Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Argentina febrar igen: Hysteri när Messi dök upp - miljoner ville ha matchbiljett

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

La Nación (Argentina) rapporterar om landslagsfeber igen. I natt, svensk tid, kom bilder på hur folk samlades och sjöng utanför en restaurang där Lionel Messi åt middag med familjen (se klipp här). Det var kaotiskt när han skulle lämna (se klipp häroch här). Det är bara en yttring. Den verkliga hysterin satte in redan när biljetterna släpptes till torsdagens vänskapsmatch mot Panama på Estadio Monumental i Buenos Aires. Det är den första matchen sedan VM-gulden för tre månader sedan. De 63 000 biljetterna sålde slut på två och en halv timmar. Nästan två miljoner försökte få tag på biljetter. ”Galet, jag har alltid sagt att argentinska fans är galna”, kommenterar mittfältsstjärnan Enzo Fernández. Argentinska förbundspresidenten Chiqui Tapia uppger även att det fanns över 130 000 ansökningar för de 344 pressplatserna.

Annons

Het Laatste Nieuws (Belgien) lyssnar till förbundets tekniske direktör Frank Vercauteren, som jobbar som nya förbundskapten Domenico Tedescos bollplank. På fredag väntar Sverige. ”En härlig ’challenge’. Vi är alla angelägna att komma igång. Det finns press men det är bara normalt. Vi använder den positivt”, säger Vercauteren till den belgiska pressen.

Krone (Österrike) berättar att Österrike-Sverige den 20 juni inte blir av på intima Allianz Stadium (28 000) i Wien. Det var tänkt som landskampspremiär på arenan. Men arbete med planen sätter stopp för spel. I stället blir det på luftigare Ernst HappelStadion (50 000). Förbundskapten Ralph Rangnick är inte nöjd med stämningen på den senare arenan och hade hoppats på en flytt.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror sätter dagens ord, ”Out”. Det gäller Marcus Rashford, Mason Mount och Nick Pope, som alla tvingats lämna återbud till landslaget i sista stund. ”Out” gäller också Antonio Conte. Enligt Daily Telegraph väntas Tottenham redan denna vecka bryta med italienaren. The Times skriver att det också är vad spelarna förväntar sig. Uppgifterna kommer bara ett par dagar efter Contes uppmärksammade utbrott. Ryan Mason väntas bli intermitränare. Luis Enrqiue, Thomas Tuchel och Mauricio Pochettino är bara tre kandidaterna det spekuleras i. Tyska Bild uppger att Tottenham är intresserad av Oliver Glasner i Frankfurt. Kontakt ska redan vara tagen med österrikarens representant.

Annons

The Times menar att Tottenham kan tänka sig att sälja Harry Kane i sommar – men då ska det till ett bud på 100 miljoner pund och alla pengar på bordet direkt. Med det beskedet hoppas Londonklubben egentligen avskräcka intressenter som Manchester United och Bayern München.

Daily Telegraph skriver att Newcastle förnyat sitt intresse för Scott McTominay. Klubben väntas göra ett försök att värva mittfältaren från Man United i sommar, och 26-åringen antas öppen för en flytt. Liksom flera medier uppger Telegraph även att Roy Hodgson, 75, återvänder som tränare i Crystal Palace.

The Sun hävdar att Manchester United fattat tycke för Kaoru Mitoma och har Brightonstjärnan under uppsikt. 25-åringen rapporterades nyligen även i Real Madrids sökljus.

ESPN uppger att Manchester City nu är hoppfulla att vinna racet om Jude Bellingham. Real Madrid ses fortfarande som en utmanare, däremot tycks Liverpool har fallit bort.

Annons

Daily Mail går all-in på att fotbollsförbundet väntas straffa Aleksandar Mitrovic för domarknuffen på Old Trafford. Bilden av att Fulhamanfallaren kan stängas av tio matcher, i princip resten av säsongen, stärks. Men Ref Supports vd Martin Cassidy menar att förbundet borde utnyttja möjligheten att stänga av Mitrovic 181 dagar, vilket blir en bit in i nästa säsong. Ex-spelaren Jason Cundy tycker tvärtom att tio matcher vore ”drakoniskt” och att fem-sex matcher är max.

The Guardian fångar upp damernas Champions League. Arsenal spelar kvartsfinal borta mot Bayern München som vunnit 12 av sina 13 senaste hemmamatcher i turneringen. ”Vi har respekt för det, men bör inte frukta det”, säger tränare Jonas Eidevall och pekar på att hans lag fixade oavgjort borta mot Juventus och vann borta mot Lyon. 

Annons

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har rubriken ”Ett Inter på väg bort”, och sätter upp en elva av spelare som väntas lämna klubben. Romelu Lukaku, Milan Skriniar, Marcelo Brozovic och så vidare. Och spelare in? Inter drömmer om Marcus Thuram och Roberto Firmino. Sedan ses Oumar Solet, 23, som en ersättare till Skriniar. RB Salzburg vill ha 15 miljoner euro, Inter vill betala mindre. Tidningen uppmärksammar också att upp till 40 000 åskådare är väntade när Romas damer spelar Champions League-kvartsfinal mot Barcelona i kväll. ”Jag har drömt om att spela på Olimpico i 30 år”, säger Elisa Bartoli. GdS tror att Alva Selerud, Elin Landström, Beata Kollmats och Stephanie Öhrström alla börjar på Romas bänk, men Fridolina Rolfö lär starta för Barça.

Corriere dello Sport varnar, ”Räkna med Juve”. Tidningen menar att andra klubbar nu får se upp. Trots att Juventus fråntogs 15 poäng, och trots att laget fortfarande bara ligger sjua, så är en Champions League-plats i sikte. Bara Napoli har tagit fler poäng de nio senaste matcherna. Napoli, ja. CdS har med Opta tagit fram en idealelva från Serie A den här säsongen. Sju spelare är från Napoli. Elvan: Provedel (Lazio) – Di Lorenzo (Napoli), Smalling (Roma), Kim (Napoli), Mario Rui (Napoli) – Barella (Inter), Lobotka (Napoli), Zielinski (Napoli – Dybala (Roma), Osimhen (Napoli), Kvaratskhelia (Napoli).

Annons

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca lägger fullt fokus på att ”Real Madrid exploderar” efter matchen mot Barcelona. I klubb-tv:n lanseras stenhårda angrepp på domarna. Det ses också i kontexten av ”Negreira-fallet”. Marca menar att Real Madrid sedan länge ser uppenbara brister i ”systemet”. Trycket ökar nu också inför cupreturen mot Barça. Marca skriver vidare att Barcelona med ligan nu i princip säkrad, är beredd att skrida till verket med att förnya Xavis kontrakt. Förhandlingar väntar efter säsongen. Det nuvarande kontraktet gäller till 2024.

Sport har triumferande ”Så vinner man ligan”. Den katalanska tidningen suger vidare på segerkaramellen från El Clásico. Det gör även Mundo Deportivo med ”Partyt”. Sport fyller på med att ”den tredje raka El Clásico-förlusten varit en stor smäll för Real Madrid-spelarnas ego” och att de nu med illröd penna ringat in cupreturen den 5 april som sista chans till revansch.

Annons

Relevo påstår att mycket talar för att João Félix stannar i Chelsea. Både portugisen och Londonklubben vill det. Chelsea väntas i april inleda förhandlingar med Atlético, där 23-åringens framtid ses som mörk under Diego Simeone.

Estadio Deportivo täcker förstasidan med José Luis Mendilibar. Han väntas i dag ta över som tränare efter argentinaren Jorge Sampaoli som gjort sitt. Samtidigt väntas även Sampaolis landsman Papu Gómez lämna Sevilla.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe ger plats för ”Kapten Mbappé”. Både L’Equipe och RMC Sport uppger att förbundskapten Didier Deschamps valt 24-åringen som ny landslagskapten efter Hugo Lloris, som avslutat sin landslagskarriär. Antoine Griezmann sågs som utmanare och blir vice kapten. Mbappés första uppdrag i sin nya roll blir fredagens EM-kvalmatch mot Nederländerna på Stade de France. Didier Deschamps bekräftade under måndagen Lloris ersättare mellan stolparna. ”Positionen som nummer ett går självfallet till Mike Maignan”, sa Deschamps. Under måndagen kom också uppgifter från flera håll om att Hervé Renard tar över damlandslaget.

Annons

Foot Mercato hävdar att West Ham är intresserad av Reims succétränare Will Still till nästa säsong. FM uppger även att PSG fortsatt är intresserade av Malcom.

 

TYSKLAND

Sky Sport må tillhöra det tyska medieutbudet men har uppgifter om Real Madrids stjärna Luka Modric. Den 37-årige kroaten har väntats stanna i den spanska storklubben, men enligt Sky Sport har pendeln svängt. Modric har fått bud från Saudiarabien och Qatar, och väntas nu lämna Real Madrid. Sky Sport hävdar vidare att Milan, Inter och Tottenham är tre av klubbarna som jagar Noah Okafor. Den 22-årige schweiziske anfallaren glänser i RB Salzburg. Prislapp: 20-25 miljoner euro. Slutligen har Sky Sport, i bästa Gazzetta dello Sport-stil, satt procentuell sannolikhet på flytt från Bayern München i sommar för aktuella spelare. I topp är Bouna Sarr. Det är 95 procent troligt att han flyttar. Marcel Sabitzer är tvåa med 90 procent (se lista här). I Sabitzers fall vill mittfältaren stanna i Man United, som är öppen för idén. Bayern planerar inga stora värvningar i sommar, inga spelare i klassen 100 miljoner euro. Lagets ryggrad är redan på plats. Det är inte uteslutet att João Cancelo kan stanna men Bayern kommer inte betala utköpsklausulen på 70 miljoner euro utan i så fall förhandla om ett reducerat pris.

Annons

Sport1 uppmärksammar ”den nya Julian Nagelsmann”. Fabian Hürzeler i St Pauli har fått en häpnadsväckande start på karriären. Den blott 30-årige tränaren firade i helgen i sin åttonde raka seger. Aldrig tidigare har St Pauli vunnit så många matcher i rad, och klubben har klättra från sextonde till femte plats i Zweite Bundesliga. Eric Smith kom i går för fjärde gången den här säsongen med i Kickers Omgångens lag.

Publicerad 2023-03-21 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto