POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Liverpool kan avgöra Solskjaers framtid

EnglandDagens rubrikämne i rött nedan

ENGLAND

The Athletic uppger att Henrik Larsson tillsammans med Dennis Bergkamp och Dirk Kuyt, samt Ronald Koeman som rådgivare, la ett bud på Wycombe Wanderers. Laget ligger för närvarande på andra plats i League One. Men gruppen har inte lyckats sälja in sina planer, och kan i stället vända sig till en annan klubb, menar The Athletic.

Daily Mirror tar sig upp genom divisionerna och geografiskt nordväst, till Old Trafford. Nästan hela det engelska pressdrevet hör viskningar där: Ole Gunnar Solskjaer ligger risigt till. Mirrors ”Tappar greppet” står på tre ben: 1/ ”Ledningen klarar inte av mycket mer, en förlust mot Liverpool kan bli slutet på sju månaders styre”, 2/ ”Spelarna förvirrade av taktiken och upprörda över att han uppmanade dem att ’skärpa till sig’” samt 3/ ”Uniteds ex-stjärnor Ince och Van Persie förkastar hans metoder”.

The Sun tar över stafettpinnen. Eller slaktkniven. ”Exklusivt: Ni kommer att få mig sparkad”. Solskjaer ska ha skällt ut spelarna efter förlusten mot Newcastle, samtidigt som en del spelare uppges ha tappat förtroende för norrmannen.

The Times största sportrubrik är ”Solskjaer oroad att tung förlust mot Liverpool kan kosta honom jobbet”. Matchen, som Solskjaer märkligt nog beskrivit som ”en perfekt match” för hans United, spelas den 20 oktober.

Daily Telegraph kan i alla fall Solskjaer öppna utan att behöva svettas. Fel. Inte ett ord om krisen i United på sportettan, men det är bara en fälla. Inne i tidningen har Telegraph redan börjat syna eventuella ersättare. Pochettino, Allegri, Rodgers, Blanc…namnen bara fortsätter.

Sky Sports drar i alla fall i bromsen. ”Ole Gunnar Solskjaer har fortfarande stöd i Manchester Uniteds ledning och av en majoritet av fansen, och kommer att få tid och pengar att vända utvecklingen på Old Trafford”, hävdar tv-kanalen.

Daily Star går på samma linje som Sky med ”Missnöjda spelare, svaga resultat, två poäng över nedflyttningsstrecket, men Unitedcheferna står bakom Ole och insisterar: Drabbas inte av panik”. På tal om United, så uppger Star att klubben får konkurrens om Moussa Dembélé från Everton. Liverpoolklubben vill förstärka anfallet i januarifönstret.

Daily Mail tar sig till den ljusblåa delen av Manchester. ”Guardiolas morrande är tillbaka efter försöket med att vara Mr Nice Guy”. Inför säsongen ska Citytränaren ha valt att ”sluta lyfta fram mikroskopiska fel och i stället fokusera på det positiva” med spelarna. Men det har inte fått önskad effekt.

The Guardian är mer filosofisk. ”Efter en miserabel vecka att glömma – hur tar sig City och United vidare?”. Och så lyfter tidning Christians Pulisic, som köptes in som stjärna men sitter på bänken i Chelsea. ”Jag har inte fått så många minuter som jag önskat så klart, men jag vet att min tid kommer. Jag kommer inte att sura och ge upp”, säger amerikanen.

 

ItalienITALIEN

La Gazzetta dello Sport har ett färskt ansikte för Milan. Stefano Pioli uppges överens med Milan om ett tvåårskontrakt. Borta ur bilden är Giampaolo, som väntas få sparken. Borta ur bilden är Spalletti, som skulle ersätta men blir för dyr att lösa. I en krönika kallas Pioli ”Normal One”. Det kan tyckas båda gott. Det var så Jürgen Klopp valde att kalla sig när han kom till Liverpool. För övrigt är det 4-3-3 som gäller under Pioli, noterar Gazzettan. Tidningen myntar på annan plats ett namn på Juves nya anfallstrio, ”DyGuaLdo”, efter Dybala, Higuain och Cristiano Ronaldo. Sådär. Albin Ekdals Sampdoria får ny tränare. Eusebio Di Francesco fick bara sex månader. Gazzettan tror på De Biasi, med Palombo som interimtränare. Samtidigt har konsortiet med Gianluca Vialli i spetsen, som skulle köpa Sampdoria, backat ur då de inte kunde komma överens med klubbpresidenten Massimo Ferrero.

Corriere dello Sport ser ett ”Djävulens kaos”, med syftning på Milans smeknamn och misslyckandet att knyta till sig Spalletti. CdS är inte lika tvärsäker på att det blir Pioli utan nöjer sig med att han är ”förstaalternativ”. Dessutom har tidningen ett annat namn till Sampdorias tomma tränarstol: Giuseppe Iachini. Sky Sport Italia är inne på samma spår. På sidan 19 finns en artikel med rubriken, ”Svanbergs tid har kommit och Soriano måste vara på sin vakt”. Nu är Soriano fortfarande förstaval i Bolognas startelva, den 20-årige svensken är backup, men CdS påpekar att Svanberg visade vad han kunde mot Lazio och har tränare Mihajlovics förtroende. ”Bologna är rätt plats för mig”, säger Svanberg själv. Noterbart är också att tidningen, liksom Gazzetta dello Sport, ger det italienska landslagets nya tröja tummen ner. ”Landslaget gröna som Hulken? Nej, tack”, är rubriken på en indignerade krönikan. Strunt samma att tröjan är elegant och endast tredjetröja (se bilder nedan). Tröjupproret letar sig även in på förstasidan på dagstidningar som Il Mattino och Il Messaggero.

Tuttosport rasar också, ”Vilken galenskap: Varför är Italien i grönt?”. Tongångarna är mildare kring Juventus. ”Dybala är tillbaka”, skriver tidningen efter Derby d’Italia. Dybala: ”Matcher, mål och vackra ord om Juve, ”Nu har vi kul under Sarri, som gillar anfallsfotboll. För oss anfallare är det mycket enklare”.

Sport Mediaset-programmet Tiki Taka har gett Mauro Icardis fru och agent Wanda Nara en plattform. Den utnyttjar hon. Under programmet vände hon sig till panelens Intersupporter, ”Han (Icardi) saknade inte matchen, men ni saknade honom”, sa hon om Derby d’Italia, och påminde, ”Han gjorde åtta mål på elva matcher mot Juve”.

 

SpanienSPANIEN

Marca presenterar Álvaro Morata liggandes på en säng. Men så mycket sexigare än så blir det inte. Han har kläderna på och bjuder inte heller på några sensationella svar. ”Med Atlético är det dubbla standard”, menar han, och syftar både på sin egen utvisning mot Mallorca nyligen och den långa avstängningen på Diego Costa i våras. ”Man måste se på Atlético som ett stort lag. Man måste respektera oss. Ibland ser man inte på oss som på andra lag”, menar han. Marca har också en intervju med Lucas Vázques I Real Madrid, ”Jag känner alltid kärleken på Bernabéu”.

AS tycker det är dags igen. Dags att slå fast att Gareth Bale vill bort. ”Bale säger att nu får det räcka”, menar tidningen, och fortsätter: ”Han känner sig illa behandlad av Zidane och föga respekterad av Real Madrid”. AS menar att walesaren vill lämna klubben i sommar. Droppen blev att han inte kom med i truppen mot Club Brügge. Artikeln är signerad Guillem Balagué, välkänd spansk journalist bosatt i England.

Sport följer i spåren på ”Messis rekord” i La Liga under sina 16 år. Mål, mål, mål, mål. Sedan uppmärksammar tidningen gårdagens besked att Víctor Valdés fått kicken som tränare för Barcelonas U19-lag. Den forne klubbmålvakten drog inte jämt med Patrick Kluivert, som basar för ungdomsfotbollen.

Mundo Deportivo njuter av ”Tolv killers”. Det är så många målskyttar klubben haft för sina 20 mål i ligan. ”Ingen annan klubb i Europa har en så blandat och mångfacetterat anfall som Barça”, skryter tidningen.

 

FrankrikeFRANKRIKE

L’Equipe ser yxan falla även i Frankrike när landslagsuppehållet börjar. ”Lyon görs om”, skriver tidningen, sedan tränare Sylvinho  fått sparken efter bara drygt fyra månader. Laurent Blanc som tagit ledigt i över tre år är ett aktuellt namn som ersättare, erfar L’Equipe. Lyon ska prata med honom. PSG har erbjudit Marco Verratti en kontraktsförlängning till 2024. Det nuvarande kontraktet gäller till 2021. Däremot har klubben ännu inte gjort detsamma med Thiago Silva, vars kontrakt går ut i sommar.

Le Parisien ser också Laurent Blanc som möjlig ersättare i Lyon, men slänger också in ett annat namn: Arsène Wenger.

France Football lockar med ”Ben Arfas mysterier”, men ger inget svar på var det bångstyriga geniet tar vägen härnäst. Eller om han rent av slutar. ”Ben Arfa säger inget om sina intentioner och låter mystiken tätna. Som om han alltid vore herre över sitt öde”, avslutas den långa artikeln. FF pratar också med Sampdorias veterananfallare Fabio Quagliarella, som tror att Serie A:s fall från sina glansdagar hejdats, vilket värvningar som Cristiano Ronaldo och Lukaku ses som bevis för. ”Det värsta perioden är nog över”, menar Quagliarella, men ser andra problem, ”I dag är det bara ett eller två lag som kan slåss om titeln. Det vore bra om det var sex, sju som i England. Sampdorias titel från 1991 är en bedrift som kommer bli väldigt svår att upprepa för avståndet mellan toppklubbarna och resten fortsätter att öka”.

 

TYSKLAND

Bild menar att Thomas Müller kan bli aktuell för en flytt från Bayern München inom kort. Även om han inte varit kritiskt utåt har 30-åringen beklagat sig för medspelare över bristen på speltid.

Sky Sport konstaterar att Tysklands förbundskapten Jogi Löw kallat in Sebastian Rudy (Hoffenheim) och Robin Koch (Freiburg) till landslaget. För Koch är det första gången. Tyskland har drabbats av många återbud till matcherna mot Argentina och Estland, och Timo Werner (sjuk) och Ilkay Gündogan (muskelskada) är frågetecken.

 

ÖvrigÖVRIGT

Récord (Mexiko) firar inte bara Carlos Vela skytteligatriumf i MLS. Tidningen, och många med den, firar att Carlos Vela gav Zlatan Ibrahimovic en knäpp på näsan. ”Inte ens Zlatan räcker till mot Vela” följs av ”MVP!” i stora bokstäver. Bakgrunden? Inte bara det att Vela gjorde fler mål än svensken. Zlatan kallade sig nyligen ”MVP av MVP:s” och uppfattades senare nedlåtande mot en mexikansk journalist. Récord fyller på skadeglädjen med ”Uriel Antuna: Jag lutar åt Vela trots att vi vet vilken spelare Zlatan är”. Antuna är Zlatans lagkamrat i LA Galaxy. Ställd mot väggen av den mexikanska pressen, Vela eller Ibrahimovic, svarade han, ”Vela. Det är inget lätt beslut. Ni vet alla vilken spelare Zlatan är, men jag är mexikan, och står alltid på mexikaners sida”.

Sport-Express (Ryssland) uppger sig ha namnet på den nya tränaren för Jordan Larsson & Co i Spartak Moskva: Dominico Tedesco. Han fick i våras sparken från Schalke men är nu överens med den ryska klubben om ett kontrakt, uppger Sport-Express. Spartak har fem raka ligaförluster.

Ekstrabladet (Danmark) har citat från Christian Eriksen om Tottenhams säsongsstart. ”Det är helt klart min svåraste tid i Tottenham just nu”, medger han. Kaspar Dolberg fick förstås frågan om incidenten med lagkamraten Lamine Diaby Fadiga som stal hans klocka i Nices omklädningsrum. ”Absurd”, kallar Dolberg händelsen. Han är nöjd med Nice agerande att sparka spelaren, men på frågan om det var ett passande straff att han genast fick kontrakt med ny klubb (Paris FC i Ligue 2), svarar Dolberg, ”Nej, det tycker jag inte, om jag ska vara helt ärlig”.

Publicerad 2019-10-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå