POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
5v

United hetast på Havertz

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är också ute där poddar finns.

ENGLAND

englandThe Times låter Jadon Sancho ta plats på sportettan. Men det är inte främst som hattrickskytt för Dortmund. ”Sancho ansluter sig till rasprotester”, är budskapet till bilden med George Floyd-t-shirten. Ett budskap av annat slag är ”Lättnader i karantän för elitidrottare”. Det innebär att de undantas från 14-dagarskarantänen för internationella resor, och i förlängningen att exempelvis Chelsea och Man City kan spela sina CL-matcher.

The Sun har mer Sancho men förts och främst Kai Havertz. För enligt tidningen är Manchester United inte bara ute efter den unga engelsmannen utan är också i pole position för att knipa den unga tysken. United väntas lägga ett första bud på 50 miljoner pund för Havertz. Mer United. Uppgifter i söndags gjorde gällande att Odion Ighalo väntas stanna på lån, men The Sun påpekar att United inte lyckats förlänga lånet, som gick ut i går. Sista ordet är säkert inte sagt.

Daily Mail skriver att det är aktuellt med publikljud från Fifa 20 till de stundande tv-sändningarna av Premier League-matcherna. Klubbarna ska på tisdag rösta om att tillåta det. I England är det tänkt att vara ett alternativ för tv-tittare till ordinarie sändningar. Lilles majoritetsägare Gerard Lopez får frågan om intresset för heta anfallaren Victor Osimhen. ”Det finns ett flertal bud”, säger han, men varnar för att smakar det så kostar det. Lopez nämner Nicolas Pépé som referenspunkt. Arsenal köpte honom för 72 miljoner pund. Arsenal är för övrigt, tillsammans med Liverpool och Tottenham, de engelska klubbar som uppges ute efter Osimhen.

Daily Telegraph uppmärksammar att Brighton & Hove Albion vill varumärkesregistrera sitt ”Albion”, och göra gemensam sak med West Bromwich Albion och Burton Albion. Det handlar framför allt om att komma åt pirat-merch. Tidigare har bland annat Chelsea och Tottenham fått sina namn registrerade av det brittiska patent- och registreringsverket, medan Liverpool nobbats.

 

ITALIEN

italienSky Sport uppger att Milan och Ralf Rangnick återupprättat kontakterna samt att ett avgörande möte kan komma denna vecka.

La Gazzetta dello Sport har en stor artikel om ”Rangnicks män”. Inte en enda gång nämns namnet Zlatan Ibrahimovic. På förstasidan är det andra ämnen som regerar. ”Natt-Serie A är fött”, syftar på att ”bara 10 av 124 matcher spelas på eftermiddagen” och att ”hälften spelas klockan 21.45”. Störst utrymme ges ”Landslagsspelare på marknaden”, att dessa italienare inte bara har återstart av liga att tänka på utan för många gäller också diskussioner om en transfer.

Corriere dello Sport gnuggar händer åt att Serie A är tillbaka om två veckor men ger Bundesliga störts plats, ”Thuram jr på knä i George Floyds namn”. Ett par sidor uppslag in i tidningen skriver CdS att Pedro, ”anfallare i Chelsea och Sarri trogen, är översta namnet bland förstärkningar” till Juventus. 32-åringen ha ett utgående kontakt med Londonklubben. På tal om Zatan Ibrahimovic skriver tidningen att svensken väntas till Milano på onsdag för den uppföljande skadeundersökningen på torsdag eller fredag. ”Milan hoppas ha Ibra på planen i början av juli med fem-sex matcher kvar att spela av säsongen”, avslutar CdS. Men den största rubriken om Ibrahimovic kommer på en annan sida. ”Sinisa – Europa för att locka Ibra”. Tidningen menar att Bologna hoppas göra en ”dubbelfällning av Milan – att ta ifrån dem en Europaplats och med det även svensken”. Milan ligger för närvarande på sjunde plats med 36 poäng och Bologna på tionde med 34 poäng.

 

SPANIEN

spanienMarca presenterar ”Sanningens minut” – tiderna för de två första omgångarna av La Liga efter återstarten. Det börjar med derbyt Sevilla-Real Betis, torsdag den 11 juni klockan 22.00. Inne i tidningen tycker backen Nacho att hans Real Madrid är i fint fysiskt skick inför återstarten. ”Just nu är vi 95 procent och på väg upp”, säger han.

Diario AS använder förstasidan åt ”Mål mot rasismen”. I fokus är Achraf Hakimi med sin George Floyd-tröja, men även Jadon Sancho och Marcus Thurams protester omnämns. Tidningen ger även plats för Saúl Ñíguez kryptiska budskap i sociala medier: ”Ny klubb – besked inom tre dagar”. Spekulationerna om Man Uniteds fick nytt bränsle men enligt AS handlar det antagligen om Atlético-stjärnans koppling till e-sport.

Sport viker förstasidan åt en mer trolig transfer, ”Semedo – 40 miljoner euro”. Enligt tidningen är det priset för mittbacken, som lockar Manchester City. Den engelska klubben vill inkludera João Cancelo i dealen men Barcelona vill bara ha cash. En annan Barça-spelare kan också spela i blå tröja kommande säsong: Enligt Sport har Schalke bett om att förlänga lånet av 20-årige vänsterbacken Juan Miranda

Cadena SER tar upp att Valencia i ett officiellt uttalande uttryckt sin ”förvåning” över avslöjande från Atalantas tränare Gian Piero Gasperini. I Gazzetta dello Sport i går berättade Gasperini att han led av covid-19 under returmötet med Valencia i februari. Valencia menar att om han visste om det tidigare och därmed ”kan ha försatt åtskilliga människor i fara” med att komma till Valencia. Den första matchen i Italien har tidigare beskrivits som en ”biologisk bomb” i virusutbrottet. Flera spelare och ledare i Valencia smittades i samband med dubbelmötet.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe påpekar att Marseille är ute efter Rennes anfallare M’Baye Niang, ”Kosta vad det kosta vill”. Kontakter är redan etablerade mellan parterna och ”nya samtal är väntade inom de närmaste dagarna”. En övergångssumma på 20 miljoner euro nämns, men också att Tottenham är intresserad. Tidningen följer också upp PSG:s köpa av Mauro Icardi. Argentinaren ska ha blivit utlovad töja nummer 9 – så säkert är det att Edinson Cavani lämnar. PSG ha inte heller handlat färdigt. Shoppinglistan tar klubben till Rom. Lazios Adam Marusic och Sergio Milinkovic-Savic är två namn som lockar starkt.

Le 10 Sport nämner ett annat mittfältsnamn för PSG, Edouardo Camavinga, 17-åringen som främst kopplats ihop med Real Madrid. På tal om Real Madrid så skriver Le 10 Sport att tränare Zinedine Zidane nyligen personligen varit i kontakt med Paul Pogbas agent Mino Raiola för att diskutera Man United-mittfältarens situation. Intresset skulle med andra ord fortfarande vara levande.

 

TYSKLAND

Sky Sport kan konstatera att Dortmunds storvann och Jadon Sancho hyllades för sitt hattrick och sin t-shirt (6-1 mot Paderborn). Men den skjuter inte liv i fajten om ligatiteln. Det understryker lagets egen sportchef, Michael Zorc. ”FC Bayern kommer i slutändan att bli mästare. Vi vill kvalificera oss för Champions League och komma tvåa”, säger Zorc. Tv-kanalen pratar också med Oliver Kahn, styrelseledamot i Bayern München, som inte oväntat är försiktigare, ”Inget är klart ännu”. Han är också försiktig med transfers i sommar. På frågan om det till och med kan bli ett helt transferstopp, svarar Kahn, ”Det kan vara ett alternativ. Vi ser som så många andra klubbar över allting nu. Jag tror inte klubbar är redo att göra att göra stora övergångar”. Han fick också en fråga om en återkomst för fans på läktarna. ”Vi har tittat på hur många man kan släppa in på Allianz Arena med tanke på nuvarande hälsodirektiv. Det är en bråkdel, 10 000-11 000 åskådare. Även om mitt hjärta blöder så vi för närvarande acceptera läget”, säger Kahn.

Bild frågar Nürnbergs Mikael Ishak hur det går med klubbsökandet. ”Jag kan till 100 procent säga att jag inte har kommit överens med en ny klubb. Jag har erbjudanden, men inget är bestämt”, säger Ishak. Ett flertal allsvenska klubbar har tidigare uppgetts intresserade av Ishak. Anfallaren står fast vid att han kommer att lämna FCN, men han vill inte göra det med en nedflyttning: ”Det vore hemskt! Jag ska göra allt för att förhindra det. Nürnberg hör hemma åtminstone i Zweite Bundesliga”.

 

ÖVRIGT

sportday-pngSport Day (Cypern) toppade söndagens tidning med ”Fransmannen och svensken!”. Det är Arisspelarna Nicolas Diguiny och Daniel Larsson som är på gång till Apollon Limassol. En överenskommelse är enligt uppgift redan på plats med Diguiny och nära med Larsson. Enligt tidigare grekiska uppgifter är Aris intresserad av att förlänga kontraktet med den 33-årige svensken.

Daily News (USA) använder bilden på Jadon Sancho över hela sportettan för att visa att ”Världen tittar på” vad som händer i landet för närvarande.

Publicerad 2020-06-01 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto