Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bråk inför finalen – många skadade och gripna

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

Sky Sport Italia och Gazzetta dello Sport rapporterar om oroligheter i Tirana inför kvällens Conference League-final, Roma-Feyenoord. Tre Romafans och 12 poliser ska ha skadats i natt. En av poliserna ska vara allvarligt skadad. 60 personer ska ha gripits, varav 48 italienare. Liksom Sky Sport Italia lägger GdS skulden för nattens bråk på nederländska huliganer. Och enligt Albanian Daily News bråkade 200 Feyenoordfans med polis.  Algemeen Dagblad uppmärksammar att albanska prins Leka skriver på Twitter att ”Feyenoordfans skapat rent kaos i Tirana”. Gazzetta dello Sport skriver att Uefa fruktar att upp till 40 000-50 000 supportrar kan anlända till den albanska huvudstaden. Arenan tar bara 20 000 åskådare. Det finns ont blod mellan Roma och Feyenoord sedan nederländarnas stökiga besök i Rom  2015. I förra veckan förlöpte Uefacupfinalen mellan Frankfurt-Rangers i Sevilla nästan helt utan incidenter. Daily Record uppmärksammade att trots 100 000 skottar på plats så greps inte en enda.

ANNONS

italy

Corriere dello Sport sätter ljuset på Romas största stjärna: José Mourinho. ”För Roma är det naturligt att nå en Europa League-plats. Det är inte att skapa historia. Men den här finalen är däremot historisk. Vi har skrivit den på vägen hit och nu måste vi göra allt för att skriva det sista kapitlet, som är att vinna bucklan”, säger Mourinho inför kvällens match.

La Gazzetta dello Sport levererar svar från Inters president Steven Zhang. ”Jag ska stoppa den där bussen”. Det är Milan paradbuss. Zhang säger förstås inte så. Men andemeningen är den, menar GdS, för Zhang ger grönt ljus till att värva Paolo Dybala, Henrich Mchitarjan och Kristjan Asllani. Dessutom väntas tränare Simone Inzaghi i nästa vecka förlänga kontraktet till 2024. ”Vi kommer helt säkert att fortsätta med Simone Inzaghi”, bekräftar Zhang. Samtidigt uppges Manchester United vara i förarsätet att värva Inters Alessandro Bastoni. Prislappen är minst 60 miljoner euro. Även Manchester City och Tottenham är intresserade av den 23-årige backen. Vidare skriver GdS att Real Madrid är beredd att bjuda upp till 120 miljoner euro för Rafale Leão. Milan vill förlänga kontraktet med den nya stjärna till 2026. Det nuvarande kontraktet uppgavs i går ha en utköpsklausul på 150 milj euro.

ANNONS

 

ENGLAND

englandddd

Daily Mail ropar från hustaken att Antonio Conte får 150 miljoner pund  av Tottenham att shoppa loss för i sommarfönstret. Det baseras på att ägarna har pumpat in den summan i klubben. Exakt hur mycket Conte får del av är oklart, men det är en tydlig markering att Tottenham vill ge Conte manöverutrymme på transfermarknaden, som ett led i att locka honom att stanna.

Daily Telegraph har ett håll-min-öl-ögonblick. För enligt tidningen är Chelsea nya ägare beredd att ge Thomas Tuchel 200 miljoner pund att handla för i sommar. I den summan räknar tidningen in pengar från en del förväntade spelarförsäljningar. Som väntat fick ägarskiftet i går grönt ljus av Premier League, och nu på morgonen också av den brittiska regeringen. Tidningen uppmärksammar även BBC:s dråpliga miss. Plötsligt stod det ”Manchester United are rubbish” i nyhetstickern under en tv-sändning från Franska öppna (se klipp här). BBC bad senare om ursäkt till eventuellt kränkta tittare – men inte för själva texten – och skyllde på en praktikant (se klipp här).

ANNONS

Daily Mirror skriver i stora bokstäver ”Nationell vanära”. Det baseras löst på förbundskapten Gareth Southgate som beskriver det som ”pinsamt” att engelska landslaget får spela inför tomma läktare efter publikstök. Till detta läggs den senaste tidens incidenter vid planstormningar. Southgate presenterade under tisdagen Nations League-truppen.

The Athletic uppgav under tisdagen att Arsenal kan välja bort Alexander Isak på grund av prislappen. Men Aston Villa ser slutligen ut att välja Robin Olsen. ”Robin är mer än kapabel att utmana Emi (Martinez). Vi hoppas att det kanske kan bli framsteg där framöver”, säger Villas tränare Steven Gerrard om lånet som kan förvandlas till ett köp. Det har tidigare talats om en köpoption på 3,5 miljoner euro.

Manchester Evening News sätter säsongsbetyg på Unitedspelarna, från 1-10. Högst får De Gea, 8. Lägst får Maguire, Wan Bissaka, Rashford, alla 2. Victor Nilsson Lindelöf får inte mycket bättre, 3. ”Tungt ansvarig i Uniteds värsta resultat och blev sämre efter landslagsuppehållet i mars”, skriver MEN. Anthony Elanga får 6. ”Elanga har hållit Sancho och Rashford utanför laget, och även om det finns knutar att lösa så har 19-åringen överstigit förväntningarna under sin genombrottssäsong”, skriver MEN. Elanga var för övrigt nominerad till Månadens spelare i United för maj. Cristiano Ronaldo vann omröstningen.

ANNONS

 

SPANIEN

espana

Diario AS ger plats åt Karim Benzema: ”Vi är de bästa…och vi måste vinna Champions League”. Real Madrid-anfallaren dök upp på flera plattformar under kvällen. Och frågan om Kylian Mbappé var het. ”Vi ska spela Champions League-final på lördag, det är inte läge att snacka sådana små saker, svarade han Movistar. I El Chiringito TV sa sig Benzema ”förvånad” över att Mbappé valde att stanna men inte mer än så. Han fick fråga om sina bilder på Instagram Stories. Samma dag som Mbappé skrev på la han, liksom flera andra Real Madridspelare, upp en bilder på Real Madrids klubbmärke. Dessutom la Benzema upp en bild på Tupac Shakur, vilket på sina håll tolkades som ett uttryck för förräderi. Det var inte mot Mbappé. Det var för att jag gillar Tupac och jag älskar Real Madrid. Det finns inget i det där om förräderi. Kolla på mitt Instagram, jag har tio bilder på Tupac. Det är inte ett foto med ett budskap. Om jag har ett budskap talar jag med personen”, säger Benzema.

ANNONS

Cadena SER uppger att Kylian Mbappés närmaste är förbannade på Real Madrid. De anser att den spanska klubben ljugit och att det aldrig fanns ett avtal. Relationen är trasig. SER uppger på annat håll att både Manchester United och Tottenham erbjudit 50 miljoner euro för Pau Torres, att Villarreal kan tänka sig att sälja nu och att mittbacken föredrar United.

L’Esportiu pratar med Barcelonas president Joan Laporta. Gavi har ännu inte skrivit på nytt kontrakt. Vi vet inte varför hans agent försinkar det. Jag tycker budet, inom de ekonomiska ramar vi har, är acceptabelt”, säger Laporta. Han får också kommentera Mbappés kontraktsförlängning. ”Det förvränger marknaden. Spelare blir kidnappade för pengar. Så går det när stater äger klubbar”, säger han. Finns intresse för Neymar? ”Han har kontrakt med PSG. De som skrivit på för klubbar som PSG har närmast undertecknat sitt slaveri, för pengar”.

ANNONS

Diario Vasco uppmärksammar att Athletic Clubs tränare Marcelino hoppat av. ”Jag känner inte att klubben ger mig det förtroende jag behöver”, säger han, och lägger till: ”Mitt hjärta sa till mig att stanna, men mitt huvud sa att jag inte kan”.

 

FRANKRIKE

gfrankrike

L’Equipe toppar med att ”PSG är redo att sälja Neymar”. Det är också en konsekvens av att Kylian Mbappé förlängde. Och fransmannen skulle inte ha några invändningar till en försäljning, lägger tidningen till. PSG väntas inte aktivt försöka sälja Neymar men välkomnar bud. Problemet är dels att budet bör vara stort, och framför allt att Neymar inte har några planer på att lämna klubben. Han vill fortsätta kontraktslängden ut, till 2025. I PSG:s damlag fortsätter turbulensen. Tränare Didier Ollé-Nicolle har stängts av efter opassande uppträdande. Det gäller i synnerhet uppträdandet mot en yngre spelare förra sommaren. Den välkända franske journalisten Romain Molina uppger att det finns mer i historien, och han kommer att publicera nya uppgifter i norska Josimar i dag eller på torsdag. RMC Sport uppgav under måndagen att Aurélien Tchouaméni skriver på för fem år i Real Madrid. L’Equipe drar i bromsen. Ingenting är klart ännu, även om Real Madrid är i förarsätet. Marca lägger till att Real Madrid inte är beredd att betala de 80 miljoner euro Monaco vill ha, vilket Liverpool och PSG anses vara.

ANNONS

Foot Mercato uppger att Newcastle är ute efter Isaac Touré, 19, i Le Havre. Premier League-klubben är beredd att betala nio miljoner euro för den 204 cm långa backen. L’Equipe uppger i sin tur att Marseille och Lyon är intresserade.

 

TYSKLAND

tysnaksl

SportBild hävdar att Robert Lewandowski övervägde att lämna Bayern München redan förra sommaren. Sportchefen Hasan Salihamidzic hade då i tv pratat sig varm för Erling Haaland. Det ”förgiftade” relationen, enligt SportBild. Lewandowski ska då ha sagt till vänner att när ens klubb funderar på ersättare är det dags att tänka på en flytt.

Bild menar att Dortmund kan tilldela Bayern München ytterligare en smäll. Sasa Kalajdzic föredrar enligt tidningen en flytt till det gulsvarta gänget, trots att Bayern inom kort tid haft två möten med hans representanter. Nyligen har Dortmund knipit Nico Schlotterbeck framför ögonen på Bayern samt hämtat Niklas Süle från de tyska ligamästarna.

ANNONS

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) betecknar, via Farzam Abolhosseini, det som ”fullständigt uteslutet” att FCK vill ha Marcus Danielsson. Klubben är ”helt enkelt inte intresserad”. Tipsbladet avvisar också intresse. Uppgifterna om den danska klubben dök upp under onsdagen. Den 33-årige backen har också kopplats ihop med Djurgården. Danielson väntas inom kort bryta kontraktet med Dalian Professional.

Sport (Polen) noterar att Mikael Ishak efter den polska fotbollsgalan, där svensken blev utsedd till Årets anfallare, fick en fråga om framtiden i Lech Poznan. ”Vi förhandlar fortfarande. Men under förhandlingarna fick vi troligen i oss ett par glas för mycket, men förhandlingarna fortsätter”, roade Ishak sin publik med att svara. Han har kontrakt till 2023.

NTB (Norge) meddelar att det blir lapp på luckan när Norge tar emot Sverige i Nations League den 12 juni. De 26 000 biljetterna till matchen på Ullevaal i Oslo är slutsålda.

ANNONS

Het Laatste Nieuws (Belgien) pratar med Eden Hazard som inte har några planer på att ge upp Real Madrid. ”Mina tre första säsonger har inte gått så bra så jag vill visa alla vad jag kan. Med start på lördag (Champions League-finalen, min anm). Det har alltid varit en dröm att spela för Real Madrid. Och det är det fortfarande”, säger Hazard.

Publicerad 2022-05-25 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto