Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Tuchels mål: Lukaku och ligatiteln”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

.england

Daily Mirror kallar Thomas Tuchel för en ”Lokal hjälte”, för nu slår han på allvar ner bopålarna i London. Familjen flyttar dit i juli och ett nytt kontrakt är nära. Om det nya kontraktet skriver de flesta engelska tidningar. Men tyska Bild hävdar att det redan är klart. Per automatik (se under ”Tyskland”).

The Guardian lockar med ”Tuchels mål: Lukaku och ligatiteln”. Tränaren medger att han vill se förstärkningar. ”Två eller tre skulle vara mycket bra. Vi behöver inte sju till, men vi har lite tankar om hur vi gör gruppen ännu starkare”. En anses vara prioritet: Romelu Lukaku (trots att Inter enligt italienska medier beslutat sig för att motstå alla bud). Erling Haaland och Harry Kane anses för svåra att lösa. En mittback och en mittfältare är andra aktuella positioner.

Annons

Daily Telegraph toppar också med Chelseatränaren. ”Tuchel: Jag kan bygga ett imperium”. Och även Telegaph menar att Lukaku är huvudmålet på transfermarknaden. Enligt tidningen är Declan Rice åter intressant, och Chelsea har också Adama Traoré i Wolves ploppat upp som ett möjligt namn till kanten.

The Sun hävdar att Arsenals värvning av Sportings stortalang Tiago Tomas riskerar att gå om intet. Orsaken är att Londonlaget inte lyckades kvalificera sig för Europaspel nästa säsong medan Sporting är klar för Champions League. De nyblivna portugisiska mästarna är i en bättre position nu och vill behålla 18-åringen. The Sun har också låtit läsarna rösta fram snyggaste klubbmärke. Vinnare: Raja Casablanca (Marocko), som närmast följs av Al Ahly (Egypten) och Fluminense (Brasilien).

Daily Mail-krönikören Martin Samuel, The Times Tom Roddy och Marcas Euan McTear är bara tre profiler som nu håller fram Chelseas lilla mittfältsdynamo N’Golo Kanté som en i dagsläget värdig Ballon d’Or.

Annons

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport synar Juventus och Milans ”Genidrag”. Juves nya tränare Max Allegri vill ha Manuel Locatelli från Sassuolo som regista. Miralem Pjanic på lån, från Barcelona är ett alternativ. Milan tränare Stefano Pioli vill ha Rodrigo De Paul från Udinese. Han kostar 40 miljoner euro, och ses som ersättare till Hakan Calhanoglu. Inters nya tränare Simone Inzaghi har ringt Romelu Lukaku och försäkrat belgaren att laget kommer att byggas kring honom. Det ska hållas i minne när de engelska tidningarna ritar upp stora bokstäver om Chelseas intresse för Lukaku. Tidningen menar vidare att försäljningen av Achram Hakimi är ett strategiskt ”offer” för att kunna behålla Lautaro Martínez. GdS sätter på annat håll procent på Inzaghis ersättare i på Lazios tränarbänk: Maurzio Sarri (rökare) 50, Sinisa Mihajlovic (Bologna), André Villas-Boas (rallyförare) 20, Övriga 10.

Annons

Corriere dello Sport ser också Sarri närma sig Lazio bänk och har dagens största rubrik i ”Sarri, en anti-Mou”, en kontrast och ett motvapen till nye Romatränaren. Sarri erbjuds ett kontrakt värt tre miljoner euro om året. Tidningen höjer sedan på ögonbrynen åt ”Överraskningen i EM-truppen – Mancini nobbar Kean”, alltså Moise Kean. CdS uppger att 70 miljoner euro för Achraf Hakimi inte räcker. Inter vill ha 80 milj euro. Det är på nytt PSG som pekats ut som intressenten. Marija Banusic kan nu titulera sig italiensk cupmästare. Hon gjorde ett inhopp i förlängningen när Roma vann finalen på straffar (0-0 mot Milan, 3-1 e str).

La Repubblica har en intervju med Milans tränare Stefano Pioli. Som alltid dyker ämnet Zlatan Ibrahimovic upp. La Repubblica: ”Ibra spelade färre än hälften av matcherna”. Pioli: ”Det är tråkigt med Mandzukics skador. Zlatan kan inte spela hela tiden. Han vet när han kan pressa på, vår kommunikation är öppenhjärtig. Champions League är mindre tung än Europa League, som spelas på torsdagar. Men vi behöver en fjärde anfallare”.

Annons

SPANIEN

.spanien

Diario AS täcker förstasidan med ett citat från Zinedine Zidane. ”Jag lämnar Real Madrid för de gav mig inte det förtroende jag behöver”. I ett brev till tidningen förklarar han sitt avhopp. ”Jag förstår fotboll och kraven i en klubb som Real Madrid. Jag vet att när man inte vinner så måste man lämna”, skriver Zidane, ”Jag hoppar inte överbord, och jag är inte heller trött på att träna. Jag hade önskat att min relation med klubben och presidenten de senaste månaderna varit lite annorlunda”. Men Zidane lägger också till, ”Att få ha varit 20 år i Real Madrid är det bästa som hänt i mitt liv, och jag vet att jag har Florentino Pérez att tacka för det”.

Marca har andra citat på sin förstasida. De är från Karim Benzema som ger Kylian Mbappé tummen upp efter första landslagsträningarna. ”Jag har tränat med Mbappé och han är ett fenomen”. I Marcas ögon är det en tumme upp för värvning. ”Jag vet inte vad som händer, men Mbappé skulle vara välkommen i Real Madrid. Han är en spelare med alla kvaliteter för att vara en Real Madrid-spelare i framtiden, jag hoppas det”, säger Benzema, som också uttryckte sin besvikelse över att Zidane lämnat klubben.

Annons

Cadena Cope-profilen Siro López slår fast att Sergio Ramos inte kommer att stanna i Real Madrid. Däremot kommer Lucas Vázquez att förlänga. Enligt uppgifterna har Real Madrid också skotat tankar på Antonio Conte och Raúl som möjliga ersättare till Zidane. I stället har Belgiens förbundskapten Roberto Martínez växt fram som ett alternativ. AS håller fast vid att Mauricio Pochettino är Real Madrids prioritet, medan Cope är mer tveksam.

Mundo Deportivo jublar över en ”Historisk trippel!” för Barcelona. Det är damerna som fixat den. Efter ligaseger och Champions League-triumfen vann de i går den spanska cupfinalen (4-2 mot Levante). För herrarna väntar ”En vecka av värvningar”. Sergio Agüero och Eric Garcia är redan på plats i staden för att skriva på för Barça. MD lägger till: ”Wijnaldum och Emerson står på kö”. Det är Emerson i Real Betis.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe har på förstasidan med ”PSG ’nästan’ mästare”. Damerna fixade 0-0 mot Olympique de Lyon och är på väg att sätta stopp för OL:s svit efter 14 raka titlar. I sista omgången räcker det med att matcha OL:s resultat för att tronskiftet ska vara ett faktum. I tidningen är också Tottenhams flyttsugne högerback Serge Aurier intervjuad. Hans kontrakt går ut i sommar. ”Jag har kommit till slutet av min cykel här”, säger han. PSG sägs vara intresserad av hans tjänster. ”Om PSG ger mig ett erbjudande i sommar så är klubben självfallet ett av mina förstaval”, säger Aurier, som lämnade PSG för Tottenham 2017. Det bli inget Ligue 1 för Isak Pettersson, vars Toulouse vann i går men förlorade på bortamål i kvalet (2-2 mot Nantes). Det blev heller inget spel för svensken, som ånyo satt på bänken.

Annons

RMC Sport lyssnar till PSG:s sportchef Leonardo. Trots rykten som surrar kring tränaren Mauricio Pochettino, håller han fast vid argentinaren. ”Jag ska säga er, Mauricio Pochettino har två år kvar på kontraktet och vi är mycket nöjda”, säger Leonardo till Canal+. Mer i ämnet bjöd inte brasilianaren på. Han fick också kommentera Champions League-titeln – som Chelsea vann med tränaren Leonardo kickade i julas. ”Sådan är fotbollen. Jag är glad att se en tränare som varit här vinna (Champions League)”, svarar han.

 

TYSKLAND

Goal citerar franska Canal+ som pratat med Robert Lewandowski, 32, om framtiden. Han håller dörren öppen. ”Jag har öppna sinnen. Jag trivs i Bayern, staden är fantastisk och det är en storartad klubb. Jag är alltid nyfiken på att lära mig ett nytt språk, en ny kultur. Men om det blir genom fotbollen eller efter karriären, det vet inte ens jag”, säger anfallsstjärnan. Lewandowski har kontrakt med FC Bayern till 2023.

Annons

Bild följer upp de engelska uppgifterna om att Thomas Tuchel är på väg att förlänga med Chelsea. Tidningen menar att det gått längre än så. Enligt Bild fanns en klausul i kontraktet hans skrev med Londonklubben som automatisk förlänger kontraktet till 2024 vid en Champions League-triumf. Fler nyheter med anknytning till Chelsea. Bild menar att Bayern München kan återuppta intresset för Callum Hudson-Odoi. Klubben har åtskilliga fönster försök värva Chelseayttern, som nu kan bli tillgänglig på lån i sommar. De värvningar för FC Bayern som kan bli aktuella i sommar handlar om billiga alternativ, lägger Bild till. Vidare skriver tidningen att Bouna Sarr väntas få lämna FC Bayern, trots kontrakt till 2024. Bild uppmärksammar också att Wolfsburg, med Fridolina Rolfö och Rebecka Blomqvist, på söndagen blev tyska cupmästare.

Annons

 

ÖVRIGT

Diario Olé (Argentina) uppmärksammar förstås stort nattens besked från det sydamerikanska fotbollsförbundet, Conmebol: Det blir inget Copa América i Argentina på grund av hälsosituationen. Sedan tidigare har Colombia, som skulle dela värdskapet med Argentina, strukits på grund av oroligheterna i landet. Copa América ska börja den 13 juni. ”Conmebol analyserar erbjudanden från andra länder som visat intresse att arrangera turneringen”, skriver Conmebol på morgonen. Det spekuleras i fyra alternativ. Att skippa turneringen, att spela den i Chile, att spela den i Paraguay eller att spela den i USA.

Ghanasoccernet (Ghana) och den afrikanska journalisten Saddick Adams uppger att Liverpool gjort klart med U20-stjärnan Fatawu Abdul Issahaku. 17-åringen ska ha skrivit på ett femårskontrakt i lördags kväll. Issahaku var på vippen att skriva på för Bayer Leverkusen, när Liverpool dök upp med ett betydligt mer lukrativt kontraktsförslag till både spelaren och hans klubb, Steadfast FC. Issahaku väntas först bli utlånad.

Annons
Publicerad 2021-05-31 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto