POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Uppgifter: Genoa redo med 32 miljoner för Gigovic

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

Sky Sport Italia uppger via mercatoprofilen Gianluca Di Marzio att Genoa förbereder ett budArmin Gigovic, 18, och är beredd att betala upp till tre miljoner euro, motsvarande 32 milj kr. Under torsdagen skrev FotbollDirekt att Genoa presenterat ett avtal värt 19 milj kr, som HIF avfärdar.

La Gazzetta dello Sport synar spekulationerna kring Juventus tränare med ”SarRISK”. Hans position är hotad. ”Spelarna följer honom inte. Supportrarna tappar tålamodet. Och klubbens förtroende?”, skriver GdS, och tillägger att Cristiano Ronaldo inte gjort mål på fyra matcher samt att Alex Sandro och Sami Khedira inte är tillgängliga. Brasilianaren blir borta en månad (ligamentsskada) och tysken minst sex veckor (muskelskada).

Corriere dello Sport konstaterar att Sarri är ”I trubbel”. Tidningen menar att ”Han har scudetton och Champions League att visa att han kan stanna i Juve”. Mer turbulens, men nu längre söderut: ”Roma i kaos, Petrachi avstängd”. Relationen med klubbpresidenten Palotta är körd i botten.

Tuttosport har precis samma budskap om Juve som Corriere dello Sport: Sarris framtid hänger på scudetton och insatsen i Champions League. Tidningen tar också upp att Cristiano Ronaldos syster Elma reagerat på kritiken mot portugisen. ”Min älskling kan inte uträtta mirakel”, försvarar hon sin bror på Instagram.

 

ENGLAND

Daily Mirror fortsätter en nationell love-in med Marcus Rashford. Nu är han ”Kapten, ledare, legendar”, en etikett Chelseafans gärna gav John Terry en gång i tiden. ”Han har redan burit kaptensbindeln i Manchester United och i så unga år visat sina medmänskliga kvaliteter”, säger hans tränare Ole-Gunnar Solskjaer, och tittar framåt, ”Han är en framtida ledare, kanske för England, för Manchester United”.

Daily Mail toppar också med ”Kapten Marcus”, gå sedan över till Solskjaers förhoppningar på en äntligen frisk Paul Pogba men avslutar i moll med krönikören Martin Samuel. ”Kanske att Paul Pogba inte längre är betydelsefull för Man United – efter åratal av medelmåttighet blir det allt svårare att tro på förändring”.

The Sun hittar förstås ännu en ”skandalrubrik” att hänga om halsen på fransmannen. ”Man United-stjärnan Pogbas Rolls-Royce beslagtagen av polis efter att ha blivit stoppad för sina franska nummerplåtar”. Enligt engelsk lag borde den vid det här laget ha engelska. Böter på 150 pund samt 20 pund för var dag som bilen hålls kvar lär inte besvära Pogbas ekonomi nämnvärt.

Manchester Evening News låter sina United-skribenter ta ut startelvan. Ingen av de tre har med Pogba i den. Två av tre har Victor Nilsson-Lindelöf i backlinjen.

Daily Telegraph fokuserar på Uniteds motståndare. Mourinho delar ut en örfil till förbundet för Allis avstängning”, är dagens största rubrik. Tottenhamtränaren kallar domen ”orättvis”.

 

SPANIEN

Marca jublar med Real Madrid (3-0 mot Valencia) och framför allt med Asensio. ”Så återvänder en stjärna”, skriver tidningen om anfallaren som efter elva månaders skadefrånvaro gjorde mål direkt. För sitt inhopp får han – tillsammans med Sergio Ramos och tvåmålsskytten Karim Benzema – matchens högsta betyg, tre stjärnor. Samtliga tre finns också med när Marca plockar ut Omgången lag: Masip (Valladolid) – Miramón (Levante), Sergio Ramos (Real Madrid), Piqué (Barcelona), Lodi (Atlético) – M Llorente (Atlético), Marc Roca (Espanyol), Asensio (Real Madrid) – João Félix (Atlético) – Joselu (Alavés), Benzema (Real Madrid).

Diario AS använder en bils på Asensio för att illustrera att ”Real Madrid ler”. Ler gör inte gamle målvakten Santiago Cañizares när han tänker på Pep Guardiola. I alla fall inte när han hör Guardiola prata politik. Man City-tränare är anhängare av självständighetsrörelsen i Katalonien och har svingat mot Spaniens agerande i frågan. ”Jag mår dåligt när han pratar illa om Spanien”, säger Cañizares i ett samtal med Twitterprofilen Míster Chip, ”Vi spelade ihop och grät ihop i landslaget. Jag vet inte när hans hjärna förändrades”.

Sport ger Juan Carlos Unzué, med ett förflutet i Barcelona, sitt stöd. ”Unzué, vi är alla i ditt lag”, är dagens största rubrik, sedan 53-åringen, som också tränar John Guidetti i Celta Vigo, berättat att han har ALS, en obotlig neurologisk sjukdom.

Mundo Deportivo lägger krutet på kvällens ”Toppduell”, ligatrean Sevilla mot ligaledaren Barcelona. MD släpper sedan loss sågen för Real Sociedads spelare efter torsdagens debacle (0-2 mot Alavés). Alexander Isak är inget undantag, svensken ”lämnade inte isoleringen”, som MD uttrycker det.

 

FRANKRIKE

L’Equipe sätter med ”Talanger till varje pris” strålkastarljusen på hur utländska klubbar, ofta med större finansiella muskler, norpar franska klubbars guldkorn. Pierre Kalulu har gått från Lyon till Milan och Tanguy Kouassi snart från PSG till Bayern München. Det är bara de senaste exemplen. Men storklubbarna i Frankrike gör ungefär samma sak med de mindre, påpekar tidningen. L’Equipe ser sedan Timo Werners övergång till Chelsea i annat ljus, nämligen som ”ännu ett hinder för Olivier Giroud att nå EM”.

Foot Mercato uppger att Napoli är överens med Lille om en övergång för Gabriel Magalhães för 22 miljoner euro. Den syditalienska klubben är också överens med backen om ett femårskontrakt. Ändå är affären inte klar. Lille avvaktar andra möjliga erbjudanden. I synnerhet Everton är intresserad.

 

TYSKLAND

Sport 1 hör RB Leipzigs sportchef Markus Krösche förklara varför Timo Werner inte stannade kvar över Champions League-slutspelet i augusti. Han flyttar till Chelsea redan den 1 juli. ”Det var Werners beslut. Vi fick acceptera det, så att det inte blev ett problem mellan klubbarna”, säger Krösche, ”Han vill förbereda sig för den nya säsongen med Chelsea. Han vill ha tid när han nu byter miljö”. Werner kan inte spela för Chelsea under pågående säsongen eller i CL-slutspelet.

Bild nämner Milot Rashica (23, Bremen) eller Hee-Chan Hwang (24, RB Salzburg) som mest troliga ersättare för Werner i RB Leipzig. Le 10 Sport i Frankrike har ytterligare ett namn: Wissam Ben Yedder (29, Monaco).

Sky Sport har låtit besökarna rösta fram Årets spelare i överlägsna mästarlaget Bayern München. Etta kom David Alaba med 26,6 procent av rösterna. Tvåa var Alphonso Davies (24,9) och trea Robert Lewandowski (15,1).

Publicerad 2020-06-19 kl 08:45

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto