Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Monza om Zlatan: ”Den här klubben kan göra allt”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport ser det som att det är ”Fritt fram” att planera igen. ”Uppskjutandet av EM räddar ligan och cuperna”, menar tidningen, och lägger fram scenarier. ”Serie A kan återupptas den 2:a, 9:e eller 16:e maj och slutspelas i juni eller juli”, skriver tidningen, och i en kommentar menar krönikören Luigi Garlando ”Att spela igen är en seger i sig”. Inne i tidningen framgår att de tre slutdatumen för respektive startdatum tidigare, är den 28 juni, 5 juli eller 12 juli. ”Dagens citat” i tidningen är från Monzas sportchef Filippo Antonelli. Han kommenterar de uppblossade ryktena om Zlatan Ibrahimovic. ”Värva Ibra? Den här klubben kan göra allt”, säger Antonelli, vars Monza är spikrakt på väg mot Serie B och har Zlatan-bekantingarna Galliani & Berlusconi i ryggen. Men Ibra lär förbli en dröm. GdS har också roat sig med att ta ut en säsongens elva av spelare i utländska ligor. Oblak (Atlético) – Alexander Arnold (Liverpool), Van Dijk (Liverpool), Marquinhos (PSG), Davies (Bayern München) – De Bruyne (Man City), Laimer (RB Leipzig), Saul (Atlético) – Messi (Barcelona), Haaland (Dortmund), Mbappé (PSG). Tränare: Nagelsmann (RB Leipzig).

Annons

Corriere dello Sport har ett anslag, ”Scudetto-galenskap”. Här är ett hoppfullt startdatum satt till den 25 april. Det fortsätter sedan med att ”Klubbarna vill skära ned på spelarlöner och ge räkningen till regeringen: 720 miljoner euro om det inte blir mer spel”. Dejan Kulusevski dyker också i bild och text på förstasidan. Det är till rubriken ”Fler idéer, mindre pengar”. I Juventus fall handlar det om att ”Bygga om med Kulusevski som riktmärke”, alltså hitta nytt och fräscht, bland annat till mittfältet, till rimliga priser.

 

ENGLAND

englandThe Guardian ser det som att ”EM är framme vid tilläggstid” efter tisdagens besked att herrarnas turnering flyttas fram ett år, till sommaren 2021. Tidningen uppger sedan att det inte alls är säkert att dam-EM därmed flyttas till 2022. ”Alternativet att spela turneringarna efter varandra 2021 är fortfarande högaktuellt”, skriver Guardian.

Annons

Daily Mirror hör olyckskorpar kraxa. Högt. ”Isolerade” står inte bara för coronaviusets effekter här och var, det står också för Premier League. ”Uefa fruktar att Premier League är långt efter Italien och inte kan spelas på MÅNADER”. Antagandet är att England befinner sig långt efter i coronakurvan och därför inte kan återuppta spel lika tidigt som exempelvis Serie A. En annan rubrik som fångar ögat: ”Viruset kostar Man United en miljard pund…”, eller cirka 12 miljarder kronor. Det är det sammanlagda värdet som klubbens aktier minskat med. För två månader sedan var aktien värd 20 US-dollar, nu är den 12 dollar.

The Sun försöker också med ett enda slagkraftigt ord som rubrik, ”Desperata”. Det står dels för Premier League. För att få ligan färdigspelad finns nu planer på att spela de kvarvarande 92 matcherna inför tomma läktarna men direktsänt på tv. Och dels står rubriken för att ”Tomrummet har gjort att spelare slåss mot depression och missbruk”.

Annons

The Times har lite torrare ”Förbundet väntas förlora 100 miljoner pund”, cirka 1,2 miljarder kr – en fjärdedel av de årliga intäkterna – på grund av coronaeffekterna. Långt ner i fotbollspyramiden känns följdverkningarna redan. Barnet har sagt upp 60 personer.

Daily Telegraph-krönikören Luke Edwards tycker det är dags fatta ett beslut med tanke på all ovisshet. ”Det finns ingen perfekt lösning, så avsluta fotbollssäsongen nu”, lyder rådet.

 

SPANIEN

spanienMarca försöker se det positivt. ”Juni, hoppets månad”, är budskapet. Det är då förhoppningen är att klubbsäsongerna kan spelas färdigt. Tidningen menar med Real Madrid-glasögon också att Eden Hazard gynnas av gårdagens besked. ”Utan EM kan spelaren fokusera på en fullständig återhämtning, och om spelkalender och hälsa tillåter, vara med på sluttampen i kampen om ligan och Champions League”, summerar Marca.

Annons

Diario AS hänger EM-fotbollsskor på väggen och ”Fotbollen får vänta”. Här höjs också förbundsordförande Luis Rubiales ord upp till en efterlängtad rubrik: ”Barcelona kommer inte att tilldelas titeln om ligan inte spelas klart”. Det är tolkningen av att Rubiales sa att det vore ”orättvist” att avsluta säsongen som tabellen är. Därmed återstår alternativen att – om möjligt – spela klart säsongen eller att stryka den.

Sport speglar gårdagens besked med ”Liga och CL – ja, EM – nej”. Tidningen har fler fotbollsrubriker. ”Aubameyang kostar 55 miljoner euro”, det prislappen Arsenal påstås ha satt på anfallaren som Barça är sugen på. ”Sex fall av coronavirus i Espanyol” – fyra spelare och två anställda. ”EM tar Koeman från Barça”, är en effekt av att fördröjningen. Den nederländske förbundskaptenen hade en klausul att kunna lämna efter EM för just Barcelona. Men nu blir han kvar ett år till.

Annons

Mundo Deportivo beskriver Uefabesluten som ett ”Jordskalv”. Men störst utrymme får ”Casting för en mittback” i Barcelona. Huvudkandidat är Lazios Luiz Felipe.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe väljer två mindre puffar på förstasidan för fotbollen, ”Det blir EM 2021”och ”Matuidi testar positivt”. Sedan ger sig L’Equipe in på det omöjliga i att försöka spå när ligan kan komma igång igen. En aspekt att ha i åtanke: Eric Rolland, läkarrepresentant i ligastyrelsen, påpekar att det krävs två veckors uppbyggnad för spelarna efter två veckor i isolering. Ju längre isoleringen pågår desto längre återuppbyggnad krävs.

Le Parisien speglar ovissheten. ”Spelarna har inget datum för återstart och är ännu mer förvirrade än klubbarna”, säger en källa nära PSG:s spelargrupp. De utländska spelarna kan inte heller återvända till sina hemländer sedan Frankrike stängt sina gränser. Tidningen skriver sedan om att ”det krävs ett mirakel för att klubblagssäsongen skulle kunna spelas klart till den 1 juli”. PSG behöver exempelvis hitta 18 speldatum (liga, två inhemska cupfinaler samt Champions League). ”Det skulle innebära en match var tredje dag med start senast i början av maj”, skriver Le Parisien.

Annons

 

TYSKLAND

tysklandSport Bild synar coronaeffekterna på spelarmarknaden. ”Ju längre avbrottet pågår desto mer troligt är det att övergångssummorna sjunker först, eftersom klubbarna omedelbart kan spara in här”, säger Gregor Reiter, vd för tyska spelaragenternas förening (DFVV). SportBild exemplifierar med Kai Havertz som Bayer Leverkusen sett som en garanterad inkomst på minst 100 miljoner euro, men inte längre är det. Den 20-årige mittfältaren kan därför bli kvar en säsong. Sedan finns massor med spelarrykten. Adam Hlozek (Sparta Prag), Mohammed Daramy (FC Köpenhamn) och Kaio Jorge (Santos) är kandidater att ersätta Timo Werner i RB Leipzig. Anfallaren väntas lämna i sommar, med Liverpool som favorit före Man United och Chelsea. Birminghams Jude Bellingham har tackat nej till Bayern München. Stortalangen väntas välja Dortmund, trots engelska uppgifter om att främst Man United också är högaktuellt.

Annons

Sport1 diskuterar effekterna av ett förlängt uppehåll med juristen och spelarrådgivaren Andrej Dalinger. Om det blir längre än den 30 juni blir kontraktssituationen problematiskt, då övergångar kickar in. Inte bara tekniskt och ekonomiskt utan även sportsligt. ”Man måste i så fall hitta regler så att klubbar inte får fördelar i kampen om mästerskap, Europaplatser och nedflyttning. Föreställ er att Leroy Sané skjuter Bundesligatiteln till Bayern München i omgång 34 i juli”, säger Dalinger.

Publicerad 2020-03-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto