Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilda ryktet: Vill skicka Kulusevski till Turkiet

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ITALIEN

Calcio Today och BinaconeraNews lanserar vilda uppgifter: Dejan Kulusevski kan bli aktuell för Galatasaray. Svensken skulle enligt uppgifterna kunna användas av Juventus i byte mot Nicolò Zaniolo. Spelarna värderas likvärdigt. Italienaren har en utköpsklausul på 35 miljoner euro – samma som Tottenham har på Kulusevski. Det är knappast troligt att Kulusevski skulle byta Premier League mot Süper Lig. Men idén om att byta bort svensken är inte ny. Il Messaggero uppgav nyligen att Juve på liknande vis kunde tänka sig använda Kulusevski för att komma åt Sergej Milinkovic-Savic i Lazio.

Annons

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport toppar med ”Juve, en mardröm”. På måndagskvällen kom smällarna tätt efter varandra. Först domen på minus tio poäng. Sedan en storförlust på planen (1-4 mot Empoli) och troligen farväl till en Champions League-plats. Tränare Max Allegri är upprörd över vändningarna under säsongen om poängavdraget. ”Det är bristande respekt mot alla som jobbar med det här, såväl spelare som tränare”, menar han. Även rivalen José Mourinho i Roma rasar över det sena beskedet. ”Det är ett skämt”, säger han. Det kan komma nya smällar för Juve. Parallellt pågår en Uefa-utredning. Den kan sluta med portning från Europaspel. Besked väntas i juni.

Corriere dello Sport följer upp Romas tappade poäng (2-2 mot Salernitana). Liksom i Juves fall försvinner en Champions League-plats i fjärran. ”Vem sa att Champions League var ett mål för Roma? Inte jag i alla fall”, sa en stridslysten José Mourinho efter matchen. Sportchefen Tiago Pinto har däremot sagt det, vilket fick Mourinho att svara med diplomatiska ord om Pinto men också, ”att ta sig till Champions League efter att ha spenderat sju miljoner euro vore mer än historiskt, mer än ett mirakel. Det är som Jesus kommer till Rom och promenera omkring i Vatikanen”.

Annons

Tuttofrosinone uppmärksammar Elfsborgs intresse för Marcus Rohdén. För närvarande anses chanserna små, för 32-åringens prioritet är att fortsätta i den nyuppflyttade Serie A-klubben. Rohdéns kontrakt går ut i sommar. Samtal för att diskutera förutsättningar för ett nytt kontrakt kan ske redan inom de närmaste dagarna.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Star konstaterar: ”Geordies Sure” (ordlek på en reality-serie): Newcastle är tillbaka i Champions League efter 21 år. Poängen i går säkrade en topp-fyra-placering (0-0 mot Leicester). ”Det här betyder mycket. Vi visste att det var ett långtidsprojekt och att ha uppnått det här på så kort tid är otroligt”, säger Alexander Isak, som återvänder till ordet ”otrolig” för att beskriva upplevelsen för både fans och spelare.

Manchester Evening News förmedlar uppgifter från InterLive om Victor Nilsson Lindelöf. Där påstås svensken fortsatt vara sportchefen Piero Ausilios ”dröm” och Lindelöf vara ”ganska missnöjd” med sin begränsade speltid.  Lindelöf är för övrigt uttagen i BBC:s Omgångens lag. Vidare instämmer Manchester Evening News i Daily Telegraphs uppgifter om Nottinghams intresse av att behålla Dean Henderson, men lägger till att klubben är beredd att betala upp till 30 miljoner pund för målvakten. Nottingham är också beredd att betala hans nuvarande lön, 110 000 pund i veckan.

Annons

The Sun har mer Man United. Klubben har tröttnat på Anthony Martial och vill sälja anfallaren i sommar. I går kom uppgifter om att Aston Villa är intresserad av 27-åringen. Tidningen hävdar också att United månar om att slutföra värvningen av Kim Min-Jae från Napoli, då PSG kastar lystna blickar på den sydkoreanske backen. 

Daily Mail hävdar, liksom Talksport nyligen, att Brentford ser Viktor Gyökeres som Ivan Toneys ersättare och leder jakten på svensken. Prislappen som omnämns är 25 miljoner pund. Brentford håller tummarna för Luton på lördag. En seger för Coventry i play-off-final lär försvåra förhandlingar. Mail skriver vidare att Arsenal tittar på alternativ om Declan Rice blir för dyr. Tre spelare ringas in: Rúben Neves (Wolves), Martín Zubimendi (Real Sociedad) och Moises Caicedo (Brighton). Mail häpnar även över polisnärvaron under Conference League-finalen i Prag. 10 000 kallas in. Det är fler än gästande fans från Fiorentina och West Ham, som bara fått 4 890 biljetter vardera. Arenan i Prag tar endast in 20 000 åskådare.

Annons

The Guardian och The Times skriver att Arsenal försöker värva Ilkay Gündogan. Mittfältarens kontrakt med Manchester City går ut i sommar. Enligt The Times ser Mikel Arteta Mason Mount som ett alternativ. Tidningarna uppmärksammar också att Chelseas back Benoît Badiashile är skadad och kan missa inledningen på nästa säsong.

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca slår till med en stark förstasida i bara svart och vitt med budskapet, ”Det räcker inte att inte vara rasist, man måste vara antirasist”. Tidningen understryker att rasismen som riktats mot Vinícius Jr försatt hela Spanien i dålig dager, det har blivit en ”Världsskandal”, som tidningen har som rubrik på första uppslaget. Statschefer har fördömt händelserna, världsstjärnor har uttalat sitt stöd till brasilianaren och i går släckte Rio de Janeiro ner den berömda Kristusstatyn under en timme i solidaritet med Vinícius Jr (se ovan). Den senaste incidenten, på Mestalla, får också konsekvenser. VAR-domare har fått sparken och minst två supporter har stängts av på livstid. Sökandet efter fler pågår. Och grälandet fortsätter också. La Liga-basen Javier Tebas läxade upp Vincius Jr som slog tillbaka, och förbundsbasen Luis Rubiales gick också till attack mot Tebas för hur han uttalat sig men Rubiales får själv hård kritik från Real Madrid för att vara passiv. Samtidigt kan Vinícius Jr ha spelat klart för säsongen. Han fick ett rött kort mot Valencia, för ett slag mot Hugo Duro. Han stängs enligt Cadena SER av en till tre matcher, troligen två. Real Madrid har tre matcher kvar att spela. Mundo Deportivo hävdar att det kan bli upp till fyra matcher.

Annons

Super Deporte täcker förstasidan med en handflata och budskapet, ”Nu får det räcka!”. Men det handlar inte om rasismen. Den Valencia-baserade tidningen riktar udden mot Madrid och mot domare, och väver in efterspelet på Real Madrid-matchen som en del ”under en säsong där Valencia och dess fans varit offer för domare och beslut som varit djupt orättvisa”. Irritationen är särskilt stor med Carlo Ancelotti som anklagade hela publiken för att vara rasistisk när det rörde sig om enskilda individer. ”Mestalla är inte en rasistisk arena”, dundrar tidningen.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe täcker förstasidan med Neymar och Manchester Uniteds klubbmärke. I går kväll berättade tidningen att samtal pågår med Premier League-klubbar, i synnerhet United. En försäljning, möjligen ett lån, är aktuellt. Från transfermarknaden rapporterar L’Equipe även att Marcus Thuram är ett hett namn. Anfallaren har redan erbjudanden från Atlético de Madrid och Inter på bordet. Thuram ska ha nobbat ett erbjudande från Chelsea i januari. Hans kontrakt med Mönchengladbach går ut i sommar. L’Equipe konstaterar vidare att Benoît Badiashiles skada gör att han missar U21-EM i sommar.

Annons

Le Parisien uppger att PSG:s tränarstab vill behålla Amanda Ilestedt i en backup-roll. Den 30-åriga backens kontrakt går ut i sommar. Le Parisien uppger att även Manchester City gjort förfrågningar om Marco Verratti. Tidigare har Bayern München, Juventus och Inter nämnts som möjliga destinationer. PSG är villig att sälja, men Le Parisien uppger till skillnad från L’Equipe i går att Verratti vill stanna.

 

TYSKLAND

Sky Sport har en lång rad transferuppgifter. Här är några av dem: 1/ RB Leipzig är sugen på Anthony Elanga. Svensken är en av spelarna som Emil Forsbergs klubb har på listan över möjliga nyförvärv. 2/ Bayern München har haft samtal med Declan Rices rådgivare. Mittfältaren är Thomas Tuchels drömspelare. Problemet är transfersumman. Arsenal uppges redan ha laget ett bud på 80 miljoner euro. Bayern skulle behöva sälja dyrt för att kunna matcha sådana summor. 3/ Dortmund är i pole position att värva Edson Álvarez från Ajax. Sébastien Haller hjälper till i försöket att övertala sin förra lagkamrat, som är intresserad. Mittfältaren väntas kosta 50 miljoner euro. Även Manchester United är intresserad. 4/ Bayern München har satt en prislapp på Marcel Sabitzer. Den österrikiske mittfältaren, för närvarande på lån i Man United, kostar 25 miljoner euro. 5/ Barcelona har uttryckt intresse för Joshua Kimmich, men inte varit i kontakt med Bayern München. Mittfältaren vill stanna. 6/ Newcastle är intresserad av Sadio Mané, men har ännu inte gjort någon konkret framstöt. Enligt franska Foot Mercato har Al Hilal däremot gjort det, men Mané vill inte dit. Sky Sport tror senegalesen byter klubb i sommar. 7/ Kerem Demirbay är på väg att lämna Bayer Leverkusen. Napoli är intresserad av den 29-årige mittfältaren.

Annons

Bild berättar att ex-stjärnan och expertprofilen Lothar Matthäus köpt en klubb. Tillsammans med två partners har han köpt Accra Lions, för närvarande på nionde plats i ghananska Premier League. Klubben sportchef är Ibrahim Tanko, tidigare spelare i Dortmund.

 

ÖVRIGT

Tubantia (Nederländerna) är övertygad om att Samuel Armenteros inte följer med Heracles upp i Eredivisie kommande säsong. ”Om Heracles velat fortsätta med honom hade det fixats för länge sedan”, slår tidningens Heracles-expert Ralph Blijlevens fast. Armenteros kontrakt går ut i sommar och 32-åringen håller dörren öppen för en flytt till Allsvenskan. Algemeen Dagblad har med två svenskar i Omgångens lag: Jesper Karlsson (AZ) och Isac Lidberg (Go Ahead Eagles).

Publicerad 2023-05-23 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto