Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mexikanska domen: ”Muskulöst och inflexibelt”

Headlines Blogg

Rubrikämnet i rött, scrolla ner.

ENGLAND

The Sun låter sitt patriotiska bröst svälla. Över hela förstasidan och under rubriken ”Låt St George vaja” uppmanar tidningen tillsammans med en parlamentsledamot att premiärminister Theresa May ska ”klä Westminister med den patriotiska rödvita symbolen”. På sporten svävar tankarna på nytt iväg till att lyfta VM-bucklan. ”Gareths bonus på 1,5 miljoner pund”. Det är vad förbundskaptenen får om den verkligen kommer hem. Spelarna kan räkna med 217 000 pund var, ”hälften av vad Belgiens stjärnor skulle få”, poängterar tidningen om morgondagens motståndare. Men sportettan tillägnas främst ärkefienden Argentina. ”Yessi!” är Messi och avancemangsi.

ANNONS

england onsdag

Daily Mirror beskriver matchen med ”Det är en Messhysteri”, men skiftar snabbt fokus tillbaka till England. ”Fill yer boots” (ungefär ”Ta för dig”) signalerar att landslagets femmålsskytt inte vilas i morgon. ”Kane kan fortsätta göra mål, Southgate tänker hålla fast vid anfallaren även mot Belgien”.

The Times vill inte alls hänga med i ordfesten om Messi. Strama ”Rojo till undsättning”, om segerskytten, är största sportrubrik. Men på sportsidorna finns ”Glöm Guds hand, nu är det Messis lår som stjäl showen”. Hans vänstra lår, mer bestämt. Det var med det han smekte med sig en långpassning från Banega innan sitt mål. Times har sedan varit i kontakt med två styrelseledamöter i Ifab (International Football Association Board), som styr fotbollens regelverk. Enligt dem har VAR varit en framgång. De noterar bara ett felbeslut, Irans straff mot Portugal.

ANNONS

The Guardian summerar VM-flödet med ”Frälsning” för Argentina, ”Kane startar” för England och frågan ”Is football coming home?”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport utropar ”Messi är med”, och förkunnar att VM på allvar börjat för argentinaren. Lika munter är inte dagens andra huvudrubrik. ”Mr Milan säger nej igen”. Det är klubbens ägaren Li Yonghong som plötsligt ändrat villkoren för försäljning och den potentiella köparen Rocco Comisso som ”vill ha ett ’ja’ inom 24 timmar”. I dag väntas för övrigt beskedet om Milan kommer att uteslutas ur Europa League. Orsaken  överträdelser av Financial Fair Plays regelverk. Bland mängden av mercatouppgifter påpekas på nytt att Leedssvensken Mikael Antonsson snart är klar för Serie B-klubben Brescia.

ANNONS

italien onsdag

Corriere dello Sport tar fasta på Maradonas fulfingrar och omformulerar ”Guds hand” till ”Guds fingrar”. Tidningen lämnar också besked om att ”Pjanic sitter säkert”, till en bild på Juventusspelaren sittande i gräset. Enligt CdS har Juve satt en prislapp på 100 miljoner euro (85 milj euro plus bonusar) på den bosniske mittfältaren, för att skrämma bort Barcelona och Chelsea. Bland sina övriga transferuppgifter har CdS även besynnerliga ”PSG nöjer sig inte med Buffon, al-Khelaïfi vill också ha Donnarumma”. Kontakter med Milan ska redan vara tagna. En affär påstås hänga på om PSG kan göra sig av med båda sina andra målvakter, Areloa och Trapp.

Tuttosport beskriver Marchisio som ”Supertrogen”. Han vill vara kvar i Juve. ”Jag har inte haft kontakt med andra lag. Jag ska inom kort prata med klubben, men jag vill stanna”, säger den 32-årige mittfältaren.

ANNONS

 

SPANIEN

spanien onsdag

Marca utbrister, ”De lever!”, efter Argentinas seger. Tidningen tar med 180 miljoner euro för Asensio” vidare ryktet om Real Madridanfallaren och Liverpool till förstasidan. ”Det är inte läge att prata om sådant nu”, säger Asensio, med bara VM i fokus.

AS formulerar budskapet från Argentinas match på liknande vis som Marca men preciserar det till ”Messi är fortfarande vid liv”. Glatt ropar tidningen också ut att ”Spanien är favorit hos vadslagningsbyråer – landslagets sida i utslagsträdet är mycket fördelaktigt”.

Sport ser det snarare som att Argentina får ”Tacka Gud”, som Messi också kallas (”Dios” eller ”D10S”). Sport noterar att Messi också använde dig av en gudomlig referens. ”Jag visste att Gud var med oss och att han inte skulle lämna oss utanför (turneringen)”, sade Messi, och tackade sedan de argentinska fansen för stödet.

ANNONS

 

FRANKRIKE

frankrike onsdag

L’Equipe stora rubrik skulle ordagrant översättas ”Men jo”. Effekten blir inte riktigt densamma som i originalets ”Mais si” när det är Messi som det handlar om. Fortsättningen är oavsett ”Det är han igen”. Och det är han och hans Argentina som väntar i åttondelsfinal efter gårdagens franska sömnpiller (0-0 mot Danmark). ”Jag betalade 10 000 euro för det här, jag kom från Martinique tillsammans med min familj…jag är förbannad, det gör ont i hjärtat”, berättar en av många upprörda franska fans. Paul Pogba har ingen förståelse för missnöjet och publikens visslingar. ”Vi kom etta och det var målet. Det borde vara målet för alla. Jag förstår inte vad de förväntade sig. Att vi skulle vinna med 10-0 eller 5-0?”, säger han, och kritiserar stödet, ”Vi har behov av alla. Supportrarna är den tolfte spelare. Ja, den tolfte spelaren. Vi har behov av supportrar, inte av åskådare”.

ANNONS

Le Parisien konstaterar, ”Och nu, Messi”, och skriver sedan ”Den här gången är spänning garanterad”, som en känga åt gårdagens franska match. Varane får högsta spelarbetyg i det franska laget, blott 6,5 av tio. Lägst får Sidibé och Dembélé med tre. Storstjärnan Griezmann får 3,5.

 

TYSKLAND

Bild må ha en avgörande tysk match att se fram emot, men det är en argentinare som tar över förstasidan. Maradonas bisarra uppvisning på läktaren representerar VM-fotbollen i nyhetsflödet. ”Hur farlig är Jogis dubbelgångare?” är huvudrubriken inför Tysklands möte med Sydkorea, vars förbundskapten Tae-yong Shin stilmässigt liknar honom. Han benämns till och med som ”Asiens Jogi”. Shin: ”Jogi är världens bästa tränare. Att bli jämförd med honom är en stor ära. Han klär sig väldigt snyggt och är en underbar person”.

ANNONS

tyskland onsdag

SportBild har en intervju med Tottenhamstjärnan Son Heung-Min som konstaterar att ”De andra lagen i gruppen är starkare, vi är det svagaste laget. Hur uttrycker man det man på ett bra sätt? Vi har också elva spelare med två ben var”. Det är annars Robert Lewandowski som pryder förstasidan till rubriken ”Han kommer inte till Real Madrid”. Det är den tidigare Realpresidenten Jorge Valdano som tvivlar på Bayernanfallaren. ”Jag kan inte se honom någonsin spela för Real”, säger Valdano, och menar att han inte passar in med Cristiano Ronaldo. Däremot hoppas Valdano på en annan anfallare. ”Harry Kane är fem år yngre än Lewandowski men skulle redan klara av pressen i Real Madrid”, menar Valdano och berömmer engelsmannens mognad och kvaliteter som avslutare.

 

MEXIKO

mexiko onsdag

Record skriver om Sverige över hela förstasidan, ”Den mest utforskade motståndaren”. Förbundskapten Osorio & Co har med andra ord gjort sin läxa inför dagens avgörande. Record påstår att inget av lagen i gruppen studerat sina motståndare som minutiöst som just Osorio. Startelvan kommer att bli densamma som mot Tyskland. Krönikören Alberto Bernard summerar på annat håll Sverige som ”Muskulöst och inflexibelt”. I texten utvecklar Bernard sina tankar om motståndaren med, ”Det är inte mycket fotboll och det är förutsägbart, man försöker ta kommandot med fysiken som utgångspunkt och med ett mekaniserat spelsystem med bollen mer i luften är på marken”. Ingen manual för jogo bonito, med andra ord.

ANNONS

ESPN har pratat med Sven-Göran Eriksson, för tio år sedan mexikansk förbundskapten. Han menar att Mexiko behöver en stor målskytt för att gå långt. ”Det behövs en Hugo Sánchez, som är i storform under VM. Det är alltid så att den som vinner VM har en stjärna i storform som gör många mål”. I ett studioprogram tycks Hugo Sánchez kontra. Den mexikanska legendaren föreslår ”Svennis” som ny tränare för Chivas efter Almeyda. Klubbägaren Vergara var också den som en gång anställde svensken som förbundskapten. Klippen tas även upp tisdagskvällens Headlines VM.

 

ARGENTINA

TyC Sport anser sig ha svaret på ”tjafset” mellan Sampaoli och Messi i slutet av matchen. ”Sampaoli konsulterade Messi om byte”, lyder rubriken. Enligt tv-kanalen framgår det tydligt att förbundskaptenen frågar storstjärnan, ”Ska jag sätta in Kun?”, alltså Sergio Agüero. TV4:s expert Hasse Backe var under gårdagens sändning inne just på det spåret. Frågan ställdes när Argentina fortfarande bara hade 1-1. Agüero kom in strax efteråt. Efter matchen försvarade Sampaoli den ofta kritiserade Messi. ”Det viktigaste är hans mänskliga sida. Ja ser en Messi som känner, lider, gråter, njuter och gläds när Argetina vinner”, säger förbundskaptenen, ”Folk säger ibland att han inte njuter av att spela för Argentina, men i mina ögon njuter han och lider han som argentinare och det gör honom ännu större”.

ANNONS
Publicerad 2018-06-27 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto