POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Potter på ny PL-klubbs radar

ENGLAND

englandDaily Mirror sätter på en gammal Queen-hit. Den känner Mourinho knäppa takten. ”It’s a kind of Matic”. En hyllning till gårdagskvällens segerskytt i Uniteds sista-minuten-vändning (3-2 mot Crystal Palace). Det finns en annan tränare som kan knäppa takten till magiska nummer. Han huserar i Sverige men kan hamna i sitt gamla hemland England. Under rubriken ”Southampton redo att sparka Mauricio Pellegrino även om laget klarar sig kvar” finns beskedet att sydkustlaget i första hand har två namn på listan över möjliga ersättare: Slavisa Jokanovic i Fulham och mirakelmannen Graham Potter i Östersund.

Manchester Evening News förmedlar bilden av att United må ha varit vinnare, men Victor Nilsson Lindelöf var det inte. Svensken får bara tre av tio i betyg. Det lägsta betyget i laget tillsammans med Scott McTominay. ”Försvarade inte med mod vid Townsends mål i elfte minuten och agerande slarvigt. Han rättfärdigade inte beslutet att starta igen”, skriver MEN. Högst betyg i United, en sjua, får Alexis Sánchez, Romelu Lukaku och Nemanja Matic.

Sky Sports ger ordet till José Mourinho som upprepar ordet ”amazing” (”häpnadsväckande”) för att beskriva sitt lags comeback. Det innebär inte att han var nöjd med insatsen. ”Det var en svår match för mig eftersom vi gjorde så många misstag”, sa portugisen, och menar att laget vid 0-2-målet agerade ”bedrövligt och naivt”.

The Times använder inte orden ”bedrövlig och naiv” om Mourinho som skrivit VM-kontrakt med Putins tv-kanal Russia Today, även om andra kanske skulle göra det. Däremot levererar tidningen hans ersättning. ”Exklusivt: José Mourinho får en miljon pund för fem dagars jobb som VM-expert i Ryssland”. Det är drygt elva miljoner kronor. Times uppger också att Mourinho tackade nej till BBC och ITV. Man kan ana varför. På annan plats påstår tidningen att ”Hazard är öppen för samtal med Real Madrid”. Spekulationerna kommer som ett brev på posten sedan Chelseas stjärna i Het Laatste Nieuws i går beklagat sig över sin roll i matchen mot Man City (diskuterades i Headlines webb-tv i går).

Daily Telegraph använde samma belgiska artikel för att motivera sina spekulationer om att ”Chelseaspelare fruktar att Antonio Contes defensiva taktik kan tvinga bort Hazard”. Mer substans finns kanske under ”Exklusivt: N’Golo Kanté svimmade inför chockade lagkamrater på träningsplanen inför matchen mot Man City”. Det var tidigare oklart varför Chelseas viktigaste mittfältskugge inte medverkade i matchen. Något hjärtfel ska inte föreligga.

The Sun väljer att sätta tänderna i Arsenal. Och det rejält. ”EmiRATS!”, skriker tidningen ut. Situationen i omklädningsrummet förmedlas som ett smärre blodbad. ”Ilskna Arsenalsstjärnor hugger varandra i ryggen efter den förskräckliga formsvackan”. Tidningen skriver att ”Mesut Özil, Henrich Mchitarjan och Shkodran Mustafi är alla i skottlinjen”. Och Hector Bellerín påstås rasande på Wenger efter att ha petats två timmar innan match. ”Exklusiv”-stämplarna haglar kring klubben. ”Slutet är nära: Wengers position ses över match-för-match efter katastrofal säsong” får en sådan stämpel. ”Arsenals stjärnor vill inte ha Mikel Arteta som tränare efter Wenger” får en annan. The Sun knyter också ihop Unitedsäcken med påståendet att ”José riskerar förbundsgranskning efter att i vredesmod ha sparkat en vattenflaska ut i publiken under United match”. Hans kickande på vattenflaskor gav som många säkert minns en matchs avstängning förra året, med bisarra motiveringen ”kunde ha blivit en fara för människor runtom kring”. Då träffade han inte någon med flaskan.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport undrar ”Vem regerar?”. Tidningen har frågat 100 experter, ”från Ancelotti till Riva och Pippo Inzaghi”, om utgången i scudettokampen. Svaret är Juventus. 64 av experterna tror på Turinlaget, 31 på Napoli och fem är osäkra. Om mötet mellan lagen i Turin den 22 april (preliminärt) blir avgörande för utgången, så svarar 71 av dem ”ja”. Gazzettan tar förstås också upp de två stora ligaförändringar som förmedlas igår. Under ”Ja till kortat transferfönster”, skriver Gazzettan, och nämner att sommarens transferfönster stänger redan den 18 augusti, ett dygn innan Serie A inleds. Samma typ av förändring genomförs även i vinterfönstret som stänger redan den 19 januari. Den andra förändringen är att Serie A likt England kommer att ha matcher kring jul, den 22, 26 och 30 december. Ligan har sedan uppehåll till 20 januari. Dessutom kommer det att finnas två ligaomgångar mitt i veckan, den 26 september och den 3 april.

Corriere dello Sport har en stor och klart lysande rubrik i rött om just ”Transfermarkanden – allt förändras!”. Sedan skönjer tidningen ”Higuaíns jakt” på mål och avancemang för Juventus mot Tottenham i Champions League i morgon. Liksom Gazzettan ger även Corrire dello Sport utrymme åt uppföljningar på Davide Astoris tragiska bortgång. ”På torsdag ett sista farväl, Florens sörjer” följs av ”I dag obduktion, i morgon öppen kista vid Coverciano, sedan begravning”. Tidningen lanserar också ”Fortsätter med Sarri – Napolis förlängningsplan”. Oavsett hur det går i titeljakten är parterna helt inne på att fortsätta tillsammans, menar CdS.

Tuttosport hittar modet i ”Vi är 10 000 plus Higuaín”. Det är antalet Juventusfans som väntas till Tottenhammatchen i London i morgon (en del säkert redan boende i England). Vad det gäller anfallsstjärnan så påpekar Tuttosport att ”Pipita har inte längre ont. Allegri tror på att han kan säkra kvartsfinalplatsen”.

 

SPANIEN

spanienMarca slår fast att ”Mästarna kommer till Paris”. Eller Champions League kommer till Paris. Men mest mästarna. Bilden är sedan lite väl tillrättalagd. En PSG-tröja och en Real Madrid-tröja bredvid varandra, med Eiffeltornet i bakgrunden. Marca har gjort bättre ettor. Mycket bättre. På annat håll binder Marca ihop klubbarna med ”Zidane, tränaren som Al-Khelaïfi drömmer om”. PSG-ägaren sägs sedan länge sukta efter Reals tränare. På annat håll ger Marca utrymme för spanska damhandbollsstjärnan Eli Pinedos attack på Sergio Budquets. Barças mittfältare beklagade sig i en intervju över spelschemat i samband med toppmötet med Atlético. Det fick Pinedo att reagera. ”Jag kan berätta för Busquets vad det betyder att resa under ogynnsamma förhållanden och dessutom behöva vinna”, skrev hon på Twitter, och punktade därefter upp saker. ”Man har knappt tid till att packa upp resväskan, göra lunch och middag till sig själv, tvätta utrustningen till nästa match”.

AS låter en modern form av Ghostbusters, ”Cazafantasmas”, ta över dagens etta. Här finns inga overaller, bara eleganta Real Madridspelare med Cristiano Ronaldo i täten. ”Spökjägarna har anlänt till Paris”, förkunnar tidningen hoppfullt.

Cadena Ser följer en trend i Madridmedier de senaste dagarna: att misstänkliggöra PSG-fans. ”PSG:s ultras tar emot det egna laget med grova förolämpningar mot Real Madrid”, förfasar sig radiokanalen. ”Puta Madrid” fanns också på en banderoll som PSG-fansen visade upp i går.

Sport dröjer sig kvar vid Oscarsgalan, men i egen tappning. ”Messi är som en film”, menar tidningen och delar ut Oscarsstatyetter till den. ”Bästa spelare”, ”Bästa målskytt”, ”Bästa frisparksskytt” och ”Bästa framspelare”. Messi kammar hem rubbet.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe peppar PSG inför CL-avgörandet med en blinkning mot klubbens historia. ”Att göra om” kommer med bild på Kylian Mbappé som symbol för dagens PSG och bild på Antoine Kombouaré som symbol för det PSG som 1993 gjorde just det som dagens PSG behöver göra: vända mot Real Madrid. Liksom nu hade PSG då 1-3 från första mötet men vann med 4-1 i returen.

Le Parisien låter sällan fotbollen ta över nyhetsettan. I dag är ett undantag. ”Den heliga alliansen bakom PSG” är en inställsam flört med PSG som uppmanat publiken att bli tolfte man. Dagens ledare handlar också om PSG:s match. Den avslutas svulstigt med ”I kväll på Parc des Princes får inga tvivel finnas. Inte för ett ögonblick. Det kan ge den kraft som behövs”. Le Parisien konstaterar också att det står pengar på spel. Ett avancemang skulle sammanlagt ge PSG 13 miljoner euro in i kassan, i form av Uefapengar, biljettintäkter etc.

France Football menar att ”Tiden är kommen att växa upp” för PSG. Eller egentligen att växla upp, att ta ytterligare ett steg på den europeiska hierarkistegen. Det börjar med att vända mot Real Madrid. Men FF breddar greppet med en analys av laget. ”Vad det gäller målvakt, vänsterback och defensiv mittfältare kvarstår frågetecken”, skriver tidningen bland annat. France Football har bland sina ”avslöjanden” i dag att Barcelona är intresserad av Ferland Mendy i Lyon. 22-åringen ses som alternativ till Jordi Alba på vänsterbacksplatsen, och som en ersättare till Lucas Digne som antas vara på väg bort från Barça.

RMC Sport uppger att Thiago Motta väntas starta som defensiv mittfältare, inte Lassana Diarra. Det överensstämmer med L’Equipes uppgifter. Lagkaptenen Thiago Silva var petad i första mötet med väntas starta med Marquinhos i mittförsvaret. Även det har L’Equipe. Men RMC skriver att det inte är uteslutet att Presnel Kimpembe på nytt får en plats i startelvan.

 

TYSKLAND

Bild bär på goda nyheter om knäskadade Mikael Ishak. ”Läkningen går bra. Nästa vecka kan han börja springa igen”, säger Nürnbergs tränare Michael Köllner. Liksom Ishak själv påtalat, så skriver Bild att målet är comebak mot Dynamo Dresden den 31 mars. Hur viktig svensken är för Nürnberg råder ingen tvekan om. ”Inget lag i världen kan ersätta en spelare som gjort tolv mål. Plocka bort Lewandowski från Bayern så märks det också. Vi kan bara ersätta internt”, påpekar Köllner. Nürnberg ligger tvåa i 2. Bundesliga. Bild får en annars att tänka på att det säkert gått någon vecka sedan Jupp Henyckes efterträdare diskuterade i tysk press. Bayern München-tränaren förklarade i söndags för sjuttioelfte gången att han inte tänker fortsätta. Boom. Ny artikel, gammalt tema: efterträdaren. Enligt Bild är Thomas Tuchel fortsatt favorit. Han är vd Karl-Heinz Rummenigges val sedan länge, medan president Uli Höness tvekar. Alternativ: Niko Kovac (Eintracht Frankfurt) och Ralph Hasenhüttl (RB Leipzig). Som hand i handske med inte tillgängliga: Jürgen Klopp (Liverpool) och Jogi Löw (Tyskland). Avskriven: Julian Nagelsmann (Hoffenheim).

Sport1 instämmer i att Tuchel är fortsatt favorit. Tv-kanalen framhåller sedan Hasenhüttl som främsta alternativ, ”Enligt Sport1 har Bayern studerat österrikaren i flera månader”. Hasenhüttl har ännu inte kommit överens om nytt kontrakt med RB Leipzig.

Publicerad 2018-03-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto