Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Piqué slår tillbaka: "Enda illegala är ljudupptagningarna"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIEN

Sport konstaterar att det är en ”Fullständig frånkoppling” från Barcelonas sida. Mundo Deportivo skriver om ”Ännu en smäll”. Först uttåg ur Europa League hemma mot Eintracht Frankfurt, och nu en miserabel hemmaförlust igen (0-1 mot Cádiz). ”Vi är förbannade, inte minst spelarna, för vi missade en gyllene chans att dra ifrån de andra som slåss om en Champions League-plats och även att slåss om titeln, som vi nu i praktiken kan säga farväl till”, säger Barças missbelåtna tränare Xavi. Smärre protester riktades före matchen mot klubbpresident Joan Laporta för biljettfiaskot mot Frankfurt. Laporta kommer i dag att att hålla en presskonferens kring hur så många biljetter kunde hamna hos tyska fans. Vidare skriver Sport att Barcelona hoppas dumpa Samuel Umtiti i sommar. Avfärden går sannolikt till Frankrike, med Lyon som en trolig destination.

Annons

Diario AS använder finurliga ”El Barça se va a pique”, ungefär ”Barça sjunker”. På så vis får tidningen inte bara med förlusten utan också Gerard Pique, som hamnat i blåsväder. Läckta ljudklipp och dokument visar hur Barçelonbacken genom sitt investmentbolag tjänade stora pengar på att tillsammans med fotbollsförbundet utöka och flytta spanska supercupen till Saudiarabien. Piqué försvarar sig: Det enda illegala som skett är att de privata ljudupptagningarna läckte till pressen”.

SPANIEN

Marca täcker hela förstasidan med ett annat citat från Piqué på samma tema. ”Allt är legalt, jag gömmer mig inte, jag är stolt”. På annan plats uppmärksammas att João Félixs säsong är över efter skadan mot Espanyol. ”Dessvärre var nyheterna inte vad jag hoppats och det är med sorg jag får konstatera att jag inte kan hjälpa mina lagkamrater på planen under resten av säsongen”, skriver portugisen i sociala medier. I Granada är Aitor Karanka ny tränare.

Annons

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror viker sportettan åt stödet till Cristiano Ronaldo sedan Man United-stjärnans nyfödda son avlidit. ”Din smärta är vår smärta”. Marcus Rashford och Usain Bolt är några av dem som reagerat på beskedet i sociala medier, liksom åtskilliga klubbar (se Cristiano Ronaldos tweet). På sportettan finns också ex-Unitedspelaren Wayne Rooney som blivit ”Roo-legated” med Derby från Championship.

The Guardian har ett annat Manchester United-fokus. Tidningen tar dels upp att klubben ska protestera hos Premier League över att matchen mot Chelsea förlagts till torsdag nästa vecka. United har nu Liverpool i kväll, Arsenal på söndag och sedan Chelsea – tre nyckelmatcher på kort tid. Guardian ger också stor plats till måndagens uppgifter att United ska ha gjort klart med Erik Ten Hag.

The Sun hävdar att Ten Hag planerar att göra Antony i sin nuvarande klubb Ajax till en av sommarens första värvningar. Den nederländska klubben väntas kräva 50 miljoner pund för 22-åringen.

Annons

Manchester Evening News påpekar att United letar backar och att Antonio Rüdiger i Chelsea står högt på listan. Tottenham nämndes på annat håll under måndagen, liksom på nytt Real Madrid. Dessutom menar Manchester Evening News att Ten Hag kan ta kaptensbindeln från Maguire.

Daily Mail stora splash på måndagskvällen var om det blå Manchesterlaget. City uppges överens med Erling Haaland om ett kontrakt på 500 000 pund i veckan, motsvarande drygt 6,2 milj kr.

BBC Sport-profilen Garth Crooks har med Pontus Jansson i Omgångens lag. På annat håll pratar BBC med Sirius nyförvärv Kevin Wright, som ser framtiden bortanför Sveriges gränser. ”Jag har drömt om att spela i en av de fem stora ligorna sedan jag var liten, och jag tror det är en mycket nåbar dröm. Jag måste bara göra det bästa i den omgivning jag är i nu och vara en av de främsta. Därifrån kan jag fortsätta och spela i en större och bättre liga”, säger Wright, som helst vill till Bundesliga, alternativt Premier League eller Championship.

Annons

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har fullt fokus på kvällens cupsemifinal Inter-Milan. ”Derbyt får vingar att växa”. Inte bara det att en finalplats står på spel, matchen ger också en boost för vinnaren i kampen om scudetton. Tidningen passar på att ta upp två spelare som påstås längta tillbaka till Milano, Romelu Lukaku till Inter och Gianluigi Donnarumma till Milan. Bara ett lån och en kraftigt reducerad lön skulle infria Lukakus önskan, menar GdS. Det råder också tvivel om Donnarummas önskan om Milan – och fansen vill inte ha honom tillbaka. Vidare menar GdS att bahrainska Investcorp jobbar med en tajt deadline i hopp om att köpa Milan inom 15 dagar. Klubbledningen väntas bli kvar förutom vd Ivan Gazidis.

Corriere dello Sport toppar med ”Mourinhos fällben” efter Romas poäng på Diego Armando Maradona-stadion. Portugisens gäng satte ut ett sådant för de titeljagande syditalienarna med ett kvitteringsmål på tilläggstid. Men Mourinho var ändå förbannad. Han menar att han ”emellanåt skämdes vid sidlinjen” över domarinsatsen. ”Det finns lag som slåss om scudetton, vi gör det inte, men vi har fortfarande rätt att få spela och att få vinna matcher. Det verkade inte som vi hade rätt att få spela för att vinna den här matchen”, säger Mourinho. Innan matchen gjorde han ett besök på Maradonas minnesplats för att visa sin vördnad (klipp här).

Annons

L’Eco di Bergamo pratar med Atalantas vd Luca Percassi som kanske något oväntat hoppas att klubbägaren Steven Pagliuca också tar över Chelsea. ”Vi skulle få enorma fördelar”, menar han, och pekar på samarbeten som spelarlån. Pagliuca är delägare i Atalanta och är ett av tre bud kvar i kampen om Londonklubben. Percassi försäkrar också att tränaren Gian Piero Gasperini inte ska någonstans. ”Han stannar i Bergamo. Det är utom diskussion”, säger han. Samtidigt åkte Atalanta på ännu en förlust (1-2 mot Hellas Verona). Det var tredje raka förlusten i ligan, och laget har under samma tid åkt ur Europa League.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe menar att det är ”En sanningens månad för OM”. Marseille slåss om en andra plats i ligan och för Europa Conference League-bucklan. Tidningen ser också slutet på en era för de argentinska spelarna i PSG. Och det har inte med Lionel Messi att göra. 34-åringen väntas stanna. Däremot är den stora argentinska närvaro som genomsyrat PSG under QSI-åren på väg att ta slut. Dí Maria är på väg bort, Paredes och Icardi kan också försvinna.

Annons

RMC Sport uppmärksammar Neymars ilskna utspel. Det kommer efter att Fábio Aurélio kritiserat honom. ”Om jag hade varit honom hade jag varit väldigt besviken”, sa den förre Liverpoolspelaren bland annat, och menar att Neymar inte tagit vara på sin talang. Neymar svarar nu i ett klipp i sociala medier: ”Jag är så trött på dessa gamla spelare som inte öppnar sina munnar annat än för att snacka skit. Fem minuter intervju och allt han gör är att prata om andras liv. Om ni vill kritisera så kritisera, men sluta snacka sånt trams”. Neymar har haft en turbulent tid i PSG men glänst de senaste matcherna.

 

TYSKLAND

Sky Sport menar att Bayern München-fans har en rad positiva besked att vänta inom de närmaste dagarna. Klubben är överens med Thomas Müller och Manuel Neuer om nya kontrakt till 2025. Även Sven Ulreich skriver på till 2023. Vidare hävdar tv-kanalen att Barcelona väntas lägga ett bud på 30-35 miljoner euro på Robert Lewandowski – men Bayern har inga planer på att sälja honom. Klubben släpper hellre anfallaren gratis nästa sommar än säljer denna sommar. Sky menar dock att det troligaste är att Lewandowski förlänger med Bayern.

Annons

Kicker skriver däremot att en försäljning av Lewandowski i sommar – för ca 40 milj euro – är möjlig. Klubben vill inte öka på polackens lön i ett nytt kontrakt. Samma sak med Serge Gnabry: Bayern går inte med på någon löneökning, varför en flytt i sommar är ett alternativ. Sedan säljer Bayern gärna Marcel Sabitzer men vill ha igen så mycket som möjligt av de 15 miljoner euro klubben la ut förra sommaren. Konrad Laimer är en ersättare som Julian Nagelsmann gärna vill se. RB Leipzig-mittfältarens kontrakt går ut 2023.

 

ÖVRIGT

ÖVRIGT

Record (Portugal) uppger att Benfica hoppas pressa ut mer än 100 miljoner euro från det lag som köper Darwin Núñez. En lång rad klubbar har uppgetts intresserade, på senare tid Bayern München, PSG, Manchester United och Chelsea.

Ekstra Bladet (Danmark) har inte mycket till övers för de svenska insatserna i Köpenhamnsderbyt på måndagen (FC Köpenhamn-Bröndby 2-0). Roony Bardghji och Viktor Claesson i hemmalaget får hyfsade 3 av 6 i betyg, men tidningen skriver om Claesson att han ”missade en enorm chans” i första halvlek och ytterligare en i andra. Ekstra Bladet går framför allt hårt åt Simon Hedlund i Bröndby. ”Det verkar som svensken inte riktigt bryr sig”, skriver tidningen och ger 1 i betyg. Carl Björk får marginellt bättre, 2. ”Gjorde inte mycket under sina 20 minuter. Han ser inte på något vis ut som Uhres ersättare”.

Annons
Publicerad 2022-04-19 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto