Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klopp: "Wow - som att ha Ferraribilar i garaget"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Express kommer nog närmast Jürgen Klopps känslor. De flesta tidningar gör rubrik på att Liverpool inte ger upp ligatiteln (2-1 mot Southampton). Express väljer ”Kronjoel” för målskytten Joel Matip. Och fokus låg på spelarna som annars inte får glänsa allra mest. Klopp uttryckte efter matchen sin beundran för bänkspelare som nu fick chansen och gjorde jobbet när han roterade. ”Jag är så glad över insatsen, det var lite rörande. Wow. De här grabbarna. Det är som att ha Ferraribilar i garaget, menar Klopp. Inför sista omgången parkerar Klopps fräsiga bilflotta en poäng bakom Pep Guardiolas.

ANNONS

Daily Telegraph ger också stor uppmärksamhet till semifinalen i kvalet till Premier League mellan Nottingham Forest och Sheffield United. I firandet efter slutsignalen sprang Nottinghamfans in på planen, en av dem skallade Unitedspelaren Billy Sharp som stod vid sidlinjen (se klipp här). Sharp behövde sys efteråt. Unitedtränaren Paul Heckingbottom var rasande. ”Det där ska ge fängelse”, säger han. Polisen jagar förövaren. Båda klubbar ha fördömt incidenten. Nottingham möter Huddersfield i finalen. Daily Telegraph uppger att försäljningen av Chelsea till Todd Boehly väntas få grönt ljus av Premier League denna vecka. Sedan återstår för regeringen att ge klartecken.

Daily Mail ger bortanför Liverpoolmatchen också stor plats åt sitt transferscoop: Manchester City vill värva Marc Cucurella, som har en strålande säsong bakom sig i Brighton. Pris: 30 milj pund.

ANNONS

The Sun uppger att Everton kan sälja Dele Alli redan i sommar. Klubben hoppas få upp till 20 miljoner pund för 26-åringen. Tottenham ska ha 25 procent av försäljningssumman.

Football Insider hävdar att Manchester United försöker kapa Milans värvning av Sven Botman. Lillebacken har en tid uppgetts nära en övergång till den italienska ligaledaren. Nederländska medier har i dagarna även uppger att United jagar Jurrien Timber i Ajax.

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser skiften mellan klubbar. ”Jag har Lautaro med Dybala” följs av ”Jag tar Perisic”. För Paolo Dybala lämnar Juventus och skriver enligt GdS snart på för fyra år med Inter, där han bildar anfall med landsmannen Lautaro Martínez. Lön: sex miljoner euro plus bonusar. I förra veckan uppgavs Roma intresserad. Samtidigt tycks Ivan Perisic lämna Inter och är ”mycket nära” att skriva på för Juventus. Lön: sex miljoner euro om året. Kanske blir det ingen grande finale för Zlatan Ibrahimovic mot Sassuolo. GdS menar att det troliga är att Olivier Giroud startar och Ante Rebic hoppar in, som mot Atalanta senast då Ibra inte fick någon speltid alls. Risken finns då att Ibrahimovic redan kickat boll på den stora scenen för sista gången. I nästa vecka väntas besked om den 40-årige svensken ställer undan skorna eller fortsätter. För närvarande tränar Ibrahimovic individuellt, efter eget program. Knäet besvärar honom fortsatt. 18 000 Milanfans väntas resa till Reggio Emilia för ligaavslutningen. Arenan tar 21 525 åskådare. Samtidigt blir det slutsålt på San Siro (70 000) där Interfans  hoppas att deras lag i mötet med Sampdoria snuvar Milan på ligatiteln. Mer mercato: Milan är intresserad av Bryan Cristante. Romaspelaren skulle sannolikt kosta 25 miljoner euro. Romatränaren José Mourinho vill i sin tur ha Nemanja Matic. Serben, som lämnar Manchester United i sommar, toppar Mourinhos önskelista. Maxime Lopez (Sassuolo), Granit Xhaka (Arsenal) och Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham) ses som alternativ. Enligt Corriere dello Sport har Roma också annat intresse i Premier League: Diogo Dalot och Eric Bailly (Man United) samt Douglas Luiz (Aston Villa).

ANNONS

La Repubblica bollar upp en teori om att Italien kan dyka upp i VM trots kvalmisslyckandet. ”Det finns en möjlighet att Italien kan få chansen i VM i Qatar, och den är mycket mer konkret än ni tror”, säger Franco Chimenti, som tidigare satt med i Coni, den italienska olympiska kommittén, ”Tydligen har Ecuador använt en spelare som inte hade tillåtelse att spela och kan få betala för det. Om så är fallet handlar det om vilket landslag som ska ersätta. Det finns en Fifa-regel som anger att det landslag som är högst på Fifas rankning ska kallas in, och för närvarande är det Italien”. La Repubblica menar att om Ecuador fälls kan Fifa antingen straffa Ecuador med poängavdrag, varvid Chile kommer före och får resa till VM. Eller så diskvalificeras Ecuador, och det skulle bana vägen för Italien. Evelina Christillin, som sitter med i Uefa, avfärdar dock möjligheten att Italien skulle kunna få en plats i VM.

ANNONS

Radio Kiss Kiss Napoli-profilen Valter De Maggio delar Corriere dello Sports uppfattning om att Napoli är en aktuell adress för Mattias Svanberg. ”Om Fabián Ruiz lämnar kommer Napoli att rusa till Svanberg”, säger han.

Corriere dello Sport sätter fokus på Sergej Milinkovic-Savic. Serben har på nytt kopplats ihop med Manchester United men CdS menar att 27-åringen vill stanna i Serie A. Till Napoliledningens frustration, då den heller vill sälja utomlands. Rubrik: ”Milinkovic vill till Juve”, och Juventus vill ha mittfältaren. Kontraktet med Lazio gäller till 2024.

 

SPANIEN

Sport ger sin fulla uppmärksamhet till Barças president Joan Laporta, som medverkade i Catalunya Radio på tisdagskvällen. Där fick han bland annat kommentera Kylian Mbappé. ”Även om vi kunde värva Mbappé skulle vi inte göra det, för han vill ha 40-50 miljoner euro netto, men sedan vinner de inte Champions League, varken han eller den andre (syftar på Erling Haaland enligt spanska medier). Vi kommer inte att betala 25-30 miljoner euro till spelare, det vore i jämförelse en förolämpning mot spelare i Barça som startar”, säger Laporta. Från Mbappés läger dementeras uppgiften från Laporta med ett påpekande om att inga förhandlingar hållits med Barcelona. Laporta undvek att direkt svara på frågan om ett köp av Robert Lewandowski. ”Låt tränarna och den sportsliga ledningen göra sitt. Jag kan inte svara i detalj, vi arbetar på att göra laget mer konkurrenskraftigt. Det är inte enkelt, vi kommer från en utsatt ekonomisk situation”, säger Laporta.

ANNONS

SPANIEN

Mundo Deportivo hävdar att ”Målet är Koundé”. Xavi vill locka Sevillabacken till Barcelona. Utköpsklausulen är på 90 miljoner euro men Barça vill inkludera spelare i en affär. Premier League-klubbar som Chelsea och Manchester United har tidigare uppgetts ute efter 23-åringen.

Marca slog redan häromdagen – på nytt – fast att Kylian Mbappé kommer att bära vitt nästa säsong. Ändå får följetongen första uppslaget i tidningen i dag igen. Marca medger att PSG fortsatt hoppas övertyga fransmannen men understryker – på nytt – att Real Madrid är säkra på att han inte ändrar åsikt. Enligt Marca gjorde även Liverpool ett sista försök att kapa värvningen av Mbappé. ”Det hände, enligt källor nära processen, för några dagar sedan. Mbappé var smickrad över intresset från den engelska storklubben men det enda alternativet till PSG var alltid bara Real Madrid”, skriver Marca.

ANNONS

Diario de Sevilla lyssnar till polisen som i säkerhetsavseende kallar Europa League-finalen mellan Rangers och Eintracht Frankfurt ”den mest komplicerade matchen på många år”. 150 000 fans är väntade. Knappt 20 000 har matchbiljett. ”Det är upprörande”, säger Juan Carlos Castro i polisledningen. Drygt 5 500 poliser kommer att delta i säkerhetsarrangemanget.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe synar Lionel Messis situation under ”Den sista färden?”. Argentinaren satsar starkt på nästa säsong i PSG. Någon flytt till Inter Miami är heller inte planerad för 2023, som uppgifter på tisdagen gjorde gällande. ”Det är fullständigt felaktigt”, säger källor nära Messi till Le Parisien. Även för L’Equipe dementeras påståendet. Messi kommer inte att fatta något framtidsbeslut förrän efter VM i Qatar, uppger källorna. Hans nuvarande kontrakt med PSG går ut sommaren 2023, och det finns en option att förlänga ett år. Messi har tidigare uttryckt intresse för att spela i MLS.

ANNONS

Le Parisien uppmärksammar en spelare som i alla fall är på väg bort från PSG: Ángel Di María. Han känner sig enligt tidningen ”förrådd” av klubben, som ska ha svängt och valt att inte utnyttja optionsåret efter kontraktets slut i sommar. PSG å sin sida säger att inget beslut är taget. Enligt Gazzetta dello Sport i går är Di María aktuell för Juventus. Le Parisien hör efter kritiken också stöd för Idrissa Gueyes beslut att inte spela i PSG:s regnbågströja. ”Jag ger Idrissa Gana Gueye mitt stöd. Hans religiösa övertygelse måste respekteras”, skriver Senegals president Macky Sall på Twitter.

Foot Mercato försäkrar att inget ännu är helt bestämt vad det gäller Kylian Mbappé. Under tisdag kväll och även i dag kommer han att ha möten med PSG. Klubben har ännu inte gett upp hoppet, även om det är fördel Real Madrid. Ett slutgiltigt beslut är inte taget. Franska Goal menar däremot att avtalet med Real Madrid är ”99 procent” säkert. Foot Mercato skriver under en annan rubrik att Tottenham gett Martin Terrier ett erbjudande. Den 25-årige Rennesspelaren har varit ett av Ligue 1:s största utropstecken den här säsongen. Tidigare har Napoli uppgetts intresserad. Terrier har kontrakt till 2025.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild berättar att Frankfurtultras hyrt in sju lastbilar från Polen för att frakta koreografi till kvällens Europa League-finalen. Den sammanlagda kostnaden för koreografin beräknas till 50 000 euro, motsvarande drygt en halv miljon kronor. Cirka 50 000 Frankfurtfans väntas till Sevilla. Från transfermarknaden skriver Bild att Dortmund ”jobbar intensivt” på att värva Ian Maatsen, 20, från Chelsea. Vänsterbacken har varit utlånad till Coventry där han glänst.

Sky Sport frågar Jérôme Boateng vem han skulle värva som ersättare om i Bayern München om Robert Lewandowski lämnade. ”Jag skulle omedelbart försöka värva Harry Kane till FC Bayern. I mina ögon är han en komplett anfallare som gör mål i varje match för Tottenham, ett mycket bra lag men inte världsklass. Om han spelade i Bayern skulle han vara en mycket bra ersättare i rätt ålder”, menar Boateng.

ANNONS
Publicerad 2022-05-18 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto