POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

United backar Mourinho – varnar Pogba

ENGLAND

1.jpg The Sun kör på tydliga budskap. Det är ”Kane ut in” och det är ”Wenger ut in”. Men det första budskapet vill tidningen förmedla att Tottenhams superstjärna beslutat sig för stanna minst en säsong till. Samtidigt lägger The Sun till att Man United jagar lagkompisarna Toby Alderweireld och Danny Rose. Med det andra budskapet vill tidningen förmedla att Arsenal lyckades bryta förlusttrenden (2-0 mot Milan). Eller som The Sun uttrycker det, ”en groggy Arsène Wenger reste sig upp från golvet och fajtades tillbaka”. Arsenaltränaren använde själv en boxningsmetafor om sitt lag för att beskriva det svåra i att resa sig från en ligacupfinal med tätt matchande efteråt. ”Det är lite som en boxningsmatch, när man nästan är knockad och man måste möta en ny motståndare innan man kommit upp igen”.

Goal fräschar med Martin Keowns hjälp upp en annan Wengermetafor. Fransmannen sa häromdagen att ”när man bara har byxorna på är det lätt att ta av dem också”. Ex-Arsenalspelaren Keown följde i BT Sport efter gårdagskvällens seger upp det med, ”Det är frestad att säga att han fått på sig byxorna igen”.

Daily Mirror förvandlar Arsenals heroiska insats på San Siro till ”The San Heroes”. Mer poetisk är tidningen på nätet där ingressen är, ”Varje gång som det ser ut som det är ridå för Wenger, så lyckas han överleva och regera längre än Råttfällan”. Bäva månde Arsenalfans. Agatha Christie-pjäsen har spelats nonstop i Londons West End i 65 år.
Daily Mail delar ut betyg. Det allra högsta till Mesut Özil, åtta av tio. En rad Milanspelare får det lägsta, 5,5; Romagnoli, Kessie, Biglia – och tränare Gattuso. Daily Mail kastar också blickarna på en annan Londonklubb, och slänger fram ”Exklusivt: Fulhams tränare Slavisa Jokanovic är chockalternativ till tränarposten i Chelsea, klubbledningen imponerad av hans offensiva fotboll”.

Daily Telegraph viftar bort Arsenals bekymmer med ”Kris? Vilken kris?”. Lika enkelt är det inte med Everton. Tränare Sam Alladyce beskrivning av situationen bildar citatrubrik i många engelska tidningar i dag, ”Jag kan inte fortsätta att förlora matcher, så enkelt är det”.

The Independent försäkrar att det bara är en mans ord som gäller i Manchester Uniteds omklädningsrum, och ingen annans. ”Exklusivt: Klubben backar José Mourinho om fler krutdurkar uppstår, Paul Pogba och de andra superstjärnorna varnade att de kan bli sålda”. Mourinho sägs ha vd Ed Wodwards fulla stöd både på spelarmarknaden och i hur han handskas med spelarna. The Independet lägger till att situationen Mourinho-Pogba lugnat ned sig, men också att ”källor nära situationen säger att den fortfarande är ganska oviss – och spelaren och hans representanter får besked från United att klubben kommer att backa Mourinho om fler explosiva situationer uppstår”.

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport lider med sitt lag. ”Aj då, Milan, vilken smäll” (0-2 mot Arsenal). Den tillhörande bilden är snygg. Den fångar Calhanoglu, Bonaventura och Cutrone, all tre samtidigt med händerna om huvudet. Tidningen noterar också roat ett annat huvud. Det var Wengers med Kim Jong-Uns hår. Den fanns på en protestbanderoll från Arsenalfans med texten ”This is North London, not North Korea”. Tillbaka till matchen. Gazzettan anser att Arsenals Henrich Mchitarjan var matchen topp (sju av tio), och Milans Davide Calabria matchens flopp (fem). Milans tränare Gattuso ger inte upp hoppet helt, ”Man ska aldrig säga aldrig. Vi åker inte till London på semester”. Det fanns också ett tillägg till Milanrubriken på förstasidan, ”Kom igen nu, Lazio” (2-2 mot Dynamo Kiev). Förstasidan är även mycket Davide Astori, den avlidne Fiorentinaspelaren. Till ”Här är Davides kraft” finns bilder från gårdagens begravning, med mellan 10 000 och 15 000 personer samlade i Florens.

Corriere dello Sport hyllar Max Allegri med ”Nummer 1”. Tidningen understryker att Juventustränaren är den ende som tagit sig ur CL-gruppspelet åtta gånger i rad. Det misslyckade italienska äventyret i EL i går summeras med, ”Milan kollapsar, för Lazio blir det tufft”.

Tuttosport nöjer sig inte med att utnämna Allegri till nummer ett. ”Ge honom en staty”, är dagens uppmaning. ”Ännu en gång var Allegris taktiska drag avgörande för att vända mot Tottenham på ett par minuter. Det är inte första gången, och ändå tvivlar en del fans på honom. Med Juve har han nu vunnit ligan tre gånger, italienska cupen tre gånger, italienska supercupen en gång och nått CL-final två gånger”. Det är inte bara Juve i Turin. Det är också Torino. Laget spelar i kväll. ”Roma-Torino: Mazzarris varning” följs av ”Om du inte springer sparkar jag ut dig”.

Corriere dello Sera hävdar att Gianluigi Buffon trots spekulationer om en förlängning, ändå lär ta farväl efter säsongen. Buffon uppges också irriterad på tillfällige förbundskaptenen Di Biaggio. Buffon tycker att det gjorts för stort väsen av att han ska få ett pampigt farväl i stället för den snöpliga sortin mot Sverige VM-kvalplayoff. Buffon väntas fortfarande spela vänskapsmatcherna mot Argentina och England, men Corriere dello Sera utesluter inte heller att han kan tacka nej.

 

SPANIEN

3.jpg Marca drar på en stor intervju med Fábio Coentrão. Han tillhör fortfarande Real Madrid men är utlånad sedan flera år, nu till Sporting. Där har han återfått självförtroendet. ”I Real Madrid trodde jag att jag hade glömt hur man spelade fotboll”, är den stora citatrubriken. Den 29-årige vänsterbacken har ett år kvar på kontraktet med Real, men vill bli kvar i Sporting. ”Jag hoppas jag kan stanna här resten av karriären, för här har jag återfunnit glädjen”, säger han. Marca konstaterar också nöjt att ”Saúl utökar sin samling av spektakulära mål”. Hans läckra mål lade grunden till en tung hemmaseger i EL (3-0 mot Lokomotiv Moskva). Athletic var också i farten (1-3 mot Marseille). ”Aduriz ger hopp inför returen”, menar Marca.

Cadena Ser har mer Atlético, men med fokus på landslaget. Lucas Hernández har enligt radiokanalen fått en kallelse av Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps till de nästkommande matcherna. Men den 22-årige backen har nobbat, planerna på att bli spansk medborgare ligger fast. Förbundskapten Julen Lopetegui vill ha honom, och Fernando Hierro jobbar för förbundets räkning med att påskynda medborgarskapsärendet. Cadena Ser skriver vidare att Atlético förlängt kontraktet med Juanfran till 2019.

AS släpper inte Real Madrid-PSG. Men det handlar inte längre om matchen på planen utan matchen om en världsstjärna. ”PSG vill ha 400 miljoner euro för Neymar”, hävdar tidningen, och lägger till att ”Sändebud från Real Madrid träffade nyligen spelarens pappa i Paris”.

Mundo Deportivo använder också en flytt för Neymar som dagens lockbete. Men det handlar inte om Real Madrid. ”Neymar vill återvända”, hävdar den katalanska tidningen. Det följs av ”Innan sin skada pratade han med spelare och folk ur Barças klubbledningen för att sondera terrängen om en eventuell återkomst” samt ”Han medgav att flytten till PSG var ett misstag och skulle kunna återförenas sommaren 2019”. En mer förestående värvning 2019 är Arthur. MD uppmärksammar att Globo Esporte i Brasilien nu skriver att avtalet med Germio nu är klart. 30 miljoner euro, plus tio milj euro i olika bonusar. Den 21-årige mittfältaren anländer i januari nästa år. Men enligt MD dementerar Barça att affären är klar.

Sport har däremot en bekräftelse. Arthurs agent Jorge Machado bekräftar avtalet för tidningen. Förstasidan handlar om något helt annat. ”Mourinho vill locka Umtiti”, skriver tidningen, och uppger att Man United erbjuder Barças franske landslagsback nio miljoner euro i årslön. Umtiti har en utköpsklausul på 60 miljoner euro, men vill enligt Sport stanna i Barcelona och Barça vill skriva nytt kontrakt.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe känner av en ”Återhämtning i Europa”. Medan PSG gav bitter eftersmak i CL, så är det väldoftande avancemang kring Lyon och Marseille(1-0 borta mot CSKA resp 3-1 hemma mot Athletic). Den forne Milantränaren Arrigho Sacchi synar PSG:s debacle över ett uppslag. Han lägger inte skulden hos tränare Emery utan snarare hos klubben, på ledningen och strukturen. Påståendet att Neymar köptes för att ta projektet PSG längre i Champions League får Sacchi att reagera. ”Men en spelare, hur bra han än är, så är han inget projekt. Neymar är inget projekt!”, säger Sacchi, och fortsätter, ”Det blir ingen musik utan noter. Brecht (tysk regissör mm) sa att även de största skådespelarna hade behov av en regissör för att uttrycka sig till fullo. Den dag PSG, med tanke på vad de spenderar, har en organisation som tar sitt avstamp i klubben, så tar de sig längre”.

Le Parisien hävdar på sin nyhetsetta att ”Cavani förbereder sin flytt”. Tidningen skriver att den uruguayanska anfallaren ”inte längre är lika lycklig i PSG”, och härleder det till problemen med Neymar och klubbens undfallande beteende gentemot brasilianaren. ”Klarar de av en säsong till ihop? Det är inte säkert”, svarar tidningen på sin egen fråga. Le Parisien pekar också på att en försäljning skulle kunna inbringa 60 miljoner euro till ett PSG som svettas över Financial Fair Play-reglerna. Manchester United, Chelsea och Atlético är klubbar som anses beredda att slanta upp för Cavani.

RMC Sport följer upp Florian Thauvins skada. Backen har varit lysande i Marseille den här säsongen, är VM-aktuell men bars ut på bår under gårdagskvällens EL-match. Farhågor om en allvarlig skada fanns, men OM-tränare Rudi Garcia dämpar oron, ”Det är en rejäl blånad, men inget tycks brutet”.

 

TYSKLAND

Leipziger Volkszeitung räknade in en seger i första EL-åttondelsfinalen för RB Leipzig (2-1 mot Zenit). Emil Forsberg räknar in en trea i betyg på den sexgradiga skalan, där ett är bäst. ”Emil Forsberg kan göra det mest med bollen och visar det med allt större framgång efter ett långt avbrott”, skriver tidningen. Även tränare Raplh Hasenhüttl var nöjd. ”Det var först och främst viktigt att Emil spelade 90 minuter. Han var överallt i kväll och han gjorde skillnad i andra halvlek”, sa Hasenhüttl efteråt. Forsberg hade en läcker frispark som var värd ett bättre öde än insidan av stolpen och ut.

Ruhr Nachrichten hade däremot inget att glädja sig åt. ”Dortmund är en skugga av sitt forna jag” sätter ord på lagets hemmaförlust i EL (1-2 mot RB Salzburg). Michy Batshuayi är också en skugga av i alla fall sitt inledande jag i klubben. Efter fem mål på tre matcher, har Chelsealånet nu fem raka matcher utan mål. I går byttes Batshuayi ut efter en timme, men Alexander Isak fick ändå inte lämna bänken som han tycks nöta utan slut. I stället var det Maximilian Philipp som hoppade in.

 

ÖVRIGT

Het Laatste Nieuws (Belgien) meddelar att ”Fotbollsförbundet dumpar rapparen Damso, landslaget till Ryssland utan VM-låt”. Damso fick uppdraget av det belgiska förbundet (KNVB), men en storm har blossat upp kring rapparens språk i sin musikkatalog. Den är enligt kritikerna fylld av kvinnofientliga texter. ”Jag kan bara inte tänka mig att fotbollsförbundet vill förena landslagets varumärke med detta”, sa jämställdhetsminister Zuhal Demir i en tv-show sa så sent som i förrgår. Och nu har förbundet bekräftat att det brutit samarbetet med Damso.

Publicerad 2018-03-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto