Real Madrid om en vecka blir det inte. ”En fraktur läker sig själv. Behandlingen är vila. Men vi är långt bortanför de åtta-tio dagar det är till matchen. Ett ben som ska läka tar fem-sex veckor”, säger Krzentowski till RMC.

Le Parisien indikerar ändå någon form av hopp för PSG med ”Neymar nästan att glömma till mötet med Real” på nyhetsettan. Artikeln på sporten tycks däremot stänga dörren helt med rubriken ”Neymar borta en månad?”. I texten preciserar (nåja) Le Parisien med att ”en del källor talar om sex matchers frånvaro, alltså till den 18 mars”.

ANNONS

L’Equipe utgör därför ett kuriöst inslag med ”Det finns fortfarande hopp” i stora bokstäver över hela förstasidan. Tidningen menar att ”Neymars medverkan i matchen mot Real Madrid om en vecka är fortfarande möjlig trots den vrickade högerfoten och sprickan i mellanfotsbenet”. L’Equipe skriver i sin text att ”bakom den officiella versionen, som är rent klinisk, så döljer sig ändå en viss optimism. ’Neymar vill verkligen göra allt för att spela returen mot Real Madrid för han vill ha revansch’, säger en källa inom klubben, ’samtidigt vet vi att det är nästan omöjligt att han kommer att vara 100 procent”. Enligt L’Equipe är Neymar aktuell för spel ”även om brasilianaren bara är 75-80 procent av sin kapacitet”. Marquinhos, som undersöktes för en smärre muskelskada, väntas kunna spela mot Real.

ANNONS

France Football är denna vecka tillägnad franska cupen. Nästan helt och hållet. Tidningen kommer också med uppgiften att Lucas Hernández snart är förlorad för Frankrike. Den 22-årige Atléticobacken har spelat i ungdomslandslagen upp till U21, men kommer framöver att spela för Spanien. Förbundets sportchef Fernando Hierro har drivit frågan om naturalisering, och Hernández väntas nu dra på sig den spanska tröjan till VM.

 

TYSKLAND

Sport Bild följer upp den officiella bekräftelsen från Bayern München om att Kingsley Coman blir borta ”flera veckor” på grund av en fotledsskada som krävde operation. ”Vad Sport Bild erfar så befarar Bayern till och med att säsongen är över”, lägger tidningen till. Den franske landslagsspelaren opererades under gårdagen.

Sky Sport kom strax före midnatt med ”Exklusivt: Real Madrid förhandlar med representanter för Robert Lewandowski”. Förhandlingarna ska ha pågått i flera veckor, med målet att få till en övergång i sommar. Spanska uppgifter har gjort gällande att James Rodriguez, som Bayern lånar av Real, kan bli en bricka i övergångsspelet. Själv nekade Lewandowski i helgen till att ha hört ifrån Real. ”Nej, inte jag inte”, sa han till Sky häromdagen – ”med ett stort leende”, lägger tv-kanalen till. Bayern vill inte kommentera uppgifterna. Lewandowski bytte häromdagen agent till Pini Zahavi.

ANNONS

WAZ sammanfattar gårdagens Bundesligamatch med ”Dortmund en besvikelse inför 54 300 åskådare” (1-1 mot Augsburg). Publiksiffran – 25 000 under kapacitet – var en följd av en bojkott riktad mot måndagsmatcher. Alexander Isak satt på bänken hela matchen.

 

Publicerad 2018-02-27 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto