Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PSG-profilernas skratt som väcker ilska

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

FRANKRIKE

Le Parisien skildrar hur PSG hamnat i skottgluggen på grund av sitt resande. Det började med ett klipp på PSG-spelare på privatplanet till matchen mot Nantes i helgen. Bossen för snabbtåget TGV hos SNCF (Frankrikes SJ) reagerade med en pik på Twitter om att det bara tar två timmar med det miljövänligare alternativet tåg. Det fortsatte med att SNCF bekräftade planer på ett erbjudande för Ligue 1-klubbarna att färdas med tåg. Men det tog verklig fart när Kylian Mbappé och tränare Christophe Galtier på en fråga om sitt resande log och skrattade åt det på måndagens CL-presskonferens (se även nedan). Galtier svarade till slut, ”Vi pratade i morse med företaget som anordnar våra resor om de kan ordna med en blokart”. Skämtandet landade inte väl. Idrottsminister Amélie Oudéa-Castéra efterlyser ”mer ansvarsfulla” svar. Republikanske politikern Jean Rottner kallar Galtiers uppträdande ”oansvarigt och fullt med självgodhet”. Miljöpartisten Fred Badina Serpette beskriver uppträdandet som ”när pengar kopplar bort en från verkligheten”. Spanska medier uppmärksammar att Oudéa-Castéra använde Real Betis som ett föredöme. La Liga-klubben har ett avtal med spanska motsvarigheten till SJ, Renfe. Le Parisien tar i en av sina artiklar upp PSG:s problem med tåg: stationer i Paris är inte lättillgängliga, säkerheten svårare att bemästra och svårigheter att hitta passande tåg sent på kvällen (viktigt för återhämtning). Dock nämns att damlaget regelbundet använder tåg.

Annons

frankrike

L’Equipe lockar med ”Superb liga” som kontrast till Super League. Stormötet PSG-Juve spelas i kväll, och rubriken anspelar på att PSG är stark motståndare till Super League, medan Juve står bakom initiativet. ”Fotbollen är inte bara två, tre klubbar”, sa PSG-presidenten Nasser Al-Khelaïfi på måndagen. Juve, Real Madrid och Barcelona är de tre klubbar som fortfarande klamrar sig fast vid idén om Super League. Al-Khelaïfi delar också ut en illa dold känga till Barça. ”En del klubbar har stora skulder. Det är farligt för fotbollen. En president stannar fyra, fem år och lämnar efter sig en katastrof till nästa president. Det händer i en cykel. Det är vad som borde oroa oss. Vi har noll skulder”, säger Al-Khelaïfi, och påtalar sedan PSG:s värde, ”Vi köpte klubben för 70 miljoner euro. I dag är den värd drygt fyra miljarder euro. Det är folk som pratar om fyra miljarder euro, som ger oss erbjudanden”. L’Equipe har också rankat sina CL-favoriter. Manchester City och PSG är är enda lag som försetts med fem stjärnor. Real Madrid, Bayern München och Liverpool får fyra. Chelsea och Barcelona får tre. 

Annons

 

ENGLAND

englandDaily Mirror kallar det för ”Haaly Grail”. För det är med Erling Haaland som ny galjonsfigur som Manchester City ska nå sin heliga graal: Champions League-bucklan. Tränare Pep Guardiola påpekar att det inte räcker med en målgalen norrman. ”Om allt vilar på hans axlar, om vi förlitar oss på honom, kommer vi inte att vinna”, säger Guardiola. På den ofrånkomliga frågan om CL-titeln, svarar han: ”Jag vet, jag vet, det är Champions League. Varje år säger de att vi är favoriter och varje år motbevisar vi dem.  Vinner vi eller vinner vi inte? Fuck, I don’t know. I kväll inleder City årets CL med match borta mot Sevilla.

Manchester Evening News noterar att Anthony Elanga inte är med i Manchester Uniteds 25-mannatrupp som registrerats till CL, den så kallade A-listan. Men han kan fortfarande spela CL. Svensken finns i stället med på B-listan, där egna talanger kan registreras.

Annons

Daily Mail gör störst rubrik på att Leicestertränaren Brendan Rodgers har en fallskärm på tio miljoner pund om han skulle få sparken nu. Stort fokus får också en rapport från CIES Football Observatory. Där har de dyraste trupperna i Europa sammanställts. Två lag har kostat mer än en miljard euro. De kommer från samma stad. Manchester City 1,08 miljarder euro, motsvarande 11,6 miljarder kronor, och Manchester United 1,02 miljarder euro (11 miljarder kr). Sex av de tio dyraste trupperna är Premier League-klubbar.

The Sun uppmärksammar att Pierre-Emerick Aubameyang fanns med på Chelseas träning i Zagreb inför kvällens match mot Dinamo. Han bar mask efter käkfrakturen han ådrog sig efter det brutala rånet i hans hem i Barcelona. Det ger The Sun anledning att påminna om masker Aubameyang än gång i tiden använda i målfirande. ”Ge honom inga idéer…snälla!”, säger Chelseatränaren Thomas Tuchel när ämnet tas upp. På frågan om anfallaren redan kan spela, säger Tuchel: ”Jag tror inte han kans spela 90 minuter ännu, sen är det upp till oss att fundera på hur vi handskas med minuterna. Han behöver minuter”.

Annons

BBC Sport ser en möjlig dominoeffekt på damernas transfermarknad. Barcelona jagar intensivt Keira Walsh i Manchester City, som i sin tur ser en ersättare i Sophie Ingle i Chelsea, som i sin tur arbetar hårt på att värva Grace Geyoro från PSG. Transferfönstret för WSL stänger den 8 september.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport menar att det krävs ”Ett utomjordiskt Juve” för att rå på PSG i kvällens stormatch i Champions League. ”Milans Europaorkester” behöver i sin tur stämma upp i ljuva toner i Mozarts hemstad, menar GdS inför mötet med RB Salzburg. Tidningen gör ett fotomontage på Milanspelare med instrument i händerna och Stefano Pioli med taktpinnen. Liksom Sky Sport Italia skriver Gazzetta dello Sport att Paul Pogba blir borta två månader, sedan han tvingats till en knäoperation. GdS lägger till att ”alla i Juve hade varit glada om Pogba direkt lyssnat till klubben läkare som hela tiden rekommenderat operation”, något Pogba till en början avstod. Tränare Max Allegri räknar inte med Pogba förrän i januari, men både GdS och Sky Sport menar att det finns chans till spel redan i oktober/november. VM anses ändå i farozonen. En rehabspecialist, Alexandre Marle, säger till franska L’Equipe att det krävs nästan ett mirakel, att allt är perfekt” för att Pogba ska vara redo om tio veckor. Om elva veckor är VM-premiären. ”Om allt går som det ska är han redo om tolv veckor”, menar Marle, som tidigare arbetat med PSG och Lyon. Emmanuel Ekong debuterade för Empoli (2-2 mot Salernitana). 20-åringen får fullt godkända 6 av 10 i betyg av GdS efter sitt inhopp. ”Gav anfallet tyngd i slutforceringen”, skriver tidningen. Empolis kvitteringen kom med Ekong på planen. 

Annons

Milannews24 fångar upp citat från Milans lagkapten Davide Calabria i Sky Sport Italia. Långtidsskadade Zlatan Ibrahimovic kommer på tal. ”Zlatan är nära oss så ofta han kan. Han haft en tid av rehab på annat håll, men nu är han mer och mer med oss. Hans närvaro är viktig för oss. Han har varit viktig för oss under månaderna som gått och kommer att vara viktig för oss under månaderna som kommer”, säger Calabria.

Pianeta Lecce förmedlar tydligt budskap från Lecce om John Björkengren. Den 23-årige mittfältaren har ingen framtid i klubben. Lecce hade hoppats få sålt Björkengren under sommaren. ”Han är fortfarande på marknaden, han är inte i vår trupp, och det finns en del marknader som är öppna” säger Lecces sportchef Pantaleo Corvino. Björkengren, som kom till Lecce 2020, har kontrakt till 2023.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca hälsar säsongens Champions League välkommen med rubriken ”Mästarna är tillbaka”. Real Madrid möter Celtic borta. Eller som AS har på förstasidan. ”Jakten på den 15:e titeln börjar i Glasgow”. Tränare Carlo Ancelotti får fråga kring att Real Madrid inte är favorit. ”Jag är inte förvånad, jag ser det som ett gott tecken. Förra året hade vi ännu mindre chans enligt statistiken”, säger italienaren. 

Cadena SER presenterar löneuppgifter. Robert Lewandowski får sammanlagt hela 52 miljoner euro sammanlagt för sina fyra år i Barcelona – netto. Lönen är stigande per kontraktsår. Barcelona kan avsluta kontraktet efter tre år om Lewandowski deltar i mindre än 55 procent av matcherna under 2024/2025. På tal om löner i Barcelona: SER uppger att Barcelona har regler om att kunna sänka spelarnas löner med tio procent om de inte deltar vid kommersiella evenemang med klubben.

Annons

Sport och Mundo Deportivo har båda intervjuer med Ousmane Dembélé som dragplåster. Några citat: ”Med Xavi är allt speciellt. Jag har inte haft en sådan tränare sedan Tuchel”, ”För Barça är det bästa att Mbappé stannar i Paris” och ”Det första Lewandowski sa till mig var, ’du kommer att bistå mig många assist’”. Båda tidningarna ger också utrymme för måndagens uppgifter om att Miralem Pjanic kan hamna i Förenade arabemiraten.

 

TYSKLAND

Bild ger Emil Forsberg en rubrik. ”Forsberg blir Leipzigs Champions League-hopp”. Dels är Dani Olmo skadade och, som Kicker nämnde i går, Forsberg väntas starta i nummer 10-positionen mot Sjachtar Donetsk i kväll. Dels har svensken ett starkt facit i CL – han är den enda i truppen som gjort mål under klubbens samtliga fyra CL-äventyr och är med sina totalt nio mål klubbens bäste målskytt i turneringen. Forsberg har hittills bara fått göra inhopp i ligaspelet. Bild reder ut turerna kring Harry Kane och Bayern München. Jo, intresset kvarstår. Det har bara skjutits upp till nästa sommar. Bayern har meddelat hans bror och rådgivare Charlie att om Harry inte förlänger så kommer Bayern att lägga ett bud 2023. Bayerns vd Oliver Kahn är ett stort Kane-fan.

Annons

Sky Sports expert Erik Meijer (ex-Leverkusen, -Liverpool, -Hamburg) rankar topplagen i CL. Som störst favorit har han Manchester City och Bayern München. På plats tre finns Liverpool, plats fyra Real Madrid och plats fem Juventus. Dortmund är nästa tyska lag, på plats tio.

 

ÖVRIGT

Tipsbladet (Danmark) lyssnar till Viktor Claesson inför kvällens FCK-premiär i Champions League, borta mot Dortmund. ”Chansen att få spela i de största turneringarna var också en av huvudskälen till att jag skrev på för FCK”, påminner Claesson. Manchester City väntar längre fram, och därmed ett nytt möte med Erling Haaland, som knäckte Sverige i Nations League. ”Ja, han har vi dåliga minnen från i somras”, säger Claesson, samtidigt som han poängterar, ”Det är många som fokuserar på Haaland, Haaland, Haaland, men City har kvalitetsspelare på alla positioner”.

Annons

Ekathimerini (Grekland) ger som alla stora grekiska tidningar stort utrymme åt Olympiakos presentation av Marcelo inför 20 000 fans. Gazzeta skriver att den tidigare Real Madrid-profilen ”blev ett” med fansen när han själv vandrade omkring med en bengal. Hela presentation finns här, ett klipp finns nedan. Enligt Cosmote TV kommer 34-åringen att tjäna tre miljoner euro om året. Kontraktet är på ett plus ett år.

Publicerad 2022-09-06 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto