Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ilskan från Jordan Larssons klubb: ”Drar oss ur ligan”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ÖVRIGT

Sport-Express (Ryssland) har inte många ord om att Jordan Larsson gjorde mål för Spartak (2-2 mot Sochi), nästan allt handlar om domarinsatsen. Spartaks ägare Leonid Fedun hotade efter matchen att dra laget ur ligan, upprörd över gästernas straffar. ”Jag vill inte vara med om dessa arrangerade pajaserier”, säger Fedun till S-E, ”Jag kommer i morgon (läs: i dag) att meddela att vi drar oss ur ligan. Låt dem fortsätta utan oss”. En pikant detalj: domarna sägs erbjudas möjlighet av förbundet att genomgå test med lögndetektor. Mer från ligaspelet: även Krasnodars Marcus Berg gjorde ett mål (3-0 mot Ufa).

Annons

Allnigeria.com (Nigeria) pratar med en upprymd Akinkunmi Amoo, som äntligen landat i Sverige för spel med Hammarby. ”Det är som om jag är med min familj. När man är med sin familj är man alltid glad. Jag älskar verkligen Hammarby”, säger den 18-årige nigerianen som blev klar för ett par månader sedan men på grund av coronan fått vänta med att komma till Sverige. ”Jag kommer att börja träna med mina nya lagkamrater vid kl 10.30 på måndag morgon”, lägger han till.

 

ENGLAND

.england

Daily Star närmar sig Man Uniteds EL-kvartsfinal (mot FC Köpenhamn) med ”End of DE line”. Det står för David De Gea. Hans plats är hotad av Sergio Romero och Dean Henderson. ”Vi vill ha konkurrens om platser”, säger tränare Ole Gunnar Solskjaer, ”Vi har Dean, Sergio och David men det kommer så klart att bli svårt att hålla alla tre kvar i klubben”. Mer från tidningen: The Sun skrev i helgen att Liverpool är ute efter Bournemouths yttermittfältare David Brooks, men även Everton, Tottenham och West Ham är sugna på 23-åringen, påpekar Star.

Annons

Liverpool Echo uppger samtidigt att Kostas Tsimikas kan genomföra sin läkarundersökning hos Liverpool redan i början av veckan. I går uppgav flera medier att en övergång värd 11,75 miljoner pund blivit klar med Olympiakos.

The Times påpekar att Manchester City är vadslagningsbyråernas favorit till CL-titeln och att den kan inbringa klubben upp till 131 miljoner euro i tv- och prispengar. Det lär å andra sidan inte vara något jämfört med glädjen över att lyfta CL-bucklan efter att Uefa försökt porta laget från turneringen.

The Athletic tror att PL-nykomlingen Fulham är på väg att låna Ethan Ampadu från grannen Chelsea. 19-åringen har en mindre lyckad lånesejour i RB Leipzig bakom sig.

 

ITALIEN

.italien

La Repubblica pratar med Milans tränare Stefano Pioli. Ofrånkomligen glider diskussionen in på Zlatan Ibrahimovic. ”Vi har alla lärt oss av honom”, påpekar Pioli ännu en gång, och vill ha framtiden med svensken säkrad. ”Paolo (Maldini, teknisk direktör), Gazidis (vd), Massara (sportchef), jag – vi är alla övertygade om att han ska fortsätta med oss”, säger Pioli.

Annons

La Gazzetta dello Sport menar att en överenskommelse mellan Milan och Ibrahimovic kan komma ”när som helst” nu. Detaljer återstår innan ettårskontraktet är påskrivet. Fokus i dagens tidning är annars på grannklubben Inter som har en ”Dubbel utmaning”. Dels Bayer Leverkusen i Europa League i kväll, dels att landa rätt spelare – Manchester Uniteds Chris Smalling lockar.

Corriere dello Sport framhåller i stället det fortsatta intresset från Roma för Smalling. Men allra mest utrymme får nya Juventustränaren Andrea Pirlos lagbygge. 4-3-1-2 är ett möjligt system, men 4-3-3 det som Pirlo själv tidigare omfamnat. I en potentiell startelva sätter CdS upp Dejan Kulusevski till höger på mittfältet. I anfallstrion spekulerar tidningen i Cristiano Ronaldo till vänster, Dybala till höger och så en Duván Zapata (Atalanta) eller Arkadiusz Milik (Napoli) centralt.

Annons

Sport Mediaset har ett saftigt rykte. Real Madrid ska genom mellanhänder ha erbjudit  Toni Kroos eller Isco plus pengar för Paolo Dybala. Värdet på budet skulle vara drygt 100 miljoner euro. Men Juventus är föga intresserad.

 

SPANIEN

.spanien

Diario AS konstaterar att ”Viruset har nått Champions League”. Två spelare i Atlético har testat positivt för corona, och oro finns för att fler fall kan upptäckas när hela truppen på nytt testas i dag. På torsdag är CL-kvartsfinalen mot RB Leipzig tänkt att spelas i Lissabon.

Marca toppar med samma ämne och samma uppgifter som AS. Inne i tidningen handlar första uppslaget om Real Madrid och att det prioriterade uppdraget från klubbledningen är försäljningar. Achraf, Javi Sánchez, De Frutos och Dani Gómez har inbringat 60 miljoner euro. Förhoppningen är 180 milj euro, och att Gareth Bale och James kan bidra till den siffran. Inga jättevärvningar är väntade till Real Madrid den här sommaren, men Marca uppger att det inte är avgjort att Martin Ødegaard och Dani Ceballos lånas ut igen, beslut väntas denna vecka.

Annons

Mundo Deportivo hoppas på ”Messi – Bayern Münchens mardröm”. Skadan mot Napoli är av det mildare slaget. Barça-stjärnan kommer att spela kvartsfinalen mot tyskarna på fredag. MD påpekar att Messi gjorde två mål mot Bayern både 2009 och 2015.

GolsMedia-profilen Héctor Gómez uppger att Villarreal – med nye tränaren Unai Emery i spetsen – dubbelvärvar från Valencia. Dani Parejo och Francis Coquelin flyttar för tillsammans mindre än 20 miljoner euro.

Depor Press ringer upp anfallaren Brian Martín för att höra om första intrycken av Östersund efter sommarflytten. 24-åringen gillar naturen, tycker det skönt att det fortfarande är varmt men känner att svensk fotboll är vitt skild. ”Allt är mycket mer fysiskt, med mycket mindre boll, än man är van vid i Spanien. Det gör det svårare att anpassa sig, men jag är i processen”, säger Martín.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe sätter ljuset på Neymar till rubriken ”Mycket speciellt uppdrag”. Med Verratti skadad, Di Maria avstängd och Mbappé troligen inte redo för startelvan, så hänger det ”mer än någonsin på Neymar” i CL-kvartsfinalen mot Atalanta. L’Equipe berättar vidare – efter uppgifter fram och tillbaka den senaste tiden – att tränare Paulo Sousa till slut lämnar Bordeaux. Ett officiellt besked kommer under måndagen. Jean-Louis Gasset ersätter. På tal om denna måndag. Lille väntas under dagen presentera köpet av Gents anfallare Jonathan David. Pris: Mellan 27,5 och 30 miljoner euro. Ett klubbrekord.

Le Parisien gläds åt att Kylian Mbappé var i PSG:s lagträning under söndagen. Dessutom konstaterar tidningen att Ander Herrera verkar få en plats i statelvan mot Atalanta. På annat håll noterar tidningen sorgset att PSG:s damer förlorade cupfinalen mot Lyon (0-0, 3-4 e str). Det var åttonde gången på senaste tio åren som Lyon vann cupen.

Annons

Foot Mercato försöker jobba in Cristiano Ronaldo till PSG. Portugisen uppges överväga sin framtid i Juventus. Enligt sajtens uppgifter kommer hans agent Jorge Mendes varit i kontakt med PSG:s sportchef Leonardo, och ska träffas i samban med CL-slutspelet.

 

TYSKLAND

.tyskland

Kicker lyssnar till RB Leipzigs tränare Julian Nagelsmann som tycks ge Emil Forsberg en plats i startelvan i CL-kvartsfinalen mot Atlético. ”Han är som gjord för sådan här matcher”, säger Nagelsmann om svensken. Tränaren spinner belåtet när Forsberg kommer på tal. ”Han ger ett väldigt bra intryck, bland det bästa sedan jag kom hit”, säger han, och tror det kan ha att göra med att ”han leker inte med tanken om att flytta den här gången”. Forsberg underströk i Kicker för en vecka sedan att han stanna i RB Leipzig. Forsberg kommer till tals även i måndagens nummer, men då om lagkamraten Dayot Upamecano. ”På planen är han en best. Ingen vill spela mot honom. Skulle jag vara scout skulle jag rekommendera honom till de största klubbarna”, säger Forsberg om backen.

Annons

Deichstube skriver att Felix Beijmo kan bli klar för Malmö FF, kanske redan i veckan. ”Förändring är på gång. Kanske kan det finnas något att rapportera nästa vecka (läs: denna vecka)”, sa Werder Bremens sportchef Frank Baumann under söndagen, och medgav att MFF är en trolig destination, ”Det vore inte någon stor överraskning om det rörde sig åt det hållet”. Sajten menar att det är oklart om det är lån eller försäljning, Weser-Kurier tror på försäljning. Bremen köpte högerbacken för tre miljoner euro från för två år sedan. Expressen rapporterade först om MFF:s intresse för Beijmo.

Bild menar att trots färskt intresse från Monaco och ivrigt flörtande från Southampton, så är Hertha Berlin favorit till att värva Weston McKennie, 21. Schalke vill ha cirka 25 miljoner euro för den amerikanske mittfältaren.

Annons

Ruhr Nachrichten, liksom Kicker, påpekar att inget bud inkommit på Jadon Sancho. Dortmund har satt en deadline för en övergång till den 10 augusti, alltså i dag. Engelsmannen, som uppgetts nära en övergång till Manchester United, väntas nu resa med Dortmund på träningsläger till Schweiz. Avresa senare i dag. Sancho återvände på söndag kväll till Tyskland från några lediga dagar i England.

Sky Sport bereder plats för Lothar Mattheus. Tysk fotbolls mest högprofilerade expert. Han tycker Robert Lewandowski för närvarande är världens bästa spelare. Och så tror han Champions League-finalen blir heltysk – på tränabänken. Thomas Tuchel mot Hansi Flick. Alltså PSG mot Bayern München.

Publicerad 2020-08-10 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto