Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rörda av Van de Beeks val av tröjnummer

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

englandManchester Evening News följer upp Donny van de Beeks val att spela med tröja nummer 34 som Abdelhak Nouri hade i Ajax. ”Donny ringde mig och frågade om det var okej att han spelade med nummer 34”, berättar Abdelhaks pappa Mohammed för NOS, ”Jag sa att jag tyckte det, att vi var stolta över det. Det är en fin gest, väldigt speciell för oss”. Van den Beek spelade i Ajax tillsammans med Abdelhak Nouri, som i samband med en match fick hjärtstillestånd. Han drabbades av allvarliga hjärnskador och kan prata. ”När han hör Donnys namn eller röst tittar han upp och ögon vidgas. Han var också rörd, det kunde man direkt se på hans ansiktsuttryck”. Donny Van de Beek, och hans familj, står hela Nouri-familjen nära.

Annons

Daily Express känner marken skaka av ”Kinakrisen”. Premier League har stoppat sitt största utländska tv-avtal, med Suning, värt 564 miljoner pund efter en dispyt om betalning. Den omedelbara förlusten är 300 miljoner pund. Resten var betalt tidigare.

Daily Telegraph adderar de förlorade kinesiska pengarna till andra som försvunnit ner i pandemins svarta hål, och får då en totalkostnad för Premier League: ”Ligan riskerar förlust på 800 miljoner pund. Tidningen påpekar att det är ”den största pengakrisen någonsin för Premier League”.

Daily Mail rubriksätter som Daily Express: ”Kinakrisen”. Vid sidan av de uppgifterna blåser tidningen blåser nytt liv i Man Uniteds jakt på Jadon Sancho. Enligt Mail vill United först ha klart med spelarlön och agentarvoden – därefter är klubben beredd att slå till med ett bud till Dortmund. Den tyska klubben kräver sedan tidigare 120 miljoner euro.

Annons

Sky Sport hör Liverpools Andy Robertson tycka att Lionel Messi kan hålla sig borta från Premier League. ”Ur ett egoistiskt perspektiv hoppas jag han stannar i Barcelona. Han är en av de bästa någonsin, kanske den allra bästa, och då är det aldrig ett bra tecken om han går till en av de största rivalerna”, säger Robertson, ”Liverpool har uteslutit att värva honom, och då vill jag inte ha honom i närheten av Premier League”.

Bristol Post uppmärksammar uppgifter om att Aston Villa är ute efter Niclas Eliasson. Det är den italienska transferexperten Gianluigi Longari som hävdar att samtal redan pågår mellan PL-klubben och svenskens nuvarande klubb Bristol City. Enligt Bristol Posts uppgifter så har dock inga formella diskussioner inletts.

 

ITALIENitalien

La Gazzetta dello Sport myser över ett ”Eurostar Milan”. Ett Milan som är redo för att ta en CL-plats. Ett Milan som gör klart med Sandro Tonali och Brahim Díaz i dagarna, och som kommer allt närmare ett låneavtal med Chelsea om Tiémoué Bakayoko. Milan hoppas till och med få ner utköpsklausulen till 20 miljoner euro. Och så finns där Zlatan Ibrahimovic. ”Gammal? Han kommer att göra mer än 20 mål”, förutspår fotbollsprofilen Christian Vieri när han tar ut en fantasyelva.

Annons

Corriere dello Sport sneglar mot Spanien och kommer fram till att ”Messi hindrar Suárez”, Juventus tilltänkta anfallsvärvning. Orsaken är det nära bandet mellan spelarna. Messi kan nu bli kvar, vilket kan få Barcelona och Suárez att ompröva skilsmässan. En slutsats även Gazzetta dello Sport drar i dagens tidning, och lägger till passproblematiken. Edin Dzeko i Roma ses fortsatt som alternativet för Juve.

Sky Sport-profilen Gianluca Di Marzio skriver att Bologna gjort klart med Aaron Hickey från Hearts. Bayern Münchens ska också ha varit ute efter 18-åringen. Bologna väntas skriva kontrakt i morgon. Det gäller ett lån med en bindande köpklausul på två miljoner euro.

 

SPANIEN

spanienMarca pustar ut, ”Ödet gav oss en poäng”. En spansk kvittering i den 96:e minuten fixade det (1-1 mot Tyskland). Liverpool-aktuelle Thiago får högst betyg, tre av tre stjärnor. Förbundskapten Luis Enrique håller i stället fram målvakten David De Gea, som ofta får ta stryk i pressen. ”Med tanke på matchen han gör borde vi uppmärksamma vilken bra målvakt vi har”, säger Luis Enrique.

Annons

Sport känner förändringens vindar kring Lionel Messi. ”Han tänker över det” – beslutet om att lämna Barcelona. Klubben vägrar släppa honom och Messi vill undvika en rättslig tvist. ”Han funderar allvarligt på att stanna till juni och förhandla med en annan klubb från den 1 januari”, påpekar Sport. Tidningen tar upp att Barça däremot kommer att låta Inter-aktuelle Arturo Vidal lämna gratis.

Cadena SER menar att Arturo Vidal kanske inte är den ende. Barça kan även låta Samuel Umtiti gå gratis. Klubben har inte fått några bud på backen, och för att spara in på löner kan det bli aktuellt att släppa honom gratis, om han ger upp anspråk på lön från kvarvarande tid av kontraktet.

 

FRANKRIKEfrance

L’Equipe ser ”Andra vågen” av coronafall i fransk fotboll. I PSG har förutom Neymar, Di Maria och Paredes, nu även Marquinhos, Icardi och Navas testat positivt. Detsamma med Marseilles målvakt Steve Mandanda, som missar matchen mot Sverige.

Annons

RMC Sport menar att fallet med Mandanda skapat ilska från Marseille och målvakten själv mot landslagets medicinska team. Mandanda har tidigare testat positivt, och ibland kan rester dröja sig kvar utan att man är smittsam. Testerna kan därför vara missvisande. Marseille är övertygad om att landslaget inte skickat hela bilden till Uefa. RMC lyssnar också till M6 där Antoine Griezmann för första gången uttalar sig om Lionel Messi. ”Vi försöker få fram nyheter, men det är mellan honom och klubben. Vi hoppas bara att han stannar”, säger Griezmann.

Le Parisien rapporterar att Qatars emir Tamim bin Hamad Al Thani, tillika PSG:s ägare, fastnat för Eduardo Camavinga. Tidningen drar en parallell till Marco Verratti, som också var emirens ögonsten och sedan värvades av PSG. Klubben väntas nu finnas med bland storklubbarna som kommer att lägga bud på den stekhete 17-åringen, troligen nästa sommar. Real Madrid har länge pekats ut som mest intresserad.

Annons

 

TYSKLAND

Sky Sport sätter betyg på Tysklands spelare efter tappade poäng i slutsekunderna när Nations League rullade igång (1-1 mot Spanien). Niklas Süle och målskytten Timo Werner får högst, två av sex (ett är högst på skalan). Emre Can, Ilkay Gündogan, Julian Draxler och Tilo Kehrer får lägst, fyra.

Bild uppger att Real Madrid är ute efter Dani Olmo, 22, i RB Leipzig. Dessutom sägs den spanska klubben beredd att lägga 40 miljoner euro på bordet. Olmo, en konkurrent till Emil Forsberg på mittfältet, köptes av RB Leipzig för 21 milj euro i början av året. Vedad Ibisevic har skrivit på för ett år med Schalke. Han berättar för Bild att han kommer att donera sin lön till välgörenhet. 36-åringen kommer bara att behålla bonusar.

Wolfsburger Allgemeine uppdaterar skadeläget med Fridolina Rolfö. Hon har en lättare hjärnskakning och missar Wolfsburgs premiär mot Essen, men kan vara tillbaka mot Hoffenheim den 13 september. Sverige spelar EM-kval fyra dagar senare. ”Man måste ha koll på att hon inte har huvudvärk mer”, påpekar tränare Stephan Lerch.

Annons

ÖVRIGT

ovrigtHet Laatste Nieuws har räknat fram att Real Madrid kan få betala Chelsea 160 miljoner euro för Eden Hazard. Det är via dokument som kommit i ljuset genom ett bedrägeriförsök kring moderklubben Tubizes kompensationssumma, som HLN gjort sin uträkning. Delbetalningar till Chelsea över tre säsonger är det som gäller. Övergångssumman väckte redan förra året uppmärksamhet då den sades vara värd 100 miljoner euro men också ytterligare 30 milj euro i bonusar. Den då 28-årige Hazard hade bara ett år kvar på kontraktet med Chelsea.

Publicerad 2020-09-04 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto