Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Unitedfansens ilska efter Pogbas utspel

Headlines Blogg

 

Headlines är tillbaka igen måndag den 4 juli

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

england

Daily Mirror bär på budskapet ”Ni ä£skade mig inte tillräckligt”. Ett ”£” i stället för ”L”. Paul Pogba beklagar sig i sin dokumentärserie ”The Pogmentary” över United svala intresse för en fortsättning. ”Hur kan man säga till en spelare att man vill ha kvar honom och sedan inte erbjuda något alls”, säger han. Manchester Evening News följer upp uttalandet med artikel om upprördhet hos Unitedfans. Pogba sägs ha erbjudits en veckolön på 300 000 pund, och att jämställa det med ”ingenting” får Unitedfansens blod att svalla. MEN menar indignerat i en krönika att ”Pogba sparade sina mest förolämpande kommentar om United till sist”. MEN tycker också att Pogba på ett ”bisarrt vis” jämför sig med Jesus. ”Så länge min familj och mina medspelare är nöjda så bryr jag mig inte om andra inte är det. Jesus var inte heller förkastad av alla, ändå korsfäste de honom”, säger han. Pogba väntas inom kort presenteras i Juventus.

Annons

The Sun och Daily Mirror uppmärksammar att Jude Bellingham blir ett mål för Liverpool först nästa säsong. Med värvningarna av Fabio Carvalho, Darwin Núñez och snart Calvin Ramsay, så väntas ligatvåan redan färdig i sommarfönstret. Dortmund är också benhård på att behålla Bellingham en säsong till. Men Liverpools intresse för Bellingham kvarstår, och det kan bli en kamp med Real Madrid nästa sommar. Spanska uppgifter har upprepade gånger – senast i onsdags – gjort gällande att engelsmannen är ett mål för Real Madrid nästa sommar.

The Independent uppger att Leeds lagt ett bud på 20 miljoner euro för PSG:s Arnaud Kalimuendo. Foot Mercato instämmer, och tror på en snar affär. För budet ligger nära PSG:s värdering på 22 milj euro. Den 20-årige anfallaren var utlånad till Lens den gångna säsongen.

Annons

Evening Standard häpnar över Arsenals plötsliga transferaktivitet. Först uppger The Times att Londonklubben är nära att värva anfallaren Gabriel Jesus från Man City för 50 miljoner pund. Sedan uppger flera källor att Arsenal är överens med Porto om att köpa mittfältaren Fábio Vieira för uppemot 34 miljoner pund. Sportsmole kastar sig genast över hur en Arsenal-elva kan se ut kommande säsong.

The Guardian uppmärksammar Englands uppvärmningsseger inför hemma-EM (3-0 mot Belgien). Tidningen menar att segern visar att förbundskapten ”Sarina Wiegman håller på att göra England till skoningslösa titelutmanare. En annan titelutmanare är Sverige – som för övrigt väntas genrepa inför rekordpublik på Friends Arena.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport är sommar och sol med Milantränaren Stefano Pioli. Men i grannklubben Inter är det bråda dagar. Ett andra möte med Chelsea väntar i dag om Romelu Lukaku. Inter väntas dubbla budet till tio miljoner euro, och med lite extra bonusar tror GdS på en deal. Chelsea sägs i sin tur ha visst intresse för Milan Skriniar. Det håller Sky Sport Italia med om. Men det är PSG som är favorit. Enligt Fabrizio Romano har Inter nobbat ett bud på 50 miljoner euro, inklusive en spelare, och vill ha 80 milj euro. Men GdS skriver att PSG förbereder ett nytt bud och att Inte kan acceptera 70 milj euro i bara pengar, inga spelare. ”Men långt innan dess hoppas Inter välkomna Romelu tillbaka”, avslutar tidningen.

Annons

Sky Sport Italia tar upp stafettpinnen kring PSG:s spelarjakt i Italien. Sassuolos vd Giovanni Carnevali bekräftar för tv-kanalen att förhandlingar pågår med PSG om Gianluca Scamacca. Sassuolo sägs ha nobbat ett bud på 35 miljoner euro och vill ha 60 milj euro. Samtidigt varnar Carnevali PSG, ”Jag tror det är många klubbbar som är intresserade”, säger han.

Sportmediaset skulle kunna konstatera att Sampdoria inte har bråttom med Albin Ekdal. Men klubbpresidenten Marco Lanna säger i alla fall att samtal väntar med den 32-årige mittfältaren, liksom med Fabio Quagliarella och Tomás Rincón, två andra veteraner med kontrakt som löper ut i sommar. ”Det är tre spelare vi kommer att sätta oss ned med och se vad som kan göras, och självfallet kommer tränaren också att säga sitt”, säger Lanna. Djurgården och Spezia har tidigare rapporterats intresserade av Ekdal.

Annons

 

SPANIEN

spanien

Mundo Deportivo jublar över att Barcelona kan värva. Det ses som en effekt av att en extra bolagsstämma i går godkände en försäljning av 49 procent av klubbens licens- och merchbolag samt upp till 25 procent av framtida tv-rättigheter. Det väntas inbringa 700 miljoner euro som kan täppa till hål i klubbens ekonomi – men också ge utrymme för värvningar. Därför har MD på förstasidan stora bilder på Robert Lewandowski och Jules Koundé. Spelarna som ses som Barças huvudprioriteringar. Det framgick i går också att Gavi är nära att förlänga till 2026. Tidningen noterar att det till slut är officiellt att Lieke Martens lämnat klubben. Hon väntas skriva på för PSG. Redan tidigare har det skrivits att det öppnar upp för Fridolina Rolfö att spela längre fram på Barças vänsterkant.

Marca pryder efter en intervju med en Real Madrid-spelare förstasidan med ett käckt citat. ”Jag skulle ge Ballon d’Or till hela mitt lag”, säger Federico Valverde. Marca hävdar i sin pappersupplaga att det inte bara är Manchester City som är ute efter Marc Cucurella i Brighton. Även Chelsea finns med i bilden. ”Spelaren är redan medveten om intresset och väntar på att Chelsea ska lägga ett bud”, skriver tidningen. En ny vänsterback i Londonklubben skulle också öppna dörren för Marcos Alonso till Barcelona.

Annons

Diario AS sätter punkt för Real Madrids sommarfönster. ”Truppen är komplett”. Der är klubbpresidenten Florentino Pérez som efter värvningarna av Antonio Rüdiger och Aurélien Tchouaméni säger, ”Vi är färdiga, det finns inte plats för fler”. Ett citat från intervju i El Chiringito TV natten till torsdag.

Diario Vasco uppmärksammar att det inte bara råder ont blod efter Norges lekstuga med Sverige i Nations League. Alexander Isak och Alexander Sørloth befinner sig tillsammans på Mykonos. Det finns det bildbevis på. Isak och Sørloth var lagkamrater i Real Sociedad den senaste säsongen, men norrmannen var där på lån och framtiden för honom är ännu oklar.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe levererar ny stor intervju. I onsdags var det omskrivna Kheira Hamraoui som bröt tystnaden. I dag är det nyligen kickade PSG-sportchefen Leonardo som talar ut. Citatrubriken är ”Trots allt, vi fick Messi!”. Leonardo ser det som en milstolpe för klubben, och lägger sedan till, ”Kronologiskt finns Pelé, Maradona, Messi. Han är på Olympen! När jag tittar tillbaka på mitt facit över tre år så ser jag en CL-final och en semifinal, en tionde ligatitel, sju nationella pokaler och jag lägger till Messi”.  Leonardo säger att han lämnar PSG med ”noll bitterhet”. Han får frågan om ett samband mellan hans farväl och att Kylian Mbappé då förlängde. ”Nej, det var slutet på säsongen, och det var kanske läge för att ta beslut om framtiden”, svarar han. Om intresset från Valencia säger Leonardo, ”Det finns inget konkret. Vi har pratat lite, men det är inte mer än så”. Gabriel Gudmundsson får ny tränare kommande säsong. Lille bekräftar att Jocelyn Gourvennec lämnar efter ett år. Enligt L’Equipe och La Voix du Nord heter hans ersättare Paulo Fonseca. Den tidigare Romatränaren uppges överens med Lille om ett tvåårskontrakt.

Annons

RMC Sport skriver, liksom L’Equipe, att PSG nu är i direkta diskussioner med Nice om Christophe Galtier. Han ses som favorit att ersätta Mauricio Pochettino. RMC Sport påpekar att förhandlingarna med Nice ”inte förhindrar parallella diskussionerna med Zinedine Zidane” – för de pågår också, menar radiokanalen.

 

TYSKLAND

Bild och Sky Sport gör båda störst rubriker på ett beslut i Barcelona som väntas genererar stora pengar till klubben (se Mundo Deportivo ovan). Därmed frigörs pengar till spelarköp – närmare bestämt Robert Lewandowski. PSG och Chelsea har på senare tid nämnts som potentiella utmanare till polacken. Men nu kan Barça ”lätt” lägga mer än 40 miljoner euro på polacken, som Bild uttrycker. Och Lewandowski vill inte till någon annan klubb än Barça, understryker samtidigt Sky. Bayern ska tidigare ha nobbat ett bud på 32,5 milj euro plus fem milj euro i bonusar.

Annons

Sport1 uppger att kommande säsongs Bundesliga inleds med ett stormöte: ligamästaren Bayern München mot Uefacupmästaren Eintracht Frankfurt. Spelkalendern för 2022/2023 släpps klockan 12 i dag.

 

ÖVRIGT

Het Nieuwsblad (Belgien) bekräftar Expressens uppgifter om att Anderlecht är nära att värva Ishaq Abdulrazak. IFK Norrköping-ordförande Sakarias Mårdh bekräftar nu också den belgiska klubbens försök men läger till, ”Anderlecht är inte enda lag som är intresserad”. Mårdh tror på ”ett genombrott inom de närmaste veckorna”. Het Nieuwsblad tror, med hänvisning till källor i Anderlecht, att det kan gå snabbare än så. 

SDNA (Grekland) uppger att Daniel Sundgren reser till Israel i helgen för läkarundersökning hos Maccabi Haifa. Om allt går som det ska skriver han på ett tvåårskontrakt värt 300 000 euro om året. Sungren har spelat i Aris sedan 2019.

Annons

RTV Nord (Nederländerna) skriver att Ramon Pascal Lundqvist, som varit utlånad till Panathinaikos, får en chans i Groningen. Och klubben, som har en tung säsong bakom sig, satsar också vidare på Paulos Abraham och Daleho Irandust. Truppen ses redan som färdig inför kommande säsong, om inga spelare köps upp. ”Min analys är att vi har mycket talang och potential”, säger Groningens tekniske direktör Mark-Jan Fledderus, ”Jag tror också det finns mer att hämta hos vissa spelare. Det som är bra att de kommer att vara ett år äldre nästa säsong, så de har mer erfarenhet. Varför skulle det inte finnas plats för spelare som Paulos Abraham, Daleho Irandust, Ramon Pascal Lundqvist, Mike te Wierik, Tomas Suslov och Peter Leeuwenburgh?”. Yahya Kelley och Alex Mortensen nämns inte specifikt i artikeln.

Tipsbladet (Danmark) noterar att det är klart att SönderjyskE lånar Rasmus Wikström från Bröndby. Det bekräftar nu klubben. Wikström lämnade IFK Göteborg förra sommaren men har haft svårt att få speltid.

Annons

portugal

A Bola (Portugal) uppger att André Villas-Boas, med en brokig tränarkarriär bakom sig, kommer att ställa upp som presidentkandidat i Porto 2024. Tidningen skriver även att PSG är ute efter Vitinha, och inte avskräcks av utköpsklausulen på 40 miljoner euro. På torsdagen uppgavs Arsenal och Manchester United hetast. Porto försöker i sin tur skriva nytt kontrakt med mittfältaren.

Publicerad 2022-06-17 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto