Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatans agent: "Vi har många möten med olika klubbar, men inget med Milan"

Rubrikämne i rött, scrolla ned.

ENGLAND

1.jpgThe Sun förmedlar budskap från förbundskapten Gareth Southgate mest dramatiskt, ”Vi är helt slut”. Han menar att spelarna inte hunnit ladda om efter VM innan det var dags igen. ”Jag förstår inte varför vår liga startade så tidigt”, säger Southgate.

Daily Telegraph formulerar det som att ”Southgate ryter ifrån mot Premier League”. Här finns i mindre stil också, ”Sterlings oro: Jag kommer inte bli ihågkommen om jag inte gör fler mål”.

Daily Star försöker spetsa till kvällens Nations League-match mot Spanien med ”Sergio Ramos: Jag ska sätta stopp för Kane”. Det är vad tidningen kramar ut ur citatet, ”Låt oss börja med Harry Kane. Han är också fysisk, en fantastisk anfallare, men tekniskt är han överraskande. Han överraskar många men inte mig”, säger Ramos.

ANNONS

The Guardian skriver om ett ”Arsenal går bärsärk och sätter med still stopp för Chelsea hemmasvit på två år utan förlust”. För det blev inte bara seger mot de regerande ligamästarna. Det blev en överkörning med 5-0. I Chelseas mål? Inte Hedvig Lindahl. Hon var bänkad igen. Däremot spelade Magdalena Eriksson och Jonna Andersson från start. Chelseas tränare Emma Hayes försökte vara filosofisk efter förlusten, ”Låt oss sätta saker och ting i perspektiv. Det är inte det värsta som hänt i världen”.

 

ITALIEN

2.jpgOracolorn.it har pratat med Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola. ”Vi har inte suttit ned med Milan en sekund för att prata om Ibra. Vi har många möten med olika klubbar, men inget med Milan”, säger Raiola. Mer Zlatan under ”Övrigt” nedan.

La Gazzetta dello Sport skulle kunna ha utropat ”Äntligen!” sedan Italien till slut vunnit en landskamp igen (1-0 mot Polen). I stället väljer tidningen mer sentimentala, ”Det här är Italien”. Det följs av ”Biraghi gjorde mål i 92:a minuten och tillägnade Astori målet”. Förbundskapten Mancini: ”Vi dominerade matchen. Det hade varit orättvist om den slutat 0-0”. Gazzettan tycker Verratti var bäst i det italienska laget (7/10), men det högsta betyget får Polens och Juventus målvakt Szczesny (7,5/10). Bland artiklarna om Serie A återkommer GdS till kärt gammalt tema, Robin och Batman. I dag: ”Nu är det leenden i Rom: Den timide Robin har blivit Batman”. Tidningen påpekar att Robin Olsen ”briljerat för landslaget även mot Ryssland”, och menar att 28-åringen nu officiellt kan döpas om till Batman.

ANNONS

Corriere dello Sport-rubriken kanske inte behöver någon översättning. ”Bellissima!”, utropar tidningen efter den italienska segern. Vidare menar CdS att det är ”Roma-Napoli om Piatek”, den kanske mest eftertraktade anfallaren för närvarande. Napoli påstås ha erbjudit 35 miljoner euro. Genoaanfallaren lär kosta mer än så.

 

SPANIEN

3.jpgMarca ser ”Ett mål för flaggan”, med bild på några fans insvepta i de röd-gul-röda färgerna. ”En seger tar landslaget till slutspel” i Nations League, poängterar tidningen inför dagens match mot England. Just mål har inte varit något större problem. ”Våra landslagsspelare har gjort 42 mål på de senaste tio matcherna”, skriver Marca.

AS sänker ribban till att Spanien är ”En poäng ifrån” att i stort sett säkra den där slutspelsplatsen.

Sport understryker att ”Barça letar en nummer 9”, någon som kan avlasta Luis Suárez. ”Piatek och Pépé är de bäst positionerade med tanke på deras överkomliga prislappar”, menar Sport. På nytt tar tidningen också upp klubbens intresse för Ajaxduon De Ligt och De Jong på förstasidan. Särskilt Frenkie De Jong har blivit ett hetare namn, sedan L’Equipe påstår att Adrien Rabiot ser ut att förlänga med PSG.

ANNONS

Mundo Deportivo komplicerar den bilden genom att se ett ”Krig med PSG” om just De Ligt och De Jong. För ”Även den franska klubben förbereder jättebud på Ajax juveler”. Enligt vill båda spelarna helst till Barça (som alla spelare enligt katalanska medier), men PSG kan bjuda över.

Cadena Ser har fått några ord med Belgiens förbundskapten Roberto Martínez. Oundvikligen kom intervjun in på Eden Hazard, som ryktats Real Madrid-aktuell. Martínez menar att Hazard kan leda ”vilket lag som helst” och han är ”svår att matcha för vilken annan spelare som helst i världen”. Samtidigt var han skeptisk till en flytt, i alla fall inom en snar framtid. ”Chelsea vill vinna titlar och inte sälja spelare”, säger Martínez, ”Det är mycket svårt att se dem tappa honom på kort sikt”. Martínez gav också tidigare assisterande tränaren Thierry Henry de bästa vitsorden och sa att han är ”perfekt förberedd” inför äventyret med Monaco.

ANNONS

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe låter Olivier Giroud tala i bästa Elton John-stil, ”Jag står fortfarande upp”. Målskyttet i Frankrike har gått trögt. ”Så, man säger att jag gjorde ett Guivarc’h-VM (noll mål när Frankrike vann VM-guld 1998)? Tja, Guivarc’h är världsmästare och kommer minnas det resten av sitt liv”, påpeka Giroud. Måltorkan i Chelsea tar 32-åringen också lätt på, ”Det har inte blivit några mål men fyra avgörande passningar. Min målsättning den här säsongen är därför att bli bästa målpassare (skratt)”. L’Equipe uppger att Koscielnys utspel i går ”kom som en total överraskning”, för landslagsledningen. Arsenalbacken uttryckte sin stora besvikelse över att inte komma med i VM-truppen och att han till och med önskade att laget skulle förlora. Bland annat sa Koscielny att allt han hört från förbundskapten Deschamps var ett mess på sin födelsedag. L’Equipe påpekar däremot att Deschamps ordnat med plats i den franska presidentens plan åt Koscielny för att han skulle komma och se VM-finalen. Koscielnys utspel om att han slutar i landslaget överraskade också eftersom Deschamps hade honom i tankarna för landslagstruppen lite längre fram.

ANNONS

RMC Sport plockar upp PSG-mittfältaren Marco Verrattis svar på uppgifter om matchfixning från serbiskt håll i samband med PSG:s storseger mot Röda Stjärnan i Champions League i september. ”Vi märkte ingenting. Det är saker som tidningar hittar på. Det finns ingen sanning i det. Vi gjorde en stor match”, sa Verratti efter Italiens match mot Polen i går kväll.

Foot Feminin berättar att Sofia Jakobsson fick spela 80 minuter för Montpellier. Men det blev förlust (1-2 mot Lyon). Stina Blackstenius satt på bänken hela matchen. Montpellier ligger först på tionde plats av tolv lag.

 

TYSKLAND

5Bild synar Jogi Löws situation. Enligt tidningens uppgifter riskerar den tyska förbundskaptenen inte sparken vid en förlust mot Frankrike i morgon. Dels finns inga lämpliga alternativ. Men Bild understryker främst att det en ny förbundskapten skulle få för korta förberedelser inför matchen mot Nederländerna den 19 november. Inför morgondagens match mot Frankrike skriver tidningen att förbundet förväntar sig att tidigare meriter inte spelar någon roll, att spelare som Leroy Sané och Nico Schultz bör få chansen. På annat håll kan man läsa att Dortmund jagar ”Mini-Lewandowski”, Genoas succéskytt Kryztof Piatek. ”Vi kopplas ihop med många spelare, men vi håller självklart koll på utvecklingen”, svarar Dortmunds sportchef Michael Zorc på frågan. Vidare skriver Bild att Dortmund knappast är ensam i kampen, och avslutar artikeln med numera närmast pliktskyldiga, ”Samtidigt försvinner sakta men säkert tron på att svenska ynglingen Alexander Isaks utvecklingskurva ska vända uppåt…”.

ANNONS

Kicker lyfter i veckans första nummer bland många rådande krisämnen i landslaget målvaktssituationen. Håller Die Mannschafts tradition av stora målvakter på att ebba ut? Men på förstasidan sätts strålkastarljusen annars främst på huvudstaden med ”Boom, boom Berlin”. Hertha hänger med i toppen i Bundesliga (femma) och Union Berlin likaså i 2 Bundesliga (tvåa).

 

ÖVRIGT

Herald Sun (Australien) förmedlar att ”Torres och Ibra toppar A-Leagues önskelista”. Får den australiska ligan som den vill spelare alltså ytterligare en svensk ex.-landslagsforward efter Ola Toivonen i den australiska ligan i januari. ”Vi var verkligen nära att värva Fernando Torres, och vi kommer på nytt att jaga spelare som honom och Zlatan, om de blir tillgängliga”, säger A-Leagues chef Greg O’Rourke.

iDNES (Slovakien) uppger att problem inom laget är anledningen till förbundskapten Ján Kozács beslut att plötsligt hoppa av förbundskaptensjobbet. Slovakien ställs mot Sverige i morgon. Förbundskaptenen kritiserade laget efter förlusten mot Tjeckien i lördags (1-2), och särskilt Stano Lobotka och Milan Skriniar.

ANNONS
Publicerad 2018-10-15 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto