Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Juventusmygel - då kan Kulusevski stängas av en månad

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

Il Fatto Quotidiano-journalisten Paolo Ziliani var först ut med det: vid fällande dom riskerar alla spelare som gick med på Juves lönetrixande i samband med pandemin att stängas av från spel i en månad. Det inkluderar Dejan Kulusevski. Även La Repubblica tar upp just detta. ”Bara föreställ er att italienska och europeiska lag mitt i Champions League kan bli utan nyckelspelare en månad på grund av Juventus-utredningen. Dybala i Roma, Demiral i Atalanta, Kulusevski och Bentancur i Tottenham, Ramsey i Nice, Arthur i Liverpool. Och förstås många Juventusspelare, alla nu tvingade att med intresse och fruktan följa den kommande processen”, inleder tidningen sin artikel. La Repubblica tror att risken är större för spelare som också skrev under dokument, dit hör inte Kulusevski.

Annons

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport konstaterar, ”Milan är borta”. Storförlust (4-0 till Lazio) och hela tolv poäng bakom suveräna serieledaren Napoli. Corriere dello Sport stannar inte där. Tidningen adderar Inters fiasko mot Empoli i måndags och gör sin största rubrik till ”Milano är borta”. Några ljusglimtar för Milan? Kanske att Zlatan Ibrahimovic klev ut på Milanellos gräs med boll för första gången sedan knäoperationen. Målet är CL-matchen mot Tottenham den 14 februari, ett alltför ambitiöst mål, skrev GdS häromdagen. Båda tidningarna skriver att Roma ännu inte fått något officiellt bud på Nicolò Zaniolo. Roma står fast vid att det är 35 miljoner euro som gäller, poängterar CdS. Vid ett lån måste en köpobligation gälla. Milan och Tottenham har nämnts med mest eftertryck på senare tid.

Sky Sport Italia-profilen Gianluca Di Marzio understryker att Juventus är intresserad av Emil Holm. Ett försök att värva svensken är inte aktuellt i januari men kan bli det i juni. I går kom uppgifter om intresse även från England, Brentford och Burnley. Uppgifter gör för övrigt gällande att skadan Holm ådrog sig i helgen inte är allvarlig. Det kan till och med bli spel mot Bologna på fredag. Sky Sport Italia uppger vidare att Juventus mittfältare Weston McKennie sagt ja till en flytt till Leeds. Nu inväntar Juve ett bud. Arsenals intresse för 24-åringen ”vacklar” däremot, skriver Corriere dello Sport.

Annons

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mail ropar förfärat ut, ”Everton-fars”. Det sammanfattar ännu en mardrömsdag för klubben. 1/ Tilltänkta tränaren Marcelo Bielsa har tveksamheter om att ta över – laget har för långsamma spelare. 2/ Arnaut Danjuma fotograferades för klubben och tycktes klar – då kapade Tottenham värvningen (Everton uppges rasande). 3/ Anthony Gordon missade träningen i går – Newcastle ser ut att köpa honom. 4/ Everton ska ha satts upp till försäljning – klubbägaren Farhad Moshiri dementerar dock. Det är också han som får ge namn åt kaoset på The Suns sportetta: ”Mosh pit”. Och i denna mosh pit kastar The Independent också in en möjlig korttidslösning för tränarjobbet: Sam Allardyce.

Daily Star döper om Joelinton till ”Goalinton”. Det var han som sänkte Southampton i första ligacupsemifinalen (1-0 mot Southampton). Men det var Alexander Isak som serverade målet på silverfat – och sedan hoppade över reklamskyltarna och firade med fansen. ”Jag tappade det lite där”, säger Isak med ett leende till NUFC TV. Spanska AS tar förresten notis om svenskens framfart med rubriken, ”’Cyklonen Isak’ närmar sig final” och menar att han, ordagrant översatt, ”revolutionerade” matchen med sitt inhopp.

Annons

The Times uppger att Brighton satt en saftig prislapp på Moisés Caicedo: 100 miljoner pund. Chelsea har upprepade gånger försökt få till en övergång. Enligt Evening Standard kan Arsenal utmana Chelsea om 21-åringen. Times lyfter även ”Ten Hags vädjan till Rashford”. Man United-tränaren fick en fråga om PSG:s intresse för anfallaren. ”Jag skulle vilja säga att det här är den bästa platsen att vara på för vi vill bygga det bästa laget i England, sedan Europa och sedan världen”, säger Ten Hag.

Football League World skriver att League 2-klubbarna Grimsby och Newport är ute efter att låna Julian Larsson från Nottingham, där han inte lyckats ta sig in i a-truppen. Den 21-årige anfallaren kom till Nottingham från AIK:s akademi 2020.

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca använder förstasidan närmast som ett upprop. Det är mot Real Madrids och Barcelonas beslut om att inte tillåta fans i motståndarnas färger i sina respektive cupmatcher på Santiago Bernabéu och Camp Nou  (Atlético respektive Real Sociedad).

Annons

AS spekulerar i att ”Sergio Ramos återvänder till scenen”. Hans namn har tagits upp till diskussion med lagkaptenerna av nya förbundskaptenen Luis de la Fuente. 36-åringen har inte spelat med landslaget sedan mars 2021.

Sport och Mundo Deportivo har full fokus på Barças cupmatch i kväll. Och på Xavis försvar av Gavi, som kritiserats för tufft spel. Barça-tränaren anser att mittfältaren blir olika behandla beroende på vilken tröja han har på sig. ”När han spelar med landslaget är han fantastisk, när han spelar för Barça går han tydligen över gränsen. Så verkar det för mig. När han spelar med Spanien är han ett föredöme i kampvilja och mod, men i Barça spelar han för hårt”, säger Xavi syrligt. På tal om Barça, journalisten Sergi Escudero uppger att beskedet om att damlaget diskats i cupen sköt upp presentationen av nya kontraktsförlängningar. De väntas dock innan veckans slut. Det känns sannolikt att Fridolina Rolfö är en av dem.

Annons

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe sätter strålkastarljusen på Lionel Messis framtid i PSG. Han har fortfarande inte skrivit på en förlängning. Klubben ”går på äggskal” för att balansera ekonomin gentemot FFP, vilket komplicerar förhandlingarna. Det finns också starkt intresse från Inter Miami och Saudiarabien. Men det mesta talar ändå för PSG. Messi vill fortsätta på högsta nivå. ”Messi planerar att fortsätta i landslaget till Copa America 2024. Privat har han heller inte uteslutit VM 2026, även om det för närvarande är långt bort för honom”, skriver L’Equipe. Vidare uppger tidningen att PSG inte väntas värva Milan Skriniar redan i vinter. En högerforward är prioriterad och prislappen på 20 miljoner euro för slovaken får PSG att rynka på näsan när han kan värvas gratis till sommaren. Ligue 1 har efter halva säsongen ett rekordsnitt: 23 773, meddelar den franska ligaföreningen, LFP. Det är en ökning med tolv procent jämfört med i fjol.

Annons

Foot Mercato uppger att Chelsea förbereder ett andra bud på Malo Gusto värt 30-40 miljoner euro. Det lär Lyon acceptera. Tidigare har klubben nobbat ett bud på 20 miljoner euro för högerbacken, som vill göra flytten. FM uppmärksammar också ett pikant svar från Presnel Kimpembe. Kylian Mbappé har utsetts till vice lagkapten, vilket varit Kimpembes roll bakom Marquinhos. RMC Sport skrev att Kimpembe accepterat det. Men i natt svarade Kimpembe i sociala medier. ”Jag har inte blivit informerad om detta beslut, det är helt felaktigt… Med det sagt, jag respekterar alltid klubbens beslut”.

 

TYSKLAND

Wolfsburger Allgemine hyllar Mattias Svanberg med högsta betyg, 1 av 6. Så gjorde svensken också sitt första Bundesligamål för Wolfsburg och låg  bakom sammanlagt fyra mål (5-0 mot Hertha Berlin). ”Han förtjänar det”, säger tränare Niko Kovac om svenskens mål, ”Han är egentligen en startspelare, inte en inhoppare”. Svanberg har fått sitta på bänken en del på sistone. ”Då är det viktigt att visa vad man kan på träning, men också när man får chansen”.

Annons

Ruhr24 ger Jordan Larsson bottenbetyget 6 när Schalkes mardröm fortsatte (1-6 mot RB Leipzig): ”Efter bara några minuter blev han tillsagd av Thomas Reis: Snälla vakna. Det gjorde Larsson aldrig. Straffet: utbytt i halvtid”.

TYSKLAND

Sport Bild-rubriken ”Neuers kamp för karriären” skulle kunna handla om annat än ålder och värvningen av Yann Sommer. Tidningen har detaljer från skidolyckan i december. ”Den öppna frakturen resulterade i omfattande blodflöde på plats. Det öppna såret hölls temporärt under kontroll av pjäxan”, skriver SportBild bland annat. Tack vare snabb hjälp kunde ytterligare komplikationer förhindras. Tidningen upplyser också att Neuer har en klausul som gör att han får fullt betalt i fyra månader vid skada. Det innebär cirka 6,5 miljoner euro. Vanligen är skyldigheten att betala full lön en och en halv månad.

Annons

Kicker uppger att Konrad Laimer nu skrivit på för Bayern München, som han byter till i sommar när hans kontrakt med RB Leipzig gått ut. Det betyder i sin tur att Marcel Sabitzer kommer att lämna Bayern i samma veva. Tidningen uppmärksammar också med stor rubrik Bayerns sportchef Hasan Salihamidzics kritik mot Serge Gnabry. 27-åringens besök på Paris Fashion Show följdes av en blek insats för Bayern i går (1-1 mot Köln). ”Amatörmässigt”, säger Salihamidzic om Gnabry, kallad ”Gucci-Gnabry” i Bild.

Sky Sport uppger att Chelsea är beredd att sälja Kai Havertz för 60 miljoner euro i sommar, men påpekar samtidigt att Bayern München inte är intresserad, vilket även Sport1 uppgett tidigare.

 

ÖVRIGT

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Nederländerna) har PSV Eindhovens fortsatta bekymmer på sportettan (0-1 mot FC Emmen). Det finns mer om PSV. Stortalangen Kenan Busuladzic från Oskarshamn provtränar i veckan med klubben, berättar AD. Om det går bra väntar ett treårskontrakt för 15-åringen. Inter och Feyenoord har tidigare också visat intresse. Busuladzic skrev nyligen på a-lagskontrakt med Oskarshamn. Långt bortanför rubrikerna: Dalkurd har tagit yttern Morad El Haddouti, 24, på provspel denna vecka, meddelar hans klubb IJsselmeervogels.

Annons

SDNA (Grekland) rapporterar att Niclas Eliasson nu är tillbaka i full träning med AEK, en upptrappning från förra veckan. Svensken, som inledde karriären i Atenklubben strålande, drog på sig en fotledsfraktur i november.

Publicerad 2023-01-25 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto