POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Juves sportchef: ”Ta inspiration från NBA”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

 

ITALIENitalien

Sky Sport bjuder på ett samtal med Juventus sportchef Fabio Paratici. Han uppdaterar bland annat kontraktsläget. ”Buffon och Chiellini är på slutsträckan, och vi är i samtal även med Dybala. Siruationen (med corona, min anm) hindrade förhandlingarna”, säger Paratici som är fast besluten att förlänga med argentinaren. Den turbulenta situationen på transfermarknaden får Paratici att blicka västerut. ”Bland många system så tycker jag NBA-modellen kan vara något att ta inspiration ifrån”, säger han, ”Med mindre inkomster så behöver vi vara mer kreativa och elastiska, hitta en annan formel för transfers. Jag förväntar mig mycket byten av spelare, även om vi förstås inte kan använda en NBA-draft eftersom det är ett stängt system”.

La Gazzetta dello Sport ropar triumferande ut, ”Här är de igen”, Serie A-stjärnorna. Den här veckan inleds individuell träning. Cristiano Ronaldo kan redan i dag anlända till Turin efter två månade på Madeira, skriver GdS. Om Zlatan Ibrahimovic gäller än så länge bara att han ”snart” återvänder. Samtidigt finns rubriken ”Ibra & Paolo: En het sommar”. Ibrahimovic och Maldini står enligt GdS längst ner på vd Ivan Gazidiz att-göra-lista. ”Definitivt inte för att de inte är viktiga namn. Om något så just därför att de är viktiga”. Det sportsliga projektet måste vara klart först, innan samtalen med dem inleds. I Zlatans fall ”lutar det åt ett ’ja’” att fortsätta. Parterna är sedan tidigare överens om de ekonomiska ramarna för ett kontrakt. GdS följer också upp söndagens stora uppgift, att Inter är intresserad av Paul Pogba. I dag samlar tidningen klubbprofiler som applåderar planerna; Altobelli, Bergomi, Ferri.

Corriere dello Sport illustrerar ”Attack på fotbollen” med idrottsminister Spadafora i luvjacka och med en kniv i handen som riktas mot en fotboll. Bisarrt. Till mångas frustration – inte minst CdS –  vidhåller Spadafora att det inte blir kollektiv träning innan den 18 maj och att Serie A-återstarten fortfarande är ett oskrivet blad. På tal om återvändande spelare tror CdS att Robin Olsen är tillbaka i Cagliari från sin Sverigesejour ”innan veckans slut”.

 

ENGLAND

englandThe Sun utlovar under ”Prem’s 7up” sju veckors ”fotbollsfestival”. Det påstås i alla fall Premier Leagues plan vara. Men spel måste komma igång absolut senast den 19 juni. Förhoppningen är den 12 juni.

The Times fokuserar på hindren i stället, ”Avgörande omröstning om återstart på en knivsudd”. Minst 14 av 20 klubbar behöver rösta för det så kallade ”Project Restart”, med matcher på neutrala arenor utan åskådare. Men enligt Times uppgifter är upp till åtta klubbar emot. Även spelarna behöver vara med på projektet.

Daily Mail påpekar att i alla fall de sex klubbarna längst ner i tabellen är emot ”Project Restart”. Splittringen gäller även degradering. En del av toppklubbarna vill ha upp- och nedflyttningar inskrivet även om säsongen inte kan spelas klart, skriver Mail.

Daily Mirror har sina egna uppföljningar med exklusiv-stämplar. På fredag uppges PL-klubbarna ha möte och rösta om ”Project Restart”. Sky Sports uppgav i går att hela nästa säsong kan spelas inför tomma läktare. Enligt Mirror är åtta-tio ”neutrala” planer aktuella för avslutningen av säsongen, men förhoppningen att klubbarna ska kunna spela på sina hemmaplaner nästa säsong. Oron består dock för att fans samlas utanför arenorna.

Sky Sports hävdar att sportklädestillverkaren Puma är på väg att skriva kontrakt med Raheem Sterling som en av frontfigurerna på den globala marknaden. Prislappen? 100 miljoner pund. Puma har sedan tidigare avtal med Manchester City.

The Guardian låter intervjucitatet med Man Uniteds Matteo Darmian pryda sportettan, Rashford kan nå Mbappés nivå och vinna Ballon d’Or”.

 

SPANIENspanien

Marca frossar i U21-guldnostalgi inför en kommande dokumentär. Noterbart på annat håll är att tidningen gjort en omröstning om snyggaste klubbmärke. Marca hävdar att 14 miljoner deltog i omröstningen. I topp är Raja Casablanca (Marocko). Sedan följde i tur och ordning Al Ahly (Egypten), Fluminense (Brasilien), Real Madrid (Spanien), Fenerbahçe (Turkiet), Liverpool (England) och Barcelona (Spanien). Känslan av att klubbtillhörighet snarare än estetik avgjort smyger sig på.

Diario AS drar på att ”Camavinga talar” men har inte citat från fransmannen. Dock menar tidningen att mittfältaren är ”öppen för att lämna Rennes i sommar” och att Real Madrid satt bollen i rullning. Tidningen har vidare en intervju med Stanislav Macek, U18-förbundskapten för Slovakien. Han hängde med Erling Haaland en vecka i Salzburg förra året. Han blev imponerad över normmannens professionalism. Och hans träning. ”Han arbetar så mycket på egen hand för att bli bättre. Han berättade att han hemma hos sig gör 1 000 situps och 300 armhävningar om dagen”, säger Macek (tankarna far osökt iväg på Cristiano Ronaldo och myten om hans situps). Macek tror på Haaland i en vit tröja så småningom, ”Han är utan tvekan en spelare som gjord för Real Madrid”.

Sport ser två bekanta namn som ”Värvningar” för Barcelona: Carles Aleñá och Riqui Puig. De både återvänder från lån och ”av både sportsliga och ekonomiska skäl” kommer de två att ta plats i a-lagstruppen.

Mundo Deportivo kör i stället ännu en vända på en välbekant brasse. ”Neymar satsar allt på Barça”, följs av att han ska ha nobbat en kontraktsförlängning med PSG värde 100 miljoner euro och att den veckogamla uppgiften at han är beredd att offra halva sin lön för att få Camp Nou som hemmaplan igen.

El Mundo tar temperaturen inför det stundande La Liga-spelet. ”Fotbollen är instängd i sin bubbla: Klubbar är vilse och spelarna tvivlande inför återstarten”, lyder rubriken. En spelare, ”en Europamästare i La Ligas topp”, uttrycker vad tidningen menar är genomgående även hos andra spelare: ”Jag känner lika stor längtan efter att spela som jag känner rädsla”.

 

FRANKRIKE

franceL’Equipe täcker förstasidan med ett citat från Tottenhams och landslagets målvakt Hugo Lloris, ”Fotboll är inte en sport för stängda dörrar”. Inne i tidningen finns tillägget, ”Utan publik är det inte samma gren”. Samtidigt säger han sig förstå att det handlar om överlevnad för klubbarna. Lloris känner också med Liverpool. ”Det vore hemskt om allt tog slut nio omgångar från slutet. Det vore också grymt mot Liverpool med den ledning de har. De är nästan mästare”, säger han. Vidare skriver tidningen att Saint-Etiennes president Roland Romeyer har både spelare och fans bakom sig i vägran att spela cupfinal mot PSG i augusti inför tomma läktare. Romeyer kallade i helgen det för ”galenskap”. En av klubbens ledande spelare, som vill förbli anonym, håller med. ”Vi vill ha våra fans”, påpekar spelaren. Förbundsordförande Noël Le Graët sa i helgen att matchen måste spelas i augusti och att publik inte är möjlig då. ”Sedan, om Saint-Étienne inte vill spela finalen, så vet de hur förbundet måste besluta”, varnar Le Graët.

 

TYSKLANDtyskland

Die Welt har pratat med Bayern Münchens legendariske tränare Jupp Heynckes som är försiktig med lovorden till Leroy Sané . ”I mina ögon har han ännu inte nått yttersta toppen. Jag tycker det är en spelare som står vid en korsning. Kommer han att arbeta hårt med sig själv eller kommer han att förbli en exceptionell talang?”, säger Heynckes.

Mitteldeutsche Zeitung-intervjun med Red Bulls idrotts- och utvecklingschef Ralf Rangnick väcker mest uppmärksamhet i Italien. ”Milan gjorde ett närmande men med coronautbrottet fanns annat att tänka på, inklusive om Ralf Rangnick var den rätta mannen för dem och vice versa”, säger han. Tidigare har det talats om att Milan erbjöd honom rollen som både tränare och sportchef. ”Jag är inte intresserad av den ekonomiska aspekten. För mig handlar det om att jag behöver ha ett visst inflytande”, säger han.

Kicker gillar också intervjuer. Bayern Münchens president Herbert Hainer tar plats i dag. Manuel Neuer, David Alaba och Thiago Alcantara framtid har varit frågetecken. Hainer försöker räta ut dem. ”Trots corona står det inte still hos Bayern. Oliver (Kahn, vd) och Hasan (Salihamidzic, sportchef) har samtal med dessa spelare. Jag är övertygad om att vi kan förlänga med var och en av dem inom en snar framtid”, säger Hainer. Robin Quaison får en notis. Han trivs på planen i Mainz. ”Positionen som jag föredrar är centralt eller något till vänster – en position där jag har kreativ frihet och kan ta emot bollen på djupet. Där känner jag mig mest bekväm”, säger Quaison. Hans kontrakt går ut 2021 men han har inte bråttom att förlänga. ”För närvarande tänker jag inte på nytt kontrakt. Jag tänker bara på Mainz, på att kunna spela fotboll igen, att göra fler mål för klubben och säkra Bundesligaplatsen. Allt annat är fortfarande för långt borta”, säger han.

 

ÖVRIGT

SDNA (Grekland) uppger att Daniel Larsson står överst på listan när Aris ska inleda diskussioner om nya kontrakt. Den 33-årige anfallarens nuvarande kontrakt går ut i sommar men Thessalonikiklubben är alltså intresserad av att förlänga.

Lyssna även till Olof Lundhs intervju med Daniel Larsson

Publicerad 2020-05-04 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto