Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Barça tar upp kampen om Telles

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

SPANIEN

ETv_pQKXkAAV7k4Marca tecknar läkare, poliser, städare med flera på förstasidan, som på ett typiskt lagfoto. Till det finns rubriken ”Allas lag”, och hoppfulla överrubriken ”Med detta lag vinner Spanien helt säkert”.

Diario AS domineras av att ”OS letar nytt datum” men får med en del fotboll också. Som att ”Barça går med på att sänka lönerna”. Men det är fler lag än så. Under ”Generellt sänkta löner” uppmärksammar tidningen att sammanslutningen ECA, European Club Association, har ett möte i dag. Där väntas förslag om övergripande lönesänkningar väckas. Tidningens USA-korre har också citat om Zlatan Ibrahimovic. De kommer från LA Galaxys sportchef Dennis te Kloese. ”Vi visste att det skulle vara omöjligt att ersätta Ibrahimovic så vårt fokus var att hitta någon som kan ändra vårt spelsätt och Chicharito är den spelaren för oss”, menar han.

Annons

Sport varnar för ett ”Stopp Ter Stegen”. Barcelona har ännu inte lyckats förhandla fram ett nytt kontrakt. ”Barça erbjuder 6,5 miljoner euro netto per säsong men han är frestad av Bayern”, menar Sport – trots att Bayern redan har Neuer och snart Nübel. Vidare uppger tidningen att Barcelona vill värva Alex Telles. Den 27-årige Portobacken har kontrakt med Porto till 2021, har inte velat skriva nytt, har en utköpsklausul på 40 miljoner euro och jagas även av en rad Premier League-klubbar med Chelsea i spetsen.

 

ENGLAND

ETvm4jxXkAMIWMqDaily Star hör BT Sport-experten Joe Cole lägga sin röst på ”Börja om början”. Stryk säsongen, med andra ord. I så fall ingen ligatitel till Liverpool som han en gång spelade ett kort tag för.

The Times hör andra åsikter. Southamptons vd Martin Semmens kan skönja dagliga Premier League-matcher inför tomma läktare som sänds i tv. ”När situationen är säker och vi inte äter upp sjukvårdens och polisens resurser, så vill regeringen att fotbollen kommer tillbaka för vi är underhållning och ett tecken på att saker och ting återgår till det normala”, säger Semmens till BBC Radio Solent, ”Om människor är hemma ytterligare en månad och Premier League är på tv varje dag så kan det bara vara av godo. Inte för att vi är viktigare än sjukvården men för att ge folk underhållning, och visa att vi fajtas tillbaka”.

Annons

Daily Mail pratar med idrottsläkare som varnar för ökade skador med ett hårt spelschema efter långt uppehåll – om nu ligan kommer igång – den 1 juni är senaste budet. ”Det är mycket begärt att spela lördag, onsdag, lördag under kort period, men det är möjligt. Det kommer utan tvekan att blir fler skador. Andra sidan av myntet är att påpeka att det är vad man har en trupp till”, säger en klubbläkare i ett topplag till tidningen.

The Sun är inne på samma tema med ”Exklusivt: Premier League kommer att spela ’rysk roulette’ med spelarnas hälsa om de inte får fem veckors träning innan återstart”.

The Guardian ger Liverpools stewards en varm rubrik. Anledningen är att LFC:s vd Peter Moore skriver att de erbjuder sina tjänster gratis för att ordna med köer och folksamlingar vid affärer, samt hjälpa de äldre med varor.

Annons

BBC Sport har dragit igång en omröstning om bäste lagkapten i Premier League. Experterna Gary Lineker, Ian Wright och Alan Shearer plockade ut tio att välja emellan. Drygt 120 000 personer har röstat fram Roy Keane (Man United) som etta, före John Terry (Chelsea) som tvåa och Steven Gerrard (Liverpool) som trea.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport ståtar med en intervju med Fifas ordförande Gianni Infantino. Han ser möjligheter i pandemibedrövelsen. ”Kanske kan vi reformera världsfotbollen genom att ta ett steg tillbaka. Andra format. Färre turneringar men mer intressanta. Kanske färre lag men mer balanserat. Färre matcher för spelarnas hälsa men mer kamp. Det är ingen vetenskap, låt oss tala om det”, säger han. Walter Zenga ä sedan en tid ny tränare i Cagliari, får Robin Olsen ta klivet från bänken till startplats igen? Den förre stormålvakten håller korten nära bröstet men ser fördelar i bredden och gör en jämförelse. ”Kolla på Liverpool, en självskriven förstamålvakt är inte bra. Vi har det bra med Cragno, Olsen, Rafael och Ciocci. I mitt huvud har jag en idé (om målvaktssituationen, min anm) men jag ska självklart prata med dem först”, säger Zenga.

Annons

Corriere dello Sport binder ihop ljuset i mörkret kring pandemin och kring fotbollen under ”Ett litet hopp”. Tidningen skriver att ”För första gången minskar antalet nya fall och dödsfall i Italien. I morgon sammanstrålar fotbollen för att sätta datum och strategier”. CdS beskriver sedan scenarierna med ”Återuppta spel i maj (osannolikt), i juni (möjligt), i juli (realistiskt) eller till och med avsluta säsongen i förtid. Det är de fyra möjligheterna för Serie A”. Det är citat från Serie A-presidenten Paolo Dal Pino. Tidningen lägger också till att italienska cupens avslutande matcher kan flyttas till augusti. I morgon håller även Uefa ett möte om spelkalendern. I övrigt kan noteras att CdS hävdar att Victor Moses ”fungerar” och att Inter nu planerar att köpa loss honom från Chelsea. Köpoptionen är på 10 miljoner euro, men tidningen tror att Inter möjligen kan pressa ned priset.

Annons

Il Tempo har en intervju med titeljagande Laziotränaren Simone Inzaghis fru, Gaia Lucariello, som Sport Mediaset citerar. Hon berättar vad som gäller. ”I vårt hem är det förbjudet att tala om scudetto. Det är tabu”, berättar hon. Det är inte bara hennes rädsla för viruset och Simones rastlöshet, som gör att hon vill att självisoleringen hävs och allting återvänder till det normala. ”På eftermiddagarna är han (Simone) med vår son, Lorenzo. De spelar fotboll inomhus och har nu sparkat sönder allt som går att sparka sönder”, säger Gaia Lucariello.

 

FRANKRIKE

ETwl7KOWsAQmR01

RMC Sport hör nya besked om Ligue 1:s återstart. ”I bästa fall den 15:e juni”, säger Bernard Caïazzo, som är ordförande för de professionella klubbarnas organisation, Première Ligue, natten till måndag. ”Vi kommer inte att kunna spela förrän kurvan gått ned. Det innebär juli eller augusti, i bästa fall den 15:e juni”, säger han.

Annons

L’Equipe synar Lyons president Jean-Michel Aulas. ”Fortfarande populär i Lyon”, konstaterar tidningen. Aulas har suttit på sin post sedan 1987.

 

TYSKLAND

tysklandKicker pryder förstasidan med landslagsbacken Antonio Rüdiger som förstås talar coronavirus. ”Min största önskan är i dag att vi snart når den punkt att antalet infekterade människor är färre än dagen innan. Inte att Premier League omedelbart ska starta”. Transfermarknaden diskuteras också. Agenten Sascha Empacher (bl a Mohamed Salah) tror spelarpriser kan sjunka med häften eller t o m två tredjedelar. En annan agent, Klaus Gerster, tror spelarlöner faller med 20-30 procent. Ytterligare en annan agent tror att få spelare kommer att köpas ut från kontrakt. Det blir mest fria transfers. Nyligen såg det exempelvis självklart ut att Timo Werner spelar i en annan tröja än RB Leipzigs framöver. Utköpsklausulen på 50 miljoner euro är mer än överkomlig för Liverpool & Co. Nu tvivlar på Kicker på att någon klubb kommer att utlösa den. Det finns en notis med rubriken ”Den lugna svensken”. Det är Robin Quaison. Tidningen noterar att han trots några målshower bara har 3,59 i snittbetyg (skala 1-6, 1 är bäst), men att Quaison kanske hittat rätt i sin nya position, när han tagit ett kliv från kanten och inåt på planen.

Annons

Sky Sport uppger att David Alaba bytt agent till Pini Zahavi (Neymar, Robert Lewandowski m fl). Den 27-årige Bayern München-backen sägs sedan tidigare överväga sin framtid i klubben.

Publicerad 2020-03-23 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto