POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Gazzettan: "Så måste Olsen bli bättre"

ENGLAND

england2The Times serverar en José Mourinho igen. Men han är varken stekt, kokt eller rökt den här gången. Portugisen kommer undan helskinnad. ”Unitedbossen ger Mourinho sitt stöd”, berättar Times med stora bokstäver. Vd Ed Woordward pratade uppmuntrande med Mourinho och spelarna i omklädningsrummet efter förlusten mot Tottenham, och ”kommer att ge José Mourinho tid att förbättra situationen”.

Daily Telegraph skriver också om Woodwards besök i omklädningsrummet, och sätter rubriken ”Mourinho har Uniteds stöd – tills vidare”.

Daily Mirror gör precis samma sak med ”You’re still the Man”.

Manchester Evening News stämmer in i kören med ”We still want Mour”. Att United briefat pressen framgår med all tydlighet.

Daily Mail avviker dock. ”Exklusivt: José en förlust från att få sparken”. Det är ”vad spelare och personal tror”, menar tidningen. Smörj borta i närliggande Burnley och det kan vara bye-bye, JoMo, menar Mail. På andra sidan av sportettan finns ”Exklusivt: Newcastles lagkapten i fajt med lagkamrat”. Jamaal Lascelles ska ha hamnat handgemäng med Matt Ritchie under träning, men efter samtal med tränare Benítez är händelsen nu utagerad.

The Sun har mer Man United-missnöje. ”Stjärnor förbryllade över Mourinhos taktik efter sex förändringar i startelvan mot Tottenham”. Tidningen fortsätter, ”En källa i United säger att spelarna var obekväma med förändringarna – och den röriga situationen bidrar till spänningar”, spekulerar The Sun.

Sky Sports uppger att Real Madrid har återuppväckt sitt intresse för Raheem Sterling. Men inget bud på Man Cityspelaren är att vänta innan transferfönstret stänger på fredag. Tv-kanalen uppmärksammar också att Yaya Tourés agent Dimitri Seluk på Twitter skriver att ”Yaya Touré har genomgått läkarundersökning i London. Yaya är nära att skriva kontrakt”. Seluk svarar också att ”Det är inte West Ham, 100%. Yaya är en mästare. Sista plats är inget för honom”. Inte heller ska det röra sig om Crystal Palace.

Wales Online tycker att Kristoffer Nordfeldt gjorde en stabil comeback i målet för Swansea (0-1 mot Crystal Palace). Han får 7/10 i betyg. Joel Asoro får 6/10 efter sitt inhopp.

Yorkshire Evening Post ger Pontus Jansson 7/10. Han är bara en av tre spelare i Leeds som får ett så pass högst betyg efter den svaga ligacupinsatsen (0-2 mot Preston).

 

ITALIEN

italienGazzetta dello Sport visar upp Cristiano Ronaldo cykelspark för Real Madrid mot Juventus i våras. Överrubrik: ”För Uefa är det Årets mål, för oss är det värt så mycket mer”. Huvudrubrik: ”Detta mål förändrade calcion”. Gazzettan ser det som att applåderna från Turinpubliken bidrog till Cristiano Ronaldos flytt och ”placerade italiensk fotboll i världens centrum igen”. Det fortsätter på första uppslaget. ”Årets mål? Nej, seklets mål”, hävdar Gazzettan i en fet rubrik. En svensk får också (oönskad) uppmärksamhet på förstasidan. ”Donnarumma genast i strålkastarljusen (och inte heller Olsen såg bra ut)”. De båda målvakternas tveksamma insatser för Milan och Roma tilldelas också ett uppslag. Om Olsen finns bland annat två punkter: ”Robin pratar ännu inte italienska: på så vis lyckas han inte styra försvaret särskilt väl” och ”Tillsammans med målvaktstränaren Savorani arbetar man på att han ska bli bättre på låga skott”. Donnarumma och Olsen ställs mot varandra i nästa match, på San Siro på fredag. Gazzettan lyfter också temat Batman & Robin, som togs upp i Headlines TV förra veckan. Målvakten Francesco Antonioli, som vann ligaguld med Roma 2001 och kallades ”Batman”, får nu kommentera att det blir en uppföljning i att sidekicken Robin vaktar målet. Gazzettan: Lustigt, eller hur?”, Antonioli: Lite, men låt oss hoppas att han också kan göra något stort”. På frågan vad han tycker om Robin Olsen, svarar Antonioli: Han verkar vara en bra målvakt men det är inte lätt att leva upp till förväntningarna efter någon som Alisson”.

Il Romanista är inne på just det ämnet. “Olsen, ett spöke vid namn Alisson” finns på tidningen förstasida i dag. ”Vikten från brasilianaren minne tynger den svenska arvtagarens axlar”, fyller Il Romanista i.

Corriere dello Sport ser över två sidor på förändringar i Romas startelva inför matchen mot Milan, men ingen rör Olsen. Bland lokalrivalen Lazios fans ringde möjligen larmklockor i går efter franska uppgifter om ett möte som skulle bädda för en PSG-övergång för Milinkovic-Savic. Men hans agent Mateja Kezman är helt avvisande. ”Sergej stannar i Rom! Han fortsätter att spela i Lazio, det kan ni skriva upp”, säger han. På förstasidan låter CdS annars skandaltyngda ex-Juvebasen Luciano Moggi dominera.

Tuttosport får vem som helst att tappa räkningen på hur många förstasidor i rad det går att göra på Cristiano Ronaldo. I dag med ”Det vackraste målet”, den där cykelsparken som prisades av Uefa i går.

 

SPANIEN

Marca delar förstasidan mellan nyförvärv till Atlético och Real. ”Jag känner ingen press på grund av mitt pris”, säger Atléticos Thomas Lemar i en intervju. ”Med Mariano faller alla bitar på plats”, skriver Marca om Real Madrids drag att värva tillbaka 25-åringen från Lyon. ”Anfallaren möter både sportsliga och ekonomiska krav…och stänger inte dörren för planen på Neymar”, påpekar tidningen.

AS ser det som att ”Mariano återvänder hem” och att ”Florentino ger Lopetegui den nummer 9 han efterlyst”. På annat håll uppger AS att Jan Oblak inte vill skriva nytt kontrakt med Atlético. Målvakten uppges upprörd över att det dröjt ett år innan klubben velat inleda diskussioner och över brutna löften. Oblaks nuvarande kontrakt går ut 2021 och har en utköpsklausul på 100 miljoner euro.

spanienSport ger upp Barças transferfönstret 2018 och blickar framåt. ”Barça förbereder sig redan för 2019”, menar tidningen, och slänger upp bilder på De Jong, Pogba och Rabiot. ”Klubbledningen är övertygad om att två av dessa tre mittfältsstjärnor kommer att tillhöra Barça”.

Mundo Deportivo hyllar samtidigt med utlåning av Paco Alcácer till Dortmund, Barcelonas ledning för transferdealings. ”Säljer bra”, menar MD belåtet, och pekar på ett plus på 5,8 miljoner euro (sålt för 137,7 milj euro, köpt för 131,9 milj euro), om man räknar in utköpsklausuler och med förhoppning om att sälja Rafinha.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe låter Michel Platini komma in från kylan. ”Jag försvarar bara spelet”, bedyrar den forne Uefa-presidenten, som stängdes av sex år efter korruptionsanklagelser. På förstasidan finns också en annan fransk profil som vet hur det känns att sitta i frysbox. ”Rennes ute efter Ben Arfa”. Han träffade klubbledningen i Jakob Johanssons klubb under gårdagen. Den förre PSG-spelaren, som nu är kontraktslös, väntas fatta ett beslut inom de närmaste dagarna. Rennes hoppas också förstärka anfallet med Mbaye Niang (Torino).

La Dépêche du Midi skriver på nytt om Ola Toivonens förmodade flytt innan transferfönstret stänger. Åter nämns svenska klubbars intresse, och om Swanseas försök skriver tidningen att Championshipklubben ”vill få till ett lån, men det kommer att behöva övertyga Toulouse om att släppa honom gratis med ett år kvar på kontraktet”. Samtidigt vill Eindhoven Dagblad-journalisten Rik Elfrink ta död på rykten om en återkomst i PSV Eindhoven. ”Ola Toivonen finns inte med i bilden”, understryker han på Twitter.

Le 10 Sport drar på ”Exklusivt: Lacazette funderar på sin framtid”. Enligt transfertidningens uppgifter är anfallaren inte nöjd med tillvaron i Arsenal under Unai Emery. ”Tillräckligt för att han ska överväga en flytt under de sista timmarna av transferfönstret?”, undrar Le 10 Sport spekulativt.

 

TYSKLAND

Weser-Kurier fick skrämselhicka när Ludwig Augustinsson skadade sig och tvingades bryta gårdagens träning. Men tränare Kohfeldt har lugnande problem. ”Han fick en smäll över foten, han borde vara i träning på torsdag igen, kanske redan på onsdag”, säger han.

Bild uppmärksammar en emotionell tillställning i München. 75 000 såg Basti Schweinsteiger i en farvälmatch (tre år efter han lämnade Bayern). En halvlek spelade han med nuvarande klubben Chicago Fire och en med Bayern. För Bayern gjorde han också det avslutande målet i matchen (4-0 till Bayern) – se nedan. ”Jag är en av er och kommer alltid att vara det”, sa en rörd ”Basti”, som många ser återvända till klubben i någon form vad det lider. I dag presenterar förbundskapten Jog Löw sin första trupp sedan fiasko-VM. Enligt Bilds uppgifter väntas Leroy Sané vara tillbaka.

Sport1 håller med franska journalistkollegor: Kevin Trapp är på väg att röra på sig från PSG. Ny adress lär bli Nice även enligt Sport1 uppgifter. Trapp har till slut tröttnat på bänken och, som senast, att stå helt utanför truppen.

Publicerad 2018-08-29 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto