Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatan: ”Celtics fans hade förtjänat att få se Zlatan”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

BLANDAT

ovrigt

Daily Record (Skottland) pryder högerhörnet på förstasidan med Zlatan Ibrahimovic. ”Jag är ledsen att fansen inte får se mig slå Celtic”. Det är den något tillspetsade citatrubriken efter att svensken sagt att Milan är ute efter seger och sedan prisat Celtic Park. ”Celtics stämning och arena är bland de bästa i Europa. Zlatan förtjänar att spela inför Celtics fans och Celtics fans förtjänar att se Zlatan live”, säger Zlatan om Zlatan. Matchen i Europa League spelas på torsdag.

Sport Box (Ryssland) ger en bakgrund till måndagskvällens mediauppgifter om en ljumskskada för Viktor Claesson kommer ifrån. Redan i lördags bekräftade faktiskt Krasnodars tränare Murad Musaev skadan och la till, ”Jag tror det är något allvarligt”. Sedan dess har det varit tyst. Krasnodar möter i kväll Rennes i Champions League. Kristoffer Olsson och Marcus Berg väntas starta. Match TV har en värvning som på pappret är som hand i handske. FC Akron Toljatti i ryska andra divisionen har värvat… Marx Lênin. Den 20-årig brasilianare, med förflutet i Flamengo, kallas av Akron i sociala medier för ”revolutionerande”.

ANNONS

 

ENGLAND

England

Daily Mirror gör som de flesta tabloider i dag, och plockar fram stora bokstäver: ”Pickford mordhotad”. Polisen har kopplats in efter de många hoten, sedan sedan Liverpools Van Dijk blivit långtidsskadad efter en duell med Evertonmålvakten.

Daily Mail har samma händelse med ur annat perspektiv. ”Exklusivt: VAR glömde reglerna!”. Tidningen fortsätter: ”Den videoassisterande domaren kollade inte efter ett rött kort på Jordan Pickford efter att ha glömt regeln att han kan granska incidenten trots offsiden innan”.

The Times fångar frustrationen på Anfield, ”Berätta allt om Van Dijk, kräver Liverpool”. Klubben hävdar att den fått motsägelsefulla förklaringar på hur domarna och PL ser på Pickfords tackling.

Daily Telegraph har ett helt annat ämne i fokus. ”Exklusivt: Champions League med 36 lag”. Det är enligt uppgift vad Uefa planerar för till 2024/2025. Varje lag skulle då spela tio gruppspelsmatcher i stället för dagens sex. Uefa överväger också att till 2024/2025 anta den slutspelsform, ”final eight”, som användes i somras.

ANNONS

Manchester Evening News funderar över Manchester Uniteds backlinje mot PSG i kväll. Eric Bailly är borta. Harry Maguie är borta. Vem får Victor Nilsson Lindelöf som mittbackpartner? Axel Tuanzebe väntas ta Maguires plats, och MEN tippar att Solskjaer satsar på en trebackslinje med Lindelöf, Tuanzebe och Luke Shaw.

The Sun hävdar att United har satt en prislapp på 20 miljoner pund på Phil Jones. Den 28-årige mittbacken är för närvarande placerad långt in i Solskjaers frys men kan tinas upp för en ny klubb i januari.

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport sluter ögonen och får ”Stjärnfyllda drömmar” när Champions League kickar igång. Drömmarna går grönt, vitt och rött, men tidningen påpekar att, ”Bayern, Man City och PSG är favoriter, därefter Liverpool, Barcelona och Real Madrid, men i coronatider finns inget som är säkert”. Italiens största hopp Juventus inleder i kväll mot Dynamo Kiev. Dejan Kulusevski väntas starta på topp med Álvaro Morata, som då ersätter coronaisolerade Cristiano Ronaldo, men Paolo Dybala är ett alternativ till svensken, påpekar tidningen.

ANNONS

Corriere dello Sport tror också på Kulusevski bredvid Morata. Tidningen tar upp Dybala i en annan artikel. Tränare Andrea Pirlo medger att argentinaren var upprörd i helgen. ”Jag pratade med Paulo i söndags, som med alla spelare. Han var arg över att han inte fick någon speltid i lördags. Men han är tillbaka efter tre månader som inaktiv, plus att han suttit instängd i ett rum i Argentina med tarmvirus i flera dagar”, påpekar Pirlo. CdS tippar ett inhopp i kväll. Milans tränare Stefano Pioli kan njuta av en tillvaro i topp och med en Zlatan Ibrahimovic på topp. Det nya kontraktet? Piloi: ”Inte ens han tänker på framtiden nu. Det bästa är att se honom glad att träna och spela, sedan får vi se vad som händer nästa säsong”. Svenskens betydelse har inte gått någon förbi. ”Zlatan ger oss så mycket, men det är också märkbart hur de andra vuxit”, säger Pioli. CdS hävdar på annat håll att Fiorentinas tränare Giuseppe Iachini är i riskzonen, och att Maurizio Sarri kan ersätta.

ANNONS

Tuttosport har en uppmaning inför Juventus match. ”Morata, gör en C7”. Tidningen påminner om att spanjoren är i form och gjort det bra i Champions League tidigare. Till skillnad från de andra tidningarna har Tuttosport Dybala i stället för Kulusevski på topp med Morata.

 

SPANIEN

spanien

Diario AS ser inför avspark den hägrande Champions League-bucklan som ”Ännu svårare”. Tidningen förtydligar med att ”Ingen av de spanska lagen tillhör i kvartetten av favoriter att vinna Champions League, som börjar i dag”. För Real Madrid börjar den i morgon, mot Sjachtar. Ödegaard, Hazard och Carvajal är borta, men Mendy, Casemiro och Valverde är tillbaka, påpekar AS.

Cadena Cope pratar med Villarreals tränare Unai Emery men frågorna hamnar snabbt kring Kylian Mbappé och hans eventuella flytt till Real Madrid (se även Le Parisien). Emery minns tillbaka. ”Han övervägde seriöst att lämna för Real Madrid för han gillar klubben”, säger Emery, som tränade PSG åren 2016-2018, ”Jag hade en diskussion med honom och hans pappa för att övertyga honom om att stanna, att lämna Paris är inte enkelt”.

ANNONS

Sport suktar efter en ”Champions League-revansch”. Såren efter Barcelonas 2-8 mot Bayern München är inte läkta ännu. I kväll väntar Ferencvaros. Men några anda saker får rubriker. Som tränare Ronaldo Koemans citat: ”Messis prestationer kunde vara bättre just nu. Men i det dagliga är han glad, vill spela och vara lagets kapten”. Men framför allt kanske spelarnas vägran att sitta vid förhandlingsbordet för nya lönesamtal om att anpassa dem efter Barcelonas bistra ekonomiska situation. Dagens rubrik: ”Barça riskerar att spelarna ensidigt kan bryta avtalen!”.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe ser ”Hösträkenskap” för PSG. Klubben behöver göra upp med det förflutna. För på motståndarsidan i kväll står Manchester United ”som förödmjukade laget 2019”. I PSG står det nu klart att Marco Verratti bli borta tre veckor. Samtidigt missar Uniteds Edinson Cavani chansen att möta sitt gamla lag. Unitedtränaren Solskjaer säger att han inte är redo ännu. L’Equipe roar sig också med att ranka årets CL-lag. I topp Bayern München. Tvåa PSG. Trea Real Madrid, Barcelona, Liverpool och Manchester City.

ANNONS

Le Parisien väljer att inför PSG:s match spekulera i Kylian Mbappés framtid. Madridtidningar skriver på nytt om Real Madrid. Liverpool ses på nytt som en utmanare. Och Le Parsisien försöker inte skönmåla situationen. Snarare tvärtom. ”Låt oss för tillfället säga att 21-åringen inte visar någon överdriven önskan om att förlänga och att en viss resignation börjar infinna sig i PSG-ledningen. Den senare kan därför tvingas sälja honom 2021 för att inte låta honom lämna gratis 2022. Nivån på Ligue 1 och farhågor om att det är för trångt där, det är några anledningar som kan pressa ’KMB’ mot en flytt från Frankrike”, skriver Le Parisien.

 

TYSKLAND

Bild berättar att Leroy Sané är redo för comeback. Bayern Münchens nyförvärv från Manchester City hoppas kunna vara med i truppen mot Eintracht Frankfurt på lördag. Sané skadad knäet för tre veckor sedan.

ANNONS

Leipziger Volkszeitung upplyser om att bara 999 åskådare kommer att finnas på plats på RB Leipzigs CL-premiär i kväll mot Istanbul Basaksehir. Klubben hade sålt 8 500 biljetter till matchen, men på grund av det ökade antalet fall av corona i regionen skars antalet platser ner på måndagen och tidigare biljetter blev ogiltiga. De nya biljetterna lottas ut bland säsongsbiljettsinnehavare som köpt de tidigare biljetterna. Emil Forsberg väntas enligt Kicker starta matchen.

Publicerad 2020-10-20 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto