Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Barça närmar sig supertalang - i möte om Endrick

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

SPANIEN

SPANIEN

Sport försäkrar att ”Endrick närmar sig” för Barcelona. Klubben har haft möte med representanter för den 16-årige supertalangen i Palmeiras, som kallats för ”den nye Neymar”, och som många storklubbar jagar. Nyligen skrev Marca att prislappen fått Real Madrid att backa. Även PSG har uppgetts ute efter Endrick. Sedan tar kan man nästan höra sucken från Sport. ”Fifa-viruset” har drabbat Barça. Det är så skador på landslagsuppdrag benämns. Både Jules Koundé och Memphis Depay skadade sig under torsdagen. Dessutom har Frenkie De Jong och Ousmane Dembélé smärre skadekänningar.

Marca tog nyligen ställning mot rasism genom en tidning i svartvitt. Sättet tidningen tar ställning i dag är mer tveksamt. Rubriken är ”Utpressning är oacceptabelt”, och riktar sig till de 15 damlandslagsspelare som vägrar spela vidare under förbundskapten Jorge Vilda. Förbundet kräver en ursäkt från spelarna för att få komma tillbaka. Marca ställer sig på förbundets sida. Tidningen noterar också att ”varken Ballon d’Or-vinnaren Alexia Putellas eller några Real Madrid-spelare finns på listan”. AS uppmärksammar ett annat kvinnouppror. Förbundet har beslutat att ge samma bötesbelopp för röda och gula kort till spelarna i högsta ligan som i herrarnas motsvarighet, trots enorma löneskillnader.

ANNONS

Cadena Cope skriver att polisen hittills identifierat tre Atlético de Madrid-medlemmar som uttryckt sig rasistiska mot Real Madrids Vinícius i samband med Madridderbyt. Atlético har nu kastat ut dem ur klubben, skriver Cope. Radiokanalen uppger vidare att en La Liga-rapport från derbyt inkluderar 24 incidenter där ramsor av rasistisk eller våldsam karaktär från fans till båda klubbar. Cope radar upp alla ramsorna i kronologisk ordning.

Mundo Deportivo toppar med att Barcelona ”Förhandlar om Griezmann”. Klubben vill slippa en rättsprocess med Atlético och söker en kompromiss:  25 miljoner euro för fransmannen. Detta ligger helt i linje med uppgifter i L’Equipe för en dryg vecka sedan – som katalanska medier vid tillfället viftade bort. MD skriver att Barça hoppas nå en överenskommelse innan klubbarna möts i ligan den 7 januari.

ANNONS

 

ENGLAND

ENGLAND

The Sun toppar tidningen med ”Harry är världsklass”. För förbundskapten Gareth Southgate tror på kritiserade Harry Maguire. ”Man måste alltid lita på sitt omdöme och han är viktig för oss”, säger Southgate. Han prisar samarbetet Maguire-John Stones, och menar att sättet Englands spelar på gör att ”det är en enorm press på våra mittbackar att vara bra med bollen och de där två är så bra som någon annan i världsfotbollen på det”. Därav rubriken. I kväll spelar England mot Italien i Milano.

Daily Mail väljer för andra dagen i raden i stället fokus på mångfaldsbindeln, den som nio landslagskaptener ska bära, bland annat  i England och Sverige. I går var fokus på att markeringen är alldeles för svag. I dag uppger Mail att mångfaldsbindeln kan förbjudas under VM. Fifa har ännu inte gett sitt stöd och värdnationen Qatar påstås upprörd av ”One Love”-initiativet.

ANNONS

The Times visar att Manchester Uniteds stora förlust kan speglas på många sätt. Tidningen har ”United går 115 miljoner pund back…men Glazers ger sig själva en utdelning på 23 miljoner pund. Daily Telegraph har ”Manchester United har högsta lönekostnaderna någonsin”. The Independent väljer ”Manchester United kommer inte att upprepa spelarköp för 200 miljoner pund, säger John Murtough”, klubbdirektören.

Daily Mirror har på sportettan med ökningen av supporterincidenter. ”Gripanden: +59 procent, Planstormningar: +127 procent, Hatbrott: +99 procent”. Det visar siffror från första säsongen efter pandemin. West Ham har flest gripanden i Premier League. Klubbarna har redan lovat hårdare tag. Bara att exempelvis ta med sig pyro in på läktare kommer att ge automatisk arenaförbud på minst ett år.

Daily Telegraph skriver att Chelseas ex-tränare Thomas Tuchel kan tvingas lämna Storbritannien innan jul. Det särskilda arbetsvisum han har genom fotbollsförbundet (FA) antas bara gälla 90 dagar efter det att han fått sparken (den 6 september). Visumeglerna är nya efter Brexit men FA har ännu inte bekräftat Tuchels fall.

ANNONS

 

ITALIEN

ITALIEN

Corriere dello Sport har budskapet ”Rädda ansiktet” inför Italien-England på San Siro i kväll. Drygt 40 000 biljetter är sålda, vilket i nuläget bara innebär halvfullt. Italien behöver undvika förlust för att stanna kvar i A-divisionen. Fler italienska än engelska medier uppmärksammar ett uttalande från Thiago Silva på Chelseas hemsida. Brasilianaren, som fyllde 38 år i går, ser Zlatan Ibrahimovic som en inspiration, skriver Londonklubben. ”Jag pratar ofta med Zlatan, och ännu mer på senare tid eftersom Chelsea ska möta Milan i Champions League. Min ambition är spela till jag är 40 år men jag vet inte om det blir på denna nivån eller i denna ligan”, säger Thiago Silva, som spelade med Ibrahimovic i både Milan och PSG. Hans kontrakt med Chelsea gäller till nästa sommar. Tuttosport har i en liten rubrik på förstasidan också med Ibrahimovic. ”Kolla på Ibra, han är som Rocky”. Den baseras på bilder från ett vildmarksklipp som svensken lagt upp på Instagram. På tal om klipp. Romatränaren José Mourinho håller sig borta vildmarken och kliver in i studion med Stormzy (se klipp nedan).

ANNONS

La Gazzetta dello Sport har stort fokus på Inter. Tidningen menar att klubbpresident Steven Zhang vid möte med tränaren Simone Inzaghi gett sitt stöd. Men klubbledningens stöd kommer också med förväntningar om förbättringar. Matchförberedelserna ska finjusteras, laguttagningar bli tydligare och klubbledningen kommer att ha en tätare dialog med Inzaghi. I en separat artikel konstaterar GdS att nyförvärven floppat. En asterisk sätts vid Romelu Lukakus namn. Skador har inte gett honom tillräckligt med tid ännu, men anfallaren är å andra sidan ”bara” i klubben på lån. Gosens (januari), Asllani, Bellanova, Mchitarjan, Onana – ingen har satt tydliga avtryck. Tidningen skriver även in ett nytt kapitel i följetongen mellan tv-personligheten Wanda Nara och nyblivna Galatsarayspelare Mauro Icardi. På Instagram meddelade Wanda Nara i natt att paret separerat. Skynda, kvällstidningar, skriv!

ANNONS

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe-rubriken ”Lite mindre suddigt” har dubbla budskap. Dels blev bilden av det franska landslaget lite klarare efter gårdagens seger (2-0 mot Österrike), dels skapade Kylian Mbappé uppståndelse med sin fotogest, en passning till förbundet efter sponsorbojkotten. Det är just det målfirandet som fastnat på bild på L’Equipes förstasida. En del tolkar även in en passning till PSG i en fras efter matchen. Mbappe: ”Jag spelar annorlunda här. Man kräver annat av mig än i klubblaget. Jag har mycket större frihet här”. L’Equipe: ”Ger det större njutning? Mbappé: ”Jag njuter överallt (skratt)”. Kvällens högsta spelarbetyg delar tidningen ut till Rapahël Varane, 8 av 10. Svenske domaren Andreas Ekberg får godkända 6. Smolk i glädjebägaren för förbundskapten Didier Deschamps var ytterligare två skador: Mike Maignan (vaden) och Jules Koundé (låret). Båda missar mötet med Danmark på söndag.

ANNONS

BFMTV hade Kheira Hamraoui som gäst under torsdagskvällen. PSG-spelaren började gråta när hon berättade om den turbulent tiden av rubriker och utfrysning efter misshandeln förra året (se även klipp nedan). ”Det gör ont”, säger hon. Hamraoui berättade också om en otrevlig överraskning när hon till slut tilläts tillbaka och satt på läktaren under matchen mot BK Häcken i veckan. ”Jag såg på matchen, jag var jätteglad, när jag fick se att en annan spelare hade fått mitt tröjnummer…min kväll blev förstörd”, säger hon. PSG:s nyförvärv Jackie Groenen har fått hennes tröja nummer 14. Hamraoui har kontrakt med PSG till nästa sommar. Tidigare lagkamraten Aminita Diallo är fortsatt misstänkt för inblandning i misshandelshärvan.

 

TYSKLAND

Bild blåser upp ännu en storm kring landslagskaptenernas nya mångfaldsbindeln. I England har den kritiserats för att vara en alldeles för svag markering. Bild har fokus på färgerna. ”Det är svagt att hbtq-flaggan inte har rätt regnbågsfärger”, säger Dario Minden, som representerar supportersammanslutning Unsere Kurven. Bild påpekar att Qatar tidigare gett uttryck för att regnbågsflaggor, som är välkända världen över, kan beslagtas under VM. Landslagets team manager Oliver Bierhoff försvarar färgvalet, ”Vi vill sända en signal till andra nationer att vi är ett. Med den här armbindeln omfamnar vi mer än hbtq”. Förbundet förklarar att rött, svart och grönt hämtas från den panafrikanska flaggan samt rosa, gult och blått från den pansexuella flaggan. Sverige är en av nationerna som valt att bära den specialdesignade lagkaptensbindeln. Bundesligaklubben Hoffenheim meddelade för övrigt under torsdagen att klubben i protest inte kommer att rapporterar något från VM på sina medieplattformar. Från Bundesliga kom under torsdagen även beskedet att Jean-Paul Boëtius i Hertha Berlin drabbats av testikelcancer. Sedan i våras har tre andra spelare drabbats: Sebastien Haller (Dortmund), Timo Baumgartl (Union Berlin) samt Boëtius lagkamrat Marco Richter.

ANNONS

Sport1 plockar ut fler artiklar från en intervju med Antonio Rüdiger. Den här gången om, ska vi säga, udda beteende. Real Madrid-backen springer med hög armföring. ”Jag gör det för att jag tror att jag är snabbare då. Om folk tycker det är kul så skrattar jag gärna med dem”, säger Rüdiger. Och han gillar att underhålla. ”Många kommer ihåg ett tillfälle när jag spelade för Chelsea mot Newcastle. Jag ska vara ärlig: Jag hetsade avsiktligt för det var för tyst på läktarna den matchen. Jag ville väcka publiken”, säger han. Ett uttalande som skapat rubriker i England. I kväll finns han med all sannolikhet i den tyska startelvan igen. Redo att underhålla om det blir för tyst.

 

ÖVRIGT

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) har Sven-Göran Eriksson på förstasidan till citatrubriken ”Jag hoppas Schmidt slår mitt rekord”. Benficatränaren Roger Schmidt har 13 raka vinster som ny tränare i klubben. Därmed är två segrar från svenskens rekord. ”Han har allt för att vinna ligan”, säger ”Svennis” också.

ANNONS

Athletic Radio (Grekland) pratar med Eric Larsson om första intrycken av grekiska ligan sedan flytten från MFF till OFI Kreta i augusti. ”Jag tycker den individuella kvaliteten är högre här än i Sverige”, säger Larsson. Han gillar staden (Heraklion), solen, människorna, har skaffat ett hus vid stranden och kallar det för ”en dröm” att spela för OFI. Men ännu har fotbollen inte klickat helt, varken för Larsson eller för laget. ”Det kan bara bli bättre nu”, säger han. 31-åringen har hoppat runt på positioner. ”Mot Volos spelade jag vänsterback, mot Panathinaikos högerytter. Jag kan hjälpa laget på många sätt. Men jag visade mot Paok senast att jag kan göra det ännu mer som högerback”, säger Larsson.

Publicerad 2022-09-23 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto