Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Förbundet i nytt blåsväder: ”Jämför Peps gula band med IS-märke”

ENGLAND

ANNONS

englandMetro kunde lanserats till tonerna av The Clashs ”London’s burning”. Arsenals och Chelseas tränare försöker desperat släcka eldar. ”Jag är rätt person för krisen”, är den Wenger-formade rubriken efter fjärde raka förlusten för Arsenal (1-2 mot Brighton). ”Conte kallar experter för ’korkade’ efter Chelseas förlust” (0-1 mot Man City). Det gjorde han i och för sig inte. Däremot kallade han deras analyser för det.

Daily Mail-krönikören Jamie Redknapp står fast vid en av åsikterna som Conte vände sig emot efter matchen i går. Redknapp kallade Chelseas defensiva spel ”ett brott mot fotboll” och upprepar anklagelsen i dag. En annan expert på Sky Sports, Gary Neville, kallade Chelseas spel för ”oacceptabelt”.

The Times knackar på Headlines dörr och påpekar att Wenger inte bara misslyckas med att övertyga med sitt bedyrande om att han är rätt man för Arsenal. Han misslyckas också kapitalt med sina jämförelser (se även klipp nedan). ”När man kämpar med självförtroendet är det svårt”, inledde Wenger innan han gav sig ut på obruten metaformark, ”När man bara har byxor på sig, så är det också enkelt att ta av dem. Men när du är helt naken så måste man försöka hitta en tröja och klä på dig ordentligt igen”. Times kallar metaforen ”bisarr”. Det är svårt att säga emot.

ANNONS

Daily Star tror ändå Wenger är rätt man. För Everton. Han må vara i skottlinjen hos Arsenal, alltså i ”the firing line”, men i Merseysideklubben är han i ”The Hiring Line”, alltså aktuell för anställning. Enligt Daily Stars ”exklusiva” uppgifter så tycker Evertons ägare Farhad Moshiri att Wenger är rätt man att bygga nytt i klubben, om han inte blir kvar i Arsenal efter säsongen.

Daily Mirror hade i går annars en annan gemensam nämnare för Arsenal och Everton: båda klubbarna jagar Mikel Arteta som tränare. Mirror synar också gårdagens lirare i PL. Man Citys David Silva får nio av tio, som matchens lirare mot Chelsea. Londonlaget samlar på sig mediokra betyg. Christenen, Alonso, Drinkwater, Pedro och Hazard får alla fem, dagens lägsta. Det Chelsea kan göra, kan Arsenal göra ännu bättre. Wengers mannar lyckas dra på sig ännu lägre betyg. Cech, Mustafi, Koscielny, Kolasinac, Mchitarjan, Özil och Iwobi får alla fyra. Gross i Brighton var matchens lirare, med en åtta.

ANNONS

The Guardian noterar ”FA-bossen bestämd kring att Pep Guardiolas gula band är en politisk symbol”. Det är Martin Glenns kommentarer kring att bandet inte ska jämföras med exempelvis den brittiska vallmoblomman, som förbundet tillåter. Men Guardian missar det för många andra mest iögonfallande med Glenns uttalande.

AP missar det inte. Glenn fogade in det gula bandet till stöd för gripna katalanska självständighetspolitiker tillsammans med högerpopulistiska partier och religiösa extremister. ”Ska vi tillåta någon att bära ett UKIP-märke, någon att bära ett IS-märke? Man måste vara hård så att lokala, regionala och nationalistiska partiorganisationer inte använder fotbollströjor för att representera dem”, sa Glenn, vilket gav rubrik i The Times. Det fanns mer kontroversiella citat. ”Vi har skrivit om regel 4 så att exempelvis vallmoblomman är okej. Men saker som kan vara mycket splittrande vill vi inte ha. Det kan vara starka religiösa symboler, som Davidsstjärnan, det kan vara hammaren och skäran, det kan vara svastikan, eller någon som Robert Mugabe (Zimbabwes tidigare president)”. Jewish Leadership Council, en paraplyorganisation för judiska grupper i Storbritannien, har redan reagerat starkt. ”Förbundets uttalande är omdömeslöst och smaklöst”, säger organisationens vd Simon Johnson (för övrigt en tidigare styrelseledamot fotbollsförbundet) i ett uttalande, ”Davidsstjärnan är en religiös symbol av stort värde i den judiska världen. Att sätta den i samma mening som svastika och Robert Mugabe är kränkande och olämpligt”.

ANNONS

 


ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport visar att fotbollen i dag bara har ett ansikte i Italien, Davide Astori. Fiorentinas lagkapten avled i går, 31 år gammal. Hans ansikte täcker hela tidningens förstasida. Det blev inget spel på några Serie A-arenor under söndagen. ”Rätta att ställa in. Vi lyssnar till tystnaden”, är rubriken på tidningens ledare. Gazzettans sex första uppslag ägnas åt Astoris bortgång.

Corriere dello Sport nämner att ”fotbollen stannar upp för att gråta” över Astori men fokuserar på den mänskliga tragedin i rubriken. ”En son, en människa en pappa”, och nämner att Astori lämnar efter sig en flickvän och en dotter på bara två år.

ANNONS

Tuttosport ger Astori sin förstasida med ”Farväl, kaptenen”. Tidningen ger lite mer utrymme än de två andra sporttidningarna åt fotboll och annan sport på ettan. Headlines låter dock den italienska fotbollen stanna vid sorgen en dag som denna.

SPANIEN

spanienMarca zoomar in Messis avgörande frispark för Barcelona (1-0 mot Atlético). ”En fullträff för ligatiteln”, konstaterar tidningen. Det skiljer nu åtta poäng mellan lagen. Marca noterar också att Messi satt ett nytt rekord. ”Det är första gången spelare satt ett frisparksmål tre omgångar i rad”, skriver Marca. Atléticotränaren tar av sig hatten för argentinaren, ”Om Messi spelade i Atléticos tröja hade vi vunnit. Det är en unik spelare”.

AS ser det som att ”Messi omfamnar titeln”, men ägnar störst utrymme åt Real Madrids stundande returmöte i Champions League. ”Modric och Kroos redo för PSG”, är slutsatsen tidningen drar sedan de båda tidigare spelarna är tillbaka i den kollektiva träningen. AS långt bortanför förstasidan betyg från Alavés förlustmatch (1-2 mot Real Sociedad). John Guidetti finner ingen nåd. ”Blek och med liten inverkan i sitt agerande. Han jobbar hårt, bearbetar sina motståndare, men har inte den effektivitet som förväntades av honom när han värvades”. På skalan noll till tre, där tre är högst, får Guidetti ett.

ANNONS

Sport lägger sig på marken i dyrkan för Kataloniens gud. ”La Liga de D10os”, står just för att Messi vunnit ligan åt Barça. Eller som tidningen också uttrycker det på förstasidan, ”titeln är i fickan”. Fast allt var inte guld och gröna skogar för hemmalaget. Det var också ”en dyrköpt seger” för nyckelspelaren Iniesta blev skadad (baksida lår) och returmötet med Chelsea nästa vecka är i fara. ”Med Iniesta förlorar vi en unik spelare. Låt oss hoppas att det inte är något allvarligt”, sa tränare Valverde efter matchen.

Catalunya Rádio-programmet La TdP bär på dåliga nyheter: ”Iniesta borta tre till fyra veckor”. Det är dock inget officiellt besked. Ytterligare undersökningar väntar i dag. Argentinska medier har för övrigt också dåliga nyheter för familjen Messi. Medan Lionel glänser så har broder Matías på nytt hamnat i trubbel hemma (se under ”Övrigt”).

ANNONS

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe presenterar en ny gräslig tröja för PSG? Riktigt så illa är det inte. Tidningen har bara haft sytt ihop nya tröjor till Thiago Silva och Edinson Cavani på datorn med massor av bilder på fansen. Tillsammans med rubriken ”Den heliga alliansen” speglar det att ”PSG försöker mobilisera alla krafter utanför planen inför returmötet i åttondelsfinalen i Champions League med Real Madrid”. Klubben satsar på en pr-kampanj med slogan, ”Tillsammans kan vi göra det”. Vad det gäller själva laget på planen understryker L’Equipe att Kylian Mbappé (fotskada) kommer att kunna spela. Mer intressant anser tidningen att tränarens val blir. Thiago Motta eller Lassana Diarra som defensiv mittfältare? Kurzawa eller Berchiche som vänsterback? Samtliga förväntar sig att finnas med i startelvan, menar tidningen. En som är starkt berörd av Davide Astoris död är Nantes Ciprian Tatarusanu. Han är också förbannad. ”Det har varit den värsta dagen i mitt liv. Det var ingen tyst minut för min avlidna gamla lagkamrat och vän Davide Astori. Det är en skandal, en brist på respekt. Efter en sådan händelse är resultat och fotboll sekundär”, sa Tatarusanu efter gårdagens match (1-1 mot Marseille).

ANNONS

La Provence menar att ligatvåan ”OM undvek det värsta” efter att i alla fall ha räddat en poäng på tilläggstid på hemmaplan. Tränare Rudi Garcia var inte nöjd. ”Vi tillät ett idealiskt scenario för Nantes. De kom för att förstöra och satsa på frisparkar och kontringar”, menar Garcia, som tyckte att Nantes ”filmade för mycket”.

Le Parisien lägger tyngden vid ”Trion som måste få PSG att lyfta”. Det är Mbappé, Cavani och Di Maria. Le Parisien räknar liksom L’Equipe med att Mbappé spelar.

 

TYSKLAND

tysklandSky Sport ger ordet till Thomas Müller. Han har en förklaring i hästväg till sin inspirerade insats och sitt mål (4-0 mot Freiburg). ”I går (läs: i lördags) föddes mitt första föl, så jag blev lite som pappa på nytt. Det motiverade mig”, sa Müller till tv-kanalen.

Kicker lockar med en intervju med Breel Embolo, som Schalke köpte för 22,5 milj euro förra sommaren. ”Transfersumman ska inte spela någon roll”, är citatrubriken som täcker veckans första nummer av tidningen. Kicker uppmärksammar också två Bayern Münchenspelare med rubriker. Dels är det Joshua Kimmich, som väntas skriva nytt kontrakt inom de närmaste dagarna (till 2022 eller 2023). Dels är det Robert Lewandowski, vars framtid fortsätter att skapa rubriker. Bild uppgav i slutet av förra veckan att Bayern kommer att kräva minst 100 miljoner euro för anfallaren. Men enligt Kicker har Bayern inga som helst planer på att låta Lewandowski lämna i sommar, även om klubben får bud på 100 miljoner euro eller mer. Vad som spetsar till situationen är att tidningen hävdar att Lewandowskis nya avtal med superagenten Pini Zahavi bara gäller sommaren ut. Lite mer Bayern. Klubben påstås ha ringat in två unga alternativ som ersättare till Rafinha. Det är Fabricio Bustos (Inipendiente) och Diogo Dalot (Porto).

ANNONS

Hamburger Morgenpost kanske har tröttnat på Albin Ekdals skadebekymmer. Eller kanske bara orkar med HSV:s resultatmässiga misär. I alla fall får man leta sig till HSV:s hemsida för tränaren Bernd Hollerbachs mindre upplyftande nyheter om svensken. Ekdal är tillbaka i rehabträning. ”Han har fortfarande smärta i foten i vissa rörelser, så han får därför arbeta med det i lugn och ro”, säger Hollerbach. Tränaren tror enligt klubbens hemsida också att Ekdal även missat matchen mot Bayern München nästa helg. ”Han har tidigare spelat en, två matcher och sedan varit borta igen. Det är till ingen nytta för oss. Vi måste bygga upp honom ordentligt nu”, säger Hollerbach.

 

ÖVRIGT

Olé (Argentina) är inne på att medan Lionel Messi skjuter mål på frisparkar om och om igen, så grips brorsan Matías om och om igen med skjutvapen. Matías anklagas för att efter en krock ha hotat personen i den andra bilen med skjutvapen. Matías har hamnar i trubbel med rättvisan förut, senast för några månader sedan. Då greps han för att ha haft ett otillåtet skjutvapen på sin båt. Han släpptes senare mot borgen.

ANNONS

Folha (Brasilien) rapporter att en 31-årig man dog i samband med bråk mellan Corinthians- och Santosgrupperingar inför gårdagens São Paulo-derby (1-1). Den avlidne var enligt tidningen sannolikt en Corinthianssupporter. Fyra andra personer skadades lindrigt. Sex personer, varav en minderårig, har gripits misstänkta för mord. Ytterligare 16 personer greps i samband med det våldsamma bråket, som uppstod när Corinthiansfans attackerade en buss med Santosfans. Bara hemmalaget Santos fans var tillåtna på matchen.

Publicerad 2018-03-05 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto